Πλύμπτον-Ουαϊόμινγκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πλύμπτον-Ουαϊόμινγκ
Τοποθεσία στο χάρτη
Τοποθεσία στο χάρτη
Πλύμπτον-Ουαϊόμινγκ
43°1′11″N 82°6′22″W
ΧώραΚαναδάς
Διοικητική υπαγωγήΚομητεία Λάμπτον
Ίδρυση2001
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Το Πλύμπτον-Ουαϊόμινγκ (αγγλικά: Plympton-Wyoming) είναι κωμόπολη στην καναδική επαρχία του Οντάριο, η οποία βρίσκεται στην κομητεία Λάμπτον αμέσως ανατολικά της Σάρνια. Αποτελεί έδρα του συμβουλίου της κομητείας Λάμπτον.[1]

Η κοινότητα έχει αγροτικό χαρακτήρα. Τα κύρια κέντρα οικισμού είναι το Ουαϊόμινγκ στα νότια της κοινότητας και το Έρρολ στα βόρεια. Άλλοι ακόμη μικρότεροι οικισμοί που μοιάζουν με χωριουδάκια βρίσκονται απλωμένοι σε όλη την κοινότητα. Το διαμέρισμα του Ουαϊόμινγκ οφείλει την ύπαρξή του στον Μεγάλο Δυτικό Σιδηρόδρομο, ως στάση στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ της Σάρνια και του Λόντον που χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα.

Στην Απογραφή Πληθυσμού του 2021 που διεξήχθη από τη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά, το Πλύμπτον-Ουαϊόμινγκ είχε πληθυσμό 8.308 κατοίκους σε έκταση 318,86 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πυκνότητα πληθυσμού 26,1/τ.χλμ.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Contact Us - The Corporation of the County of Lambton». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Νοεμβρίου 2006. Ανακτήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2006. 
  2. «Population and dwelling counts: Canada, provinces and territories, census divisions and census subdivisions (municipalities), Ontario». Statistics Canada. 9 Φεβρουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 30 Μαρτίου 2022.