Ντουργκαπούρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ντουργκαπούρ
Τοποθεσία στο χάρτη
Τοποθεσία στο χάρτη
Ντουργκαπούρ
23°33′0″N 87°19′12″E
ΧώραΙνδία[1]
Διοικητική υπαγωγήDurgapur subdivision
Έκταση154,2 km²
Υψόμετρο65 μέτρα
Πληθυσμός566.517 (2011)[1]
Ταχ. κωδ.713201
Τηλ. κωδ.343
Ζώνη ώραςUTC+05:30
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Το Ντουργκαπούρ (βεγγαλικά: দুর্গাপুর, χίντι: दुर्गापुर) είναι πόλη στην επαρχία Παστσίμ Μπαρντχαμάν, στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης στην Ινδία. Το Ντουργκαπούρ είναι η τρίτη μεγαλύτερη αστική συνάθροιση στη Δυτική Βεγγάλη και είναι η δεύτερη σχεδιασμένη πόλη της Ινδίας μετά το Τσαντίγκαρ και το μόνο λειτουργικό ξηρό (στην ενδοχώρα) λιμάνι, στην Ανατολική Ινδία. Το Ντουργκαπούρ είχε σχεδιαστεί από δύο αμερικανούς αρχιτέκτονες, τον Τζόζεφ Άλλεν Στάιν και τον Μπέντζαμιν Πολκ το 1955. Είναι η μόνη πόλη στην Ανατολική Ινδία που έχει λειτουργική μόνιμη νεωδόχο.

Γεωγραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Ντουργκαπούρ βρίσκεται στις γεωγραφικές συντεταγμένες 23°29′N 87°19′E / 23.48°N 87.32°E / 23.48; 87.32.[2] Έχει μέσο υψόμετρο 65 μέτρων.

Το Ντουργκαπούρ είναι στην επαρχία Παστσίμ Μπαρντχαμάν της Δυτικής Βεγγάλης, στην όχθη του ποταμού Νταμοντάρ, λίγο πριν από την αρχή των αλλουβιακών πεδιάδων της Βεγγάλης. Η μορφολογία του εδάφους είναι ορεινή. Τα ανθρακωρυχεία Ρανιγκάντζ βρίσκεται πέρα από το Ντουργκαπούρ ενώ μερικά τμήματα φτάνουν στην περιοχή. Η περιοχή ήταν δασωμένη μέχρι πρόσφατα, και κάποια ίχνη από το αρχικό Σαλ και τα δάση ευκαλύπτου υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

Η υποδιαίρεση Ντουργκαπούρ υποδιαίρεση περιβάλλεται από την υποδιαίρεση Ασανσόλ Σαντάρ στα δυτικά, την Επαρχία Πούρμπα Μπαρντχαμάν στα ανατολικά, την επαρχία Μπανκούρα κατά μήκους του Νταμοντάρ στο νότο, και την επαρχία Μπιρμπούμ κατά μήκος του ποταμού Ατζάι προς το βορρά.

Παιδιά απολαμβάνουν βόλτα σε λούνα παρκ στο κέντρο του Ντουργκαπούρ
Η είσοδος στη Πόλη Χάλυβα του Ντουργκαπούρ μέσω του NH-2

Αστυνομικά τμήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το αστυνομικό τμήμα του Ντουργκαπούρ βρίσκεται στην λεωφόρο Αουρομπίντο, στον δήμο Χάλυβα του Ντουργκαπούρ. Έχει δικαιοδοσία σε μέρη του Μπλοκ Αντάλ. Η περιοχή που καλύπτει είναι 80 χλμ2 και ο πληθυσμός που καλύπτεται είναι 292.841 άτομα.[3][4]

Το αστυνομικό τμήμα Κοκ Όουβεν, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ντουργκαπούρ, έχει την δικαιοδοσία σε τμήματα της δημοτική επιχείρηση του Ντουργκαπούρ. Η περιοχή που καλύπτεται είναι 49 χλμ2 και ο πληθυσμός που καλύπτεται είναι 136.181 άτομα.

Ο νέος αστυνομικός σταθμός του Δήμου, που βρίσκεται στον δήμο MAMC, έχει δικαιοδοσία σε τμήματα της δημοτικής επιχείρησης του Ντουργκαπούρ και το μπλοκ Φαριντπούρ Ντουργκαπούρ. Η περιοχή που καλύπτεται είναι 23 χλμ2 και ο πληθυσμός που καλύπτεται είναι 160.411 κάτοικοι.

Δημογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά την απογραφή του 2011, η δημοτική επιχείριση του Ντουργκαπούρ είχε πληθυσμό 566.517 κατοίκων από τους οποίους 294.255 ήταν άνδρες και 272.262 ήταν γυναίκες. Ο πληθυσμός κάτω των 6 ετών είναι 51.930 άτομα. Το ποσοστό αλφαβητισμού για τα άτομα 7 ετών και άνω είναι 87.70.[5]

Θρησκείες στο Ντουργκαπούρ
Θρησκεία Ποσοστό
Ινδουιστές
  
91.63%
Μουσουλμάνοι
  
6.34%
Σιχιστές
  
0.44%
Άλλοι†
  
1.59%
Κατανομή θρησκειών
Περιλαμβάνει τους Χριστιανούς (0.36%) και τους Βουδιστές (<0.2%).

Θρησκεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με την ινδική απογραφή του 2011, ο Ινδουισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία σε αυτή την πόλη, ακολουθούμενη από το Ισλάμ, το Χριστιανισμό, το Σιχισμό, του Βουδισμό, το Τζαϊνισμό και άλλους. Από τους 566.517 ανθρώπους που ζουν στο Ντουργκαπούρ (Δημοτική επιχείρηση), 519.122 είναι Ινδουιστές (91.63%), 35.923 είναι Μουσουλμάνοι (6.34%), 1.889 είναι Χριστιανοί (0.36%), 2.346 είναι Σιχιστές (0.44%), 513 είναι Βουδιστές, 382 είναι Τζαϊνιστές και 906 άτομα ακολουθούν άλλες θρησκείες και 5.436 (1.04%) δεν ανήκουν σε κάποια θρησκεία.

Μεταφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οδικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Ντουργκαπούρ είναι η προτιμώμενη πύλη για τις επαρχίες Μπανκούρα, Μπιρμπούμ (Μπολπούρ, Ραμπουρχάτ, Σουρί) και Πουρούλια, οι οποίες δεν είναι καλά συνδεδεμένες. Ο NH 19 (παλαιά αρίθμηση: NH 2) περνά μέσα από τη δικαιοδοσία της πόλης και ο SH 9 προέρχεται ξεκινά από τη Μουτσιπάρα μέσα στην πόλη. Ο NH 14 (παλαιά αρίθμηση NH 60) διέρχεται από το βορειοδυτικό προάστιο Πανταμπεσουάρ και τελικά περνά μέσα από το Ρανιγκάντζ και οδηγεί προς την Ορίσα. Είναι μία από τις λίγες πόλεις που έχουν μια Ασιατική Εθνική Οδό (AH) που περνούν μέσα από τη δικαιοδοσία της πόλης. Ο AH1 συνδέει την Ιαπωνία με την Τουρκία, μέσα από την Κορέα, την Κίνα, το Βιετνάμ, την Καμπότζη, την Ταϊλάνδη, τη Μιανμάρ, την Ινδία, το Μπανγκλαντές, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράν.

Το Ντουργκαπούρ έχει τερματικούς σταθμούς λεωφορείων στο Μπενατσίτι-1 και Μπενατσίτι-2 (συνήθως αναφέρεται ως Πραντίκα), το Κέντρο της Πόλης και το Σταθμό Μοεχ. Ένα τερματικό σταθμό λεωφορείων έρχεται στη Ναντίχα, αλλά μόνο για μετακινήσεις εντός της πόλης.

Ενδοαστικές και υπεραστικές οδικές μεταφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέσα στην πόλη, ιδιωτικά μίνι-λεωφορεία λειτουργούν από Πραντίκα προς το τερματικό σταθμό, μέσω διαφορετικών διαδρομών μέσα στην πόλη. Μερικά από αυτά λειτουργούν σε άλλους τερματικούς σταθμούς εκτός της Πραντίκα, όπως η Ναντίχα, Μαντχαϊπούρ, Κάσμπα, Σιλγιαγκάτ και άλλες.

Υπάρχουν αυτο-ρίκσο στο Κέντρο της Πόλης, το Μπενατσίτι, το Σιδηροδρομικό Σταθμό και σε άλλα μέρη της πόλης σε διάφορες διαδρομές. Κυκλικά ρίκσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ταξίδια σε μικρότερες αποστάσεις. Προπληρωμένα ταξί είναι διαθέσιμα στην πόλη από το Σταθμό και το τερματικό σταθμό στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον, υπηρεσίες ταξί και αυτόματου ρίκσο για την πόλη προσφέρονται στο διαδίκτυο.

Μόνο ένα διαθέσιμο λεωφορείο (Αμπισέκ) για το Καλγιάνι-Μπανσμπέρια αναχωρεί από το Μπενατσίτι κάθε μέρα στις 4:40 π. μ. και από το Καλγιάνι αναχωρεί στις 10 π.μ. καθημερινά. Πάει προς Μόγκρα, Μεμάρι, Σακτιγκάρ, τη στάση λεωφορείου Μπουρντουάν Ναμπαμπάατ Ουτάρα, Παναγκάρ και Ντουργκαπούρ Μουτσιπάρα.

Από το κέντρο της πόλης υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία από τις εταιρείες SBSTC, NBSTC, Shyamoli Paribahan και ξεκινούν από το Ντουργκαπούρ και πηγαίνουν προς Καλκούτα, Καρουναμογί, Νταρματάλα, Χάμπρα, Μπαρασάτ, Αεροδρόμιο Ντουμντούμ, τη Μάλντα και το Σιλιγκούρι.

Αεροπορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο εγχώρια είναι το Αεροδρόμιο Καζί Ναμρούλ Ισλάμ. Το αεροδρόμιο απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Ντουργκαπούρ. Επίσης περιλαμβάνει ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο Γκρίνφιλντ. Βρίσκεται σε ένα μέρος που ονομάζεται Αντάλ.

Ο αεροπορικός σταθμός Παναγκάρ (16.3 χλμ κέντρο της πόλης του Ντουργκαπούρ), που ανήκει στην Ινδική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιείται ως βάση για τα αεροπλάνα C-130J Hercules.

Κλίμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Ντουργκαπούρ έχει μεταβατικό κλίμα μεταξύ του τροπικού υγρού και ξηρού κλίματος της Καλκούτας και το πιο υγρό υποτροπικό κλίμα βορειότερα. Τα καλοκαίρια είναι πολύ ζεστά και ξηρά, που διαρκούν από τον Μάρτιο έως τα μέσα Ιουνίου, με μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες κοντά στους 32 °C. Μετά ακολουθεί η εποχή των μουσώνων με ισχυρή βροχόπτωση και κάπως χαμηλότερες θερμοκρασίες. Το Ντουργκαπούρ λαμβάνει τη περισσότερη από την ετήσια βροχόπτωση των περίπου 1.480 χιλιοστών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι μουσώνες που ακολουθείται από ένα ήπιο, ξηρό χειμώνα από το Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο. Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά μέτριες, με μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες κοντά στους 20 °C. Υπάρχει ένα μικρό φθινόπωρο στο τέλος Οκτωβρίου και μια σύντομη άνοιξη το Φεβρουάριο. Και οι δύο από τα οποία έχουν σχετικά μέτριες θερμοκρασίες, περίπου στους 25 °C.

Εκβιομηχάνιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εγκαταστάσεις χάλυβα στο Ντουργκαπούρ
Η Βασίλισσα Ελισάβετ στο Ντουργκαπούρ[6]

Το Ντουργκαπούρ είναι μακράν η πιο βιομηχανοποιημένη πόλη στην ανατολική Ινδία και η δεύτερη προγραμματισμένη πόλη στην Ινδία. Ξεκίνησε από τον πρώτο πρωθυπουργό της ανεξάρτητης Ινδίας, τον Τζαβαχαρλάλ Νεχρού. Το όνειρό του για το μετασχηματισμό της γεωργικής χώρας σε μια βιομηχανικά προηγμένη χώρα συνελήφθη στη Δυτική Βεγγάλη από τον δρ. Μ. Κ. Ρόι. Στα προηγούμενα στάδια για την επιλογή της κατάλληλης τοποθεσίας για ένα βιομηχανικό δήμο, ενεπλάκη ο Τζναναντζάν Νιγιόγκι, μεγάλος επιχειρηματικός οργανωτής και σχεδιαστής. Ο αμερικανός αρχιτέκτονας Τζόζεφ Άλλεν Στάιν προσκλήθηκε να γίνει επικεφαλής του νεοσύστατου Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού στο Βεγγαλικό Κολλέγιο Κολλέγιο στην Καλκούτα. Ορίστηκε επικεφαλής του σχεδίου κατασκευής της πόλης του Ντούργκαπουρ με τον Μπέντζαμιν Πολκ, έναν άλλο Αμερικανός αρχιτέκτονας που ζούσε ήδη στην Καλκούτα. Στη συνέχεια το έργο ήταν εργασία των τοπικών ηγετών όπως ο Ανάντα Γκοπάλ Μουχέρτζι και γραφειοκράτες, όπως οι Κ. Κ. Σεν, για να αναπτύξουν το Ντουργκαπούρ.

Πριν από την ανεξαρτησία, υπήρχε ένα μικρό εργοστάσιο του ομίλου Μάρτιν Μπερν στο Ντουργκαπούρ. Η εγκαταλελειμμένη καμινάδα είναι ορατή κοντά στο εργοστάσιο. Η Εταιρεία Κοιλάδας Νταμοντάρ ίδρυσε το Μπαράζ του Ντουργκαπούρ το 1955 και σύντομα ακολούθησε με το Θερμικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος του Ντουργκαπούρ.

Υπήρχε μια μαζική ακολουθία – το Εργοστάσιο Χάλυβα του Ντουργκαπούρ (ανατέθηκε το 1960), το Εργοστάσιο Κραμάτων Χάλυβα (ανατέθηκε το 1965), την Durgapur Projects Ltd. (ιδρύθηκε τον 1961), την Mining and Allied Machinery Corporation, την ACC-Vickers Babcock (αργότερα έγινε η ACC-Babcock and Alstom Power Boilers Ltd, σήμερα είναι γνωστή ως GE Power India Ltd.), τη Hindustan Fertiliser Corporation, τη Philips Carbon Black Ltd., τη Sankey Wheels (μια μονάδα της GKW), την Bharat Ophthalmic Glass Ltd (Ντουργκαπούρ), τηνν Cement Ltd. (τώρα είναι γνωστή ως Birla Cement) (ιδρύθηκε το 1975), Graphite India Ltd. (ιδρύθηκε το 1967), την Durgapur Chemicals Ltd. (DCL) που ιδρύθηκε στις 31 Ιουλίου 1963, την Ispat Forgings και άλλες εταιρείες, μεγάλου και μικρού μεγέθους.

Διοικητικές αλλαγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ντουργκαπούρ είναι μια νέα βιομηχανική πόλη. Η διοικητική ρύθμιση ήρθε σε στάδια. Μόλις οι Βρετανοί άρχισαν να κυβερνούν τη χώρα στα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα, άρχισε να πραγματοποιεί διοικητικές αλλαγές. Το 1837, όταν σχηματίστηκε η επαρχία Μπανκούρα, η περιοχή του Ντουργκαπούρ ήταν μέρος της. Το 1847, σχηματίστηκε η υποδιαίρεση Ρανιγκούντζ με τρία αστυνομικά τμήματα – τα Ρανιγκούντζ, Κάνκσα και Νεαματπούρ - και ήταν μέρος της επαρχίας Μπαρνταμάν. Το 1906, η υποδιαιρεσιακή έδρα μεταφέρθηκε στο Μπουρντουάν και η υποδιαίρεση μετονομάστηκε αναλόγως. Το 1910, τα αστυνομικά τμήματα στην υποδιαίρεση Ασανσόλ ήταν τα Ασανσόλ, Ρανιγκούντζ, Κάνκσα, Φαριντπούρ και Μπαρακάρ. Στις 14 Απριλίου 1968, η υποδιαίρεση Ντουργκαπούρ αποσπάστηκε από την υποδιαίρεση Ασανσόλ. Μόλις η κυβέρνηση TMC ήρθε στην εξουσία στη Δυτική Βεγγάλη, το 2011, σχηματίστηκε η Αστυνομική Επιτροπή Ντουργκαπούρ-Ασανσόλ από την πολιτειακή Κυβέρνηση, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση νόμου και τάξης στην ζώνη Ασανσόλ-Ντουργκαπούρ και να περιοριστεί η απειλή του λαθρεμπορίου άνθρακα. Στις 7 Απριλίου 2017 η επαρχία Μπαρντχαμάν διχοτομήθηκε στις Επαρχίες Παστσίμ (Δυτικό) και Πούρμπα (Ανατολικό) Μπαρντχαμάν, με το Ντουργκαπούρ να ανήκει στην επαρχία Παστσίμ Μπαρντχαμάν.

Εκπαίδευση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κολέγια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κήπος στο Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ντουργκαπούρ στη Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας

Το Ντουργκαπούρ στεγάζει το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ντουργκαπούρ ,[7] ένα αυτόνομο ίδρυμα, στην ανατολική Ινδία και έχει εθνική σημασία. Είναι ένα από τα 31 ινστιτούτα του είδους του στη χώρα και είναι ένα από τα 8 παλαιότερα Περιφερειακά Κολέγια Μηχανικής καθώς ιδρύθηκε το 1956.

Το Κυβερνητικό Πανεπιστήμιο του Ντουργκαπούρ είναι το μόνο κυβερνητικό κολέγιο όχι μόνο στην επαρχία Μπουρντουάν αλλά και στις γειτονικές επαρχίες Μπανκούρα, Πουρούλια και Μπιρμπούμ. Ιδρύθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1970 και ήταν συνδεδεμένες με το Πανεπιστήμιο του Μπουρντουάν. Τώρα είναι συνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο Καζί Ναμρούλ. Το χρηματοδοτείται και διαχειρίζεται από την Κυβέρνηση της Δυτικής Βεγγάλης. Άμεσο διοικητικό έλεγχο βρίσκεται με τον Διευθυντή της Δημόσιας διοίκησης, της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διεύθυνση, την Κυβέρνηση της Δυτικής Βεγγάλης.

Το Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας Μηχανικής είναι ένα δημόσιο ίδρυμα εφαρμοσμένης έρευνας και ανάπτυξης στο Ντουργκαπούρ της Δυτική Βεγγάλη στην Ινδία. Είναι συνιστών εργαστήριο του Ινδικού Συμβουλίου Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας.[8] Το ινστιτούτο είναι το μόνο ίδρυμα έρευνας και ανάπτυξης μηχανολόγων μηχανικών στην Ινδία, αφιερωμένο στη δουλειά της μηχανικής και συναφών ειδικοτήτων της μηχανικής.[9]

Το Εθνικό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι ινστιτούτο που υπάγεται στο Υπουργείο Ενέργειας της Κυβέρνησης της Ινδίας. Το Ινστιτούτο προσφέρει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής και, επίσης, προσφέρει το B. Tech. στη Μηχανική ενέργεια. Το ινστιτούτο αυτό είναι επίσης συνδεδεμένο με διάφορα βιομηχανικά όργανα για τη μετάδοση κατάρτισης του προσωπικού της μονάδας.[10]

Το Ινστιτούτο Προχωρημένης Τεχνολογίας και Διαχείρισης του Ντουργκαπούρ προσφέρει πτυχιακά μαθήματα μηχανικής και είναι συνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Δυτικής Βεγγάλης. Υπάρχει η Σχολή Διαχείρισης Ξενοδοχείων ΝΙΜ, ιατρικά κολέγια, κολέγια θηλέων και άλλα κολέγια.

Σχολεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τζαβαχαρλάλ Νεχρού με μαθητές στο Ντουργκαπούρ

Το Ντουργκαπούρ στεγάζει ένα μεγάλο αριθμό κυβερνητικών και δημόσιων σχολείων εκτός από τα Κεντρίγια Βιντγιαλάγια και Τζαουαχάρ Ναβοντάγια Βιντγιαλάγια (σύμφωνα με την Κυβέρνηση της Ινδίας). Η πόλη στεγάζει επίσης ιδιωτικά σχολεία, σχολεία θηλέων και άλλα σχολεία.

Αθλητικές εγκαταστάσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Το Στάδιο Νεχρού είναι το μεγαλύτερο αθλητικό στάδιο της πόλης. Έχει ένα τεράστιο γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, αθλητικές πίστες, σύγχρονο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο κ. λπ. Διοικείται από την Αρχή Εργοστασίου Χάλυβα του Ντουργκαπούρ.
  • Το Στάδιο ASP είναι άλλο ένα αθλητικό κέντρο με ένα μεγάλο έδαφος, με όλες τις εγκαταστάσεις για κρίκετ, ποδόσφαιρο, γυμναστική, κλπ. Η διαχείρισή του γίνεται από την Αρχή Εργοστασίου Κραμάτων Χάλυβα.
  • Το Στάδιο Σαχίντ Μπαγκάτ Σινγκ είναι ένα πρόσφατα αναπτυγμένο στάδιο, το οποίο διοικείται από τη Δημοτική επιχείρηση του Ντουργκαπούρ. Το γήπεδο είναι ένα από τα καλύτερα στην Δυτική Βεγγάλη. Ομάδες όπως η Μοχούν Μπαγκάν διεξάγουν τις προπονήσεις πριν τη σεζόν εδώ.
  • Το Εσωτερικό Στάδιο Σίντου Κάντου στεγάζει πολλές αθλητικές ομάδες και την αθλητικές ενώσεις της επαρχίας Μπαρντχαμάν.

Μέσα ενημέρωσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Ντουργκαπούρ έχει διάφορους οίκους ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Οι Express News, Axes Info Media, DSTV (που ανήκει στη DSP), Hallow India και TV Bangla είναι μερικοί από αυτούς. Η Ganashakti εκτυπώνεται στην πόλη, ενώ η Anandabazar Patrika δημοσιεύεται από τη Γκουτγκόρια, κοντά στο Ντουργκαπούρ στην επαρχία Μπανκούρα και έχει ξεχωριστή έκδοση για τις πόλεις Ασανσόλ-Ντουργκαπούρ. Η Samay Sanket είναι μια άλλη εφημερίδα που δημοσιεύεται στη πόλη. Η Dainik Jagaran έχει έκδοση για το Ντουργκαπούρ. Το Ντουργκαπούρ δεν έχει ραδιοφωνικούς σταθμούς στα FM. Ωστόσο οι 92.7 Big FM and 93.5 Red FM έχουν σταθμό στο Ασανσόλ και εξυπηρετούν τόσο το Ασανσόλ όσο και το Ντουργκαπούρ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Census of India 2011 (West Bengal): Barddhaman District Primary Census Abstract. Office of Registrar General & Census Commissioner of India. censusindia.gov.in/pca/pcadata/DDW_PCA1909_2011_MDDS%20with%20UI.xlsx.
  2. «Maps, Weather, and Airports for Durgapur, India». fallingrain.com. 
  3. «District Statistical Handbook 2014 Burdwan». Tables 2.1, 2.2,. Department of Statistics and Programme Implementation, Government of West Bengal. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Ιουλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2017. 
  4. «Asansol Durgapur Police Commissionerate». Find your police station. Asansol Durgapur Police. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2017. 
  5. «Urban Agglomerations/Cities having population 1 lakh and above» (PDF). Provisional Population Totals, Census of India 2011. Ανακτήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2011. 
  6. British Pathé. «The Royal Tour Of India - Reel 3». britishpathe.com. 
  7. «NIT DURGAPUR». nitdgp.ac.in. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2021. 
  8. http://www.csir.res.in
  9. «Welcome to CMERI». cmeri.res.in. Ανακτήθηκε στις 25 Αυγούστου 2013. 
  10. «Welcome To NPTI Durgapur». www.nptidurgapur.com. Ανακτήθηκε στις 25 Μαρτίου 2018. 

Εξωτερικές συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]