Σύντομο διάλειμμα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Σύντομο διάλειμμα είναι ελληνική δραματική ταινία του 1966 σε σκηνοθεσία Ντίνου Κατσουρίδη και σενάριο Ντίνου Κατσουρίδη και Μιχάλη Γρηγορίου. Πρωταγωνιστούν οι: Βούλα Ζουμπουλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης και Αλέξης Δαμιανός. Έχει εναλλακτικό τίτλο Πρόδωσες την αγάπη μου και διάρκεια 88 λεπτά.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γιάννης (Αλέκος Αλεξανδράκης) συναντά σε μια θεατρική παράσταση και ερωτεύεται την πρωταγωνίστρια του έργου, Έμμα (Βούλα Ζουμπουλάκη). Η τελευταία τον πείθει να προτείνει ένα θεατρικό έργο του στον διευθυντή του θεάτρου (Αλέξης Δαμιανός). Ο διευθυντής δέχεται να το ανεβάσει, αλλά σε μια πιο εμπορική εκδοχή του. Ο Γιάννης νιώθει ένοχος επειδή έχει επιτρέψει τον εκπεσμό και την καταστροφή του έργου του. Σύντομα, η σχέση του με την ηθοποιό θα κλονιστεί υπό το βάρος των διαφορών χαρακτήρα που διακρίνουν τον καθένα τους. Τελικά θα εγκαταλείψει την Έμμα, λίγο πριν την πρεμιέρα του έργου.

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εταιρία Παραγωγής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εσπέρια Φιλμ

Έτος προβολής - εισιτήρια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία προβλήθηκε τη σεζόν 1966-1967 (ημερομηνία 1ης προβολής: 7 Νοεμβρίου 1966) και έκοψε 19.648 εισιτήρια. Ήρθε στην 110η θέση ανάμεσα σε 117 ταινίες.

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Βούλα Ζουμπουλάκη έλαβε για την ερμηνεία της το βραβείο α' γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (1966).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

http://www.tainiothiki.gr/el/movie-deve/digitalcollectionitem/movie/1/2160

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

https://www.filmfestival.gr/el/movie/movie/730

https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF_%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%B1

http://www.hellenicaworld.com/Greece/Film/gr/FestivalThessalonikis1966.html