Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα Geraki. Ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με μετακινήσεις σελίδων. Σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρώ πως η μετακίνηση γίνεται με τη σημείωση "χωρίς να αφήσει ανακατεύθυνση". Πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό; Το ρωτάω βασικά για να το χρησιμοποιώ στις περιπτώσεις που δημιουργώ ένα λήμμα με το πρότυπο {{πρόχειρο χρήστη+}}, έτσι ώστε όταν κάνω τη μετακίνηση να σβήνεται αυτόματα το πρόχειρο χωρίς να δημιουργείται ανακατεύθυνση και να μη ζητάω μετά διαγραφή. Ευχαριστώ πολύ.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Μετακίνηση χωρίς να αφήσει ανακατεύθυνση μπορούν να κάνουν μόνο διαχειριστές (αλλιώς θα ήταν παράθυρο για περίπλοκους βανδαλισμούς).

Από την άλλη, για ποιο λόγο να δημιουργείς το λήμμα με μετακίνηση, αντί απλώς με δημιουργία νέου λήμματος και αντιγραφή και επικόλληση του περιεχομένου από το πρόχειρο; Έτσι δεν χρειάζεσαι πολλά πρόχειρα αλλά μόνο ένα-δυο, η ίδια σελίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόχειρο για πολλά λήμματα.

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Μετακίνηση χωρίς να μείνει ανακατεύθυνση μπορούν να κάνουν οι διαχειριστές και οι αναστροφείς. Οι αναστροφείς έχουν την δυνατότητα να αναιρούν 2 οι περισσότερες επεξεργασίας άλλου χρήστη με τη μία και το παραπάνω. Για να μπορείς να το κάνεις σε πρότεινα για την ιδιότητα. Δέχεσαι;

TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

@Geraki Έχω δει να το κάνουν και μη διαχειριστές για αυτό και το ερώτημα. Το πρότυπο με το πρόχειρο χρήστη είναι αρκετά βοηθητικό (τουλάχιστον σε μένα) όταν θέλω να δημιουργήσω σχετικά μεγαλύτερα λήμματα. Και η μετακίνηση του αρκετά πιο γρήγορη διαδικασία (ένα κλικ) παρά το copy/paste και το γράψε/σβήσε (το έκανα στην πολύ αρχή). Επίσης, με τη μετακίνηση μεταφέρεται και το ιστορικό του λήμματος από την αρχή.

@NikosLikomitros Σε ευχαριστώ. Δεν γνώριζα πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό συνδεόταν με τους αναστροφείς. Στην αγγλική βικιπαίδεια ανήκω στην ομάδα των αναστροφέων αλλά δεν έτυχε να χρειαστεί να κάνω κάποια μετακίνηση για να διαπιστώσω τη σύνδεση.

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

@TeamGale: Παρακαλώ. Οι αναστροφείς έχουν ορισμένες δυνατότητες των διαχειριστών, το να μπορούν να αναιρούν περισσότερες από μια επεξεργασίες ταυτόχρονα και να μετακινούν χωρίς να αφήνουν ανακατεύθυνση. Για να κάνεις τέτοια μετακίνηση, πατάς το νι στην δημιουργία ανακατεύθυνσης (όταν είναι μπλε με ένα πάτημα γίνεται λευκό και δεν μένει ανακατεύθυνση). Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για μετακίνηση λανθασμένων τίτλων, τίτλων ιστορικών σελίδων, προχείρων κτλ. Επίσης θα σου εμφανίζεται στις πρόσφατες αλλαγές, το κουμπί "Επαναφοράς" (αναίρεση μιας ή περισσότερων επεξεργασιών χωρίς να χρειάζεται να πατήσεις το κουμπί της αναίρεσης). Το τελευταίο θέλει αρκετή προσοχή όμως για να αποφεύγονται οι τυχόν παρεξηγήσεις με άλλο χρήστη, γι'αυτό και κάθε αναστροφέας θα πρέπει να ελέγχει την επεξεργασία που πάει να αναιρέσει πριν την αναιρέσει, για να δει αν είναι σίγουρος/η ότι πρέπει.

TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, γνωρίζω το πώς λειτουργεί το rollback καθώς το έχω χρησιμοποιήσει στην αγγλική. Απλά το έκανα πάντα με φειδώ καθώς ναι, θέλει πολλή προσοχή.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Είναι απλώς διαφορετικός τρόπος να κάνεις το ίδιο πράγμα, και κάποιων ορισμών. Όταν λες π.χ. ότι "μεταφέρεται και το ιστορικό του λήμματος από την αρχή" ουσιαστικά μεταφέρεται το ιστορικό του προχείρου στο λήμμα. Ουσιαστικός λόγος δεν υπάρχει να γίνει αυτό, εφόσον στο ιστορικό του λήμματος θα φαίνεται η πρώτη επεξεργασία όπου όλο το περιεχόμενο και η δημιουργία αποδίδεται σε εσένα.

Κατά τα άλλα, ακόμη και με μετακίνηση, δεν χρειάζεται να ζητάς διαγραφή της ανακατεύθυνσης. Απλά την καταργείς και επαναχρησιμοποιείς της σελίδα με όποιο τρόπο θέλεις.

TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν διαφώνησα στο ότι είναι διαφορετικός τρόπος για το ίδιο πράγμα. Απλά ο ένας είναι πιο άμεσος καθώς γίνεται με ένα κλικ χωρίς μπρος πίσω. Για το δεύτερο κομμάτι, αν γίνει κατάργηση της ανακατεύθυνσης για το Χ λήμμα, τότε με τη μετακίνηση ενός δεύτερου Υ λήμματος, στο ιστορικό του Υ θα φαίνεται ως πρώτη επεξεργασία η μετακίνηση του Χ. Τα οποία Χ και Υ πιθανότατα να είναι και εντελώς άσχετα μεταξύ τους. Ίσως θεωρείται λεπτομέρεια αλλά νομίζω θα είναι άσχημο να φαίνεται αυτό στο ιστορικό.

Όπως και να έχει, το είχα απορία γιατί όπως είπα είδα να το κάνουν και μη διαχειριστές κι έψαχνα να δω αν είναι κάποια ρύθμιση που δεν έβρισκα. Η απορία τώρα λύθηκε. Θα μου άρεσε να μπορώ να έχω αυτή τη δυνατότητα για να μην χρειάζεται η πρόταση διαγραφής του προχείρου κάθε φορά. Δεν έχω φυσικά σκοπό κατάχρησης του εργαλείου και πρόκλησης βανδαλισμών, δε νομίζω να έχω δείξει τέτοια σημάδια.

Ευχαριστώ και πάλι τον NikosLikomitros για την πρόταση. Αν κριθεί πως δεν χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο εργαλείο, απολύτως κατανοητό και σεβαστό.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Κοίταξε, όλο αυτό, το "από πρόχειρο σε λήμμα" εκ των πραγμάτων δεν περιορίζεται απλά στη μετακίνηση του περιεχομένου και τέλος. Και πάλι θα χρειάζεται αφαίρεση προτύπου προχείρου χρήστη, προσθήκη προτύπων που δεν λειτουργούν στο χώρο χρηστών, εικόνων "εύλογης χρήσης" που δεν επιτρέπονται στις σελίδες χρηστών, προσθήκης κατηγοριών, προσθήκης interwiki μέσω Wikidata, κλπ κλπ. Οπότε είναι υπεραπλούστευση το ότι γίνεται με ένα κλικ. Για το άλλο ναι, έτσι είναι, γι'αυτό και είναι προτιμότερη η αντιγραφή και επικόλληση. Το κύριο που πρότεινα (και ανέκαθεν έκαναν οι χρήστες) είναι η επαναχρησιμοποίηση των ίδιων υποσελίδων.

TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Χμμ...μέχρι στιγμής δεν μου έχει τύχει να έχω κάποιο πρότυπο που χρειάστηκε διόρθωση μετά τη μετακίνηση για να είμαι ειλικρινής και τις κατηγορίες τις προσθέτω πάντα από πριν...το interwiki είναι έτσι κι αλλιώς κάτι που πάντα προστίθεται μετά τη δημιουργία είτε είναι με μετακίνηση είτε με αντιγραφή. Μόνο κάποιες πολύ μικρές πινελιές μαζί με την αφαίρεση του προτύπου χρειάστηκε μέχρι στιγμής να κάνω. Ίσως να είναι και λίγο υποκειμενικό όλο αυτό καθώς το συγκεκριμένο πρότυπο με βόλεψε για μεγάλα λήμματα. Κάποιους άλλους πιθανόν να μην τους βολεύει.

Είδα μόλις πριν λίγο πως μου παραχωρήθηκε το εργαλείο, σε ευχαριστώ πολύ. Θα είμαι ακόμα πιο προσεκτική τώρα σε τυχόν αναιρέσεις και μετακινήσεις που θα κάνω για να μην χρησιμοποιηθεί λανθασμένα.

Απαντήστε στο "Ερώτημα για μετακινήσεις"