Εμείς κι Εμείς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Εμείς κι εμείς
Διαφημιστική αφίσα της σειράς
ΕίδοςΚωμωδία
ΔημιουργοίΠάνος Αμαραντίδης
Σπύρος Μεταλληνός
ΣκηνοθεσίαΦώτης Πολυχρονόπουλος
Παναγιώτης Κούτρας
Σπύρος Μεταλληνός
Πηνελόπη Κροντηροπούλου
ΠρωταγωνιστέςΕλένη Γερασιμίδου
Μαρία Φιλίππου
Μαρία Κανελλοπούλου
Βασίλης Κούκουρας
Σμαράγδα Διαμαντίδου
Στέλιος Παύλου
Νατάσα Μανίσαλη
Γιώργος Γιαννούτσος
Μουσική τίτλωνΤόλης Κετσελίδης
ΧώραΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά
Αριθμός κύκλων4
Αριθμός επεισοδίων140
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΦρόσω Ράλλη
ΠαραγωγήStudio ATA
ΦωτογραφίαΆκης Γεωργίου
Διάρκεια25 λεπτά / επεισόδιο
Εταιρεία παραγωγήςStudio ATA
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςMega Channel
Αναλογία πλευρών4:3, έγχρωμη εικόνα
ΉχοςΣτερεοφωνικός
ΠροβολήΠέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 1994 - Παρασκευή 26 Ιουνίου 1998

Εμείς Κι Εμείς είναι ο τίτλος μιας κωμικής τηλεοπτικής σειράς που προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες του Mega τις σεζόν 19941998. Δημιουργοί της σειράς ήταν ο Πάνος Αμαραντίδης και ο Σπύρος Μεταλληνός, και ως επίκεντρο της είχε τη ζωή μιας παρέας ανθρώπων με διαφορετικούς χαρακτήρες, στη τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, οι οποίοι ζουν στην ίδια πολυκατοικία στη περιοχή του Μετς. Η σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία, γι' αυτό και διήρκεσε τέσσερα χρόνια, και έκτοτε επαναπροβάλλεται συχνά σε επανάληψη από τον σταθμό. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο τίτλος του πρώτου και του τελευταίου επεισοδίου ήταν ο ίδιος.[1][2]

Επισκόπηση σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Επεισόδια Α' Προβολή
Πρεμιέρα Φινάλε
1 38 15 Σεπτεμβρίου 1994 27 Ιουνίου 1995
2 32 6 Οκτωβρίου 1995 7 Ιουνίου 1996
3 35 4 Οκτωβρίου 1996 27 Ιουνίου 1997
4 34 10 Οκτωβρίου 1997 26 Ιουνίου 1998

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας, στη περιοχή του Μετς, ζει ο Στέλιος Δαμίγος (Στέλιος Παύλου) που είναι ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων με τη σύζυγο του, τη Μαρία Θεοφάνους-Δαμίγου (Μαρία Φιλίππου) που είναι ιδιοκτήτρια του κτιρίου και φιλόλογος με καταγωγή από τη Κύπρο. Στον επάνω όροφο, σε ένα δυάρι, μένει η Σμαράγδα Λαζαρίδου (Σμαράγδα Διαμαντίδου), ιατρική επισκέπτρια στο επάγγελμα, με τη μεγαλύτερη αδελφή της την Αντωνία (Μαρία Κανελλοπούλου), ιδιαιτέρα γραμματέα και ανύπαντρη. Επιπλέον, μαζί τους ζει και ο σύντροφος της Σμαράγδας, ο Βασίλης Παπαδόπουλος (Βασίλης Κούκουρας), ένας νεαρός, ωραίος, επίδοξος ηθοποιός του "ποιοτικού χώρου" αλλά μονίμως άνεργος. Στην ίδια πολυκατοικία και η Νατάσα Σαριτζόγλου (Νατάσα Μανίσαλη), μια πληθωρική γυναίκα που εργάζεται στις δημόσιες σχέσεις μεγάλης δισκογραφικής εταιρίας, ο Μάκης Τουφεξής (Γιώργος Γιαννούτσος), ο οποίος είναι ένας φοβερός τύπος, sex maniac, πλην όμως looser από γεννησιμιού του, που δουλεύει σαν ξεναγός. Τέλος, τους ένοικους της πολυκατοικίας ολοκληρώνει η Παρθένα (Ελένη Γερασιμίδου), μια αφελής γυναίκα ποντιακής καταγωγής, ξαδέρφη των αδελφών Λαζαρίδη, η οποία μάλιστα διατηρεί και κατάστημα ψιλικών στη γειτονιά. Τα έργα και οι ημέρες μιας παρέας πολύ αγαπημένης, που ξέρει πολύ καλά ότι ακόμα και όταν μαλώνουν, τελικά χώρια δεν μπορούν να ζήσουν επ' ουδενί.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταγωνιστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηθοποιός Ρόλος Κύκλοι εμφάνισης
Ελένη Γερασιμίδου Παρθένα Ουσταμπασίδου 1-3
Νατάσα Μανίσαλη Νατάσα Σαριτζόγλου 1-4
Βασίλης Κούκουρας Βασίλης Παπαδόπουλος 1-4
Μαρία Φιλίππου Μαρία Θεοφάνους - Δαμίγου 1-4
Μαρία Κανελλοπούλου Αντωνία Λαζαρίδου 1-4
Σμαράγδα Διαμαντίδου Σμαράγδα Λαζαρίδου 1-4
Στέλιος Παύλου Στέλιος Δαμίγος 1-4
Γιώργος Γιαννούτσος Μάκης Τουφεξής 1-4
Αντώνης Ξένος Αντώνης Τζουμανίκας 1-3
Κωνσταντίνος Κατσέλης Τέλης Κανδύλης 3-4
Κατερίνα Σασλή Κατερίνα Αυγουλομάτη 3-4
Τάσος Πεζιρκιανίδης Χάμπος Ουσταμπασίδης 4

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρθένα Ουσταμπασίδου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Παρθένα Ουσταμπασίδου (Ελένη Γερασιμίδου) είναι μια γυναίκα κοντά στη πέμπτη δεκαετία της ηλικίας της, Ελληνίδα Πόντια, με καταγωγή από το Νοβοροσίσκ της Ρωσίας, που εγκαταστάθηκε από το Κιλκίς στην Αθήνα, λίγο μετά την αρχή της σειράς. Είναι ξαδέλφη της Σμαράγδας και της Αντωνίας από τη πλευρά της μητέρας τους. Στα πρώτα επεισόδια της σειράς, εμφανίζεται ως έκτακτη συμμετοχή, αλλά από το δέκατο επεισόδιο και μέχρι το τέλος του τρίτου κύκλου, γίνεται μια από τους πρωταγωνιστές. Στα πρώτα επεισόδια που εμφανίζεται ως μια συντηρητική, αυστηρή αλλά καλόκαρδη γυναίκα και σταδιακά μετατρέπεται σε μια χειραφετημένη και μοντέρνα γυναίκα, με επιβολή στον σύζυγο της τον Αντώνη και πολλές κοινωνικές επαφές. Προσπαθεί να προσαρμοσθεί στη σύγχρονη ζωή και μαθαίνει συνεχώς καινούργιες λέξεις από την Αντωνία. Στις αρχές του τρίτου κύκλου (1996-97) αγοράζει το κατάστημα ψιλικών στη γειτονιά τους και γίνεται "επιχειρηματίας". Στα τελευταία επεισόδια του 3ου κύκλου η παρουσία της στη σειρά ελαττώνεται και ο λόγος για την απουσία της είναι η αρρώστια μιας ηλικιωμένης και αγαπημένης της θείας από το Κιλκίς. Επέστρεψε μόνο στο τελευταίο επεισόδιο του 3ου κύκλου για το χορευτικό του εξωραϊστικού συλλόγου και έπειτα δεν εμφανίστηκε ξανά στη σειρά, παρά αναφέρθηκε ελάχιστες φορές στα πρώτα επεισόδια του 4ου κύκλου. Είναι άγνωστο το αν τελικά κάποια στιγμή επέστρεψε στο Μετς με τον σύζυγο της ή αν αποφάσισε να μείνει για πάντα στο Κιλκίς. Ειπώθηκε πάντως από τη ξαδέρφη της Αντωνία ότι δεν σκόπευε να επιστρέψει μέχρι η θεία της να αφήσει τη τελευταία πνοή.

Νατάσα Σαριτζόγλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Νατάσα Σαριτζόγλου (Νατάσα Μανίσαλη) είναι μια πληθωρική γυναίκα που εργάζεται στις δημόσιες σχέσεις μεγάλης δισκογραφικής εταιρίας και κουμπάρα του Στέλιου και της Μαρίας. Θεωρείται η πιο λογική από τη παρέα, καθώς σχεδόν πάντα, αυτή κατεβάζει τις έξυπνες ιδέες και επιδιορθώνει τις καταστάσεις γι' αυτό και έχει μείνει στην ιστορία ως η "καπάτσα" της παρέας. Παρ' όλα αυτά, ορισμένες φορές, κάνει και αυτή γκάφες. Έξυπνη, δραστήρια, με χιούμορ και επιτυχία τόσο στη δουλειά της όσο και στο αντίθετο φύλο, της αρέσει να σκαρώνει πλάκες και να πειράζει τους υπόλοιπους. Έχει τσαμπουκά και ξέρει να λύνει τα προβλήματα, όταν υπάρχουν. Αν και έχει επιτυχία στους άντρες, δεν καταφέρνει ποτέ να κάνει μια σοβαρή σχέση μέχρι το τέλος της σειράς, όπου παντρεύεται.

Βασίλης Παπαδόπουλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος (Βασίλης Κούκουρας) είναι ένας νεαρός ηθοποιός και πολύ ωραίος άντρας. Έχει δεσμό με τη Σμαράγδα, με την οποία και συζεί σε μια γκαρσονιέρα. Η σχέση του πηγαίνει πάρα πολύ καλά, ωστόσο ενώ θέλουν να ζήσουν τον έρωτα τους ήσυχα όπως όλα τα φυσιολογικά ζευγάρια, έχουν μονίμως την Αντωνία πάνω από το κεφάλι τους να τους χαλάει οποιαδήποτε ρομαντική ατμόσφαιρα. Συχνά η γοητεία του γίνεται θέμα τσακωμού με τη Σμαράγδα, αφού εκείνη ζηλεύει οποιαδήποτε γυναίκα τον φλερτάρει στη δουλειά του.

Σμαράγδα Λαζαρίδου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Σμαράγδα Λαζαρίδου (Σμαράγδα Διαμαντίδου) είναι η μικρή αδελφή της Αντωνίας, αλλά με άρδην διαφορετικό χαρακτήρα από εκείνη, λίγο αθυρόστομη, αδιάφορη γι' αυτά που ανησυχούν οι άλλοι συνήθως, κυκλοθυμική, ζηλιάρα και ερωτική στη σχέση της με τον Βασίλη. Είναι νέα, όμορφη και απελευθερωμένη, ενώ εργάζεται ως ιατρική επισκέπτρια. Αγνοεί τα ήθη και τα έθιμα και αδιαφορεί για την ποντιακή καταγωγή της. Στο τέλος της σειράς παντρεύεται τον Βασίλη.

Αντωνία Λαζαρίδου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Αντωνία Λαζαρίδου (Μαρία Κανελλοπούλου) εργάζεται ως ιδιαιτέρα γραμματέας και είναι αδελφή της Σμαράγδας. Ζει μαζί με την αδελφή της και τον Βασίλη σε μια γκαρσονιέρα ενώ σαν χαρακτήρας, είναι μοναχική, ενίοτε μελαγχολική και παλαιά, αναρχική ιδεολόγος. Πολλές φορές παρουσιάζεται και ως μανιακή με τη καθαριότητα και ζηλιάρα απέναντι στη Σμαράγδα και τη σχέση της. Στο τέλος της σειράς κατάφερε να παντρευτεί και μετακόμισε ύστερα από πολλά χρόνια, που συγκατοικούσε με τη μικρότερη αδελφή της. Εικάσθηκε ότι ο χαρακτήρας αυτός ήταν λίγο επιτηδευμένος.

Μαρία Θεοφάνους-Δαμίγου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Μαρία Θεοφάνους-Δαμίγου (Μαρία Φιλίππου) εργάζεται ως φιλόλογος σε ένα λύκειο. Κατάγεται από τη Κύπρο και ήρθε στην Ελλάδα, όταν σπούδαζε φιλολογία στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα, ο πατέρας της της αγόρασε ένα διώροφο νεοκλασικό στο Μετς, όπου και διορίσθηκε ως καθηγήτρια. Στο πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου παντρεύεται με τον Στέλιο. Θεωρεί όμως ότι ο σύζυγος της είναι λίγο αμόρφωτος και άξεστος και πολλές φορές τον προσβάλλει. Είναι υπεροπτική, λίγο υστερική και με έντονη τη κυπριακή καταγωγή της. Στο τέλος του πρώτου κύκλου απέκτησε ένα αγοράκι με τον Στέλιο και στο τέλος του τέταρτου κύκλου έμεινε και πάλι έγκυος.

Στέλιος Δαμίγος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Στέλιος Δαμίγος (Στέλιος Παύλου) είναι ο σύζυγος της Μαρίας και πετυχημένος ηλεκτρολόγος. Όπως και η Μαρία έτσι και εκείνος πολλές φορές τη πειράζει και της κάνει κριτική σε διάφορα πράγματα, όπως για παράδειγμα το ότι είναι τροφαντή. Είναι πολύ πιστός στη γυναίκα του και ένας στοργικός πατέρας. Κάνει πολύ παρέα με τον Μάκη και τον Βασίλη, ενώ συχνά του αρέσει να παίρνει θέση στα ξένα προβλήματα, θεωρώντας ότι μπορεί να βοηθήσει να λυθούν, αλλά η σύζυγος του επεμβαίνει και του λέει να μην ανακατεύεται σε ξένες υποθέσεις.

Μάκης Τουφεξής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μάκης Τουφεξής (Γιώργος Γιαννούτσος) είναι από τους άνδρες της παρέας και ο πιο αποτυχημένος στις γυναίκες, αν και αρκετά καλόκαρδος και φιλικός. Εργάζεται σαν ξεναγός και εκνευρίζεται όταν η μητέρα του, Ερμιόνη, τον επισκέπτεται χωρίς να του τον ειδοποιήσει και μπλέκεται στα προσωπικά του. Θεωρεί τον εαυτό του ωραίο και γοητευτικό, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο τέλος της σειράς παντρεύεται μια καλλιεργημένη κοπέλα, τη Θεολογία.

Αντώνης Τζουμανίκας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αντώνης Τζουμανίκας (Αντώνης Ξένος) είναι ο σύζυγος της Παρθένας και ιδιοκτήτης ενός καταστήματος παπουτσιών. Σαν χαρακτήρας είναι ευαίσθητος, γλυκός, τρυφερός και αγαπάει πολύ τη γυναίκα του, σε σημείο που της κάνει όλα τα χατίρια και την αφήνει να έχει αυτή το πάνω χέρι στο σπίτι τους, "σέρνοντάς τον από τη μύτη". Έχει μια αδελφή, την Τασσώ, η οποία είναι επιλοχίας στον στρατό και η οποία ήταν αρχικά αντίθετη στο να παντρευτεί ο αδελφός της την Παρθένα.

Χάμπος (Χαράλαμπος) Ουσταμπασίδης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χάμπος Ουσταμπασίδης (Τάσος Πεζιρκιανίδης) είναι αδελφός της Παρθένας και ξάδελφος των αδελφών Λαζαρίδη. Ένας άνδρας παλαιών ιδεών, αυταρχικός, που αν και αγαπάει και νοιάζεται για την αδελφή του, είναι πολύ σκληρός και αυστηρός μαζί της. Στους τρεις πρώτους κύκλους εμφανίζεται σε έκτακτες συμμετοχές και εγκαθίσταται μόνιμα στον τέταρτο κύκλο της σειράς, μετά την αποχώρηση της Παρθένας και του Αντώνη, αναλαμβάνοντας ψιλικατζίδικο και το σπίτι της αδελφής του. Στο τέλος της σειράς παντρεύεται την Κατερίνα, μια νεαρή, πολύ όμορφη κοπέλα που εργάζεται ως κομμώτρια στη γειτονιά.

Τέλης Κανδύλης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τέλης Κανδύλης (Κωνσταντίνος Κατσέλης) μπαίνει στη ζωή της παρέας στις αρχές του τρίτου κύκλου. Είναι φοιτητής οδοντιατρικής και γίνεται ο καλύτερος φίλος του Μάκη. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα πάρα πολύ ωραίο παιδί, με πολλές κατακτήσεις στο γυναίκειο φύλο, δεν τον βλέπουμε να παντρεύεται στο τέλος.

Κατερίνα Αυγουλομάτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κατερίνα Αυγουλομάτη (Κατερίνα Σασλή) είναι μια νεαρή κοπέλα, πολύ όμορφη και μοντέρνα, που εργάζεται ως κομμώτρια στη γειτονιά. Λόγω των συχνών επισκέψεων που κάνει στο ψιλικατζίδικο της Παρθένας, γνωρίζει τον Χάμπο και ερωτεύονται παρά τη μεγάλη διαφορά της ηλικίας τους. Στο τέλος της σειράς τον παντρεύεται.

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α' Κύκλος (1994 – 1995)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστορία ξεκινάει με τον Στέλιο και τη Μαρία να μπαίνουν στο σπίτι τους μετά τον γάμο τους, συνοδεία των φίλων τους. Έτσι παρουσιάζεται η αρχική παρέα, ο σκληρός πυρήνας και οι χαρακτήρες που παρέμειναν σταθεροί στη διάρκεια της σειράς: η Σμαράγδα, ο Βασίλης, ο Στέλιος, η Μαρία, η Αντωνία, η Νατάσα και ο Μάκης. Τη παρέα επισκέπτεται η Παρθένα, εξαδέλφη της Σμαράγδας και της Αντωνίας, η οποία μετά από μια ευτράπελη κατάσταση θα γνωρίσει πραγματικά τη παρέα και μετά από λίγα επεισόδια θα επιστρέψει και θα εγκατασταθεί μόνιμα κοντά στα μέλη της παρέας. Αρχικά, δεν ήταν επιθυμητή στη παρέα, αλλά αργότερα ενσωματώθηκε και τη λάτρεψαν. Στα μέσα του κύκλου θα γνωρίσει τον Αντώνη (τον «Αντωνάκη» της) και θα κάνουν μια μόνιμη σχέση. Η αδελφή του Αντώνη θα γνωρίσει τη Παρθένα και μετά την αρχικά σθεναρή άρνηση της, θα τη δεχθεί. Ανάμεσα στις ιστορίες του πρώτου κύκλου περιλαμβάνονται η εγκυμοσύνη της Μαρίας, η αμνησία της Παρθένας, η προσπάθεια του Μάκη να μείνει με τη Θεολογία, τα ιδιαίτερα μαθήματα της Μαρίας, μια χειμερινή εκδρομή με απρόοπτα και η απόφαση του Βασίλη να παίξει σε μια τηλεοπτική σειρά. Ο κύκλος κλείνει με τη γέννηση του γιου της Μαρίας.

  • Προβαλλόταν κάθε Πέμπτη στις 21:00 (επεισόδια 1-15) και κάθε Τρίτη στις 21:00 (επεισόδια 16-38).
  • Η Μαρία Φιλίππου ήταν πράγματι έγκυος κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου.
# Τίτλος επεισοδίου Α' Προβολή
1 «Να μας ζήσουν» 15/09/1994
2 «Όταν λείπει η γάτα» 22/09/1994
3 «Αυτό το κάτι άλλο» 29/09/1994
4 «Το σπίτι της Βαβέλ – Μέρος Α» 06/10/1994
5 «Το σπίτι της Βαβέλ – Μέρος Β» 13/10/1994
6 «Η Λυσιστράτη ζει – Μέρος Α» 20/10/1994
7 «Η Λυσιστράτη ζει – Μέρος Β» 27/10/1994
8 «Εκτός λειτουργίας» 03/11/1994
9 «Μαίρη είναι μόνο μία» 10/11/1994
10 «Η Παρθένα ξαναχτυπά» 17/11/1994
11 «Ο ψύλλος που έγινε καμήλα» 24/11/1994
12 «Περί ορέξεως» 01/12/1994
13 «Ο Στέλιος και ο άλλος» 08/12/1994
14 «Ο φίλος μας ο Λευτεράκης» 15/12/1994
15 «Η Παρθενούλα με τα σπίρτα» 22/12/1994
16 «Εννέα μήνες πριν» 17/01/1995
17 «Καλώς όρισες, έρωτα» 24/01/1995
18 «Η τιμή, τιμή δεν έχει» 31/01/1995
19 «Ένας άστεγος έρωτας» 07/02/1995
20 «Μάνα, μητέρα, μαμά» 14/02/1995
21 «Κατηγορώ τους ανθρώπους» 21/02/1995
22 «Ανάστα Diva» 28/02/1995
23 «Μόνοι στο σπίτι» 07/03/1995
24 «Ξύπνα, Βασίλη» 14/03/1995
25 «Ιδιαίτερες σχέσεις» 21/03/1995
26 «Ρε, τι πάθαμε...» 28/03/1995
27 «Τέλος καλό, όλα καλά» 04/04/1995
28 «Η επιστροφή της νεαράς κυρίας» 11/04/1995
29 «Άλλη μια μωρή Παρθένα» 18/04/1995
30 «Πάσχα των Ελλήνων» 23/04/1995
31 «Μαχητική Πρωτομαγιά» 02/05/1995
32 «Η απειλή» 09/05/1995
33 «Ζητείται οικιακή βοηθός» 16/05/1995
34 «Η διχόνοια» 23/05/1995
35 «Αντώνη, κάτσε φρόνιμα» 30/05/1995
36 «Και τη μία και την άλλη» 06/06/1995
37 «Αργία μήτηρ πάσης κακίας» 20/06/1995
38 «Εμείς κι εμείς κι αυτό» 27/06/1995

Β' Κύκλος (1995 – 1996)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο πρώτο επεισόδιο φαίνονται συνοπτικά τα έργα της παρέας από το τέλος του πρώτου κύκλου μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Οι ήρωες πηγαίνουν για μπάνιο όλοι μαζί σε μια παραλία, όπου συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα. Αφού τελειώνουν οι διακοπές, οι φίλοι της παρέας συγκεντρώνονται ξανά στο Μετς. Έπειτα, ο Χάμπος, αδελφός της Παρθένας, θέλει να παντρέψει τη Παρθένα με έναν φίλο του και εκείνη μόλις το μαθαίνει απελπίζεται και ζητάει τη βοήθεια της παρέας. Μέσω ενός περίπλοκου σχεδίου τελικά αρραβωνιάζεται τον Αντωνάκη και τα Χριστούγεννα παντρεύονται. Αργότερα, η παρέα ζει διάφορες κωμικές καταστάσεις όπως η επίσκεψη μιας κομπογιαννίτισσας αισθητικού, μιας "δαρμένης" από τον σύζυγο της, ενός ζητιάνου που τον μεταμορφώνουν σε λόρδο και η ινκόγκνιτο επίσκεψη της Σμαράγδας στα πλατό της σειράς που πρωταγωνιστεί ο Βασίλης για να τον παρακολουθήσει, υποψιασμένη ότι την απατάει. Ο κύκλος κλείνει γιορτάζοντας τα 39α γενέθλια της Παρθένας και η σειρά εύχεται καλό καλοκαίρι.

  • Προβαλλόταν κάθε Παρασκευή στις 21:00.
  • Το 50ο (εορταστικό) επεισόδιο είναι διπλής διάρκειας 45 λεπτών.
# Τίτλος επεισοδίου Α' Προβολή
39 «Επεράσαμε όμορφα» 06/10/1995
40 «Καλό χειμώνα» 13/10/1995
41 «Συνηθισμένοι άνθρωποι» 20/10/1995
42 «Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός» 27/10/1995
43 «Οι αρραβώνες» 03/11/1995
44 «Και τη μία και την άλλη – No2» 10/11/1995
45 «Άκου, ανθρωπάκι» 17/11/1995
46 «Δάσκαλε που δίδασκες» 24/11/1995
47 «Το μπάχαλο» 01/12/1995
48 «Να το πάρεις το κορίτσι» 08/12/1995
49 «Όλα του γάμου δύσκολα» 15/12/1995
50 «Βίον ανθρόσπαρτον» 22/12/1995
51 «Delicatessen» 19/01/1996
52 «Αυτό το δώμα είναι δικό τους και δικό μας» 26/01/1996
53 «Η ψεύτρα» 02/02/1996
54 «Χαλούμι και συμπάθεια» 09/02/1996
55 «Τον παλιό εκείνο τον καιρό» 16/02/1996
56 «Το θεώρημα» 23/02/1996
57 «Ο αχόρταγος έμεινε στη ψάθα» 01/03/1996
58 «Το λυκόφως μιας αγάπης» 08/03/1996
59 «Το λυκαυγές μιας αγάπης» 15/03/1996
60 «Χάρτινο καράβι» 22/03/1996
61 «Η οδύσσεια μιας ξεριζωμένης» 29/03/1996
62 «Η επιστροφή της ασώτου» 05/04/1996
63 «Κάποτε στη βρύση» 14/04/1996
64 «Ο πειρασμός» 26/04/1996
65 «Σαν το δασάκι καίγομαι» 03/05/1996
66 «Notre Beaute» 10/05/1996
67 «Votre Beaute» 17/05/1996
68 «Ο άνδρας μου με δέρνει» 24/05/1996
69 «Μια χήρα βοηθείας» 31/05/1996
70 «Παρθένα, ετών 39» 07/06/1996

Γ' Κύκλος (1996 – 1997)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η παρέα μπαίνει στο φθινόπωρο του 1996 με την επίσκεψη του μετροπόντικα κάτω από το Μετς, που νομίζουν ότι είναι σεισμός και τρομοκρατούνται και βγαίνουν έξω, φαινόμενοι έτσι να δρουν σε έναν εξωτερικό χώρο για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς. Έτσι εκτός από τα σπίτια των πρωταγωνιστών, σαν χώρος δράσης είναι τώρα και ένας δρόμος και ένα κατάστημα ψιλικών, αυτό που αγοράζει η Παρθένα. Αυτή τη χρονιά θα ζήσουν διάφορες περιπέτειες όπως έναν έρωτα από τηλεφώνου της Σμαράγδας, τη κατάθλιψη της Αντωνίας, την επίδραση της δόξας του Βασίλη στην οικογένεια Λαζαρίδου, την επίσκεψη ενός γνωστού από τη Σαουδική Αραβία, μια ακρόαση για να βρεθεί άνδρας για τη κυρία Ερμιόνη, τις αλληλοαπιστίες του Στέλιου και της Μαρίας, καθώς και τα μπλεξίματα της Παρθένας με την εφορία και την αστυνομία. Σταδιακά, η παρουσία της Παρθένας στη σειρά μειώνεται και στα τελευταία τρία επεισόδια η Παρθένα δεν συμμετέχει καθόλου. Κάποια στιγμή, ταξιδεύει στο Κιλκίς για να κουράρει μια ηλικιωμένη θεία της και την αντικαθιστά ο αδελφός της στο μαγαζί. Ο κύκλος κλείνει με την επιστροφή της για το χορευτικό που θα κάνει η παρέα στον εξωραϊστικό σύλλογο της περιοχής και με το τέλος του επεισοδίου σταματάει οριστικά η παρουσία της στη σειρά.

  • Προβαλλόταν κάθε Παρασκευή στις 21:15.
# Τίτλος επεισοδίου Α' Προβολή
71 «Ο σεισμός» 04/10/1996
72 «Επιχειρηματίας Παρθένα» 11/10/1996
73 «Ο νέος είναι ωραίος» 18/10/1996
74 «Απιστία με αξιοπρέπεια» 25/10/1996
75 «Χτυποκάρδια στο σχολείο» 01/11/1996
76 «Η μοιρασιά» 08/11/1996
77 «Όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα» 15/11/1996
78 «Άρωμα γυναίκας» 22/11/1996
79 «Τρομοκράτης χωρίς αιτία» 29/11/1996
80 «Μια τρελή τρελή καταδίωξη» 06/12/1996
81 «Η βίλα των οργίων» 13/12/1996
82 «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» 20/12/1996
83 «Χριστουγεννιάτικη υστερία» 25/12/1996
84 «Φρούτο εποχής» 17/01/1997
85 «Εύγε, Σμαρούλα» 24/01/1997
86 «Θα μελαγχολήσω» 31/01/1997
87 «Το προξενιό της Αντωνίας» 07/02/1997
88 «Εμείς κι ο έρωτας» 14/02/1997
89 «Κλέφτη, αγάπη μου» 21/02/1997
90 «Μοιραία μεταμφίεση» 28/02/1997
91 «Καφέ αμάν» 07/03/1997
92 «Βιβλία και στοιχεία» 14/03/1997
93 «Στα νύχια της δικαιοσύνης» 21/03/1997
94 «Απεργία πείνας» 04/04/1997
95 «Η γυναίκα μυστήριο» 11/04/1997
96 «Είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω» 18/04/1997
97 «Έλα να πάμε στο νησί» 02/05/1997
98 «Ο Αντώνης είναι down» 09/05/1997
99 «Νύχτα τρόμου» 16/05/1997
100 «Ένας φίλος ήρθε απ' τα παλιά» 23/05/1997
101 «Σαράντα καράτια» 30/05/1997
102 «Ένας ιππότης για την Ερμιονάρα» 06/06/1997
103 «Αλλαγή βάρδιας» 13/06/1997
104 «Love story» 20/06/1997
105 «Η λίμνη των κύκνων» 27/06/1997

Δ' Κύκλος (1997 – 1998)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυτόν τον κύκλο θα τον χαρακτήριζε κανείς πιο πολύ μιούζικαλ παρά οικογενειακή κωμωδία απ' ότι τους τρεις προηγούμενους. Παρ' όλα αυτά όμως οι περιπέτειες τις παρέας συνεχίζονται. Με την Αντωνία και τη Νατάσα που το ρίχνουν στο ποτό και πέφτουν κάτω ξερές, με τον Μάκη και τον Χάμπο να μονομαχούν για μια ωραία γυναίκα, την Ερμιόνη που πάει να κάνει πλαστική και ερωτεύεται τον γιατρό, τη ξαφνική επίσκεψη μιας Ελληνοαμερικανίδας που παρουσιάζεται ως η χαμένη αδερφή του Χάμπου, τη τρέλα της Αντωνίας με τους κλέφτες κτλ. Τέλος, φαίνονται όλοι οι ανύπαντροι ήρωες, εκτός από τον Τέλη, να ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο Βασίλης με τη Σμαράγδα, ο Μάκης με τη Θεολογία, ο Χάμπος με τη Κατερίνα, η Ερμιόνη με τον πλαστικό χειρούργο, καθώς και η Αντωνία και η Νατάσα με δύο άντρες που γνώρισαν σε ένα μπαρ, με κουμπάρους τον Στέλιο, τη Μαρία και τον Τέλη.

  • Προβαλλόταν κάθε Παρασκευή στις 21:05.
# Τίτλος επεισοδίου Α' Προβολή
106 «Μπράβο, καλώς ορίσατε» 10/10/1997
107 «Μπουμπού... de Hallivand» 17/10/1997
108 «Γαβ story» 24/10/1997
109 «Μια γυναίκα στην αντίσταση» 31/10/1997
110 «Χτυποκάρδια στο νοσοκομείο» 07/11/1997
111 «Φως Ιλαρόν» 14/11/1997
112 «Τους θέλω και τις τρεις» 21/11/1997
113 «Διαζύγιο αλά ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ» 28/11/1997
114 «Το δεύτερο φύλο» 05/12/1997
115 «Το τρίτο φύλο» 12/12/1997
116 «Ειρήνη Πάση» 19/12/1997
117 «Η λαϊκή» 16/01/1998
118 «Ο Παρνασσός δεν είναι μόνο βουνό» 23/01/1998
119 «Έσκασε νύφη» 30/01/1998
120 «Η νύφη το 'σκασε» 06/02/1998
121 «Ο Άγιος Βαλεχαμποντίνος» 13/02/1998
122 «Τον θέλουμε κι οι δύο» 20/02/1998
123 «Τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά» 27/02/1998
124 «Η γκαρσονιέρα του Αλκιβιάδη» 06/03/1998
125 «Πολύ κακό για το τίποτα» 13/03/1998
126 «Ο καλός του κάλλους» 20/03/1998
127 «Τα καλύτερα μας χρόνια» 27/03/1998
128 «Μια τρελή τρελή κατάληψη» 03/04/1998
129 «Αμάρτησα για το παιδί μου» 10/04/1998
130 «Κάθε μέρα γιορτή» 24/04/1998
131 «Η παρέα του Μάη» 01/05/1998
132 «Μου 'χει κάνει μάγια» 08/05/1998
133 «Βοήθεια, κλέφτες» 15/05/1998
134 «Συγκάτοικοι στη τρέλα» 22/05/1998
135 «Μεγάλες προσδοκίες» 29/05/1998
136 «Άντρα θέλω, τώρα τον εθέλω» 05/06/1998
137 «Έξι γάμοι και μία γέννα» 12/06/1998
138 «Προγαμιαίος πυρετός» 19/06/1998
139 «Να μας ζήσουν» 26/06/1998

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ». MEGA TV. 20 Σεπτεμβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 10 Μαρτίου 2021. 
  2. «Εμείς κι εμείς - retroDB». www.retrodb.gr. Ανακτήθηκε στις 10 Μαρτίου 2021. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επίσημη ιστοσελίδα της σειράς Αρχειοθετήθηκε 2020-03-27 στο Wayback Machine.