Rocky 5

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ρόκυ Νο 5)
Ρόκυ Νο 5
ΣκηνοθεσίαΤζον Άβιλντσεν
ΠαραγωγήΡόμπερτ Τσάρτοφ
Ίρβιν Γουίνκλερ
ΣενάριοΣιλβέστερ Σταλόνε
ΠρωταγωνιστέςΣιλβέστερ Σταλόνε
Μπαρτ Γιάνγκ
Τάλια Σάιρ
Τόμμυ Μόρισσόν
ΜουσικήΜπιλ Κόντι
ΦωτογραφίαSteven Poster
ΜοντάζΤζον Γκίλμπερτ Άβιλντσεν
Εταιρεία παραγωγήςUnited Artists
ΔιανομήUIP-Dunafilm και Netflix
Πρώτη προβολήCountry flag 16/11/1990
Διάρκεια104 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

Ο Ρόκυ Νο 5 είναι κινηματογραφική ταινία αμερικανικής παραγωγής, του 1990 σε σκηνοθεσία του Τζον Αβίλντσεν και το σενάριο του Σιλβέστερ Σταλόνε. Αποτελεί συνέχεια του Ρόκυ Νο 4: Η Γιγαντομαχία.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ρόκυ επιστρέφει νικητής από τη Σοβιετική Ένωση, βαριά τραυματισμένος στο κεφάλι, στον αγώνα με τον Ντράγκο. Επίσης, ανακαλύπτει ότι όλη του η περιουσία έχει χαθεί, από κακοδιαχείριση του λογιστή του. Έτσι μένει πάμφτωχος και αρνούμενος να εκμεταλλευτεί τη δόξα του, επιστρέφει στη γειτονιά από όπου ξεκίνησε. Εκεί άνοιξε το γυμναστήριο του παλιού του προπονητή, του Μάικ Γκόλντμιλ, προπονώντας νεαρούς πυγμάχους. Ο πιο άξιος από πολλούς που προπονούνται μαζί του είναι ο Τόμυ Γκαν, ένας νεαρός πυγμάχος ο οποίος, έχοντας αποκτήσει την πείρα του Ρόκυ, έχει ένα σκορ νικών 23-0-0. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο ίδιος έχοντας θυμώσει, καθώς όλοι τον θεωρούσαν ως το "Ρομποτάκι του Ρόκυ", προκάλεσε μια μάχη μεταξύ αυτού και του πρώην δασκάλου του.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αν και η ταινία αναμένονταν σαν μια από τις μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες του 1990 τελικά οι συνολικές εισπράξεις ήταν απογοητευτικές. Στις Η.Π.Α η ταινία έκανε εισπράξεις της τάξης των 40,9 εκατομμυρίων δολαρίων και αποτέλεσε την λιγότερο επιτυχημένη ταινία της σειράς Ρόκυ. Στα παγκόσμια ταμεία οι εισπράξεις ήταν σαφώς καλύτερες, με 119,9 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, αλλά και πάλι χαμηλές σε σχέση με τις υπόλοιπες ταινίες της σειράς.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]