Esquadrão de Demonstração Aérea

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Smoke Squadron)
L' Esquadrilha da Fumaça στην Μπραζίλια κατά τη διάρκεια των εορτασμών της ημέρας της Ανεξαρτησίας
Σήμα Μοίρας

Η Esquadrão de Demonstração Aérea (Μοίρα Επίδειξης Αέρα), γνωστή ως Esquadrilha da Fumaça  (Μοίρα του Καπνού) είναι η ακροβατική ομάδα της Αεροπορίας της Βραζιλίας και το ακροβατικό αεροσκάφος είναι το Embraer T-27 Tucano.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πρώτη επίδειξη της Esquadrilha da Fumaça πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου 1952 με 4 αεροσκάφη T-6 Harvard, τα οποία παρέμειναν αεροσκάφη της ομάδας έως και την απόσυρση τους στις 31 Ιανουαρίου 1976.

Κατά την περίοδο μεταξύ 1969 και 1973 χρησιμοποιήθηκαν ακόμη 7 αεροσκάφη Fouga T-24 Magister.

Η ακροβατική ομάδα είχε προσωρινά διαλυθεί μετά την απόσυρση του T-6 Harvard για  να ανασυσταθεί στις 21 Οκτωβρίου 1982 με το σημερινό της όνομα. Είχε σε αποστολή τα Embraer T-27 Tucano, και η πρώτη επίδειξη πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1983, με αεροσκάφη χρώματος λευκού και κόκκινου.

Στη συνέχεια, τα χρώματα της ακροβατικής ομάδας έγιναν εκείνα της Βραζιλιάνικης σημαίας.

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1985, η Esquadrilha έλαβε το βραβείο "Ασφάλεια Πτήσεων" από την USAF για τον υψηλό βαθμό ασφάλειας που επέδειξε στις ακροβατικές δραστηριότητες.

Πρωτιές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1996 καταγράφηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για την εκτέλεση ανάστροφης πτήσης στα 3.000 μέτρα, διάρκειας 30 δευτερολέπτων με ένα σχηματισμό αποτελούμενο από 10 αεροσκάφη.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]