Ντάνκαν Λόρενς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ντάνκαν Λόρενς
Βιογραφικό
Πραγματικό όνομαΝτούνκαν ντε Μόορ
Γέννηση11 Απριλίου 1994 (1994-04-11) (30 ετών)
Σπαίκενίσσε, Κάτω Χώρες
ΙδιότητεςΤραγουδιστής
Μουσικά όργανα
  • Φωνητικά
  • Πιάνο
Παρουσία2014–σήμερα

Ο Ντούνκαν ντε Μόορ (Duncan de Moor ; 11 Απριλίου 1994), γνωστός επαγγελματικά ως Ντάνκαν Λόρενς, είναι Ολλανδός τραγουδιστής που, εκπροσωπώντας την Ολλανδία στη Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, κέρδισε το διαγωνισμό με το τραγούδι "Arcade".[1]

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στο Σπαϊκενίσε και μεγάλωσε στο Χελεφέτσλουις. Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα στην Ακαδημία του Ροκ στο Τίλμπουρχ, όπου συμμετείχε σε αρκετές σχολικές μπάντες. Αποφοίτησε από εκεί το 2017. Συμμετείχε στην πέμπτη σεζόν του The Voice of Holland, στην ομάδα της Ίλσε ΝτεΛάνγκε.[2] Μαζί με τον Τζιχάντ Ραχμούνι, έγραψε το τραγούδι "Closer" για το άλμπουμ του ντουέτου TVXQ της K-pop μουσικής New Chapter #1: The Chance of Love (2018).[3]

Στις 18 Μαΐου 2019, ο Ντάνκαν Λόρενς κέρδισε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ με 492 πόντους από 41 επιτροπές και την ψήφο του κοινού. Οι επιτροπές του έδωσαν 231 πόντους ενώ η ψήφος του κοινού του έδωσε 261 πόντους. Έλαβε 27 πόντους περισσότερους από την Ιταλία και 123 πόντους περισσότερους από τη Ρωσία, οι οποίες κατέκτησαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε μια συνέντευξη τύπου λίγο πριν τον τελικό της Eurovision, ο Λόρενς αποκάλυψε ότι είναι αμφιφυλόφιλος: "Είμαι περισσότερα από ένας απλός καλλιτέχνης. Είμαι ένας άνθρωπος, ένας ζωντανός οργανισμός, είμαι αμφιφυλόφιλος, είμαι μουσικός. Και είμαι περήφανος που είχα την ευκαιρία να δείξω τι είμαι και ποιος είμαι".

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Groot, Evert (21 Ιανουαρίου 2019). «Duncan Laurence will represent The Netherlands this year». eurovision.tv. 
  2. Popescu, David (21 Ιανουαρίου 2019). «Netherlands: Duncan Laurence on his way to Tel-Aviv!». escunited.com. 
  3. Koeleman, Danja (21 Ιανουαρίου 2019). «Duncan Laurence naar Songfestival: Wie is de 24-jarige zanger?». nu.nl (στα Dutch). CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βραβεία και επιτεύγματα
Προκάτοχος
Waylon
με το "Outlaw in 'Em"
Συμμετοχή της Ολλανδίας στη Eurovision
2019
Διάδοχος
Μέλλον