Μαριάντα Πιερίδη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαριάντα Πιερίδη
Γέννηση13 Ιουλίου 1973
Λευκωσία
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητατραγουδιστής
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςλαϊκό τραγούδι

Η Μαριάντα Πιερίδη (Μαρία-Αδαμαντία Σώη, Αμμόχωστος, 13 Ιουλίου 1973)[1] είναι Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στη Κύπρο αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα (συγκεκριμένα στο Αίγιο). Έκανε μουσικές σπουδές στο Ωδείο Αττικής και συμμετείχε φωνητικά σε διάφορες δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1995 κάνοντας φωνητικά στην ελληνική αποστολή για το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, με βασική ερμηνεύτρια την Ελίνα Κωνσταντοπούλου, στο τραγούδι "Ποια Προσευχή".

Έπειτα εμφανίστηκε σε μεγάλες πίστες στην Αθήνα. Στη δισκογραφία εισήλθε το 2002 όταν και έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό. Την επόμενη χρονιά βραβεύτηκε με το Βραβείο Αρίων στην κατηγορία Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη.

Ακολούθησαν συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως οι Γιάννης Πάριος, Νότης Σφακιανάκης, Αντώνης Ρέμος και Νατάσσα Θεοδωρίδου.

Το 2012 συμμετείχε στο ελληνικό Dancing with the Stars που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1.

Το 2023 συμμετείχε στο μουσικό show του ALPHA, «Just the 2 Of Us» ως coach του Άρη Σοϊλέδη και έπειτα ανέλαβε τη παρουσίαση της ψυχαγωγικής εκπομπής «Καλοκαίρι #yes» στο OPEN, με τους Τριαντάφυλλο και Φελίσια Τσαλαπάτη.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από τη σχέση της με τον μουσικό και tattoo artist Νέστωρα Φωτιάδη απέκτησε έναν γιο, τον Νικόλα (γενν. 2 Μαρτίου 2014).[2]

Τον Ιανουάριο του 2017 παντρεύτηκε τον σεφ Δημήτρη Κατριβέση.[3] Στις αρχές του 2024 ανακοινώθηκε ο χωρισμός τους.[4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Βιογραφία». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Μαΐου 2008. Ανακτήθηκε στις 10 Μαΐου 2008. 
  2. «Γέννησε η Μαριάντα Πιερίδη! Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε». Zinapost.gr (στα Αγγλικά). 3 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2022. 
  3. IEFIMERIDA.GR, NEWSROOM (23 Ιανουαρίου 2017). «Παντρεύτηκε η Μαριάντα Πιερίδη, το άλμπουμ του γάμου της [εικόνες]». iefimerida.gr. Ανακτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2022. 
  4. «Μαριάντα Πιερίδη - Δημήτρης Κατριβέσης: Ποζάρουν μαζί μετά την είδηση του διαζυγίου - Η ανακοίνωση για το επόμενο βήμα». TLIFE. 8 Φεβρουαρίου 2024. Ανακτήθηκε στις 6 Μαρτίου 2024. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]