Προκαταρκτικό ερωτικό παιχνίδι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το προκαταρκτικό ερωτικό παιχνίδι είναι το ερωτικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ερωτικούς συντρόφους έτσι ώστε να προετοιμαστούν για τη συνουσία. Το τι περιλαμβάνει, εξαρτάται από τους ερωτικούς συντρόφους. Ανάλογα με την ερωτική διάθεση της στιγμής, αλλά και τις προτιμήσεις / χαρακτήρα / φαντασιώσεις του ζευγαριού, αλλάζει και το ερωτικό παιχνίδι μεταξύ τους. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι το ίδιο άτομο με άλλον ερωτικό σύντροφο είναι αρκετά συχνό να προτιμά άλλα ερωτικά παιχνίδια.

Τα πιο συνηθισμένα προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια είναι χάδια και φιλιά (ιδίως με γαλλικό φιλί), μαζί και με την αφαίρεση των ρούχων, θα μπορούσε όμως να θεωρήσει κανείς σαν αρχικό στάδιο στο ερωτικό παιχνίδι γλυκόλογα ή πειράγματα που δεν αποτελούν φυσική επαφή. Ανάλογα με τη διάθεση και την άνεση των συντρόφων αυτά τα παιχνίδια μπορεί να επεκταθούν και σε άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες όπως ερεθισμός των γεννητικών οργάνων, πεολειχία, αιδοιολειχία. Ως προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια μπορεί να θεωρηθούν και ο σαδισμός, μαζοχισμός και ο σαδομαζοχισμός, αν και είναι δυνατό να συνοδεύουν την ερωτική πράξη και να μην προηγούνται απαραίτητα αυτής.

Ο ρόλος των προκαταρκτικών ερωτικών παιχνιδιών είναι σημαντικός για την ποιότητα της σεξουαλικής συνεύρεσης, καθώς δίνει την ευκαιρία στους ερωτικούς συντρόφους να προετοιμαστούν καλύτερα για την ερωτική επαφή.

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]