Λεοπόλδος του Βολφενμπύτελ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λεοπόλδος
στρατηγός της Πρωσίας
Γέννηση12 Οκτωβρίου 1752 (1752-10-12)
Βολφενμπύτελ, Κάτω Σαξονία
Θάνατος27 Απριλίου 1787 (34 ετών)
Φραγκφούρτη, Πρωσίας
ΟίκοςΓουέλφων
ΠατέραςΚάρολος Α΄
ΜητέραΦιλιππίνα-Καρλότα των Χοενστάουφεν
Commons page Σχετικά πολυμέσα
δεδομένα (π  σ  ε )

Ο Λεοπόλδος (12 Οκτωβρίου 1752 - 27 Απριλίου 1787) από τον Οίκο των Γουέλφων ήταν στρατηγός του Πρωσικού στρατού.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μαξιμιλιανός-Ιούλιος-Λεοπόλδος γεννήθηκε στο Βολφενμπύτελ και ήταν τριτότοκος γιος του Καρόλου Α΄ πρίγκιπα του Βολφενμπύτελ και της Φιλιππίνας-Καρλότας των Χοεντσόλερν, κόρης του Φρειδερίκου-Γουλιέλμου βασιλιά της Πρωσίας.

Το 1780 ήταν 28 ετών όταν απεβίωσε ο πατέρας του. Τον διαδέχθηκε ο πρωτότοκος αδελφός του Κάρολος-Γουλιέλμος-Φερδινάνδος. Ο Λεοπόλδος, ως νεότερος γιος, δεν περίμενε διαδοχή και έκανε σταδιοδρομία στο στρατό, όπως οι θείοι του Άντον-Ούλριχ στρατηγός στη Ρωσία, Λουδοβίκος-Ερνέστος στρατηγός στην Ολλανδία και Φερδινάνδος στρατηγός στην Πρωσία.

Έγινε στρατηγός, όπως και ο δευτερότοκος αδελφός του Φρειδερίκος-Αύγουστος, στο στρατό της Πρωσίας. Όπως και οι αδελφοί του Φρειδερίκος-Αύγουστος και Γουλιέλμος-Αδόλφος, ήταν ελευθεροτέκτονας. Μάλιστα ο πρώτος είχε υψηλό αξίωμα στη Στοά του Βερολίνου. Ο Λεοπόλδος απεβίωσε το 1787 στη Φραγκφούρτη, στην Πρωσία, σε ηλικία 35 ετών, χωρίς να έχει νυμφευτεί.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Leopold of Brunswick-Wolfenbüttel της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).