Naïve Records

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Naïve Records
Ίδρυση1998, πριν 26 έτη (1998)
Ιδρυτής
  • Πατρίκ Ζελνίκ
  • Ζιλ Πεγ
  • Ερίκ Τονγκ Κιονγκ
Είδος
Χώρα προέλευσηςΓαλλία
ΤοποθεσίαΠαρίσι
Επίσημη ιστοσελίδαnaiverecords.com

Η Naïve Records είναι γαλλική ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία με έδρα το Παρίσι που ειδικεύεται στην κλασική, τζαζ, ποπ και ηλεκτρονική μουσική.

Ίδρυση και επέκταση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Naïve ιδρύθηκε το 1998 από τον Πατρίκ Ζελνίκ, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Virgin France, τον Ζιλ Πεγ και τον Ερίκ Τονγκ Κιονγκ.[1][2]

Έπειτα από την απόκτηση του ποσοστού 10% της εταιρείας από τον χρηματοοικονομικό οίκο «Édouard Stern»,[1] προσαρτήθηκαν στη Naïve διάφορες άλλες δισκογραφικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Auvidis, η Opus 111, που οφείλει την ονομασία της στη Σονάτα για πιάνο αρ. 32 του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, και η Ambroisie.

Απόκτηση από την Believe[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά το 2010 η εταιρεία άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα, αναστέλλοντας τη λειτουργία της, με αποτέλεσμα να εξαγοράζεται από την πλατφόρμα ψηφιακών λήψεων Believe Digital τον Αύγουστο του 2016.[3] Έτσι, έπειτα από μία μακρά περίοδο αποχής από την ενεργό δράση, η Naïve ξεκίνησε να εκδίδει και πάλι δίσκους με νέες κυκλοφορίες υπό την έκδοση «Naive Vivaldi».

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Μπουτόν, Ρεμί (6 Ιουνίου 1998). «Naive Plans A Round Of Growth». Billboard. 110 23: 69. https://books.google.gr/books?id=bw4EAAAAMBAJ&lpg=PA1&hl=el&pg=PA69#v=onepage&q&f=false. 
  2. «Eagle Rock Entertainment Lands John Lee Hooker Titles». Billboard. 13 Σεπτεμβρίου 2003. https://books.google.gr/books?id=bw8EAAAAMBAJ&lpg=PA7&hl=el&pg=PA36#v=onepage&q&f=false. «Ryko has also sealed a non-exclusive pact with French label Naïve, founded by former Virgin France CEO Patrick Zelnik and ex-Poly-Gram France CEO Gilles Paire.». 
  3. Φανέν, Σοφιάν (25 Αυγούστου 2016). «Les rêves mal ficelés de Naïve». Les Jours (στα Γαλλικά). Ανακτήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]