Ντάριο Βίντοσιτς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ντάριο Βίντοσιτς
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση8  Απριλίου 1987[1][2][3]
Όσιγιεκ
Χώρα πολιτογράφησηςΑυστραλία
Ύψος185 cm Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςAustralian Institute of Sport
Cavendish Road State High School
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής
Περίοδος ακμής2006
Ιστότοπος
www.dariovidosic.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ντάριο Βίντοσιτς είναι διεθνής Αυστραλός ποδοσφαιριστής κροατικής καταγωγής. Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1987 στο Όσιγιεκ της Κροατίας, τότε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, παίζει στο χώρο της μεσαίας γραμμής και συγκεκριμένα στη θέση του επιθετικού μέσου και έχει ύψος 185 εκατοστά. Γεννήθηκε στην Γιουγκοσλαβία και μετανάστευσε το 1988 μαζί με την οικογένειά του στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, όπου απέκτησε την αυστραλιανή υπηκοότητα.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Κουίνσλαντ Λάιονς και έπειτα φοίτησε στο Αυστραλιανό Αθλητικό Ινστιτούτο. Το 2006 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μπρίσμπειν Ρόουρ και έπειτα από μία σεζόν στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας, όπου κατάφερε να πετύχει 5 γκολ σε 17 συμμετοχές, πήρε μεταγραφή για την Ευρώπη και συγκεκριμένα για την γερμανική ΦΚ Νυρεμβέργη. Κατά την πρώτη του χρονιά στην ομάδα της Νυρεμβέργης είχε μόλις 4 συμμετοχές και την δεύτερη, κατά την οποία ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε έξι μήνες εκτός δράσης, 11 συμμετοχές και τρία γκολ. Την περίοδο 2009-10 αγωνίστηκε τη μισή σεζόν στην Νυρεμβέργη, μετρώντας 9 συμμετοχές και την άλλη μισή στην ΜΣΦ Ντούισμπουργκ με τη μορφή δανεισμού, έχοντας 12 συμμετοχές και σημειώνοντας ένα τέρμα. Ακολούθησε νέος δανεισμός, αυτή τη φορά στην Αρμίνια Μπίλεφελντ ενώ από τη σεζόν 2011/12 αγωνίζεται στην Αντελάιντ Γιουνάιτεντ.

Ο Βίντοσιτς είναι διεθνής με την Εθνική Αυστραλίας από το 2009, μετρώντας 14 συμμετοχές και ένα γκολ στη νικηφόρα με σκορ 2-1 φιλική αναμέτρηση με τη Νέα Ζηλανδία τον Μάιο του 2010. Την 1 Ιουνίου του 2010 ανακοινώθηκε η κλήση του στην 23άδα της Αυστραλίας για το Μουντιάλ 2010.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Dario Vidosic στο Wikimedia Commons