Τζέσι Λίνγκαρντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τζέσι Λίνγκαρντ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Jesse Lingard (Αγγλικά)
Γέννηση15  Δεκεμβρίου 1992[1][2]
Γουόρινγκτον
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
Ύψος175 cm Edit this on Wikidata
Βάρος69 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςAshton-on-Mersey School
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής[3]
Ιστότοπος
jlingz.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Τζέσι Λίνγκαρντ (15 Δεκεμβρίου 1992) είναι Άγγλος ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται ως πλάγιος ή επιθετικός μέσος για τη Νότιγχαμ Φόρεστ και την εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Ο Λίνγκαρντ άνηκε στο δυναμικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τις ακαδημίες, αλλά πραγματοποίησε τ ο επαγγελματικό ντεμπούτο του ως δανεικός στη Λέστερ Σίτι το 2012 και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στις Μπέρμιγχαμ Σίτι (2013-14), Μπράιτον εντ Χόουβ Άλμπιον (2014) και Ντέρμπι Κάουντι (2015). Έπειτα ενσωματώθηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 130 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Έχει κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ (2017), το FA Cup, το FA Community Shield και το Λιγκ Καπ Αγγλίας, έχοντας σκοράρει στους τρεις τελευταίους τελικούς.[4] Μετά από πτώση στην απόδοσή του, δόθηκε δανεικός στην Γουέστ Χαμ, όπου σκόραρε 9 γκολ σε 16 συμμετοχές. Στις 21 Ιουλίου 2022 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Νότιγχαμ Φόρεστ υπογράφοντας συμβόλαιο 1 έτους.[5]

Έχει αγωνιστεί με τις εθνικές ομάδες Κ-17 και Κ-21 της Αγγλίας, και πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνιση με την εθνική ανδρών τον Οκτώβριο του 2016. Εκπροσώπησε την Αγγλία στο Μουντιάλ 2018, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, σκοράροντας μία φορά στη νίκη με 6-1 επί του Παναμά. Έχει πραγματοποιήσει 24 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]