Συζήτηση χρήστη:AntonyFragakis

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

Γεια σας, αυτή είναι η σελίδα συζήτησής μου στην Ελληνική Βικιπαίδεια. Θα χαρώ ιδιαίτερα να μιλήσω μαζί σας για κάποια επισήμανση ή ενδεχομένως για κάποια διόρθωση σε επεξεργασία που έκανα και ήταν λανθασμένη. Να έχετε μία υπέροχη μέρα!

---------------------------------------------------------------------------

Αρχείο συζήτησης (2016 - 2017): Συζήτηση χρήστη:AntonyFragakis/Αρχείο 1

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Είχαμε μιλήσει, να σε βοηθήσω με το στήσιμο ενός συλλόγου Βικιπαίδειας στη σχολή. Έχουμε τίποτα νεότερο από την σχολή σου; Επίσης μπήκε δημοσκόπηση για το πότε πρέπει να γίνει η συνάντηση της Ομάδας Νέων, δες το καρφιτσωμένο μήνυμα στο Τέλεγκραμ.

AntonyFragakis (συζήτησησυνεισφορές)

Χαίρετε, αγαπητέ. Δυστυχώς, λόγω της αποχώρησής μου από τη σχολή, δεν προχώρησα το εγχείρημα και έτσι δεν πρόκειται να γίνει. Όσον αφορά τη συνάντηση της Ομάδας Νέων θα το κοιτάξω. Σ' ευχαριστώ πολύ!

Απαντήστε στο "Σχολή"
MediaWiki message delivery (συζήτησησυνεισφορές)

RMaung (WMF) 15:13, 20 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)

Απαντήστε στο "Reminder: Community Insights Survey"
MediaWiki message delivery (συζήτησησυνεισφορές)

RMaung (WMF) 19:51, 3 Οκτωβρίου 2019 (UTC)

Απαντήστε στο "Reminder: Community Insights Survey"
MediaWiki message delivery (συζήτησησυνεισφορές)

Hello AntonyFragakis,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.


Απαντήστε στο "We sent you an e-mail"
MediaWiki message delivery (συζήτησησυνεισφορές)

RMaung (WMF) 14:47, 6 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)

Απαντήστε στο "Community Insights Survey"
Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Παρακαλώ πολύ να μην συνεχιστεί η πρακτική αυτή της μετακίνησης λημμάτων κατά το δοκούν. Οι "αποδόσεις" αυτές είναι και επιεικώς απαράδεκτες και δεν ταιριάζουν καν στις σχετικές συμβάσεις μεταγραφής της γλώσσας. Σε εγκυκλοπαίδεια γράφουμε, όχι σε μπλογκ ή φόρουμ... Ευχαριστώ...

AntonyFragakis (συζήτησησυνεισφορές)

Συγγνώμη, αλλά οι παρεμβάσεις μου είναι απόλυτα εύστοχες. Δεν γίνεται να αποδίδονται ονόματα στα ελληνικά σε σχέση με τα χαρακτηριστικά άλλων γλωσσών, καθώς δεν ισχύουν στη γλώσσα. Εκτός αυτού, αποδίδεις το Debussy ως Ντεμπυσί, ενώ προηγούμενος συντάκτης το απέδιδε ως Ντεμπυσσύ. Ποιο από τα δύο είναι σωστότερο και με ποια αιτιολογία;

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Ουδεμία σχέση έχει το y με το u στα γαλλικά από όποια άποψη κι αν το πάρει κανείς... Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που οι Γάλλοι αναφέρουν το y ως "i grec" ή "ελληνικό ι". Βεβαίως, αρκετές φορές, Έλληνες που δεν έχουν γνώση αυτής της ιδιαιτερότητας "τυφλά" το μεταφέρουν ως "υ", πράγμα το οποίο οδηγεί και σε προβληματικές καταστάσεις όπως, πχ. αυτή του "Ντεμπυσύ", όπου για κάποιον μη γνώστη της γαλλικής θα ήταν εύκολο να υποθέσει πως στα γαλλικά γράφεται ως "Debussu", πράγμα λάθος εννοείται. Παρομοίως και το "Ντεμπισί", το οποίο και δίνει την λανθασμένη εντύπωση πως στα γαλλικά γράφεται ως "Debissi"... Συνεπώς, το "Ντεμπυσί" ως μορφή είναι αυτό που αντανακλά καλύτερα το πώς προφέρεται στα γαλλικά το όνομα. Όσο για τον αναδιπλασιασμό στο "s" αυτός έχει ουσιαστικά χρησιμότητα μόνο στα γαλλικά καθώς αυτός καθορίζει εάν θα διαβαστεί ως "s" όταν διπλό ή ως "z" όταν μονό. Στα ελληνικά, αυτό το ζήτημα είναι ήδη λυμένο καθώς ποτέ ένα "σ" σε παρόμοιες συνθήκες δεν πρόκειται να προφερθεί ως "ζ".

AntonyFragakis (συζήτησησυνεισφορές)

Εντάξει, βλέπω σωστή αυτή την ερμηνεία. Ωστόσο, δεν μπορούμε να έχουμε το ίδιο σκεπτικό για κάθε γλώσσα του πλανήτη, όπως και εκείνοι δεν λαμβάνουν υπόψιν τους δικούς μας κανόνες και απλώς αποδίδουν το ηχητικό αποτέλεσμα όσο πιο κοντά γίνεται στο πρωτότυπο. Ας το αφήσουμε προς το παρόν έτσι, αλλά μετά από περισσότερη έρευνα θα επιστρέψω επί του θέματος.

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Μα εδώ δεν μιλάμε για "κάθε γλώσσα του πλανήτη"... Μιλάμε για πολύ συγκεκριμένη / συγκεκριμένες. Επίσης, ο ισχυρισμός πως "εκείνοι δεν λαμβάνουν υπόψιν τους δικούς μας κανόνες". Ενδεικτικά, να πω πως πχ. στη γαλλόγλωσση ΒΠ υπάρχει πρόβλεψη για αναγραφή τόνων στα ελληνικά ονόματα, όπως επίσης και αναδιπλασιασμοί όπου αυτό χρειάζεται για να μην χάνεται η όσο το δυνατόν ορθότερη απόδοση κατά την μεταφορά-μεταγραφή προς τα γαλλικά. Εννοείται, μετά, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει όπως επιθυμεί, όμως από τη στιγμή που μπορούμε και οφείλουμε να τείνουμε χείρα βοηθείας προς τον αναγνώστη, εμείς γιατί θα πρέπει να το μαζέψουμε το χέρι αυτό στο όνομα κάποιας απλότητας; Φαντάζομαι, μετά, το επόμενο στάδιο θα ήταν και η απλοποίηση των παρεχόμενων πληροφοριών κ.ο.κ. με τελικό μοναδικό χαμένο το περιεχόμενο και μια γενικότερη εικόνα τσαπατσουλιάς και προχειροδουλειάς. Εάν κάποιος δεν γνωρίζει επαρκώς μία γλώσσα δεν είναι κακό, άλλοι την γνωρίζουμε κι εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε. Η ελληνική γλώσσα έχει την ευχή να είναι πολύ ευέλικτη (εντός συγκεκριμένων ορίων βεβαίως καθώς εννοείται πως δεν μπορεί να καλύψει τα πάντα φωνολογικώς ομιλώντας) και να παρέχει ευρύτητα επιλογών. Στο χέρι μας να το χρησιμοποιήσουμε αυτό ή να το πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων.

Απαντήστε στο "Μετακινήσεις λημμάτων κατά το δοκούν..."
MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Εδώ εφαρμόζουμε την πολιτική ή το τι θεωρείς; Τυφλή αναίρεση και λογική ιδιοκτησίας λήμματος. Στα τέκνα και το σύζυγο βάζουμε μόνο εγκυκλοπαιδικά πρόσωπα, ο τόπος γέννησης και η ημερομηνία υπάρχουν από τα Wikidata. Τυφλή αναίρεση για να αφαιρέσεις το DEFAULTSTORT, να επαναφέρεις το ορθογραφικό που διόρθωσα και το 20 Μαΐου; ημερομηνία γέννησης. Αν έχεις πηγή για την ημερομηνία γέννησης να την προσθέσεις στα Wikidata με την πηγή της.

Απαντήστε στο "Ναταλία Μιχαηλίδου"

Ελληνική λέξη, σύνδεσμος προς αλλόγλωσση έκδοση της Βικιπαίδειας

3
L'OrfeoGreco (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ @AntonyFragakis, σας ευχαριστώ για την παρέμβαση στο λήμμα του Τζουζέπε Ντι Στέφανο.

Μια μικρή επισήμανση επί ενός ζητήματος που ο ίδιος ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα, επειδή ίσως σας διέφυγε —μην το δείτε ως «παρατήρηση», πρόκειται για φιλική συμβουλή.

Γενικά αποφεύγεται ή μάλλον δεν είναι αποδεκτή πρακτική η τοποθέτηση συνδέσμων προς αλλόγλωσσες εκδόσεις της Βικιπαίδειας επί ελληνικών λέξεων.

Επί παραδείγματι, στο λήμμα του Ντι Στέφανο, ορθώς δώσατε τους τόπους γέννησης και θανάτου του τενόρου (Μότα Σαντ' Αναστασία και Σάντα Μαρία Χοέ), αλλά η τοποθέτηση επ΄αυτών των αντιστοίχων συνδέσμων προς την Ιταλική Βικιπαίδεια δεν συνιστά ορθή πρακτική. Το σωστότερο θα ήταν να τοποθετούσατε κόκκινους συνδέσμους, η κανέναν σύνδεσμο αν δεν είναι ειδικού ενδιαφέροντος τα μέρη αυτά.

Ευχαριστώ για την κατανόηση, σας ενημέρωσα ούτως ώστε να μην ανατρέψω αδικαιολόγητα τις ενέργειές σας.

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

@L'OrfeoGreco: Θα συμφωνήσω, αλλά θα προσέθετα και κάτι παραπάνω: Επίσης, οι κόκκινοι σύνδεσμοι συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Βικιπαίδειας, παραπλανούν τον χρήστη που θεωρεί ότι έχει λήμμα στα ελληνικά αλλά πετάγεται στα ιταλικά ή οπουδήποτε αλλού, αλλά και γιατί δεν γνωρίζουν όλοι ιταλικά ή ισπανικά. Τέλος, το γεγονός ότι χάνονται θεάσεις που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μετατραπούν σε ένα καλογραμμένο λήμμα, δηλαδή χάνονται αναγνώστες. Επίσης η πολιτική της Βικιπαίδειας δεν προτείνει την τοποθέτηση συνδέσμων προς άλλες γλώσσες.

AntonyFragakis (συζήτησησυνεισφορές)

Με συγχωρείτε για τις απερισκεψίες μου. Από 'δω και στο εξής, θα πράττω σύμφωνα με τις συμβουλές σας.

Απαντήστε στο "Ελληνική λέξη, σύνδεσμος προς αλλόγλωσση έκδοση της Βικιπαίδειας"
109.178.147.202 (συζήτησησυνεισφορές)

Η κατηγορία μετονομάζεται, αλλά όλα τα λήμματα που περιέχει μένουν στην ανακατεύθυνση. Για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση θα πρέπει κάποιος να πάει σε όλα τα λήμματα και να αλλάξει το όνομα της κατηγορίας, οπότε για κατηγορίες με 342 λήμματα που η χειροκίνητη αλλαγή ..., υπάρχει θεωρητικά και μόνο θεωρητικά μιας και μιλάμε για μια ακόμα παντελώς ανενεργή σελίδα αυτή: Βικιπαίδεια:Δουλειές για bots

Απαντήστε στο "Μετακίνηση κατηγορίας"
Spartacos31 (συζήτησησυνεισφορές)

Αναρωτιέμαι, προς τι οι παρεμβάσεις-αναιρέσεις σου στο λήμμα όταν: τα στοιχεία ταυτότητας του είναι γραμμένα ομοιόμορφα, όπως και των υπολοίπων της βασιλικής οικογένειας και των άλλων ΒΠ, η αλλαγή του "Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και 14 άλλων κρατών της Κοινοπολιτείας" όπως είναι σε "Αρχηγός της Κοινοπολιτείας" (εκτός αν δεν το γνωρίζεις} και κυρίως η εμμονή σου στην αλλαγή της φωτογραφίας από την επικαιροποιημένη, που είναι η πλέον πρόσφατη και μετά την ανάληψη των βασιλικών καθηκόντων του. Σε παρακαλώ, μην το συνεχίζεις, ακυρώνοντας την προσπάθεια άλλων χρηστών, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΕΩΤΕΡΟ, γιατί θα αναγκαστώ να ζητήσω παρέμβαση.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

ασχέτως αν έχεις δίκιο ή άδικο, καλό θα ήταν να μην "απειλείς" το χρήστη, ότι θα αναγκαστείς να ζητήσεις παρέμβαση - γιατί το λήμμα δεν είναι ιδιοκητσία σου να αποφασίζεις μόνος σου, τι θα μπει και τι θα βγει

AntonyFragakis (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ χρήστη Spartacos31, προσπάθησα να διαμορφώσω τα στοιχεία στο εισαγωγικό κομμάτι του λήμματος σύμφωνα με το πρότυπο που χρησιμοποιείται σε όλες τις ΒΠ ανά τον κόσμο και όχι όπως κρίνω εγώ πως είναι σωστό. Επίσης, οι ίδιο οι Άγγλοι στην δική τους Βικιπαίδεια ορίζουν στη συγκεκριμένη ενότητα πως είναι «Αρχηγός της Κοινοπολιτείας» και όχι «Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και 14 άλλων κρατών της Κοινοπολιτείας», όπως χρησιμοποιείται και παρακάτω στο πρότυπο. Ουσιαστικά χρησιμοποιείς τον ίδιο τίτλο δύο φορές, κάτι που κρίνω πως είναι ανώφελο και αν επιμένεις να το χρησιμοποιείς, μπορώ απλά να αφαιρέσω ολόκληρη την ενότητα. Όσον αφορά τη φωτογραφία, αυτή που χρησιμοποιείς εσύ είναι στιγμιότυπο οθόνης από ένα βίντεο και κάποιος επέλεξε να την ανεβάσει στα Commons ως δικό του έργο χωρίς καμία έγνοια σχετικά με την ποιότητά της. Αυτή που έβαλα εγώ είναι μία υψηλής ευκρίνειας φωτογραφία που ανέβηκε μόλις πριν 3 χρόνια (το 2019 νομίζω ανέβηκε) και δείχνει τον Κάρολο στην ίδια κατάσταση με αυτή που προτείνεις εσύ, μιας και δεν έχει αλλάξει καθόλου. Δεν παρεμβαίνω σε κάτι, απλώς προσπαθώ να διορθώσω τις δικές σου επεξεργασίες που είναι κάπως άτοπες.

Spartacos31 (συζήτησησυνεισφορές)

AntonyFragakis, δέχομαι απόλυτα την θέση σου σχετικά με την ιδιότητά του στην Κοινοπολιτεία και αυτό γιατί είναι άλλη η έννοια του "Επικεφαλής της Κοινοπολιτείας" (περιλαμβάνει 56 κυρίαρχα κράτη -και την Κύπρο) και άλλη η έννοια "Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και 14 άλλων κρατών της Κοινοπολιτείας". Έχεις απόλυτο δίκιο, γιατί μου αρέσει η ακρίβεια στις διατυπώσεις και διορθώνω αμέσως. Σε ό,τι αφορά την φωτό, εκτιμώ ότι η σημασία (στην συγκεκριμένη περίπτωση) δεν πρέπει να αφορά τόσο στην υψηλή ανάλυση, όσο στην επικαιρότητα του στιγμιότυπου (αμέσως μετά την διαδοχή).

Spartacos31 (συζήτησησυνεισφορές)

ΔώραΣτρουμπούκη, προφανώς κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια περί απειλών σε επανειλημμένους χρήστες, σύμφωνα με το ιστορικό σου. Με πρόσφατη την περίπτωση του Kalogeropoulos και του μένους για αποκλεισμό του. Λιγότερη εμπάθεια δεν βλάπτει, όπως και "ξερολίαση" για θέματα που δεν κατέχουμε. Δεν γίνεται να τα ξέρουμε όλα και να παρεμβαίνουμε από την αστροφυσική, το διάστημα, τους επιστήμονες (που δεν είναι) μέχρι τα εκκλησιαστικά, τα πολιτικά και τα οικονομικά.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

αν μπορείς κάντο κι εσύ. αν δεν μπορείς, μη ζηλεύεις

Spartacos31 (συζήτησησυνεισφορές)

Άλλο το μπορώ. άλλο το νομίζω ότι μπορώ. Ναι, ζηλεύω τις ...γνώσεις σου!!!

Απαντήστε στο "Κάρολος Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου"