Τορόντο Σίτι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τορόντο Σίτι
Ίδρυση1961
Διάλυση1967
ΈδραΤορόντο, Καναδάς
ΣτάδιοOld Varsity Stadium, Τορόντο[1]

Η Τορόντο Σίτι ήταν μια καναδική ποδοσφαιρική ομάδα από το Τορόντο. Μεταξύ 1961 και 1967, χρησιμοποιώντας αυτό το όνομα συμμετείχε τόσο στην Eastern Canada Professional Soccer League όσο και στην United Soccer Association. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1961 από τον Steve Stavro και συμμετείχε στην Eastern Canada Professional Soccer League. Το 1966, ο Steve Stavro διαφώνησε με τους διαχειριστές του πρωταθλήματος και απέρυσε την ομάδα από αυτό.

Το 1966, ο Stavro βοήθησε στη δημιουργία της United Soccer Association και ένταξε στο νέο πρωτάθλημα μια ομάδα με το όνομα Τορόντο Σίτι. Η United Soccer Association αρχικά ήθελε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα την Άνοιξη του 1968. Ωστόσο, ένα αντίπαλο πρωτάθλημα, το National Professional Soccer League, ανακοίνωσε ότι ήταν έτοιμο να ξεκινήσει το 1967. Έτσι, επειδή δεν ήθελε να χάσει έδαφος από τους αντιπάλους, αποφάσισε να αρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα. Χωρίς δικούς του ποδοσφαιριστές, επέλεξε να εισάγει ολόκληρες ομάδας από την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Η πρόθεση ήταν ότι οι ομάδες αυτές θα αντιπροσωπεύουν τα franchises κατά την εναρκτήρια σεζόν, δίνοντάς τους χρόνο για να δημιουργήσουν το δικό τους ρόστερ για την επόμενη σεζόν. Η Τορόντο Σίτι εκπροσωπήθηκε από την σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν ΦΚ.[2]

Μαζί με τις Cleveland Stokers, Detroit Cougars, New York Skyliners, Boston Rovers και Washington Whips, η Τορόντο Σίτι συμμετείχε στην Eastern Division. Στην παραγματικότητα, οι ομάδες αυτές ήταν οι Στόουκ Σίτι Φ.Κ., Γκλεντόραν ΦΚ, C.A. Cerro, Σάμροκ Ρόβερς και Αμπερντίν ΦΚ αντίστοιχα. Η Τορόντο Σίτι τερμάτισε στην τρίτη θέση,[2] πίσω από τιςStokers και Whips. Το Δεκέμβριο του 1967 οι United Soccer Association και NPSL ενοποιήθηκαν στην North American Soccer League. Ως αποτέλεσμα, μερικά από τα franchises της πρώτης, συμπεριλαμβανομένης της Τορόντο Σίτι, καταργήθηκαν. Αυτό έγινε γιατί δεν ήθελαν να υπάρχουν περισσότερες από μία ομάδες από την ίδια πόλη στην νέα NASL. Η Τορόντο Σίτι έχασε τη θέση της από την Toronto Falcons.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]