Παλάτι Φεστιβάλ και Συνεδριών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Παλάτι Φεστιβάλ και Συνεδριών
ΔιαχειριστήςSEMEC
Είδοςαίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρος εκδηλώσεων, συνεδριακό κέντρο, κινηματογράφος και εγκατάσταση[1]
Χωρητικότητα2,300 θεατές
Τρέχουσα χρήσησυνεδριακό κέντρο και COVID-19 vaccination center in France[1]
Κατασκευή
Ολοκλήρωση1949
Εγκαίνια1949 (πρώτο κτήριο)
Δεκέμβριος 1982 (δεύτερο κτήριο)
Επέκταση1999
ΑρχιτέκτοναςSir Hubert Bennett και François Druet (δεύτερο κτήριο)
Τοποθεσία
Χάρτης
Διεύθυνση1 boulevard de la Croisette, 06400 Cannes, France[1]
Κάννες, Γαλλία
Κάννες[1]
Γαλλία
Φορείς εκμετάλλευσης
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών
Ιστοσελίδα
www.palaisdesfestivals.com
Commons page Πολυμέσα

Το Παλάτι των Φεστιβάλ και των Συνεδριών (επίσημα στα Γαλλικά ως Palais des Festivals et des Congrès) είναι συνεδριακό κέντρο στις Κάννες, ο τόπος διεξαγωγής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και του Διεθνούς Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Καννών Λιονταριών. Το κτίριο άνοιξε το 1982.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρώτο Παλάτι Φεστιβάλ και Συνεδριών χτίστηκε το 1949 για να φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Το αρχικό κτήριο βρίσκεται στη λεωφόρο Promenade de la Croisette στην σημερινή περιοχή του JW Marriott Cannes. Το κτίριο αυτό φιλοξένησε τον 4ο και τον 6ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1959 και το 1961.

Ως απάντηση στην αυξανόμενη επιτυχία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και την εμφάνιση των πρώτων επιχειρηματικών συμβάσεων, όπως η αγορά μέσων ενημέρωσης MIPTV από το 1965, ο Δήμος των Κανών αποφάσισε να κατασκευάσει ένα νέο παλάτι το 1979. Το νέο κτίριο, ένα εξαώροφο κτίριο Που σχεδιάστηκε στο νεωτεριστικό ύφος από τους αρχιτέκτονες Sir Hubert Bennett και François Druet,[2] κατασκευάστηκε στο χώρο του δημοτικού καζίνο. Άνοιξε το Δεκέμβριο του 1982 και επεκτάθηκε το 1999 με την κατασκευή του Espace Riviera, ενός νέου χώρου 10.000 τετραγωνικών μέτρων.

Τον Ιανουάριο του 1992 ιδρύθηκε η Εταιρεία Μικτής Οικονομίας για τις εκδηλώσεις της πόλης των Καννών (SEMEC) για τη διαχείριση του Παλατιού. Το SEMEC προέκυψε από τη συγχώνευση τριών μη κερδοσκοπικών οργανισμών: τον Τουρισμό της Καν, το OMACC και τον σύνδεσμο Cannes Palais des Festivals et des Congrès.

Σήμερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Παλάτι των Φεστιβάλ βρίσκεται στην κορυφή της λεωφόρου De la Croisette, ανατολικά του λιμανιού.[3] Έχει συνολική χωρητικότητα 25.000 τετραγωνικών μέτρων για εκθέσεις, καθώς και πολλά δωμάτια και 18 αίθουσες, το μεγαλύτερο από τα οποία έχει χωρητικότητα 2.300. Είναι ο τόπος διεξαγωγής του ετήσιου Φεστιβάλ των Καννών και διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας για συνεδριάσεις στέγασης όλο το χρόνο.[4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επιπλέον λινκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προκάτοχος
Στούντιο AVRO
Χίλφερσουμ
Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision
Χώρος φιλοξενίας

1959
Διάδοχος
Royal Festival Hall
Λονδίνο
Προκάτοχος
Royal Festival Hall
Λονδίνο
Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision
Χώρος φιλοξενίας

1961
Διάδοχος
Villa Louvigny
Πόλη του Λουξεμβούργου