Πωλ Χάρρινγκτον (μουσικός)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πωλ Χάρρινγκτον
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση8  Μαΐου 1960
Δουβλίνο
Χώρα πολιτογράφησηςΔημοκρατία της Ιρλανδίας
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταμουσικός
τραγουδιστής
Περίοδος ακμής1989
Οικογένεια
ΑδέλφιαJoe Harrington Jr.
Ιστότοπος
www.paulharrington.ie

Ο Πωλ Μπρέινταν Χάρρινγκτον (γεννημένος στις 8 Μαΐου 1960, Δουβλίνο, Δημοκρατία της Ιρλανδίας) είναι Ιρλανδός μουσικός, ο οποίος με τον Charlie McGettigan κέρδισε το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για την Ιρλανδία το 1994.[1]

Το νικητήριο τραγούδι στο διαγωνισμό ήταν το "Rock 'n' Roll Kids". Η μουσική και οι στίχοι για το τραγούδι γράφτηκαν από τον Brendan Graham. Ο Harrington και ο McGettigan ήταν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Eurovision που έχει απονεμηθεί πάνω από 200 πόντους (226), και η νίκη τους ήταν η τρίτη συνεχόμενη για την Ιρλανδία, που αντιπροσωπεύει το πρώτο hat trick που έχει επιτευχθεί από οποιοδήποτε έθνος. Ο Harrington επέστρεψε στην Eurovision το 1998, υποστηρίζοντας την Dawn Martin, όταν έκανε το "Is Always Over Now" στο διαγωνισμό στο Μπέρμιγχαμ. Δεν ονομάστηκε στο διαγωνισμό ως ένας από τους καλλιτέχνες.

Το 1991, ο Harrington κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τίτλο What I Say Say που περιλαμβάνει δώδεκα κομμάτια, από τα οποία έγραψε ή συν-έγραψε πέντε. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στην ετικέτα Eaton Records. Ο Harrington ερμήνευσε ως τραγουδιστής στην παραγωγή του Michael Flatley Celtic Tiger και εμφανίζεται στον ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό [Newstalk] και ενίοτε στο ιρλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο Raidió Teilifís Éireann.

Τον Μάιο του 2008, ο Harrington κυκλοφόρησε μια συλλογή, μια συλλογή 18 κομματιών των αγαπημένων ηχογραφήσεων του Paul. Περιελάμβανε μια νέα έκδοση αν "Τι θα έλεγα" που έκανε το ντεμπούτο του στο "Late Late Show" της RTÉ. Περιελάμβανε επίσης μια ηχογράφηση του Harold Melvin και της Blue Wake "Wake Up Everybody", η οποία προοριζόταν να κυκλοφορήσει ως ενιαία έκδοση τον Οκτώβριο του 2008.

Το 2009, ενώθηκε με τους αδελφούς του ως "Οι αδελφοί Harrington" για να καταγράψει Molly Malone με την επίσημη ομάδα υποστηρικτών Leinster και το τραγούδι έγινε ο επίσημος ύμνος για την ομάδα Legster Rugby. Το τραγούδι Molly Malone εισήλθε στα ιρλανδικά διαγράμματα το 2009 και ήταν ο νούμερο ένα στα download charts. Οι αδελφοί του Harrington παρουσίασαν τη Molly Malone ζωντανά στο The RDS Dublin λίγο πριν ο Leinster έπαιξε το Εδιμβούργο στο Κύπελλο Heiniken. Τον Ιούνιο του 2009, ο Harrington παντρεύτηκε τον Karol Sadlier.

Το Μάρτιο του 2010 ο Paul κυκλοφόρησε το άλμπουμ του "Songs" το οποίο περιέχει νέες ηχογραφήσεις τραγουδιών από τους αγαπημένους τραγουδοποιούς του. Το άλμπουμ περιλαμβάνει εκδόσεις "Just The Way You Are" του Billy Joel, "Easy" του Lionel Richie και "The Island" του Paul Brady. Το άλμπουμ έγινε από τον Chris O 'Brien και τον Graham Murphy και κυκλοφόρησε στο Stereolex Records.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Barclay, Simon (17 Ιουνίου 2010). The Complete and Independent Guide to the Eurovision Song Contest 2010. Simon Barclay. σελίδες 164–. ISBN 9781445784151. Ανακτήθηκε στις 16 Αυγούστου 2014.