Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Επιμέλεια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η σελίδα αυτή είναι μέρος της Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο και παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να επιμεληθείτε ένα λήμμα σχετικό με το ποδόσφαιρο, το οποίο έχει επισυμανθεί ως λήμμα που χρειάζεται επιμέλεια.

Δημιουργία λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Τα λήμματα τα οποία χρειάζεται να δημιουργηθούν παρουσιάζονται στη Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Επιθυμητά λήμματα. Μπορείτε να βοηθήσετε δημιουργώντας ένα από τα λήμματα αυτά ή κάποιο άλλο λήμμα. Πριν δημιουργήσετε ένα νέο λήμμα καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε ένα από τους οδηγούς μορφοποίησης.

Επέκταση λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Τα λήμματα τα οποία χρειάζονται επέκταση παρουσιάζονται στην Κατηγορία:Ποδόσφαιρο-επέκταση. Μπορείτε να βοηθήσετε επιλέγοντας ένα λήμμα από την κατηγορία αυτή, να το επεκτείνεται και ακολούθως να αφαιρέσετε το πρότυπο {{ποδόσφαιρο-επέκταση}} από το λήμμα.

Προσθήκη κουτιών πληροφοριών[επεξεργασία κώδικα]

Τα λήμματα βιογραφίας ποδοσφαιριστών/ομάδων/πρωταθλημάτων που χρειάζονται κουτί πληροφοριών παρουσιάζονται στην Κατηγορία:Ποδόσφαιρο-κουτί. Τοποθετούνται στην κατηγορία αυτή με τη χρήση της παραμέτρου {{ποδόσφαιρο-κουτί}}.

Μπορείτε να βοηθήσετε τοποθετώντας το κατάλληλο κουτί στο λήμμα και ακολούθως να αφαιρέσετε την παράμετρο {{ποδόσφαιρο-κουτί}}. Μπορείτε να συμβουλευτείτε ένα από τους οδηγούς μορφοποίησης. Μία λίστα των προτύπων αυτών βρίσκεται στη σελίδα Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Πρότυπα.

Προσθήκη εικόνων[επεξεργασία κώδικα]

Τα λήμματα στα οποία έχει ζητηθεί η προσθήκη εικόνων, φωτογραφιών ή διαγραμμάτων σε αυτά παρουσιάζονται στην κατηγορία Κατηγορία:Λήμματα ποδοσφαίρου για τα οποία ζητήθηκε εικόνα.

Λήμματα που χρειάζονται προσοχή από ειδικό[επεξεργασία κώδικα]

Τα λήμματα που χρειάζονται προσοχή από ειδικό σε ένα θέμα σχετικό με το ποδόσφαιρο παρουσιάζονται στην Κατηγορία:Λήμματα ποδοσφαίρου που χρειάζονται προσοχή από ειδικό. Τα λήμματα τοποθετούνται στην κατηγορία αυτή με τη χρήση της παραμέτρου {{ειδικός-Ποδόσφαιρο}}.

Διόρθωση νεκροί εξωτερικοί σύνδεσμοι[επεξεργασία κώδικα]

Μερικοί εξωτερικοί σύνδεσμοι που χρησιμοποιούνται ως πηγές στα λήμματα, στην πορεία του χρόνου γίνονται ανενεργοί. Αν εντοπίσετε ένα τέτοιο σύνδεσμο σε ένα λήμματα προσθέστε το πρότυπο {{dead link}} μετά από τον ανενεργό σύνδεσμο, που θα ειδοποιήσει άλλους συντάκτες ότι ο σύνδεσμος είναι νεκρός.

Μπορείτε επίσης να διορθώσετε το σύνδεσμο (αν έχει πρόβλημα στη σύνταξη) ή να τον αντικαταστήσετε. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε Βικιπαίδεια:Νεκροί εξωτερικοί σύνδεσμοι. Σε περίπτωση που μετά τη διόρθωση σας δεν υπάρχει πλέον νεκρός σύνδεσμος στο λήμμα, αφαιρέστε το σύνδεσμο {{dead link}}.

Κατάλογος με ποδοσφαιρικά λήμματα που περιέχουν σήμανση για νεκρούς εξωτερικούς συνδέσμους. Στον κατάλογο δεν εμφανίζονται λήμματα που έχουν νεκρούς συνδέσμους αλλά δεν έχουν σήμανση.

Επισήμανση λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Στα λήμματα που είναι σχετικά με το ποδόσφαιρο και ανήκουν στο πεδίο της Επιχείρησης Ποδόσφαιρο πρέπει τα τοποθετείται το πρότυπο {{Επιχείρηση Ποδόσφαιρο}} στη σελίδα συζήτησης τους. Η προσθήκη του προτύπου βοηθά τα μέλη της επιχείρησης να εργάζονται σε αυτά και να διαχειρίζονται τα χιλιάδες λήμματα της επιχείρησης. Η χρήση των πεδίων του προτύπου βοηθά στην οργάνωση των λημμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες και ενεργοποίηση διαφόρων παραμέτρων δείτε σελίδα συζήτησης για οδηγίες.

Κατηγορίες λήμματος[επεξεργασία κώδικα]

Στα λήμματα τα οποία δεν υπάρχουν οι κατάλληλες κατηγορίες ή υπάρχουν λανθασμένες μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές. Μπορείτε να συμβουλευτείτε την Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Κατηγορία.