Α.Σ. Πτολεμαΐδα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Πτολεμαΐδα-Λιγνιτωρύχοι)
Α.Σ. Πτολεμαΐδα
Επίσημη ονομασίαΑθλητικός Σύλλογος Πτολεμαΐδα
Ίδρυση1997
Διάλυση2007 (μετονομασία σε Α.Σ. Εορδαϊκός 2007)
ΣτάδιοΔημοτικό Στάδιο Πτολεμαΐδας «Αιμίλιος Θεοφανίδης»
Πρώτη εμφάνιση
Πρώτη εμφάνιση

Ο Α.Σ. Πτολεμαΐδα ήταν αθλητικός σύλλογος με έδρα στην Πτολεμαΐδα που δραστηριοποιούταν στο άθλημα του ποδοσφαίρου.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδρύθηκε αρχικά ως Α.Ε. Πτολεμαΐδας το 1997 από μετονομασία του συλλόγου Α.Γ.Σ. Αναγέννηση Πτολεμαΐδας και το 2000 μετονομάστηκε σε Α.Σ. Πτολεμαΐδα με την άνοδό του μέσω του ειδικού πρωταθλήματος στη Δ΄ Εθνική. Η Αναγέννηση Πτολεμαΐδας είχε προέλθει το 1978 από μετονομασία του Πτολεμαίου κατά τη συγχώνευση με τον Άρη Πτολεμαΐδας, ο οποίος μετονομάστηκε σε Α.Γ.Σ. Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας. Το 2004 ο σύλλογος προβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική και ίδρυσε Π.Α.Ε. με την επωνυμία Π.Α.Ε. Πτολεμαΐδα-Λιγνιτωρύχοι. Το 2006 υποβιβάστηκε στη Δ΄ Εθνική όπου αγωνίστηκε ξανά ως ερασιτεχνικό σωματείο. Το καλοκαίρι του 2007 ο σύλλογος μετονομάστηκε σε Α.Σ. Εορδαϊκός 2007.

Π.Α.Ε. Πτολεμαΐδα - Λιγνιτωρύχοι 2004-2006[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το έμβλημα της Π.Α.Ε. Πτολεμαΐδα-Λιγνιτωρύχοι

Με πρόεδρο τον Τάσο Τσιλφίδη, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας, προπονητή τον Βάντσο Μπαλέφσκι και με τη στήριξη όλου του φίλαθλου κόσμου όπως και των επιχειρηματιών, η ομάδα αγωνίζεται με αξιοπρέπεια στην Γ΄ Εθνική την αγωνιστική περίοδο 2004-05, πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας, αποκλείοντας την Προοδευτική (Β' Εθνική) και τον Εργοτέλη (Α' Εθνική) και φτάνει στους 16 του Κυπέλλου όπου αποκλείστηκε από την Καστοριά. Η αγωνιστική περίοδος κλείνει, με πρόεδρο τον Ιάκωβο Παντελίδη και προπονητή τον Πέτρο Γκριουγέφσκι (απεβίωσε το 2007). Η ομάδα αγωνίστηκε με ασπρόμαυρες εμφανίσεις.

Την αγωνιστική περίοδο 2005-06, η ομάδα αγωνίζεται και πάλι στον βόρειο όμιλο της Γ' Εθνικής, με πολλούς νεαρούς παίκτες που προέρχονται από ομάδες όλης της Εορδαίας και με προσθήκη μερικών έμπειρων παικτών. Προπονητής της ομάδας ο Μάκης Βουνοτρυπίδης και από την 7η αγωνιστική και μετά ο Γιώργος Καραγκιολίδης. Η ομάδα εμφανίστηκε με χρώματα κίτρινο (φανέλα) και μαύρο (σορτσάκι), χρώματα που φορούσε ο ιστορικός Άρης Πτολεμαΐδας. Από τον Δεκέμβριο τις τύχες της ομάδας σε διοικητικό επίπεδο αναλαμβάνει ο Κώστας Φλωρίνης. Η ομάδα κατατάσσεται τελευταία και υποβιβάζεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα μαζί με την Κοζάνη.

Α.Σ. Πτολεμαΐδα 2006-2007[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την αγωνιστική περίοδο 2006-2007, η ομάδα ως Α.Σ. Πτολεμαΐδα αγωνίζεται στον 3ο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, πρωταγωνιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου και κόβει 1η το νήμα, ανεβαίνοντας πανηγυρικά στην Γ΄ Εθνική. Το καλοκαίρι του 2007 αποφασίστηκε και ολοκληρώθηκε η μετονομασία του συλλόγου σε Α.Σ. Εορδαϊκός 2007 επαναφέροντας το όνομα του Α.Γ.Σ. Εορδαϊκού, δέκα χρόνια μετά τη διάλυσή του.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]