Γιοργκ Φίσερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιοργκ Φίσερ
Γέννηση4  Ιουλίου 1957
Ζόλινγκεν
ΚαταγωγήΓερμανία Country flag
EίδοςHeavy Metal, Speed Metal
ΙδιότητεςΜουσικός, Συνθέτης
Μουσικά όργαναΚιθάρα
Παρουσία1978 - σήμερα
ΣυμμετοχέςAccept, Billionaire Boys' Club, Royal Flush

Ο Γιοργκ Φίσερ (Jörg Fischer), είναι Γερμανός κιθαρίστας, γνωστός ως πρώην μέλος των Accept και Billionaires Boys Club.

Μουσική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Φίσερ εντάχθηκε στους Accept μετά από πρόταση του φίλου του και ντράμερ του συγκροτήματος, Στέφαν Κάουφμαν, λίγο πριν το τέλος των ηχογραφήσεων του πρώτου τους άλμπουμ, αντικαθιστώντας τον Γκέρχαρντ Βαλ. Ο Φίσερ κυκλοφόρησε με το συγκρότημα τους δίσκους "I'm a Rebel" τον Ιούνιο του 1980 και "Breaker" τον Μάρτιο του 1981, πριν αποχωρήσει δίνοντας την θέση του στον Γιαν Κέμετ.
Στα τέλη του 1983 του ζητήθηκε να επιστρέψει στους Accept, ηχογραφώντας μαζί τους τον επιτυχημένο δίσκο "Metal Heart". Αυτός ήταν ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος που ανέβηκε στο Top-100 του Billboard και οι Accept κυκλοφόρησαν το "Russian Roulette", το οποίο σκαρφάλωσε στο # 5 στην πατρίδα τους. Το 1988, μετά και την αποχώρηση του Ούντο Ντιρκσνάιντερ, ο Φίσερ έφυγε από το συγκρότημα για δεύτερη φορά.
Ακολούθησε η συμμετοχή του στο συγκρότημα Royal Flush με τον τραγουδιστή Ντέιβ Φεφόλτ, τον κιθαρίστα Roy Z, τον μπασίστα Ρεξ Τένισον και το ντράμερ Ρέινολντ Κάρλσον. Οι Royal Flush διαλύθηκαν μετά την ηχογράφηση ενός ντέμο πέντε τραγουδιών.
Στις 15 Ιανουαρίου 1993, ο Φίσερ κυκλοφόρησε τον δίσκο "Something Wicked Comes" με το hard rock συγκρότημα Billionaires Boys Club, του οποίο η σύνθεση αποτελούνταν από το ντράμερ Άντερς Γιόχανσον και τον τραγουδιστή Μαρκ Μπόουλς, ενώ το μπάσο έπαιξαν οι Μαρσέλ Τζέικομπ, Περ Στάντιν και Μάγκνους Ρόζεν. Το συγκρότημα είχε δημιουργηθεί έναν χρόνο νωρίτερα από τον Φίσερ, αλλά παρά τις θετικές κριτικές, οι πωλήσεις του άλμπουμ ήταν πολύ χαμηλές και οι Billionaires Boys Club διαλύθηκαν μερικούς μήνες αργότερα.
Ο Φίσερ, έπαιξε μαζί με τους Doom Squad στο τραγούδι "Burning Up" για την συλλογή "Legends Of Metal:Tribute To Judas Priest".

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

με τους Accept[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στούντιο ηχογραφήσεις

με τους Billionaires Boys Club[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Something Wicked Comes (1993)

Άλλες συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • A Tribute to Judas Priest: Legends of Metal (1997)

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]