Γήπεδο Δόξας Δράμας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γήπεδο Δόξας Δράμας
Πλήρες όνομαΓήπεδο Γυμναστικού Συλλόγου Δόξας Δράμας
ΔιαχειριστήςΓ.Σ. Δόξα Δράμας
Είδοςστάδιο ποδοσφαίρου
Χωρητικότητα10.000 θεατές
ΕπιφάνειαΦυσικός χλοοτάπητας
Κατασκευή
Έναρξη εργασιών1953
Ολοκλήρωση1953
ΔιεύθυνσηΔράμα
Ελλάδα
Φορείς εκμετάλλευσης
Γ.Σ. Δόξα Δράμας

Το Γηπέδο Δόξας Δράμας είναι γήπεδο πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για ποδοσφαιρικούς αγώνες και βρίσκεται στην πόλη της Δράμας. Αποτελεί τη φυσική έδρα του Γ.Σ. Δόξα Δράμας και έχει χωρητικότητα 10.000 καθήμενων θεατών[1].

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα πρώτα χρόνια του, ο σύλλογος προσπαθούσε να βρει ένα χώρο ώστε να μπορέσει να έχει μια σταθερή έδρα. Τα κατάφερε το 1953, όταν έπειτα από δωρεά του Αθανάσιου Δουμπέσα, παραχωρήθηκε στον σύλλογο η έκταση ώστε να μπορέσει να χτιστεί το γήπεδο. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και αφού ξαναχτίστηκε από την αρχή το γήπεδο, διέθετε μόνο μια εξέδρα, την δυτική. Τη δεκαετία του 80, χτίστηκε το (βόρειο) πέταλο του γηπέδου, ενώ την ίδια δεκαετία έγινε η προσπάθεια να χτιστεί και η ανατολική εξέδρα αλλά τα έργα για πολλά χρόνια σταμάτησαν με αποτέλεσμα να μείνει ημιτελής έως που το 2011 ολοκληρώθηκε μαζί με εκτενείς εργασίες ανακαίνισης που έλαβαν χώρα εκείνη την περίοδο.

Το ρεκόρ προσέλευσης στο γήπεδο πραγματοποιήθηκε κατά την αγωνιστική περίοδο 1979-80 του Πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής στο ματς της Δόξα Δράμας με τον Παναθηναϊκό (τελικό σκορ 0-0), όπου κόπηκαν συνολικά 10.506 εισιτήρια.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]