Γκολουμπόβτσι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γκολουμπόβτσι
Τοποθεσία στο χάρτη
Τοποθεσία στο χάρτη
Γκολουμπόβτσι
42°20′4″N 19°13′31″E
ΧώραΜαυροβούνιο
Διοικητική υπαγωγήZeta Municipality
Ταχ. κωδ.81304
Ζώνη ώραςώρα Κεντρικής Ευρώπης
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Το Γκολουμπόβτσι (Μαυροβουνιακά Κυριλλικά: Голубовци) είναι μικρή πόλη στην Ποντγκόριτσα Δήμο του Μαυροβουνίου. Είναι η έδρα του δήμου Γκολουμπόβτσι, μια υποδιαίρεση του Δήμου Ποντγκόριτσα. Η πόλη βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ποντγκόριτσα, στην εύφορη κοιλάδα Ζέτα. Έχει 3.110 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011,[1] ενώ ο δήμος Γκολουμπόβτσι έχει 16.093 κατοίκους.[2]

Μεταφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μερικές φορές το Αεροδρόμιο της Ποντγκόριτσα είναι γνωστό ως Αεροδρόμιο του Γκολουμπόβτσι από τους ντόπιους, καθώς το αεροδρόμιο απέχει μόλις 5 χλμ. από την πόλη.

Το Γκολουμπόβτσι βρίσκεται στο δρόμο Ποντγκόριτσα - Μπαρ (E65/E80), τη κύρια οδική σύνδεση του Μαυροβουνίου μεταξύ της ακτής και του βόρειου τμήματος της χώρας. Τμήμα της εθνικής οδού διπλασιάζεται στην κύρια οδό του Γκολουμπόβτσι, η οποία οδηγεί σε συχνή κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού.

Σπορ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πόλη είναι η έδρα της ΦΚ Ζέτα, ένας από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του Μαυροβουνίου τα τελευταία χρόνια.

Δημογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]