Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Συζήτηση χρήστη:Kalogeropoulos/Αρχείο 3/Συζήτηση χρήστη:Kalogeropoulos/Αρχείο 2

AMPIA45 (συζήτησησυνεισφορές)

Διαγράψατε τη σελίδα ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ως μη εγκυκλοπαιδικό λήμμα ; Τι άλλο πρέπει να αναφερθεί ; Είναι η πρώτη γυναίκα συγγραφέας κειμένων ...κτλ...κτλ.... πηγές "μη αξιόπιστες" (?) Το βιβλίο στον Ελληνικό Ίδρυμα πολιτισμού ;

Chalk19 (συζήτησησυνεισφορές)

Δείτε Συζήτηση:Χρυσούλα Τασολάμπρου/Πρόταση διαγραφής.

Έχετε κάποια σχέση με τους λογαριασμούς "TASOLAMPROU" και "CLARK19C" που χτες δημιούργησαν το λήμμα δυο φορές; Όλη αυτή η ξαφνική δραστηριότητα είναι σύμπτωση: δυο "νέοι" λογαριασμοί κι ένας παλιός, ανενεργός για δυο χρόνια, εμφανίζονται μέσα στο ίδιο διήμερο και ασχολούνται με την αναδημιουργία ενός διαγραμμένου από τις αρχές του 2019 λήμματος ;

AMPIA45 (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι !!! όλοι ψάχνουμε πληροφορίες για μεταπτυχιακό στη μουσική, και βλέπουμε πως ενώ υπήρχαν (νομίζω πέρσυ) τώρα δεν υπάρχει ούτε δείγμα για την ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ. Έτσι αποφασίσαμε να βάλουμε ότι γνωρίζει ο καθένας. Δεν ξέρω γιατί διαγράφετε μια λαμπρή προσωπικότητα ! Πραγματικά μας το γεγονός ότι διαγράφετε πληροφορίες που αφορούν σε επιστημονικό πόνημα μοναδικό στο είδος του !!

Chalk19 (συζήτησησυνεισφορές)

Μόνο που αν ο λογαριασμός "TASOLAMPROU" ανήκει στην ίδια, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι εκείνη σας έβαλε να φτιάξετε το λήμμα της, κάτι που -πέραν των θεμάτων εγκυκλοπαιδικότητας- συνιστά αντιδεοντολογική εκστρατεία, εκ μέρους της χρήστριας, υπέρ του εαυτού της, μέσω ιδιαίτερων προτροπών σε γνωστά ή φιλικά πρόσωπα, και εμπίπτει στην ευρύτερη κατηγορία της ψηφοθηρίας, ενώ συσχετίζεται ως τακτικής με τη χρήση μαριονετών.

AMPIA45 (συζήτησησυνεισφορές)

Καμία σχέση δεν υπάρχει με την ίδια. Γιατί δεν μπαίνετε στον κόπο να δείιτε τους συνδέσμους που προσπαθήσαμε να βάλλουμε και τις παραπομπές στο λήμμα ; Αλήθεια τώρα αφήνεται να γράφουν για το Greece's Next Top Mode και σβήνεται το δικό μας λήμμα ; Πατήστε γενικώς το ονοματεπώνυμό της στην GOOGLE και θα δείτε την προσωπικότητα.

Σας ευχαριστώ για τη συζήτηση. Ελπίζω να επαναφέρετε το λήμμα.

Chalk19 (συζήτησησυνεισφορές)

Παρακαλώ. Γενικά, να έχετε υπόψιν ότι η Βικιπαίδεια δεν είναι χώρος "αναγνώρισης" κλπ. Όσο κι αν "αξιόλογο" ή "δημοφιλές" είναι κάποιο πρόσωπο, αν πχ δεν υπάρχουν οι κατάλληλες πηγές που απαιτεί η πολιτική της ΒΠ, τότε το λήμμα πρέπει να διαγράφεται. Κατανοώ αυτό που γράψατε για το Greece's Next Top Model, αλλά εδώ είναι ένα άλλο θέμα: αν κάτι είναι εκτός πολιτικής της ΒΠ, αυτό δεν είναι λόγος να παραμένει επειδή υπάρχουν κι άλλα που θα έπρεπε να είχαν διαγραφεί. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό συνολικά, στο εύρος όλης της Βικιπαίδειας, όχι στη βάση των (θεμιτών) προσωπικών εκτιμήσεων καθενός ή καθεμιάς από εμάς. Είναι, πάντως, μεγάλη κουβέντα αυτή, που υπερβαίνει τούτη τη συζήτηση και με πολλές (αντιφατικές σε ορισμένα σημεία) πτυχές. Όπως και νά' χει σας εύχομαι καλή δουλειά στην έρευνά σας. Ίσως αλλού βρείτε αυτά που ψάχνετε.

AMPIA45 (συζήτησησυνεισφορές)

Μπορούμε να ξαναγράψουμε το λήμμα με μεγαλύτερη προσοχή στις πληροφορίες μας ;

Εν τω μεταξύ έχουμε έρθει σε επαφή (επιτέλους !) με την ίδια την κυρία Τασολάμπρου, και μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε θέλουμε. Η μοναδικότητα της συγγραφής της θα βασίζεται σε δημοσιεύματα από αξιόπιστες πηγές.

AMPIA45 (συζήτησησυνεισφορές)

Εν τω μεταξύ, διαβάζουμε με προσοχή τους κανονισμούς (είμαστε νέοι στην Βικιπαιδεια) και βλέπουμε πως οι πηγές μας πληρούν όλες τις προϋποθέσεις

Chalk19 (συζήτησησυνεισφορές)

Φυσικά μπορείτε να το ξαναγράψετε σε νέα βάση. Φτιάξτε μια δοκιμαστική σελίδα Χρήστης:AMPIA45/πρόχειρο και όταν τελειώσετε, να υποβάλετε το κείμενο για κρίση, για εξέταση της αναδημιουργίας του λήμματος. Ωστόσο, λάβετε υπόψιν το ότι η κ. Τασολάμπρου σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε θέλετε δεν είναι επιχείρημα υπέρ της αναδημιουργίας, χώρια που ενδεχομένως μπορεί να θεωρηθεί και σύγκρουση κινήτρων. Αν με αυτή τη δήλωση υπονοείται η χρήση αρχειακού υλικών, αδημοσίευτων πηγών κλπ, αυτά απορρίπτονται από την πολιτική της ΒΠ ως πηγές που θεμελιώνουν την εγκυλοπαιδικότητα, αλλά και ευρύτερα (διαβάστε αυτό αρχικά, σχετικά με τη χρήση πηγών). Δημοσιευμένες, τρίτες κι ανεξάρτητες, αξιόπιστες πηγές πρέπει να χρησιμοποιηθούν, που να καλύπτουν επαρκώς το θέμα, δηλ. όχι εν παρόδω αναφορές, μια απλή καταχώρηση συντελεστών παράστασης κλπ. Τέτοια στοιχεία έχουν χρησιμότητα στη λ.χ. επαλήθευση γεγονότων και στο εμπλουτισμό του περιεχομένου, αλλά δεν είναι βάση για την "απόδειξη" της εγκυκλοπαιδικότητας.

Chalk19 (συζήτησησυνεισφορές)

Επίσης: επειδή δεν είναι εδώ η κατάλληλη σελίδα για αυτήν τη συζήτηση (κάνουμε κατάχρηση της φιλοξενίας του κ. Καλογερόπουλου) για όποια σχετική απορία στο μέλλον έχετε απευθυνθείτε είτε στην ΒΠ:Αγορά είτε (καλύτερα μάλλον επειδή αφορά αναδημιουργία) στη σελίδα των διαχειριστών ΒΠ:ΣΔ.

AMPIA45 (συζήτησησυνεισφορές)

Ευχαριστω πολύ, συγγνώμη για την κατάχρηση του χρόνου !!