Μαρίνα Λόταρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαρίνα Χέντμαν
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Marina Hedman Bellis (Σουηδικά)
Γέννηση29  Σεπτεμβρίου 1944[1]
Γκέτεμποργκ
Χώρα πολιτογράφησηςΣουηδία
Ιταλία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΣουηδικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΙταλικά
Σουηδικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός[2]
ηθοποιός πορνογραφικών ταινιών
μοντέλο
Οικογένεια
ΣύζυγοςPaolo Frajese

Η Μαρίνα Λόταρ (Marina Lotar ή Marina Lothar), καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Marina Hedman Bellis (επίσης γνωστή με ονόματα όπως Bellis, Chantal, Frajese, Hedman), γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1944, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, είναι μοντέλο, ηθοποιός και ηθοποιός αισθησιακών ταινιών, που έχει αποσυρθεί από το χώρο του θεάματος από τις αρχές της δεκαετίας του '90.

Ζωή και καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Μαρίνα Λόταρ, η οποία υπήρξε διακεκριμένο μοντέλο, έφτασε στην Ιταλία, ως σύζυγος του Ιταλού δημοσιογράφου, Paolo Frajese, ο οποίος το 1965 είχε πάει στη Σουηδία για έναν αριθμό τηλεοπτικών ρεπορτάζ, κι έτσι γνωρίστηκαν. Στην Ιταλία, το 1976, έκανε το ντεμπούτο της στο χώρο του σινεμά, με ένα μικρό ρόλο στην ταινία του Lucio Fulci, με τίτλο: La pretora, όπου οποία πρωταγωνιστούσε η Έντβιτζε Φένεκ. Αργότερα, μέσα στο ίδιο έτος, έλαβε μέρος στην ταινία Emanuelle in America, που αποτέλεσε ουσιαστικά και την πρώτη αισθησιακή ταινία στην οποία έπαιξε. Έπειτα, η Λόταρ, εμφανίστηκε στο σόου της RAI με τίτλο Carosello και πόζαρε για το ιταλικό Playboy. Το 1979 πήρε έναν σημαντικό ρόλο στην ταινία του Τζο Ντ'Αμάτο με τίτλο Immagini di un convento, μια διασκευή του La Religieuse.

Στα τέλη της δεκατίας του '70 και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80, πήρε ρόλους σε πολλές ταινίες "mainstream", με κυριότερες το Primo amore (1978) του Ντίνο Ρίζι και το Η πόλη των γυναικών (La città delle donne) (1980) του Φεντερίκο Φελίνι. Παράλληλα, συνέχισε να συμμετάσχει σε ταινίες αισθησιακού περιεχομένου, τομέας στον οποίο θεωρείται ως μια από τις σπουδαιότερες ιταλίδες ντίβες. Τα έτη 1984 και 1985 υπήρξαν πολύ σημαντικά γι' αυτήν, καθώς έπαιξε σε πολλές αισθησιακές ταινίες, στις οποίες αποτελούσε το επίκεντρο, και που στον τίτλο τους υπήρχε η λέξη Marina, όπως το Marina e la sua bestia (Marina and her beast). Έπαιξε επίσης δίπλα στο ιερό τέρας των ταινιών αισθησιακού περιεχομένου, τον John Holmes, στο φιλμ The Devil in Mr. Holmes (1987). Έκανε την τελευταία της εμφάνιση σε ταινία, στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της (από το 1976 έως το 1991), έλαβε μέρος σε 110 ταινίες, γεγονός που την καθιστά μια από τις παραγωγικότερες σταρ του είδους.

Φιλμογραφία (Mainstream)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επιλεγμένη φιλμογραφία, σε αισθησιακούς ρόλους[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Emanuelle in America (1976)
  • Albergo a ore (1981)
  • Apprendiste viziose (1985)
  • Adolescenti vogliose (1986)
  • Un bestiale triangolo erotico (1987)
  • The Devil in Mr. Holmes (1987)
  • Finalmente Marina (1991)

References[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm0373354. Ανακτήθηκε στις 10  Ιουλίου 2016.
  2. (Γερμανικά) Deutsche Synchronkartei. 98631. Ανακτήθηκε στις 4  Απριλίου 2022.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]