Σπορτίνγκ Τουλόν Βαρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σπορτίνγκ Τουλόν Βαρ
Επίσημη ονομασίαSporting Club de Toulon, Sporting Club de Toulon et du Var, Sporting Club de Toulon 83, Sporting Toulon Var και Sporting Club de Toulon[1][2]
Ίδρυση1944
ΈδραΤουλόν, Γαλλία
ΣτάδιοΣταντ ντε Μπον Ρανκόντρ, Τουλόν[3]
ΠρωτάθλημαΣαμπιονά Νασιονάλ 2
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα
Παλαιότερο λογότυπο του συλλόγου.

Η Σπορτίνγκ Τουλόν Βαρ, τις περισσότερες φορές συντομευμένη σε Σπορτίνγκ ή ΣΤΒ, είναι γαλλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος με έτος ίδρυσης το 1944 υπό την ονομασία ΣΚ Τουλόν και με έδρα την πόλη Τουλόν της Προβηγκίας.

Παλαιότερα τμήμα του αθλητικού σωματείου του Κλαμπ Σπορτίφ Τουλονναί, η Σπορτίνγκ Κλαμπ ντε Τουλόν γνώρισε τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της το διάστημα μεταξύ 1983 και 1993, όταν και αγωνιζόταν αδιαλείπτως στην ελίτ του γαλλικού ποδοσφαίρου[4].

Όντας αντιμέτωπος με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ο σύλλογος εξαγοράστηκε τον Ιούλιο του 2011 από τον Κλοντ Ζουά, ο οποίος τον έθεσε, αρχικά, σε καθεστώς οικονομικής εκκαθάρισης. Στη συνέχεια, όρισε τον Ζακ Ζαγιέ στην θέση του προέδρου του συλλόγου. Την ίδια στιγμή, η DNCG άφησε την τύχη της ομάδας στα χέρια της Ένωσης Μεσογείου, η οποία και έκανε δεκτό το αίτημά της να αγωνιστεί στην Ντιβιζιόν Ντ'Ωνέρ για την σεζόν 2011-2012[5]. Προπονητής της ομάδας είναι, από τον Ιούνιο του 2013, ο Μοχάμεντ Σαντανί.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικός Σύνδεσμος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]