Status (περιοδικό)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η ελληνική έκδοση του ξένου περιοδικού Status που εκδιδόταν στην Αθήνα, με πανελλαδική κυκλοφορία, από τις εκδόσεις Λυμπέρη, έως τα τέλη του 2012.

Το Status ήταν πολυσέλιδο περιοδικό, (250 περίπου σελίδων) ποικίλης ύλης με θέματα, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και καλλιτεχνικά, ιδιαίτερα όμως επί προσώπων, με συνεντεύξεις πολιτικών και καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων, καθώς και πληθώρα διαφημίσεων

Το περιοδικό οργάνωνε διαγωνισμό για την ανάδειξη των "ανδρών της χρονιάς" με επιλογή των αναγνωστών, μέσα από ένα μεγάλο αριθμό καταξιωμένων προσώπων ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού χώρου, καλλιτεχνών, αθλητών, συγγραφέων, δημοσιογράφων, ηθοποιών, μουσικοσυνθετών και σκηνοθετών, τραγουδιστών, επιχειρηματιών, επιστημόνων καθώς και Ελλήνων που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό.

Το περιοδικό STATUS ήταν ιδιοκτησία των Εκδόσεων Λυμπέρη των οποίων πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο Αντώνης Λυμπέρης. Ανέστειλε τη λειτουργία του στις 11 Νοεμβρίου 2012 όταν οι Εκδόσεις Λυμπέρη έκλεισαν λόγω χρεών[1][2]. Οκτώ μήνες αργότερα η εταιρεία κήρυξε πτώχευση. Δύο χρόνια αργότερα, σύμφωνα με άρθρο της "Εφημερίδας των Συντακτών" οι εργαζόμενοι, αμειβόμενοι με «έναντι» από τον Απρίλιο του 2012 και με τεράστιες περικοπές τα τελευταία δύο περίπου χρόνια[3] κατηγόρησαν τον κ. Λυμπέρη ότι συνέχισε τα τέσσερα πιο επικερδή από τα περιοδικά του καλυμμένος πίσω από άλλες εκδοτικές εταιρείες, που ανήκουν σε στενούς του συνεργάτες[4]. Ο κ. Λυμπέρης διαμένει τώρα στη Βραζιλία[5], όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα σκέπτεται να εκδώσει και πάλι διεθνή περιοδικά - εκτός από το Vogue που εκδίδεται ήδη εκεί [6]. Για την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 προβλεπόταν η εκδίκαση της αγωγής των εργαζομένων για τα δεδουλευμένα τους[7].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]