Φάνης Μουρατίδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Φάνης Μουρατίδης
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Φάνης Μουρατίδης (Ελληνικά)
Γέννηση13  Σεπτεμβρίου 1970
Θεσσαλονίκη
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΑνώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
Ιδιότηταηθοποιός
ΣύζυγοςΆννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους (από 2008)
Σημαντικά έργαΓεώργιος Βιζυηνός: Η Σιωπή των Αγγέλων, Έτσι Ξαφνικά, Safe Sex, Το κόκκινο δωμάτιο, Επαφή, Φύγε εσύ έλα εσύ, Η τελευταία παράσταση, Ιωάννα της καρδιάς, Μπαμπά μην τρέχεις, Ποιος μας πιάνει!, Επτά Θανάσιμες Πεθερές, Εργαζόμενη Γυναίκα, Μ+Μ, Κλινική Περίπτωση, Μοντέρνα Οικογένεια, Η γεύση της αγάπης, Πέτα τη Φριτέζα, Έρωτας με Διαφορά και Maestro
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Φάνης Μουρατίδης (Θεσσαλονίκη, 13 Σεπτεμβρίου 1970) είναι Έλληνας ηθοποιός.[1]

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση το 2000 με ένα μικρό ρόλο στη σειρά Γεώργιος Βιζυηνός: Η σιωπή των αγγέλων. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2004 όταν πρωταγωνίστησε με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Βικτώρια Χαραλαμπίδου στην δραματική σειρά Έτσι Ξαφνικά σε σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Μετά το τέλος της σειράς δέχτηκε διάφορες προτάσεις για τηλεοπτικά σήριαλ.

Η επόμενη εμφάνιση του στην τηλεόραση έγινε το 2005 συμμετέχοντας σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς Safe Sex TV Stories. Ακολούθησε μία ιστορία της σειράς Το Κόκκινο Δωμάτιο όπου πρωταγωνίστησε μαζί με την Πέμη Ζούνη. Τη σεζόν 2005-2006 έπαιξε στην κοινωνική σειρά Επαφή ενώ την επόμενη σεζόν ακολούθησαν οι σειρές Φύγε εσύ, έλα εσύ με κωμικό ρόλο και η δραματική σειρά, που αποτελεί τη βιογραφία της Έλλης Λαμπέτη, Η τελευταία παράσταση. Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε μαζί με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους στην κωμική σειρά Μπαμπά μην τρέχεις, κατά τα γυρίσματα της οποίας έγιναν ζευγάρι και απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Ακολούθησε μία guest εμφάνιση στην μαύρη κωμωδία Ποιος μας πιάνει το 2008 ενώ το 2009 εμφανίστηκε στις Επτά Θανάσιμες Πεθερές και σε δύο ιστορίες της σειράς Εργαζόμενη Γυναίκα. Από το 2009 μέχρι το 2010 πρωταγωνίστησε με την Παναγιώτα Βλαντή στην κωμική οικογενειακή σειρά Μ+Μ. Την περίοδο 2011-2012 έκανε κάποιες έκτακτες εμφανίσεις στην κωμική σειρά Κλινική Περίπτωση ενώ την περίοδο 2014-2015 εμφανίστηκε σε κάποια επεισόδια της σειράς Μοντέρνα Οικογένεια. Το 2018 πρωταγωνίστησε μαζί με την Φιόνα Γεωργιάδη στην ερωτική τηλεταινία Η γεύση της αγάπης.

Από το 2018 μέχρι το 2020 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά Πέτα τη Φριτέζα μαζί με τον Γιάννη Μπέζο και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση.Τη σεζόν 2020 - 2021 έπαιξε στην σειρά Έρωτας με διαφορά. Τη σεζόν 2022 σειρά Maestro στο MEGA

Κινηματογράφος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2003 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Γαμήλια νάρκη. Το 2006 έλαβε μέρος σε δύο κινηματογραφικές παραγωγές. Από τη μία πρωταγωνίστησε μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Παναγιώτα Βλαντή στην ταινία Πέντε λεπτά ακόμα ενώ την ίδια συμμετείχε και στην ταινία μικρού μήκους με τίτλο Το κορίτσι. Ακολούθησε ένα μικρός ρόλος στην ταινία Bank Bang το 2008 ενώ το 2009 πρωταγωνίστησε μαζί με την Ελένη Ράντου στην ταινία που έγραψε η ίδια με τίτλο Πεθαίνω για σένα. Ακολουθεί η ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη Αν... το 2012.

Οι επόμενες κινηματογραφικές του συμμετοχές ήταν στις ταινίες Amore mio το 2015 και Τζαμάικα το 2017.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2007 γνωρίστηκε με την επίσης ηθοποιό Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους όταν επιλέχθηκαν ως πρωταγωνιστικό δίδυμο για την κωμική σειρά Μπαμπά μην τρέχεις. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν ζευγάρι, ενώ στις αρχές του 2008 έγινε γνωστό πως θα γίνουν γονείς για πρώτη φορά. Το 2009 γεννήθηκε και το δεύτερο παιδί του ζευγαριού.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]