Επιτροπή Τυχερών Παιγνίων (Ηνωμένο Βασίλειο)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Gambling Commission
Γενικές πληροφορίες
Σύσταση2007
Πρώην φορέαςGaming Board
ΔικαιοδοσίαΗνωμένο Βασίλειο
ΈδραΜπέρμιγχαμ
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος

Η Gambling Commission (ελληνικά; Επιτροπή Τυχερών Παιγνίων) είναι ρυθμιστικός φορέας της Μεγάλης Βρετανίας για τα περισσότερα από τα τυχερά παιχνίδια. Ιδρύθηκε στο πλαίσιο του Νόμου περί Παιγνίων του 2005 (Gambling Act 2005) και ανέλαβε πλήρεις εξουσίες το 2007, αντικαθιστώντας το Συμβούλιο Παιγνίων (Gaming Board) για τη Μεγάλη Βρετανία, όσον αφορά τη ρύθμιση στοιχημάτων, μπίνγκο, καζίνο, κουλοχέρηδων και λαχείων, αλλά όχι διευρυμένου στοιχήματος (spread betting), το οποίο ρυθμίζεται από την Αρχή Χρηματοπιστωτικής Δεοντολογίας (Financial Conduct Authority).

Είναι επίσης υπεύθυνη για τα εξ αποστάσεως τυχερά παιχνίδια που περιλαμβάνουν στοιχήματα σε απευθείας σύνδεση, με άλλες συσκευές τηλεφωνικής επικοινωνίας και τη χρήση εξοπλισμού, στην επικράτεια της Μεγάλης Βρετανίας. Την 1η Οκτωβρίου του 2013, η Εθνική Επιτροπή Λοταρίας (National Lottery Commission), η οποία ρυθμίζει την Εθνική Λοταρία, έγινε μέρος της Gambling Commission.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Gambling Commission της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).