Εξαφάνιση της Τζένιφερ Κέσι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Εξαφάνιση της Τζένιφερ Κες)
Τζένιφερ Κέσι
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση20 Μαΐου 1981
Νιού Τζέρσεϊ, Η.Π.Α.
Εξαφάνιση24 Ιανουαρίου 2006 (24 ετών)
Ορλάντο, Φλόριντα, Η.Π.Α.
Χώρα πολιτογράφησηςΑμερική
Ύψος1,73 μέτρα
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΕκπαίδευσηΠανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντας
Πληροφορίες ασχολίας
Οικογένεια
ΓονείςΝτρου Κέσι (πατέρας), Τζόυς Κέσι (μητέρα)
ΑδέλφιαΛόγκαν Κέσι (αδελφός)

Η Τζένιφερ Τζόυς Κέσι (Αγγλικά: Jennifer Joyce Kesse, γεννημένη στις 20 Μαΐου του 1981) είναι μια Αμερικανίδα από το Ορλάντο της Φλόριντα, η οποία εξαφανίστηκε νωρίς το πρωί της 24ης Ιανουαρίου του 2006, καθώς οδηγούσε προς την δουλειά της. Δύο ημέρες αργότερα, το αυτοκίνητό της βρέθηκε σταθμευμένο περίπου ένα μίλι (1,6 χιλιόμετρα) μακριά από το σπίτι της. Πλάνα ασφαλείας κατέγραψαν ένα άτομο να παρκάρει το όχημα της Τζένιφερ και να απομακρύνεται. Ο άγνωστος δεν μπορούσε να αναγνωριστεί λόγω κακής ποιότητας των πλάνων της κάμερας και εξαιτίας οπτικών εμποδίων στα πλάνα. Η υπόθεση έλαβε την προσοχή του τοπικού και εθνικού Τύπου. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σύλληψη και η τύχη της Τζένιφερ παραμένει άγνωστη.

Γεγονότα που προηγήθηκαν πριν την εξαφάνιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Τζένιφερ Κέσι ήταν απόφοιτος του λυκείου Vivian Gaither στην Τάμπα της Φλόριντα. Κατόπιν σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα στο Ορλάντο και αποφοίτησε το 2003 με πτυχίο στα οικονομικά. Τον Ιανουάριο του 2005 η Τζένιφερ γνώρισε τον Βρετανό Ρομπ Άλεν σε ένα μπαρ στο Ορλάντο. Ο Ρομπ, ο οποίος διέμενε στο Φορτ Λόντερντεϊλ εκείνη την εποχή, ήταν στην πόλη με τον συγκάτοικό του για μια εμπορική έκθεση. Πάρα την απόσταση κράτησαν τηλεφωνική επαφή και μέσα σε λίγες μέρες σύναψαν σχέση. Ταξίδευαν τοπικά για να δουν ο ένας τον άλλον και προσπαθούσαν να κάνουν μαζί και διεθνή ταξίδια. Την εποχή που εξαφανίστηκε η Τζένιφερ, είχε πάρει προαγωγή και εργαζόταν ως οικονομική διευθύντρια στην εταιρεία Central Florida Investments Timeshare στο Οκόι και πρόσφατα είχε αγοράσει ένα διαμέρισμα στο Ορλάντο. [1] Το Σαββατοκύριακο πριν εξαφανιστεί, η Τζένιφερ πήγε εκδρομή με τον Ρομπ στο Σαιντ Κρουά, στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Κατά τη επιστροφή τους το απόγευμα της Κυριακή 22 Ιανουαρίου του 2006, ταξίδεψαν οδικώς μέχρι το διαμέρισμα του Ρομπ στην Φορτ Λόντερντεϊλ και πέρασαν το βράδυ μαζί. Το επόμενο πρωί η Τζένιφερ έφυγε νωρίς και οδήγησε 3 ώρες μέχρι να φτάσει στην δουλειά της. Κατά την διάρκεια της διαδρομής τηλεφώνησε στην μητέρα της αναφέροντας πόσο όμορφα πέρασε στο ταξίδι της και πόσο ευτυχισμένη ένιωθε με τον Ρομπ.

Εξαφάνιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Τζένιφερ εθεάθη για τελευταία φορά στις 23 Ιανουαρίου του 2006, περίπου στις 18:00, καθώς έφευγε από τη δουλειά της. Μίλησε τηλεφωνικά με τον πατέρα της και τον αδελφό της Λόγκαν ενώ οδηγούσε προς το σπίτι της γύρω στις 18:15, και πολύ αργότερα, στις 22:00 με τον σύντροφο της. Είχε τη συνήθεια να στέλνει μηνύματα ή να τηλεφωνεί στον Ρομπ πριν φύγει για τη δουλειά, οπότε ήταν ασυνήθιστο το ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία μαζί του το επόμενο πρωί. [2] Ο Ρομπ ανησύχησε και την πήρε τηλέφωνο, αλλά η κλήση του πέρασε στον τηλεφωνητή, στον οποίο της άφησε μήνυμα. Εκείνη την ώρα δεν σκέφτηκε ότι κάτι κακό της είχε συμβεί, καθώς γνώριζε ότι στις 09:00 είχε μια επαγγελματική συνάντηση και θα ήταν απασχολημένη.

Όταν η Τζένιφερ δεν εμφανίστηκε στη δουλειά της, ο εργοδότης της επικοινώνησε με τους γονείς της. Αυτό ήταν ανησυχητικό, καθώς η Τζένιφερ ήταν πολύ υπεύθυνη, και αν συνέβαινε κάτι και αργούσε στη δουλειά, έπαιρνε τηλέφωνο τον άμεσο προϊστάμενό της για να τον ενημερώσει. Σε κατάσταση συναγερμού, ο Ντρου και η Τζόυς Κέσι τηλεφώνησαν αρχικά στην Τζένιφερ χωρίς αποτέλεσμα. Αμέσως μετά τηλεφώνησαν στον Ρομπ για να μάθουν αν είχε νέα από την κόρη τους και να τον ενημερώσουν ότι δεν πήγε ποτέ στην εργασία της. Κατόπιν οδήγησαν μαζί με τον γιο τους, δύο ώρες από το σπίτι τους μέχρι το διαμέρισμα της Τζένιφερ. Οι γονείς και ο αδελφός της παρατήρησαν ότι το αυτοκίνητό της έλειπε, αλλά δεν είδαν τίποτα το ασυνήθιστο στο σπίτι της. Βρήκαν μια βρεγμένη πετσέτα και κάποια ρούχα απλωμένα, σκηνικό που υποδήλωνε ότι η Τζένιφερ είχε κάνει μπάνιο, είχε ντυθεί και είχε προετοιμαστεί για τη δουλειά της εκείνο το πρωί.[3] Οι φίλοι, ο σύντροφος και η οικογένεια της σκεπτόμενοι ότι κάτι κακό της έχει συμβεί, δεν έχασαν χρόνο και άρχισαν να μοιράζουν φυλλάδια σχετικά με την εξαφάνιση της Τζένιφερ. Επιπλέον, το ίδιο βράδυ η κοπέλα δηλώνεται επίσημα ως αγνοούμενη. 48 ώρες μετά την εξαφάνιση αλλά και για το επόμενο διάστημα, το αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο οργάνωσε ομάδες αναζήτησης που αποτελούνταν από ερευνητές πεζούς, με άλογα, με σκάφη, με ελικόπτερο, με αυτοκίνητα και με οχήματα γουρούνες (ATV). Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης 1.200 εθελοντές από όλο το Ορλάντο.[4]

Χρονοδιάγραμμα εξαφάνισης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι ώρες είναι κατά προσέγγιση και βασίζονται σε δηλώσεις μαρτύρων και αποκαλύπτουν το χρονικό της εξαφάνισης:

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου του 2006

  • 18:00 - 18:15: Η Τζένιφερ φεύγει από τη δουλειά της και τηλεφωνεί στον πατέρα και στον αδελφό της. Αυτή είναι η τελευταία φορά που η οικογένεια της την ακούει. Φτάνει σπίτι για πρώτη φορά από τότε που έφυγε για διακοπές.
  • 22:00 : Η Κέσι και ο Άλεν μιλάνε στο τηλέφωνο και έχουν ένα μικρό καβγά καθώς τίθεται το θέμα της σχέσης τους από απόσταση (αφού ο Ρομπ ζούσε 3 ώρες μακριά από την Τζένιφερ). Λίγο αργότερα λένε την καληνύχτα τους. Εκείνος είναι και το τελευταίο πρόσωπο που μίλησε μαζί της πριν την εξαφάνιση της.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου του 2006

  • 8:00 – 10:00 : Ο Ρομπ την καλεί στο κινητό, αλλά η κλήση του πηγαίνει απευθείας στον αυτόματο τηλεφωνητή. Οι επόμενες προσπάθειες του είναι επίσης ανεπιτυχείς.
  • 11:00 - 11:30 : Ανήσυχος για το ότι η Τζένιφερ δεν εμφανίστηκε στην εργασία της, ο εργοδότης της επικοινωνεί με τους γονείς της, οι οποίοι αντίστοιχα τηλεφωνούν στην κόρη τους και εκείνη δεν απαντά. Κατόπιν καλούν τον Ρομπ για να του πουν ότι η Τζένιφερ δεν εμφανίστηκε στη δουλειά της. Έπειτα ξεκινούν τη διαδρομή από την Τάμπα στο Ορλάντο. Στο δρόμο, τηλεφωνούν για να ζητήσουν από τον διαχειριστή του κτηρίου να ελέγξει το διαμέρισμα της με ένα εφεδρικό κλειδί. Μετα από λίγα λεπτά τους ενημερώνει ότι όλα φαίνονται κανονικά μέσα και ότι το αυτοκίνητο της λείπει.
  • 12:00 : Μόνο 1,9 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της Τζένιφερ, κάμερες παρακολούθησης σε κάποιο συγκρότημα διαμερισμάτων της περιοχής καταγράφουν ένα άγνωστο άτομο να παρκάρει το αυτοκίνητο της, να κάθεται 30 δευτερόλεπτα μέσα σε αυτό και μετά να απομακρύνεται πεζός από την περιοχή. Το αυτοκίνητο και τα πλάνα δεν ανακαλύπτονται παρά μόνο δύο ημέρες αργότερα. [5]
  • 15:00 – 15:15 : Οι γονείς και ο αδερφός της Τζένιφερ φτάνουν στο διαμέρισμα της. [6] Βρίσκουν στοιχεία ότι εκείνη ήταν στο σπίτι της εκείνο το πρωί. Καλούν την αστυνομία. Καθώς η Κέσι είναι ενήλικη, η αστυνομία αρχικά θεωρεί ότι μπορεί να έφυγε με δική της βούληση.
  • 17:00 – 19:00 : Η οικογένεια και οι φίλοι γεμίζουν την περιοχή με φυλλάδια με μια φωτογραφία της Τζένιφερ. Η αστυνομία στέλνει έναν ντετέκτιβ στο σπίτι της και ξεκινά ανακρίσεις και έρευνες.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου του 2006

  • Οι ερευνητές μην έχοντας κανένα σημάδι ζωής από την Τζένιφερ ξεκινούν τις έρευνες.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου του 2006

  • 8:10 : Βλέποντας το αυτοκίνητο της Τζένιφερ στις ειδήσεις, μία ένοικος ενός κοντινού συγκροτήματος ενημερώνει την αστυνομία ότι βρισκόταν εγκαταλελειμμένο μπροστά στο διαμέρισμα του για δύο ημέρες. Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για το μαύρο όχημα της Τζένιφερ, μάρκας Chevy Malibu και μοντέλο του 2004. Το όχημα φωτογραφίζεται και οδηγείται για ιατροδικαστική εξέταση. Η αστυνομία εξετάζει τα πλάνα της κάμερας έξω από το συγκρότημα της καταγγέλουσας και ανακαλύπτει ότι ένα άγνωστο άτομο πάρκαρε το αυτοκίνητο της στην περιοχή και κατόπιν απομακρύνθηκε.[7] Η αστυνομία αρχίζει να πιστεύει ότι η Κέσι έπεσε θύμα απαγωγής την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της για να μπει στο αυτοκίνητο της.[8] (Τώρα θεωρούν ότι έφυγε, και την απήγαγαν κάποια στιγμή στο δρόμο προς την δουλειά της).[9]

Έρευνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 26 Ιανουαρίου του 2006 γύρω στις 8:10, το αυτοκίνητο της βρέθηκε σταθμευμένο σε άλλο συγκρότημα διαμερισμάτων περίπου ένα μίλι μακριά από το δικό της. Χωρίς κανένα σημάδι αναγκαστικής εισόδου στο όχημα, οι ερευνητές αρχικά θεώρησαν ότι το πρωί της 24ης Ιανουαρίου του 2006 η Τζένιφερ έπεσε θύμα απαγωγής. Οι ερευνητές ήταν ενθουσιασμένοι όταν έμαθαν ότι πολλές κρυφές κάμερες στα διαμερίσματα παρακολουθούσαν το μέρος του οικοπέδου όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο καθώς και την έξοδο.

Τα πλάνα έδειξαν ένα άγνωστο «άτομο ενδιαφέροντος» να βγαίνει από το όχημα της Τζένιφερ γύρω στο μεσημέρι της ημέρας που εξαφανίστηκε. Κανείς από την οικογένεια ή τους φίλους της δεν αναγνώρισε το άτομο, του οποίου τα φυσικά χαρακτηριστικά δεν ήταν ξεκάθαρα στο βίντεο.[10] Οι ερευνητές απογοητεύτηκαν όταν διαπίστωσαν ότι μια άλλη καλύτερη λήψη βίντεο από γειτονικές κάμερες της περιοχής δεν ήταν σαφής καθώς η περίφραξη του κτιρίου με κάγκελα κατάφερε να κρύψει το πρόσωπο του υπόπτου. Ένας δημοσιογράφος αποκάλεσε τον ύποπτο «ως το πιο τυχερό άτομο ενδιαφέροντος που έχει υπάρξει ποτέ». Το FBI κλήθηκε να βοηθήσει στον προσδιορισμό του μεγέθους και του φύλου του ατόμου, αλλά μπορούσε μόνο να πει ότι το άτομο ήταν μεταξύ 1.60 και 1.65 μέτρα σε ύψος. Η NASA βελτίωσε επίσης το βίντεο για να βοηθήσει στον εντοπισμό του υπόπτου, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Οι ντετέκτιβ βλέποντας τα τιμαλφή που είχαν απομείνει μέσα στο αυτοκίνητο υπέθεσαν αμέσως ότι η ληστεία δεν ήταν το κίνητρο στην απαγωγή της Τζένιφερ. Έτσι άρχισαν να ερευνούν για νέα στοιχεία μιλώντας με όλους τους κατοίκους στην γειτονιάς που βρέθηκε το όχημα της Τζένιφερ, αλλά κανένας δεν είχε δει κάτι ασυνήθιστο. Επιπλέον χρησιμοποίησαν ένα αστυνομικό σκύλο, ο οποίος εντόπισε ένα στίγμα που οδήγησε από το σταθμευμένο αυτοκίνητο της πίσω στο σπίτι της, ωθώντας τους ντετέκτιβ να πιστέψουν ότι ο ύποπτος μπορεί να είχε επιστρέψει στο πάρκινγκ του διαμερίσματος της Τζένιφερ αφού εγκατέλειψε το αυτοκίνητο. Δεν βρέθηκαν άλλα στοιχεία στη διαδρομή. Η ιατροδικαστική εξέταση του αυτοκινήτου έδωσε ελάχιστα στοιχεία, μόνο ένα αχνό αποτύπωμα και μια μικρή ίνα DNA. Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι το αυτοκίνητο είχε σκουπιστεί για να εξαφανιστούν τα στοιχεία ταυτοποίησης του δράστη. Ωστόσο πήρε μαζί του το κινητό, το iPod, τα κλειδιά, την τσάντα, τον χαρτοφύλακα και την στολή εργασίας που φορούσε η Τζένιφερ. Οι αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το κινητό της, καθώς η τροφοδοσία του παρέμενε απενεργοποιημένη. Η κάρτα του τραπεζικού της λογαριασμού δεν χρησιμοποιήθηκε μετά την εξαφάνιση της. Επίσης, η αστυνομία ερεύνησε όλες τις απόμερες και δασώδεις εκτάσεις ενδιάμεσα από την γειτονία που βρέθηκε το αυτοκίνητο της κοπέλας μέχρι την γειτονιά της Τζένιφερ, αλλά δεν βρήκαν τίποτα.

Όπως συνηθίζεται, οι ερευνητές ανέκριναν πρώτα την άμεση οικογένεια και τους στενούς φίλους της Τζένιφερ, για να δουν εάν κάποιος από αυτούς θα μπορούσε να είχε κίνητρο να την απαγάγει. Επίσης, ο πρώην και ο τωρινός σύντροφος της ανακρίθηκαν, αλλά οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είχαν καμία σχέση με την απαγωγή της. Ειδικά ο Ρόμπ Άλεν είχε ακλόνητο άλλοθι.

Την εποχή της εξαφάνισης της, το συγκρότημα που ζούσε η Τζένιφερ είχε υποστεί μια σημαντική επέκταση και πολλοί από τους εργάτες στο χώρο ήταν μη αγγλόφωνοι. Η Τζένιφερ είχε αναφέρει στα μέλη της οικογένειας ότι σε πολλές περιπτώσεις οι εργάτες της οικοδομής την φλέρταραν, της σφύριζαν πονηρά και έφταναν στο σημείο ακόμα και να την παρενοχλούν. Λόγω του γλωσσικού φραγμού, οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να ανακρίνουν πολλούς από αυτούς. Στη συνέχεια, οι ντετέκτιβ έστρεψαν την προσοχή τους στον χώρο της εργασίας της και άρχισαν να ανακρίνουν τους συναδέλφους της. [11] Ο υπολογιστής της μεταφέρθηκε για ιατροδικαστική εξέταση. Η ερευνά αποκάλυψε ότι ένας διευθυντής της είχε προσπαθήσει έντονα να δημιουργήσει σχέση μαζί της, αλλά εκείνη είχε αρνηθεί επειδή ήταν αντίθετη με τις σχέσεις στο χώρο εργασίας. Οι ντετέκτιβ πήραν κατάθεση από τον συγκεκριμένο άντρα πολλές φορές, αλλά τελικά τον απέκλεισαν ως ύποπτο. Οι γονείς της Τζένιφερ, οι οποίοι είχαν πλέον απελπιστεί βγήκαν δημόσια στα μέσα, ζητώντας από όποιον κρατούσε όμηρο την κόρη τους, να την αφήσει ελεύθερη σε ένα ασφαλές σημείο. Κανένας όμως δεν ανταποκρίθηκε σε αυτή την έκληση. Εκείνη την εποχή, τόσο οι ερευνητές, όσο και η οικογένεια και οι φίλοι της Κέσι πίστευαν ότι εκείνη μπορεί να είχε πέσει θύμα εμπορίας ανθρώπων.

Τον Μάιο του 2007, η εταιρεία της Τζένιφερ, με επικεφαλής τον επιχειρηματία Ντέιβιντ Α. Σίγκλ, πρόσφερε ανταμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό της, με προθεσμία την 4η Ιουλίου του 2007 και με την προϋπόθεση ότι έπρεπε να είναι ζωντανή. Η αμοιβή δεν διεκδικήθηκε ποτέ. Μια άλλη ανταμοιβή 5.000 δολαρίων [12] για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό των λειψάνων της Τζένιφερ ήταν διαθέσιμη μέσω της υπηρεσίας Central Florida Crimeline. [13] Στις 2 Μαΐου του 2008, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα ενέκρινε ομόφωνα το νομοσχέδιο 502 της Γερουσίας με το όνομα: «Ο Νόμος Αγνοουμένων της Τζένιφερ Κέσι και της Τίφανι Σέσιονς» (The Jennifer Kesse and Tiffany Sessions Missing Persons Act), για τη μεταρρύθμιση του τρόπου με τον οποίο χειρίζονται οι υποθέσεις αγνοουμένων στη Φλόριντα. [14] Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2009, σχεδόν τρία χρόνια μετά την εξαφάνιση της Τζένιφερ, ο ντετέκτιβ Ράιτ αποφάσισε να ρίξει μια νέα ματιά στην υπόθεση και πήρε ηχογραφημένες καταθέσεις. Ένα από τα άτομα με τα οποία μίλησε ήταν μια πρώην διαχειρίστρια στο συγκρότημα διαμερισμάτων της Κέσι. Όταν έδειξε στη γυναίκα τη φωτογραφία της κάμερας ασφαλείας του αγνώστου προσώπου, εκείνη του είπε ότι έμοιαζε με έναν άντρα που γνώριζε και ονομαζόταν Τσίνο, λόγω των μαλλιών, των ρούχων και του τρόπου που περπατούσε. Ο ντετέκτιβ Ράιτ έμαθε ότι ο Τσίνο ζούσε σε άλλο κτίριο στο συγκρότημα διαμερισμάτων που έμενε και η Τζένιφερ και ήταν πρώην υπάλληλος συντήρησης εκεί. Επίσης ήταν ένας από τους εργάτες που έκαναν κάποιες επισκευές στο διαμέρισμα της Κέσι μια εβδομάδα πριν εξαφανιστεί. Ο ντετέκτιβ Ράιτ έφτασε σε μια ανώνυμη πληροφορία που υποδήλωνε ότι ο συγκεκριμένος άντρας μπορεί να είχε εμπλακεί στην εξαφάνιση της Τζένιφερ. Όταν ο ερευνητής βρήκε τον Τσίνο, εκείνος εξέτιε ποινή για κατηγορία βιασμού. Στις 18 Μαρτίου του 2009, ο Ράιτ πήρε συνέντευξη από τον Τσίνο στη φυλακή και τον ρώτησε για την εποχή που δούλευε στο διαμέρισμα της Τζένιφερ. Ο Τσίνο είπε ότι η Τζένιφερ τον άφησε να μπει στο διαμέρισμα της, και «όλα ήταν φυσιολογικά, ενώ δεν είχε ιδέα τι της συνέβη». Εκείνη την ημέρα, ο ύποπτος έκανε ένα τεστ πολυγράφου και πέρασε. Η αστυνομία ανέκρινε επίσης τον Μπεν, ένα άντρα που ήταν συνεργάτης και συγκάτοικος του Τσίνο. Εκείνος παραδέχτηκε ότι είχε μπει στο διαμέρισμα της Τζένιφερ μαζί με τον Τσίνο αλλά αρνήθηκε ότι είχε σχέση με την εξαφάνιση της. Αργότερα έκανε και ένα τεστ αλήθειας το οποίο το πέρασε.

Από τις 10 Ιουνίου του 2010, το FBI ανέλαβε την υπόθεση από το αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο, μετά από παρότρυνση του αρχηγού της αστυνομίας Βαλ Ντέμινγκς. Όμως το 2011 η υπόθεση επιστρέψει στο αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο. Η τελευταία αναζήτηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014, αν και οι ερευνητές συνεχίζουν να λαμβάνουν και να αναζητούν στοιχεία.

Το 2018, οι γονείς της Τζένιφερ κατέθεσαν μήνυση κατά του αστυνομικού τμήματος του Ορλάντο για να αποκτήσουν πρόσβαση στα αστυνομικά αρχεία για την υπόθεση. Μετά από μήνες νομικής διαμάχης, η αγωγή διευθετήθηκε τον Μάρτιο του 2019, επιτρέποντας στην οικογένεια την πρόσβαση σε 16.000 σελίδες αρχείων και 67 ώρες βίντεο και ηχογραφήσεων. Επιπρόσθετα, το αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο σταμάτησε να ηγείται της έρευνας.[15] [16] Κατόπιν οι οικογένεια Κες προσέλαβε έναν ιδιωτικό ερευνητή με το όνομα Μάικλ Τορέτα. Εκείνος έμαθε ότι περίπου 10 μήνες μετά την εξαφάνιση της Τζένιφερ, ένα άτομο εθεάθη να ρίχνει ένα τυλιγμένο κομμάτι χαλιού σε μια λίμνη πολύ κοντά στο μέρος όπου ζούσε η Τζένιφερ. Αυτή η πληροφορία ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επειδή την ημέρα που χάθηκε η Κέσι, υπήρχαν εργάτες που άπλωναν χαλί στο διαμέρισμα απέναντι από το χολ του διαμερίσματος της αγνοούμενης. Τον Νοέμβριο του 2019, η τοπική αστυνομία ερεύνησε την λίμνη με την βοήθεια μιας ομάδας καταδύσεων, η οποία έψαχνε για δύο μέρες αλλά δεν βρήκε τίποτα.

Κατόπιν ο Μάικλ Τορέτα ανέπτυξε μια νέα θεωρία σχετικά με το τι πιθανώς συνέβη στην Τζένιφερ την ημέρα που εξαφανίστηκε. Βασισμένος σε καταθέσεις με ανθρώπους που ζούσαν στο συγκρότημα διαμερισμάτων, πιστεύει ότι έως και 10 εργάτες ζούσαν σε ένα άδειο διαμέρισμα ακριβώς απέναντι από το εκείνο της αγνοούμενης. Επομένως εικάζει ότι ένας ή περισσότεροι από αυτούς απήγαγαν την Τζένιφερ.

Τον Δεκέμβριο του 2022, αναφέρθηκε ότι η έρευνα για την εξαφάνιση της Τζένιφερ είχε παραδοθεί στη μονάδα ψυχρών υποθέσεων του Τμήματος Επιβολής του Νόμου (FDLE) της Φλόριντα. Το FDLE σκοπεύει μέσα στο 2023 να πάρει καταθέσεις από άτομα που έχει ήδη εντοπίσει ως πιθανούς υπόπτους ή άτομα που μπορεί να έχουν πολύτιμες πληροφορίες και να ελέγξει εκ νέου τα στοιχεία που η οικογένεια του Τζένιφερ υποστηρίζει ότι δεν έχουν επανεξεταστεί ποτέ.[17]

Η Τζένιφερ Κες εξακολουθεί να θεωρείται αγνοούμενη από το αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο, το FBI, το γραφείο του σερίφη της Κομητείας Όραντζ, το FDLE, το NCIC, το NCMA και την Ιντερπόλ. Παραμένει επίσης στη λίστα των πιο αγνοουμένων ατόμων του FBI.[18]

Που βρίσκεσαι ο Ρομπ Άλεν σήμερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ρομπ Άλεν ήταν συντετριμμένος μετά την εξαφάνιση της συντρόφου του. Ακόμα και όταν η αστυνομία τον θεώρησε για ένα μικρό χρονικό διάστημα ύποπτο, η οικογένεια της Τζένιφερ δεν πίστεψε ποτέ ότι εκείνος μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την απαγωγή της. Μάλιστα τα πρώτα δύο χρόνια ο Άλεν αφιέρωσε τον χρόνο και την ενεργητικότητα του μαζί με την οικογένεια Κέσι στην αναζήτηση της Τζένιφερ. Εφόσον όμως δεν βρέθηκε κανένα σημάδι ζωής της συντρόφου του για τόσο μεγάλο διάστημα, εκείνος προχώρησε στην ζωή του. Πλέον κατοικεί στην Μπόκα Ρέιτον της Φλόριντα, με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του, και είναι ιδιοκτήτης ενός αγγλικού μπαρ με το όνομα Lion and Eagle Pub (Παμπ: Λιοντάρι και Αετός) μαζί με τα αδέρφια του. Δεν είναι πολύ ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επομένως δεν γνωρίζουμε πολλά για την προσωπική του ζωή, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι εξακολουθεί να σκέφτεται αρκετά την Τζένιφερ. Μάλιστα ο Άλεν συνεχίζει να υποστηρίζει τις προσπάθειες της οικογένειας Κέσι στην αναζήτηση της αλήθειας όσον αφορά το τι συνέβη στην Τζένιφερ, και εκείνοι με τη σειρά τους, συνεχίζουν να υποστηρίζουν όλες τις προσπάθειες ζωής του Ρομπ, αντιμετωπίζοντας τον ως μέλος της οικογένειας τους.[19]

Στα ΜΜΕ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2020, ο τηλεοπτικός σταθμός Fox News Investigates κυκλοφόρησε ένα podcast για την εξαφάνιση της Τζένιφερ με τίτλο: House of Broken Dreams: The Jennifer Kesse Story (Το Σπίτι των Χαμένων Ονείρων: Η Ιστορία της Τζένιφερ Κες). [20]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «'The Mysterious Disappearance of Jennifer Kesse,' Part 1». Fox News. 25 Ιουνίου 2014. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2014. 
  2. Grace, Nancy (7 Φεβρουαρίου 2006). «What Happened to Jennifer Kesse?». CNN. Ανακτήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2021. 
  3. Sigona, Michelle (24 Απριλίου 2013). «Five Things to Know About the Jennifer Kesse Case». Investigation Discovery. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Φεβρουαρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2018. 
  4. «'The Mysterious Disappearance of Jennifer Kesse,' Part 2». Fox News. 25 Ιουνίου 2014. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2014. 
  5. «Jennifer Kesse – Person of Interest». YouTube. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Ιουνίου 2014. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2014. CS1 maint: Unfit url (link)
  6. «Unconcluded». Unconcluded (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2017. 
  7. Pierson Curtis, Henry (2006-01-27). «Missing woman's car discovered». Orlando Sentinel. http://articles.orlandosentinel.com/2006-01-27/news/MISSINGWOMAN27_1_kesse-condominium-central-florida. Ανακτήθηκε στις 2018-02-27. 
  8. «Stolen Beauty». CBS News. 11 Ιανουαρίου 2009. Ανακτήθηκε στις 19 Ιουλίου 2014. 
  9. «Podcast brings new leads to Orlando woman's 2006 disappearance». Fox 35 Orlando. 24 Ιανουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2021. 
  10. «Person of Interest in Jennifer Kesse Case». Fox News. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 29 Αυγούστου 2021. 
  11. «'The Mysterious Disappearance of Jennifer Kesse,' Part 3». Fox News. 25 Ιουνίου 2014. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2014. 
  12. «Please Help Find Her». Jennifer Kesse. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2014. 
  13. «cfcrimeline.com». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Μαρτίου 2003. Ανακτήθηκε στις 16 Μαρτίου 2006. 
  14. laws.flrules.org
  15. «Jennifer Kesse: Missing woman's family settles lawsuit for police records, continues search for answers». WFTS (στα Αγγλικά). 22 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 1 Απριλίου 2022. 
  16. Corbin, Cristina (10 Νοεμβρίου 2020). «Jennifer Kesse disappearance: Newly released police photos suggest violent struggle». Fox News (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 1 Απριλίου 2022. 
  17. «Jennifer Kesse: Investigation into Orlando woman's disappearance turned over to FDLE». WFTV (στα Αγγλικά). 9 Δεκεμβρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2022. 
  18. «Fbi — Jennifer Joyce Kesse». Fbi.gov. 24 Ιανουαρίου 2006. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2014. 
  19. «Where-is-jennifer-kesses-boyfriend-now». thecinemaholic. 24 Οκτωβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 16 Μαΐου 2023. 
  20. «House of Broken Dreams: The Jennifer Kesse Story». FOX News Radio (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 1 Απριλίου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]