Π.Σ. Σέρρες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Π.Σ. Σέρρες
Επίσημη ονομασίαΕκπολιτιστικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Σέρρες
Ίδρυση1951 (ως Εθνικός)
ΈδραΣέρρες, Ελλάδα
ΣτάδιοΓήπεδο ΕΠΣ Σερρών
Σέρρες, Ελλάδα
Πρώτη εμφάνιση

Ο Π.Σ. Σέρρες[1] είναι αθλητικός σύλλογος των Σερρών. Δραστηριοποιείται στο άθλημα του ποδόσφαιρο. Οι εντός έδρας αγώνες της ομάδας διεξάγονται στο γήπεδο της ΕΠΣ Σερρών στην Ομόνοια. Την περίοδο 2023-24 η ομάδα δεν αγωνίζεται σε κάποιο πρωτάθλημα.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδρύθηκε το 1951 ως Εθνικός Γαζώρου και εντάχθηκε στην ΕΠΣ Σερρών. Το 2007 προβιβάστηκε στη Δ΄ Εθνική και μετά από 4 περιόδους στην κατηγορία, το 2011 κέρδισε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Τo 2012 ο Εθνικός Γαζώρου ΠΑΕ αναδείχτηκε πρωταθλητής του Βορείου ομίλου της Γ΄ Eθνικής κατηγορίας (Football League 2) και προβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική (Football League).

Το 2014 η έδρα του Εθνικού Γαζώρου μεταφέρθηκε στην πόλη των Σερρών, ο σύλλογος μετονομάστηκε σε «Εκπολιτιστικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Σέρρες»,[2] ενώ ο τίτλος και το λογότυπο του συλλόγου άλλαξαν σε FC Serres,[3] αν και η ομάδα συνέχισε να παρουσιάζεται επίσημα ως «Εθνικός Γαζώρου», ενώ ανεπίσημα αναφερόταν και ως «Εθνικός Σερρών».[2] Στη Football League για την περίοδο 2014–15, η ομάδα τερμάτησε στη 12η και προ τελευταία θέση του 2ου ομίλου με 15 βαθμούς, με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό στη Γ΄ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία. Την περίοδο 2015–16, αγωνίστηκε έως τον Ιανουάριο και έπειτα αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής,[2] επιστρέφοντας στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Σερρών.

Την περίοδο 2016–17, ο ΠΣ Σέρρες αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α΄ Ανώτερης και συγκεκριμένα στο Β΄ όμιλο, καταλαμβάνοντας την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 50 βαθμούς.[4] Για την περίοδο 2017–18, η ομάδα τοποθετήθηκε στην Επίλεκτη κατηγορία.

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

* Πριν τη μετονομασία.

Έμβλημα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το έμβλημα της ομάδας αποτελείται από το χάρτη του νομού Σερρών.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]