Α.Σ. Ολυμπιάς Παπάγου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ολυμπιάδα Παπάγου)
Α.Σ. Ολυμπιάς Παπάγου
Ταυτότητα
Ίδρυση1985
ΧρώματαΜπλε, Κόκκινο & Λευκό
              
ΈδραΚλειστό Γυμναστήριο Παπάγου
(χωρητικότητα: 800)
ΠεριοχήΠαπάγου, Ν. Αττικής, Ελλάδα
ΔιεύθυνσηΝευροκοπίου 4, Τ.Κ. 15669, Παπάγου
Ιστότοποςas.olympias-papagou.gr
Πρόσωπα
ΠρόεδροςΑχιλλέας Μελισσάρης
ΠροπονητήςΚοσμάς Μελισσάρης
Διοργανώσεις
ΔιοργανώσειςΒ' Κατηγορία Ε.Σ.Κ.Α.
2013-14Α΄ ΕΣΚΑ → 14

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ολυμπιάς Παπάγου, γνωστός και με τη σύντμηση Α.Σ.Ο.Π., είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Παπάγου, στο Νομό Αττικής, όπου και βρίσκεται η έδρα του. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1985 και αγωνίζεται με χρώματα το κόκκινο, το μπλε και το λευκό. Διατηρεί τμήματα αποκλειστικά καλαθοσφαίρισης για αθλητές όλων των ηλικιακών ομάδων, ενώ διαθέτει παράλληλα και τμήματα υποδομής νεαρών κοριτσιών.

Τμήμα καλαθοσφαίρισης ανδρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιστορική αναδρομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την αγωνιστική περίοδο 2011-12 το ανδρικό τμήμα της Ολυμπιάδας Παπάγου συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας Ανδρών της Ε.Σ.Κ.Α. τερματίζοντας στη 2η θέση της κανονικής περιόδου. Στη συνέχεια διαγωνίστηκε στα Play-Offs, όπου συμμετείχαν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 2 έως 5, χωρίς να καταφέρει να ανέλθει στην αμέσως υψηλότερη κατηγορία.

Την επόμενη χρονιά, 2012-13, η ομάδα συνέχισε στο ίδιο Πρωτάθλημα με προπονητή το Χρήστο Σγουρίτσα όπου, συγκεντρώνοντας 18 νίκες και 6 ήττες, κατετάγη ξανά 2η στην κανονική περίοδο, πίσω από τον Απόλλωνα Σμύρνης.[1] Στη διαδικασία των Play-Offs ξεπέρασε επιτυχώς αρχικά το εμπόδιο της Φ.Ε.Α. (με 3-0 νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια) [2] και ακολούθως εκείνο του Κουκακίου (με 3-1 νίκες).[3] Σαν αποτέλεσμα ανήλθε στην Α' Κατηγορία Ε.Σ.Κ.Α. για πρώτη φορά στην ιστορία της.[3][4]

Το παλαιό λογότυπο του σωματείου

Τρέχουσα αγωνιστική περίοδος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, 2013-14, ο Α.Σ. Ολυμπιάς Παπάγου διαγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας Ανδρών που διοργάνωσε η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής.[5] Έχοντας συγκεντρώσει 26 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, τερμάτισε στη 14η και τελευταία θέση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί.[5]

Έδρα του συλλόγου είναι το Κλειστό Γυμναστήριο Παπάγου χωρητικότητας 800 θεατών. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Αχιλλέας Μελισσάρης.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Β” ΕΣΚΑ (1ος όμιλος) – 26η αγωνιστική… Προβάδισμα για την Παλατιανή», άρθρο στον ιστότοπο InfoBasket.gr, 26 Απριλίου 2013.
  2. «Β” ΕΣΚΑ (πλέι οφ): Το Κουκάκι άλωσε την Παλατιανή!», άρθρο στον ιστότοπο InfoBasket.gr, 17 Μαΐου 2013.
  3. 3,0 3,1 «1ος: Ανέβηκε η Ολυμπιάδα Παπάγου», άρθρο στον ιστότοπο SuperBasket.gr, 27 Μαΐου 2013.
  4. «Β1 Ανδρών: Ανέβηκε η Ολυμπιάδα Παπάγου», άρθρο στον επίσημο ιστότοπο της Ε.Σ.Κ.Α., 27 Μαΐου 2013.
  5. 5,0 5,1 «Α” ΕΣΚΑ – 26η αγωνιστική… Στα πλέι οφ», άρθρο στον ιστότοπο InfoBasket.gr, 5 Μαΐου 2014.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]