Έι Άρνολντ!

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το λογότυπο της σειράς.

Το Έι Άρνολντ! είναι αμερικανική κωμική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, η οποία δημιουργήθηκε από τον Κρέιγκ Μπάρτλετ. Το πρόγραμμα προβλήθηκε στο Nickelodeon από τις 7 Οκτωβρίου 1996 έως τις 8 Ιουνίου 2004. Το σόου επικεντρώνεται σε έναν μαθητή τετάρτης δημοτικού που ονομάζεται Άρνολντ, ο οποίος ζει με τους παππούδες του σε μια κατοικία εντός της πόλης. Τα επεισόδια επικεντρώνονται στις εμπειρίες του καθώς πλοηγείται στην αστική ζωή, ενώ ασχολείται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός και οι φίλοι του.

Η ιδέα του Μπάρτλετ για το σόου βασίζεται σε έναν ανήλικο χαρακτήρα που ονομάζεται Άρνολντ τον οποίο δημιούργησε ενώ εργαζόταν στο Pee-wee's Playhouse. Τα στελέχη του καναλιού βρήκαν τον χαρακτήρα ενδιαφέρον και ο Μπάρτλετ ολοκλήρωσε το καστ αντλώντας έμπνευση από ανθρώπους με τους οποίους μεγάλωσε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και το Σιάτλ της Ουάσιγκτον. Ο Μπάρτλετ δημιούργησε το πιλοτικό επεισόδιο στο σαλόνι του το 1994 και η επίσημη παραγωγή ξεκίνησε το 1995. Οι εμψυχωτές εργάστηκαν για να μετατρέψουν τον Άρνολντ από πήλινο κινούμενο σχέδιο σε τρισδιάστατο σχέδιο, οδηγώντας στην πρεμιέρα της σειράς. Η παραγωγή του προγράμματος ολοκληρώθηκε το 2001 μετά από 5 σεζόν και 100 επεισόδια. Μια ταινία μεγάλου μήκους που βασίζεται στη σειρά, Hey Arnold !: Η Ταινία, κυκλοφόρησε το 2002. Και οι πέντε σεζόν έχουν κυκλοφορήσει σε DVD.

Στις 2 Μαρτίου 2016 δόθηκε το "πράσινο φως" σε μια τηλεοπτική συνέχεια της σειράς, Hey Arnold !: Η ταινία ζούγκλας. Ξεκινάει από το σημείο όπου τελείωσε η σειρά και λύνει τις αναπάντητες πλοκές της ιστορίας.[1][2][3] Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 24 Νοεμβρίου 2017, στο Nickelodeon .

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Έι Άρνολντ! πρωταγωνιστεί ο εννιάχρονος Άρνολντ (εκφωνημένος από τους Toran Caudell, Phillip Van Dyke, Spencer Klein, Alex D. Linz και Mason Vale Cotton) και οι φίλοι της γειτονιάς του: o Τζέραλντ (εκφωνημένος από τον Jamil Walker Smith και τον Benjamin Flores Jr.), ένας χαρακτήρας που γνωρίζει τα κατατόπια της πόλης και γενικότερα χρησιμεύει ως ηγέτης της ομάδας, και η Χέλγκα (εκφωνημένη από την Francesca Marie Smith ), ένα κορίτσι που εκφοβίζει τον Άρνολντ για να κρύψει το γεγονός ότι είναι ερωτευμένη μαζί του. Ο Μπάρλετ, κατά τη δημιουργία των χαρακτήρων του σόου, εμπνεύστηκε από ανθρώπους με τους οποίους μεγάλωσε.[4]

Ο Άρνολντ ζει με τους εκκεντρικούς αλλά στοργικούς παππούδες του, τον Φιλ ( Dan Castellaneta ) και την Γερτρούδη ( Tress MacNeille ), ιδιοκτήτες του οικοτροφείου Sunset Arms, στη φανταστική πόλη του Χίλγουντ. Σε κάθε επεισόδιο, συχνά βοηθά έναν συμμαθητή ή έναν ενοικιαστή του οικοτροφείου στην επίλυση ενός προσωπικού προβλήματος ή αντιμετωπίζει ένα προσωπικό μπλέξιμο. Πολλά επεισόδια περιλαμβάνουν αστικούς θρύλους που συνήθως διηγούνται από τον Τζέραλντ, όπως υπερήρωες ή οι ακέφαλοι ιππείς .

Άλλοι χαρακτήρες περιλαμβάνουν μαθητές και καθηγητές στο PS 118, το σχολείο του Άρνολντ καθώς και πολίτες του Χίλγουντ. Ορισμένα επεισόδια επικεντρώνονται στη ζωή των υποστηρικτικών χαρακτήρων, όπως οι ενοικιαστές του οικοτροφείου που κατέχουν οι παππούδες του Άρνολντ.

Τοποθεσία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Έι Άρνολντ! σόου λαμβάνει χώρα στη φανταστική αμερικανική πόλη του Χίλγουντ, σε μια γειτονιά γκέτο. Ενώ η γεωγραφική της θέση δεν αποκαλύπτεται ποτέ εντελώς, ο Μπάρλετ περιέγραψε την πόλη ως «ένα αμάλγαμα μεγάλων βόρειων πόλεων που έχω αγαπήσει, όπως το Σιάτλ (η πατρίδα μου), το Πόρτλαντ (όπου πήγα στο σχολείο της τέχνης) και το Μπρούκλιν (η γέφυρα, οι καστανόπετρες (ως οικοδομικό υλικό), το μετρό)".[5] Ο Μπάρλετ, που μεγάλωσε στο Σιάτλ, βάσισε πολλά από τα γεγονότα του σόου στην εμπειρία του, μεγαλώνοντας στη συγκεκριμένη πόλη. Ο Evan Levine του Houston Chronicle σχολίασε αναφορικά με τη σειρά «σκηνικά με σκοτεινούς δρόμους, νυχτερινές περιπέτειες και εγκαταλελειμμένα κτήρια, όλα μέσα από την οπτική γωνία ενός παιδιού». [6]

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

List of Hey Arnold! episodes

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο σχεδιαστής και εμψυχωτής Κρεγκ Μπάρλετ αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Anacortes και απέκτησε πτυχίο επικοινωνίας από το Evergreen State College στην Ολυμπία της Ουάσιγκτον.[7] Κατά το γυμνάσιο και το κολέγιο, σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στο Museum Art School στο Πόρτλαντ, και η πρώτη του δουλειά μετά το κολέγιο ήταν στο Will Vinton Productions, ένα στούντιο αργίλου. Αρχικά, ο Μπάρλετ σκόπευε να γίνει ζωγράφος «με την έννοια του 19ου αιώνα», αλλά ενδιαφέρθηκε για τα κινούμενα σχέδια κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ιταλία.[4]

Το 1987, ενώ δούλευε στο Pee-wee's Playhouse, δημιούργησε φιλμ κινήσεων με μοντέλα πηλού για έναν χαρακτήρα που ονομαζόταν Πένυ και τον φίλη της Άρνολντ και έκανε τρία σύντομα επεισόδια "Άρνολντ": Ο Άρνολντ το Σκάει από την Εκκλησία (1988), Tο Βαλς του Άρνολντ (1990) και Ο Άρνολντ Οδηγεί την Καρέκλα του (1991), ο οποίος χρόνια μετά, έλαβε το παρατσούκλι "Πήλινος Άρνολντ". Έξι χρόνια αργότερα, ο Μπάρλετ συνεργάστηκε με πέντε συγγραφείς από το Rugrats για να αναπτύξει έργα κινουμένων σχεδίων για το Nickelodeon. [7] Αυτές οι συναντήσεις ήταν γενικά δύσκολες και οι συγγραφείς απογοητεύτηκαν, ενώ ο Μπάρλετ ανακαλώντας είπε: "Οι ιδέες μας ήταν εντάξει, αλλά μια τόσο μεγάλη και ετερόκλητη ομάδα δεν μπορούσε να καταλήξει κάπου μακριά στις συναντήσεις συνδιαλλαγής απόψεων. Οι εκτελεστές του δικτύου είχαν ημικρανίες τη στιγμή που μας έβλεπαν να ερχόμαστε στην πόρτα. " Ως έσχατη λύση, ο Μπάρλετ έπαιξε τις ταινίες "Penny", σκοπεύοντας να τονίσει τον χαρακτήρα της Πένυ. Ωστόσο, τα στελέχη εντυπωσιάστηκαν περισσότερο από τον Άρνολντ, παρόλο που ήταν ασήμαντος χαρακτήρας.

Μετά τη συνάντηση, η ομάδα άρχισε να αναπτύσσει τον Άρνολντ, δημιουργώντας την προσωπικότητά του και εξελίσσοντας τον από αργίλιο σε κινούμενο σχέδιο . Ο Μπάρλετ δήλωσε: "Μιλήσαμε πολύ για το ποιος είναι ο Άρνολντ. Σκαρφιστήκαμε έναν διστακτικό ήρωα που συνεχώς θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για την επίλυση κάποιου θέματος, κάνοντας τις σωστές επιλογές, κάνοντας το σωστό."[7] Αφού δημιούργησε ιδέες για τον Άρνολντ, ο Μπάρλετ άρχισε να εργάζεται πάνω στους υποστηρικτικούς χαρακτήρες, αντλώντας επιρροή από την παιδική του ηλικία: «Πολλοί από τους χαρακτήρες είναι ένα αμάλγαμα ανθρώπων που ήξερα όταν ήμουν παιδί. Τα κορίτσια στο Έι Άρνολντ!(Hey Arnold!) είναι κορίτσια που μου άρεσαν ή δεν μου άρεσαν όταν ήμουν στο σχολείο."[4]

Το 1994, ο Μπάρλετ δημιούργησε το πιλοτικό επεισόδιο του Hey Arnold! στο σαλόνι του, και το έδειξε στους παραγωγούς του Nickelodeon. Ένα χρόνο αργότερα, το δίκτυο αποφάσισε να ξεκινήσει να εργάζεται στη σειρά.[4] Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο χαρακτήρας εμφανίστηκε στο παρελθόν σε μια τριλογία σύντομων κινουμένων σχεδίων αργιλίου από το 1988 έως το 1991: Ο Άρνολντ το Σκάει από την Εκκλησία (1988),[8] Tο Βαλς του Άρνολντ (1990),[9][10] και Ο Άρνολντ Οδηγεί την Καρέκλα του(1991), με το τελευταίο να έχει μεταδοθεί ως σύντομο συμπληρωματικό φιλμ στην Sesame Street το 1991. Το δοκιμαστικό επεισόδιο διάρκειας 10 λεπτών, με τίτλο Άρνολντ προβλήθηκε στα θέατρα το 1996 πριν από την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Nickelodeon, την προσαρμογή του Harriet the Spy.[7]

Εκτός από το στυλ κινουμένων σχεδίων, ο Άρνολντ του Nickelodeon φοράει πουλόβερ, με το καρό πουκάμισό του φορεμένο απ' έξω (που μοιάζει με κιλτ). Μόνο το καπελάκι του Άρνολντ παραμένει αμετάβλητο από την αρχική του γκαρνταρόμπα των πήλινων κινουμένων σχεδίων. Οι κωμικές ταινίες του Άρνολντ εμφανίστηκαν επίσης στο περιοδικό Simpsons Illustrated, από τον Matt Groening, τον δημιουργό του The Simpsons, ο οποίος είναι επίσης κουνιάδος του Craig Bartlett.

Το Έι Άρνολντ! σόου ήταν η πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων του Nickelodeon που παρουσίασε παιδιά να εκφωνούνται από πραγματικά παιδιά αντί για ενήλικες. Ως αποτέλεσμα αυτού, σε πολλούς από τους χαρακτήρες των αγοριών, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Άρνολντ, έγινε αναδιανομή των ρόλων τουλάχιστον μία φορά καθ' όλη τη διάρκεια του σόου, λόγω των παιδικών ηθοποιών που έφτασαν στην εφηβεία. Μια αξιοσημείωτη εξαίρεση σε αυτό ήταν ο Jamil Walker Smith, η φωνή του Τζέραλντ. Μετά την αλλαγή της φωνής του Σμιθ, πραγματοποιήθηκαν ακροάσεις για έναν νέο ηθοποιό, αλλά το πλήρωμα θεώρησε ότι κανένα από αυτά δεν ήταν κατάλληλο για αντικατάσταση. Ως αποτέλεσμα, ο Σμιθ διατηρήθηκε ως η φωνή του Τζέραλντ, η φωνή του οποίου στη συνέχεια άλλαξε εξωπραγματικά με το επεισόδιο Οι αμυγδαλές του Τζέραλντ . Αυτό θα διαρκούσε μέχρι την Ταινία της Ζούγκλας (Hey Arnold!:The Jungle Movie, στο οποίο εμφανίστηκε ο Μπέντζαμιν Φλόρες Τζ. ως φωνή του Τζέραλντ.

Η παραγωγή του Έι Άρνολντ! ολοκληρώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2001.[11] Μια διαμάχη για μια δεύτερη - μέχρι τότε - προγραμματισμένη Έι Άρνολντ! ταινία, The Jungle Movie, οδήγησε τον Bartlett να εγκαταλείψει το Nickelodeon. Τα επεισόδια της τελευταίας σεζόν κυκλοφόρησαν για τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας από το 2000. Η σειρά κυκλοφόρησε το τελευταίο της επεισόδιο, χωρίς προειδοποίηση, στις 8 Ιουνίου 2004.[12] Η "Ταινία της Ζούγκλας "("The Jungle Movie") κυκλοφόρησε τελικά ως τηλεοπτική ταινία τον Νοέμβριο του 2017.

Αναμετάδοση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηνωμένες Πολιτείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκτός από το Nickelodeon στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Έι Άρνολντ! σόου έκανε πρεμιέρα στις 30 Οκτωβρίου 1996, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρχικά στο CITV . Το 2002, το δίκτυο Nicktoons άρχισε να αναμεταδίδει την εκπομπή καθώς και επαναλήψεις όλων των Έι Άρνολντ! επεισοδίων, στις Ηνωμένες Πολιτείες έως τις 30 Μαΐου 2007, όταν το σόου αποχαιρέτησε το νυχτερινό της πρόγραμμα. Η εκπομπή προβλήθηκε με επανειλημμένες εκπομπές στο μπλοκ προγραμματισμού Nick στο CBS που δεν λειτουργεί πλέον για δύο χρόνια, από τις 14 Σεπτεμβρίου 2002 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2004. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2008, το καναδικό Nickelodeon άρχισε να προβάλλει τις επαναλήψεις του Έι Άρνολντ! έως τις 11 Αυγούστου 2009.

Οικιακά μέσα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Nickelodeon κυκλοφόρησε και τις πέντε σεζόν σε DVD στην Περιοχή 1 μέσω του Amazon.com μέσω του προγράμματος CreateSpace Manufacture-on-demand το 2008 και 2009. Η σεζόν 1 κυκλοφόρησε στις 21 Αυγούστου 2008, η σεζόν 2 στις 29 Αυγούστου 2008, η σεζόν 3 στις 8 Δεκεμβρίου 2009, [13] η σεζόν 4 στις 27 Νοεμβρίου 2009 και η σεζόν 5 στις 4 Δεκεμβρίου 2009.[14]

Εκδόσεις CreateSpace Ημερομηνία κυκλοφορίας Δίσκοι Επεισόδια
Σεζόν 1 21 Αυγούστου 2008 4 20
Σεζόν 2 29 Αυγούστου 2008 4 19
Περίοδος 3: Τόμος 1 & Τόμος 2 8 Δεκεμβρίου 2009 6 20
Περίοδος 4 27 Νοεμβρίου 2009 4 17
Περίοδος 5 4 Δεκεμβρίου 2009 4 24

Στις 9 Μαΐου 2011, ανακοινώθηκε ότι το Shout!Factory είχε αποκτήσει τα δικαιώματα στη σειρά. [15] Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν τη Σεζόν 1 σε ένα σετ 4 δίσκων στις 9 Αυγούστου 2011. [16] H Σεζόν 2, Μέρος 1 κυκλοφόρησε σε σετ 2 δίσκων στις 20 Μαρτίου 2012,[17] ακολουθούμενη από τη Σεζόν 2, Μέρος 2 σε σετ 2 δίσκων στις 24 Ιουλίου 2012. [18] Η Σεζόν 3 κυκλοφόρησε σε σετ 3 δίσκων στις 29 Ιανουαρίου 2013, με τίτλο "Shout Select".[19] Στις 14 Μαΐου 2013, η Σεζόν 4 κυκλοφόρησε σε σετ 2 δίσκων ως αποκλειστική Shout και στη συνέχεια η Σεζόν 5 κυκλοφόρησε σε σετ 3 δίσκων στις 15 Οκτωβρίου 2013, επίσης ως αποκλειστική Shout [20] κάνοντας ολόκληρη τη σειρά διαθέσιμη σε DVD. Στις 19 Αυγούστου 2014, η πλήρης σειρά κυκλοφόρησε σε σετ 16 δίσκων μέσω του Shout!Factory ως αποκλειστικό Walmart. Στις 20 Νοεμβρίου 2018, η Paramount Home Entertainment κυκλοφόρησε το Hey Arnold !: Τhe Ultimate Collection DVD που περιέχει όλα τα επεισόδια και ταινίες που κυκλοφόρησαν στο παρελθόν, τώρα συσκευασμένα σε ένα σετ. [21]

Στην Αυστραλία, και οι πέντε σεζόν έχουν κυκλοφορήσει από την Beyond Home Entertainment με άδεια από το Nickelodeon. Μια συλλογή συλλεκτών 16 δίσκων κυκλοφόρησε την 1η Σεπτεμβρίου 2016, που περιέχει και τις πέντε σεζόν.

Όνομα DVD Επεισόδια # δίσκων Ημερομηνία κυκλοφορίας
Περιοχή 1
Περιοχή 4
Σεζόν 1 20 4 9 Αυγούστου 2011 (2011-08-09) 3 Απριλίου 2013
Περίοδος 2, Μέρος 1



Περίοδος 2, Μέρος 2
19 4 20 Μαρτίου 2012 (2012-03-20)



2 Ιουλίου 2012 (2012-07-02)
3 Απριλίου 2013 (πλήρης)
Περίοδος 3 ♦ 20 3 29 Ιανουαρίου 2013 (2013-01-29) 3 Ιουνίου 2015
Περίοδος 4 ♦ 17 2 14 Μαΐου 2013 (2013-05-14)[22] 3 Ιουνίου 2015
Περίοδος 5 ♦ 24 3 15 Οκτωβρίου 2013 (2013-10-15)[23] 1 Σεπτεμβρίου 2015
Η πλήρης σειρά 100 16 19 Αυγούστου 2014 (2014-08-19)[24] 1 Σεπτεμβρίου 2016
Η απόλυτη συλλογή 100, 2 ταινίες 18 20 Νοεμβρίου 2018 (2018-11-20)[25]

♦ - O Shout!Factory επιλεγμένος τίτλος πωλείται αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού καταστήματος της Shout.

Ταινίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ταινία μεγάλου μήκους του 2002[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε αυτή τη μεγάλου μήκους ταινία του 2002, ο Άρνολντ, η Χέλγκα και ο Τζέραλντ ξεκίνησαν μια προσπάθεια να σώσουν την παλιά τους γειτονιά από έναν άπληστο προγραμματιστή που σχεδιάζει να την μετατρέψει σε ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο. Αυτή η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Tuck Tucker και παρουσίασε τα φωνητικά ταλέντα της Jennifer Jason Leigh, του Paul Sorvino και του Christopher Lloyd .

Το 1998, το Nickelodeon έδωσε στον Κρεγκ Μπάρλετ την ευκαιρία να αναπτύξει μια ταινία μεγάλου μήκους της σειράς.[26] Καθώς ολοκληρώθηκε η εργασία για την πέμπτη σεζόν, ο Μπάρλετ και η εταιρεία ασχολήθηκαν με την παραγωγή του "Ο Άρνολντ Σώζει τη Γειτονιά" (Arnold Saves the Neighborhood), η οποία τελικά θα γίνει "Έι Άρνολντ!: Η Ταινία" (Hey Arnold !: The Movie). Η εργασία της Γειτονιάς δημιουργήθηκε αρχικά για την τηλεόραση και τα βίντεο σπιτιού,[27] αλλά στελέχη της Paramount Pictures αποφάσισαν να το κυκλοφορήσουν θεατρικά μετά από επιτυχημένες δοκιμές. Σύμφωνα με τον ιστορικό κινουμένων σχεδίων Jerry Beck (στον Οδηγό Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων του), η απόφαση ενισχύθηκε από την οικονομική επιτυχία των δύο πρώτων ταινιών <i id="mwAW8">Rugrats</i>, The Rugrats Movie και Rugrats στο Παρίσι: Η Ταινία .

Τηλεοπτική ταινία του 2017[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε μια συνέντευξη με τον Arun Mehta, ο Κρεγκ Μπάρλετ ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το Nickelodeon σε μία Έι Άρνολντ! αναβίωση.[28] Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο πρόεδρος του Nickelodeon, Russell Hicks, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σκέφτηκε να αναβιώσει για ορισμένες από τις παλαιότερες παραστάσεις τους, συμπεριλαμβανομένου του Έι Άρνολντ!.[29] Σύμφωνα με ανακοίνωση του The Independent, μια Έι Άρνολντ! αναβίωση είναι "πάρα πολύ στα χαρτιά".[30] Στις 23 Νοεμβρίου 2015, το Nickelodeon ανακοίνωσε ότι μια τηλεοπτική ταινία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ξεκινήσει ακριβώς από εκεί που άφησε τη σειρά.[31] Η ταινία θα απαντήσει επίσης σε αναπάντητες ερωτήσεις σχετικά με τη μοίρα των γονέων του Άρνολντ. Την 1η Μαρτίου 2016, ανακοινώθηκε ότι η τηλεοπτική ταινία, H Ταινία της Ζούγκλας (The Jungle Movie), θα χωριστεί σε δύο μέρη και θα προβληθεί το 2017. [3] Στις 6 Μαρτίου 2016, η ηθοποιός φωνής Nika Futterman επιβεβαίωσε στο Twitter ότι αυτή και ο χαρακτήρας της Όλγα Πατάκη θα εμφανιζόταν στην δίωρη ταινία.[32] Τον Ιούνιο του 2016, επιβεβαιώθηκε ότι η τηλεοπτική ταινία θα είχε τον τίτλο Η Ταινία της Ζούγκλας (The Jungle Movie) και ότι 19 από τους πρωτότυπους ηθοποιούς της σειράς θα έδιναν τις φωνές τους στην ταινία.[33] Τα νέα cast-μέλη περιελάμβαναν τον Mason Vale Cotton ως Άρνολντ, τον Benjamin "Lil 'P-Nut" Flores ως Τζέραλντ, τον Gavin Lewis ως Γιουτζίν, τον Jet Jurgensmeyer ως Στίνκυ, τον Aiden Lewandowski ως Σιντ, την Laya Hayes ως Ναντίν, τον Nicolas Cantu ως Κάρλυ, τον Wally Wingert ως Όσκαρ, τον Stephen Stanton ως "Περιστεράνθρωπο" και τον Alfred Molina ως τον κακό Λασόμπρα.[34] Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στις 24 Νοεμβρίου 2017, στο Nickelodeon.

Πιθανή επανεκκίνηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν από την πρεμιέρα της ταινίας The Jungle Movie, το Nickelodeon δήλωσε ότι αν τα ποσοστά της ταινίας ήταν υψηλά, θα εξέταζαν το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της σειράς. Δυστυχώς, παρόλο που οι βαθμολογίες ήταν επιτυχημένες με ένα μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό, κατέληξε να αποτύχει με τα δημογραφικά των μικρών παιδιών, οπότε η ιδέα της επαναφοράς του σόου στο Nickelodeon απορρίφθηκε. Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2018, ο μουσικοσυνθέτης της εκπομπής Jim Lang αποκάλυψε σε μία εκπομπή των Tunes / Toons ότι ενώ το Nick δεν θα παράγει την εκπομπή στο στούντιο λόγω των χαμηλών στατιστικών επιδόσεων της ταινίας The Jungle Movie, είχε αυτό να πει: " Netflix, Amazon, Apple ήταν όλοι οι άνθρωποι που επρόκειτο να βγουν έξω με την ιδέα να προσπαθήσουν να κάνουν μια σεζόν έξι του Έι Άρνολντ! . Δεν έχουμε ακούσει τίποτα ακόμη, αλλά ελπίζουμε σε κάποια καλή τύχη."[35] Τον Οκτώβριο του 2019, ο Κρεγκ Μπάρλετ αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο "The Arun Mehta Show" ότι το Έι Άρνολντ! σόου θα μπορούσε να επανέλθει ως σειρά εάν η επανεκκίνηση των Rugrats είναι επιτυχής. [36]

Μουσική Επένδυση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Έι Άρνολντ! Η Μουσική, Τόμος 1. κυκλοφόρησε στις 3 Ιουλίου 2020. Το soundtrack περιελάμβανε 45 λεπτά μουσικής που δεν κυκλοφόρησαν στο παρελθόν και είχαν αναδιαμορφωθεί από τα πρωτότυπα αρχεία ήχου από τον νικητή του βραβείου Emmy Ντέιβ Μαρίνο σε συνεργασία με τον συνθέτη Τζιμ Λανγκ. Επίσης περιλαμβάνει ένα νέο πρωτότυπο αποκλειστικό έργο τέχνης που έκανε ο Μπάρλετ. Κυκλοφόρησε σε μορφή βινυλίου πλήρης με A-side και B-side . Η κυκλοφορία σηματοδότησε την πρώτη κυκλοφορία που έγινε ποτέ. [37]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Barsanti, Sam (2 Μαρτίου 2016). «Nickeldoeon Wraps Up 14-Year Cliffhanger, Greenlights New Hey Arnold! Movie». AV Club. Onion. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2016. 
  2. «Nickelodeon is making a Hey, Arnold! movie, because the 90s never ended». 2015-11-25. https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/nickelodeon-is-making-a-hey-arnold-movie-because-the-90s-never-ended-a6746416.html. 
  3. 3,0 3,1 Steinberg, Brian. «Nickelodeon to Revive 'Legends of the Hidden Temple' as TV Movie (EXCLUSIVE)». Variety. Ανακτήθηκε στις 1 Μαρτίου 2016. As part of a presentation to promote its upcoming slate of programs, the kids-content media empire (comprising several cable networks and more) will unveil a live-action TV movie inspired by its mid-1990s game show Legends of the Hidden Temple, as well as a two-part TV movie based on Hey Arnold!, one of its best-known animated series, which ran between 1996 and 2004. 
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 Unmacht, Eric (9 Νοεμβρίου 1999). «Here's How They Make a Cartoon». The Christian Science Monitor. Christian Science Publishing Society. Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2012. 
  5. Burk, Kim (4 Νοεμβρίου 1998). «Interview with Craig». HeyArnold.Madpage.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Ιανουαρίου 2009. Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2012. 
  6. Levine, Evan (1997-04-27). «'Arnold' deals with life in the big city». Hearst Corporation. 
  7. 7,0 7,1 7,2 7,3 Levesque, John (7 Οκτωβρίου 1997). «'Hey, Arnold!' Toons in to Nick's Family Hour Seattle Native's Animated 9-Year-Old Debuts Tonight on Nickelodeon». Seattle Post-Intelligencer. Hearst Corporation. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Ιανουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2012. 
  8. James, Caryn (1988-10-14). «Review/Film; Animated Works From All Over». The New York Times. https://www.nytimes.com/1988/10/14/movies/review-film-animated-works-from-all-over.html. Ανακτήθηκε στις 2014-01-27. 
  9. Hicks, Chris (8 Μαΐου 1990). «Film review: XXII International Tournee of Animation, The». Deseret News. Ανακτήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2014. 
  10. Bevilacqua, Joe K. (Δεκέμβριος 1998). «Craig Bartlett's Charmed Past Life». Ανακτήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2014. 
  11. Tladi, Tumelo (3 Ιανουαρίου 2011). «Nickelodeon's Five Best Animated Shows». DStv. MultiChoice. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Φεβρουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2012. 
  12. «Hey Arnold! - Nickelodeon Animation Studio». Nickanimationstudio.com. Ανακτήθηκε στις 19 Ιουλίου 2016. 
  13. «Hey Arnold! DVD news: Now Available: Hey Arnold! – Season 3: Volume 1 and Volume 2». TVShowsOnDVD.com. 25 Μαΐου 2007. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Ιανουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουνίου 2013. 
  14. «Hey Arnold! DVD news: Now Available: Hey Arnold! – Season 4». TVShowsOnDVD.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Νοεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουνίου 2013. 
  15. «Hey Arnold! DVD news: General Retail Release for Hey Arnold! – Season 1». TVShowsOnDVD.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Δεκεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουνίου 2013. 
  16. «Hey Arnold!: Season One». Amazon.com. ASIN B004ZKKL32. 
  17. Lambert, David (8 Δεκεμβρίου 2011). «Hey Arnold! – 'Season 2, Part 1' Retail Release Announced by Shout! Factory». TVShowsOnDVD.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Μαΐου 2012. Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2012. 
  18. Lambert, David (6 Απριλίου 2012). «Hey Arnold! – Nickelodeon/Shout! to Release 'Season 2, Part 2' in Stores this Summer **UPDATE: Box Art**». TVShowsOnDVD.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2012. 
  19. Lambert, David (20 Δεκεμβρίου 2012). «Hey Arnold! – The 3rd Season of the Nickelodeon Show is Scheduled for a Shout! DVD». TVShowsOnDVD.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Δεκεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2012. 
  20. «Products Details». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Σεπτεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 12 Αυγούστου 2013. 
  21. https://www.amazon.com/Hey-Arnold-Collection-James-Belushi/dp/B07GW2R7TP/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1536387447&sr=8-2&keywords=Hey+Arnold+Ultimate
  22. «Hey Arnold!: Season 4». Shout!Factory. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουνίου 2013. 
  23. «Shout! Factory». shoutfactory.com. Ανακτήθηκε στις 14 Μαρτίου 2015. 
  24. «Hey Arnold!: The Complete Series (Full Frame)». Walmart.com. Ανακτήθηκε στις 14 Μαρτίου 2015. 
  25. «Hey Arnold!: The Ultimate Collection Releasing This November». The Geekiary (στα Αγγλικά). 4 Σεπτεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2018. 
  26. Beck, Jerry (2005). «Hey Arnold! The Movie». The Animated Movie Guide. Chicago Reader Press. σελ. 111. ISBN 1-55652-591-5. 
  27. Horn, John (2003-07-09). «Nickelodeon flops on big screen». Chicago Tribune. Los Angeles Times: σελ. 3 (Tempo). http://articles.chicagotribune.com/2003-07-09/features/0307090141_1_nickelodeon-executives-wild-thornberrys-movie-family-films. Ανακτήθηκε στις 2011-10-06. 
  28. «Craig Bartlett Discusses Hey Arnold! Returning To Nickelodeon». YouTube. 29 Ιουνίου 2013. Ανακτήθηκε στις 19 Ιουλίου 2016. 
  29. Steinberg, Brian. «Nickelodeon Mulls Revival of Classic Shows». Variety. Ανακτήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2015. 
  30. Hooton, Christopher (3 Σεπτεμβρίου 2015). «Hey Arnold! is coming back, and possibly Rugrats too | News | Culture». Ανακτήθηκε στις 19 Ιουλίου 2016. 
  31. Steinberg, Brian. «'Hey Arnold' TV Movie in Works as Nickelodeon Aims to Revive Classic Shows (EXCLUSIVE)». Variety. Ανακτήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2015. 
  32. Futterman, Nika. «Nika Futterman Confirms Olga Pataki Appearance in Jungle Movie». Twitter.com. Ανακτήθηκε στις 7 Μαρτίου 2016. 
  33. Snierson, Dan. «Nickelodeon's Hey Arnold! movie gets title; 19 original voice actors returning». Entertainment Weekly. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουνίου 2016. 
  34. Evry, Max (13 Ιουνίου 2016). «Voice Cast Announced for Hey Arnold!: The Jungle Movie». Comingsoon.net. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουνίου 2016. 
  35. «Hey Arnold! set to return for new episodes on Netflix?». Digital Spy. 21 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 12 Απριλίου 2020. 
  36. «2019 Hey Arnold! Anniversary Show with Craig Bartlett!». The Arun Mehta Show. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Απριλίου 2021. 
  37. «On Sale July 3: Hey Arnold! The Music Vol. 1». enjoytheriderecords.com. 30 Ιουνίου 2020. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουλίου 2020. 

 

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]