Ουλφ Έκμαν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ουλφ Έκμαν
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση8  Δεκεμβρίου 1950[1]
Γκέτεμποργκ
Χώρα πολιτογράφησηςΣουηδία
ΘρησκείαΡωμαιοκαθολική Εκκλησία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΣουηδικά[2]
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο της Ουψάλα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπάστορας
θεολόγος[3]
ιεραπόστολος[4]
Οικογένεια
ΣύζυγοςBirgitta Ekman
ΤέκναJonathan Ekman
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμακαπελάνος
Ιστότοπος
www.ulfekman.org
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ουλφ Έκμαν (σουηδικά: Ulf Ekman, γενν. 8 Δεκεμβρίου 1950, Γκέτεμποργκ, Σουηδία), είναι Σουηδός χριστιανός. Υπήρξε Χαρισματικός/Πεντηκοστιανός ποιμένας και ιδρυτής της Χαρισματικής εκκλησίας Livets Ord (Λόγος Ζωής). Ήταν ο πρώτος που μετέδωσε το κίνημα Λόγος Πίστης (Word of Faith) στη Σουηδία. Το 2014 μεταστράφηκε στην Καθολική Εκκλησία.

Διακονία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Έκμαν έγινε Χριστιανός λίγο πριν τελειώσει το σχολείο το 1970. Σπούδασε εθνογραφία, ιστορία και θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα. Τον Ιανουάριο του 1979 διορίστηκε στη Σουηδική Λουθηρανική Εκκλησία (την επικρατούσα εκκλησία της Σουηδίας), επιστρέφοντας στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα όπου εργάστηκε ως εφημέριος για αρκετά χρόνια. Παρακολούθησε για ένα χρόνο το Βιβλικό Εκπαιδευτικό Κέντρο RHEMA στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών και επιστρέφοντας στην Ουψάλα το 1983 ίδρυσε την εκκλησία Livets Ord. Παρέμεινε ποιμένας της εκκλησίας μέχρι το 2002, όπου παρέδωσε την ποιμαντορία στον Ρόμπερτ Εκ για να επικεντρωθεί στο διεθνές έργο, αν και πρόσφατα επέστρεψε στη Livets Ord. Έχει ιδρύσει το Πανεπιστήμιο Livets Ord και τη Βιβλική Σχολή Λόγος Ζωής.

Μέσω της εκκλησίας του, έχει στείλει τους ιεραποστόλους στο Μπανγκλαντές, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, το Τατζικιστάν, το Αφγανιστάν, την Αλβανία, το Ισραήλ και στην Ινδία. Στην πρώην ΕΣΣΔ είχε ξεκινήσει να κηρύττει σε Πεντηκοστιανές Εκκλησίες και σε στάδια. Στη Ρίγα της Λετονία συνεργάστηκε στενά με τον Αλεξέι Λέντγιαεφ και την Εκκλησία της Νέας Γενιάς όπου είναι ποιμένας. Σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της πρώην ΕΣΣΔ, ιδρύθηκαν εκκλησίες Livets Ord και Εκκλησίες της Νέας Γενιάς. Ο αριθμός ανθρώπων που ευαγγελίστηκαν υπολογίζεται στους 250,000 με 500,000. Η συνεργασία της Livets Ord με την Εκκλησία της Νέας Γενιάς τελείωσε το Μάρτιο του 2004 έπειτα από δογματική διαφωνία.

Το 2014 μεταστράφηκε στην Καθολική Εκκλησία.

Ανάμεσα στις Χαρισματικές εκκλησίες, ο Ουλφ Έκμαν θεωρούταν σύμβουλος, πνευματικός πατέρας, και "ποιμένας των ποιμένων".

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (Τσεχικά) Česko-Slovenská filmová databáze. 2001. 269083.
  2. Τσεχική Εθνική Βάση Δεδομένων Καθιερωμένων Όρων. jn20010309699. Ανακτήθηκε στις 1  Μαρτίου 2022.
  3. Ανακτήθηκε στις 20  Ιουνίου 2019.
  4. Τσεχική Εθνική Βάση Δεδομένων Καθιερωμένων Όρων. jn20010309699. Ανακτήθηκε στις 15  Δεκεμβρίου 2022.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]