Αλίνα Ζαγκίτοβα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αλίνα Ζαγκίτοβα
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Алина Ильназовна Загитова (Ρωσικά)
Προφορά
Γέννηση18  Μαΐου 2002
Ιζέφσκ
ΚατοικίαLeninský district[1]
Μόσχα
Χώρα πολιτογράφησηςΡωσία
Ύψος160 cm Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΡωσικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητακαλλιτεχνικό πατινάζ[2]
Οικογένεια
Γονείςİlnaz Zahitof
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςΤάγμα της Φιλίας
Honored Master of Sports of Russia
Master of Sports of International Class
Master of Sports of Russia
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Αλίνα Ιλνάζοβνα Ζαγκίτοβα (ρωσικά: Али́на Ильна́зовна Заги́това‎‎,[3] ταταρικά: Alinä İlnaz qızı Zahitova, γεννηθείσα την 18 Μαΐου 2002) είναι μια Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ. Είναι Ολυμπιακή πρωταθλήτρια 2018, Παγκόσμια πρωταθλήτρια 2019, Ευρωπαία πρωταθλήτρια 2018, Πρωταθλήτρια του τελικού Γκραν Πρι 2017-18, και Ρωσίδα εθνική πρωταθλήτρια 2018. Έχει κερδίσει, επίσης, το αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018, όπου αντιπροσώπευσε την Ρωσική Ολυμπιακή αθλητική ομάδα.[4]

Νωρίτερα στην καριέρα της, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων 2017 και στον Τελικό Γκραν Πρι Νεανίδων 2016-2017.

Στον Τελικό Γκραν Πρι Νεανίδων 2016-2017, ήταν η πρώτη νέα που κατάφερε συνολική βαθμολογία μεγαλύτερη από το ορόσημο των 200 μονάδων.[5] Η Ζαγκίτοβα έχει σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ 1 φορά με το παλιό σύστημα και 4 φορές με το νέο σύστημα, και αυτή τη στιγμή κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για την υψηλότερη βαθμολογία ελεύθερου προγράμματος και συνδυασμένης συνολικής με το νέο σύστημα.

Η Ζαγκίτοβα είναι η πρώτη Ρωσίδα πατινέρ που πέτυχε να κερδίσει το Χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καλλιτεχνικού Πατινάζ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καλλιτεχνικού Πατινάζ και στον Τελικό Γκραν πρι καλλιτεχνικού Πατινάζ. Είναι η νεαρότερη και δεύτερη πατινέρ, μετά την Γιούνα Κιμ, που έχει κερδίσει χρυσούς τίτλους σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα του ISU, με συμπεριλαμβανόμενα την Σειρά και τον Τελικό Γκραν Πρι Νεανίδων, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νεανίδων, την σειρά και τον Τελικό Γκραν Πρι, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ζαγκίτοβα γεννήθηκε την 18 Μαΐου 2002 στο Ιζέφσκ, Δημοκρατία των Ουντμούρτ.[6] Είναι η κόρη δύο Τατάρων του Βόλγα, της Λεϊσάν Ζαγκίτοβα[7] και του Ίλναζ Ζάγκιτοβ, ενός Ταταρστανού προπονητή στο χόκεϊ επί πάγου.[8][9] Έχει μια αδερφή, τη Σαμπίνα, που είναι επτά χρόνια νεότερή της.[10] Ήταν ανώνυμη για ένα χρόνο, μέχρις ότου οι γονείς της αποφάσισαν να την ονομάσουν «Αλίνα» με έμπνευση από την Ρωσίδα αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Αλίνα Καμπάεβα.[11] Μετακόμισε στη Μόσχα στην ηλικία των 13 ετών μαζί με τη γιαγιά της, και συνεχίζει να ζει μαζί της.[12] Στην παιδική της ηλικία, το χόμπι της ήταν η ζωγραφική.[13] Σε μια συνέντευξη με την Ρίτα Μαμούν στην Κορέα, η Ζαγκίτοβα ανέφερε ότι είναι φιλόζωη και ότι έχει δύο εξωτικά τσιντσιλά στο σπίτι της στη Μόσχα, μαζί με ένα σκύλο και μια γάτα.[14][6] Το 2008 που η οικογένεια μετακόμισε πίσω στο Ιζέφσκ, ξεκίνησε προπόνηση με την προπονήτρια Ναταλία Αντίπινα.[15] Το 2015 μετακόμισε στη Μόσχα για να την προπονήσουν οι Ετέρι Τούτμπεριτς και Σεργκέι Ντούντακοβ.[6]

Η Ζαγκίτοβα τελείωσε 9η στο Ρωσικό Πρωτάθλημα Νεανίδων 2016, ερχόμενη 12η στο σύντομο πρόγραμμα και 8η στο ελεύθερο πατινάζ.

Σεζόν 2016-2017: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νεανίδων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ζαγκίτοβα (κέντρο) με την Μαρίν Χόνντα (αριστερά) και την Καόρι Σακαμότο (δεξιά) στο βάθρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νεανίδων.

Η Ζαγκίτοβα έκανε το διεθνές ντεμπούτο της στα τέλη Αυγούστου 2016 στο Γκραν Πρι Νεανίδων του ISU 2016-17 στο Σαιν-Ζερβαί-λε-Μπαιν Γαλλίας, όπου ήρθε πρώτη στα δύο τμήματα,[16] και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο προηγούμενη της Καόρι Σακαμότο.[17][18] Η συνολική της βαθμολογία στην εκδήλωση, 194,37 πόντοι, ήταν η δεύτερη υψηλότερη όλων των εποχών στην κατηγορία νεανίδων καλλιτεχνικού πατινάζ, με πρώτη την Πολίνα Τσούρσκαγια. Η Ζαγκίτοβα πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν Πρι Νεανίδων στη Σλοβενία, χάνοντας από τους Ιάπωνες πατινέρ Ρίκα Κιχίρα και Μαρίν Χόνντα. Με τα αποτελέσματά της προκρίθηκε στον Τελικό Γκραν Πρι Νεανίδων 2016-2017, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο στη Μασσαλία.

Στη Γαλλία,η Ζαγκίτοβα πήρε την πρώτη θέση στα δύο τμήματα και κατέκτησε τα ρεκόρ νεανίδων σε όλες τις κατηγορίες. Τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο για συνολική βαθμολογία 207,43 πόντων, 13 πόντοι περισσότεροι από της συμπαίκτριάς της Αναστασία Γκουμπανόβα (194,07), που πήρε το αργυρό μετάλλιο. Ήταν η πρώτη νεανίδα που ξεπέρασε την βαθμολογία ορόσημο των 200 πόντων. [19]

Διαγωνιζόμενη στην κατηγορία σίνιορ στα τέλη Δεκεμβρίου, η Ζαγκίτοβα πήρε την 3η θέση στο σύντομο και την 2η στο ελεύθερο στο Ρωσικό Πρωτάθλημα 2017, όπου κέρδισε το αργυρό μετάλλιο προηγούμενη της συναδέλφου της, Εβγκένια Μεντβέντεβα.[20] Τον Φεβρουάριο 2017, η Ζαγκίτοβα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας στην Τουρκία.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων 2017 στο Ταϊπέι, η Ζαγκίτοβα πήρε την πρώτη θέση στο σύντομο πρόγραμμα με 70,58 πόντους. Ήρθε πρώτη και στο ελεύθερο πρόγραμμα όπου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Έθεσε δύο νέα παγκόσμια ρεκόρ των 138,02 πόντων για το ελεύθερο πρόγραμμα νεανίδων, και 208,60 βαθμών για τη συνολική βαθμολογία. [21]

Σεζόν 2017-2018: Ολυμπιακή Πρωταθλήτρια και κάτοχος Παγκόσμιου Ρεκόρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ζαγκίτοβα (κέντρο) στο βάθρο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018.

Η Ζαγκίτοβα ξεκίνησε την σεζόν με μια νίκη στο CS Τρόπαιο Λομβαρδία, όπου ήρθε 3η στο σύντομο πρόγραμμα και 1η στο ελεύθερο, με συνολική βαθμολογία 218,46. Για τη Σεζόν 2017-2018 του Γκραν Πρι, η Ζαγκίτοβα ανέλαβε δύο διοργανώσεις, το Κύπελλο της Κίνας και το Internationaux της Γαλλίας.[22] Στην Κίνα ήρθε 4η στο σύντομο πρόγραμμα, αλλά κέρδισε στο ελεύθερο, και πήρε το χρυσό μετάλλιο συνολικής βαθμολογίας με σκορ 213,88 πόντους. Στο Internationaux της Γαλλίας ήρθε 5η στο σύντομο πρόγραμμα μετά από μια πτώση στο τριπλό λουτς[23] και αρκετές εκπτώσεις στις στροφές. Ήρθε όμως πρώτη στο ελεύθερο πρόγραμμα όπου κατάφερε νέο προσωπικό καλύτερο σκορ 151,34 και πήρε το χρυσό μετάλλιο. Τα αποτελέσματα της επέτρεψαν να προκριθεί στον Τελικό Γκραν Πρι 2017-18.

Στον Τελικό Γκραν Πρι, η Ζαγκίτοβα πέτυχε ένα προσωπικό καλύτερο ρεκόρ στο σύντομο πρόγραμμα, 76,27 πόντους, και πήρε τη 2η θέση χάνοντας από την Κέιτλυν Όζμοντ. Η Ζαγκίτοβα πήρε την 1η θέση στο ελεύθερο πατινάζ, παρά τα δύο μικρά λάθη, και κατάφερε καλύτερο προσωπικό σκορ συνολικής βαθμολογίας 223,30, κερδίζοντας τον τίτλο της Πρωταθλήτριας του Τελικού Γκραν Πρι 2017-18. Αργότερα τον ίδιο μήνα, κέρδισε τον τίτλο του Ρωσικού Εθνικού πρωταθλήματος, απουσία της Μεντβέντεβα, ερχόμενη πρώτη στα δύο τμήματα για ένα συνολικό σκορ 233,59 πόντων.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2018, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, η Ζαγκίτοβα ήρθε πρώτη κερδίζοντας την συμπαίκτριά της Εβγκένια Μεντβέντεβα, η οποία έχασε για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια. Την επόμενη μέρα, 21 Ιανουαρίου, η Ζαγκίτοβα έγινε όνομα της Ρωσικής Ολυμπιακής ομάδας (μαζί με την Μεντβέντεβα και την Μαρία Σότσκοβα).[24]

Στο ομαδικό Ολυμπιακό αγώνισμα, οι 10 πόντοι που κέρδισε η Ζαγκίτοβα ερχόμενη πρώτη στο ελεύθερο πρόγραμμα βοήθησαν τη Ρωσία να πάρει το αργυρό μετάλλιο της διοργάνωσης. Κατάφερε μία βαθμολογία 158,08, θέτοντας ένα νέο καλύτερο προσωπικό ρεκόρ και σπάζοντας το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τεχνική βαθμολογία στο γυναικείο ομαδικό καλλιτεχνικό πατινάζ.

Στους ατομικούς αγώνες, η Ζαγκίτοβα κατάφερε ένα παγκόσμιο ρεκόρ βαθμολογίας 82,92 στο σύντομο πρόγραμμα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 81,61 πόντων που πέτυχε η Μεντβέντεβα νωρίτερα το ίδιο βράδυ.[25] Το ολικό σκορ 239,57 ήταν το νέο προσωπικό της καλύτερο. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην ηλικία των 15 ετών και 281 ημερών, και έγινε μία από τις νεότερες Ολυμπιακές πρωταθλήτριες του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτινν, Πρόεδρος της Ρωσίας απονέμει στη Ζαγκίτοβα το Βραβείο της Φιλίας το 2018.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες 2018, η New York Times ανέφερε ότι η Ζαγκίτοβα είχε πραγματοποιήσει το πιο δύσκολο τεχνικά πρόγραμμα στην ιστορία των χρυσών Ολυμπιονικών γυναικών με εκτέλεση βασικής αξίας 46,1 πόντων, περίπου 25% υψηλότερης των Κρίστι Γιαμαγκούτσι και Τάρα Λιπίνσκι στη δεκαετία του 1990, και σχεδόν διπλάσια της Ντόροθι Χάμιλ στους Ολυμπιακούς αγώνες της δεκαετίας '70. Νωρίτερα, το 1998, η Λιπίνσκι ήταν η πρώτη γυναίκα που περιέλαβε συνδυασμό τριπλό λουπ -τριπλό λουπ στο Ολυμπιακό της πρόγραμμα.[26] Συγκριτικά, η Ζαγκίτοβα ολοκλήρωσε την πιο δύσκολη φιγούρα συνδυασμού τριπλό λουτς-τριπλό λουπ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2018.[27]

Στο αγώνισμα ελεύθερου πατινάζ των Ολυμπιακών αγώνων 2018, η Ζαγκίτοβα ήταν η μοναδική διαγωνιζόμενη που εκτέλεσε όλα τα (11) άλματά της στο δεύτερο μισό του προγράμματος. Τοιουτοτρόπως αξιοποίησε το σύστημα βαθμολόγησης του ISU, το οποίο δίνει ένα μπόνους 10% πόντων για τα άλματα που εκτελούνται με «κουρασμένα πόδια».[28][29] Ο συνδυασμός αλμάτων τριπλό λουτς–τριπλό λουπ ήταν τεχνικά υψηλότερης δυσκολίας και απέδωσε μεγαλύτερη βαθμολογία από των ανταγωνιστών της, ανεξάρτητα από το πού εμφανίστηκαν στο πρόγραμμα.[30][31][32]

Η Ζαγκίτοβα αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2018 στο Μιλάνο. Στο σύντομο πρόγραμμα, πήρε την 2η θέση χάνοντας από την Καρολίνα Κόστνερ, αλλά στο ελεύθερο πατινάζ είχε 3 πτώσεις και πήρε την 7η θέση. Συνολικά τελείωσε στην 5η θέση, που ήταν η μεγαλύτερη απώλεια της σεζόν 2017-18.

Σεζόν 2018-2019: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά την έναρξη της σεζόν τα αρχεία της ISU επαναρρυθμίστηκαν, με τα παγκόσμια ρεκόρ που χρονολογούνταν προ της 1ης Ιουλίου 2018 να αποτελούν ιστορικά αρχεία. Η Ζαγκίτοβα ξεκίνησε τη σεζόν 2018-2019 στη διοργάνωση για το CS Τρόπαιο Νέμπελχορν 2018 στο Όμπερστντορφ Γερμανίας. Πήρε την πρώτη θέση στα δύο τμήματα, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο με συνολικά 238,43 πόντους. Με την επαναφορά των προηγούμενων εγγραφών, τα σκορ της στο σύντομο και το ελεύθερο πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι τα τρέχοντα παγκόσμια ρεκόρ. Η Ιαπωνέζα Ρίκα Κιχίρα είναι η τρέχουσα κάτοχος του ρεκόρ σύντομου προγράμματος[33].

Από{ την εμφάνιση της Αλίνα Ζαγκίτοβα στο σύντομο πρόγραμμα του Ρωσικού Πρωταθλήματος καλλιτεχνικού Πατινάζ 2019

Στις αρχές Νοεμβρίου η Ζαγκίτοβα αγωνίστηκε στο πρώτο Γκραν Πρι της χρονιάς, το Γκραν Πρι του Ελσίνκι 2018. Πήρε την πρώτη θέση στα δύο τμήματα και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με διαφορά 18 πόντων από την αργυρή συμπαίκτριά της, Στανισλάβα Κωνσταντίνοβα. Στα μέσα Νοεμβρίου αγωνίστηκε στο δεύτερο Γκραν Πρι της σεζόν, το Κύπελλο Rostelecom 2018. Και πάλι πήρε την πρώτη θέση στα δύο τμήματα και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με διαφορά 25 πόντων από την αργυρή συνάδελφό της, Σοφία Σαμοντούροβα.

Με δύο χρυσά μετάλλια προκρίθηκε στον Τελικό Γκραν Πρι 2018-19. Στα προγνωστικά για τον Τελικό είχε προβλεφθεί σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ της Ζαγκίτοβα και της Ρίκα Κιχίρα, η οποία είχε νωρίτερα κερδίσει το Τρόπαιο Οντρέι Νεπέλα όταν η Ζαγκίτοβα αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω προβλημάτων βίζας.[34] Η Ζαγκίτοβα κέρδισε το αργυρό μετάλλιο, χάνοντας από την Κιχίρα, και με τις δύο τους να έχουν κάνει αρκετά λάθη στο ελεύθερο πρόγραμμα. Στην περίπτωση της Ζαγκίτοβα, απέτυχε να εκτελέσει ένα τριπλό τόλουπ στον συνδυασμό ανοίγματος. Η ίδια δήλωσε: «πάντα θέλεις την πρωτιά, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί κάθε φορά.»[35]

Ονομάστηκε «Αθλήτρια της Χρονιάς» στην απονομή για την «Υπερηφάνεια της Ρωσίας» από το Υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας, ξεπερνώντας την αθλήτρια ξιφασκίας Ίνα Ντεριγκλάζοβα και την γυμνάστρια Αντζελίνα Μελνικόβα.[36]

Στο Ρωσικό Πρωτάθλημα 2019, η Ζαγκίτοβα άνετα πήρε την πρώτη θέση στο σύντομο πρόγραμμα, δηλώνοντας «ικανοποιημένη με το μικρό [της] πρόγραμμα σήμερα, αλλά υπάρχουν ακόμη περιθώρια ανάπτυξης.»[37] Δεν τα κατάφερε καλά στο ελεύθερο πρόγραμμα, έπεσε 2 φορές και φάνηκε να κουράζεται στην χορογραφική ακολουθία. Ήρθε 12η στο ελεύθερο πρόγραμμα και 5η συνολικά. Ωστόσο, οι τρεις κορυφαίες ανταγωνίστριές της ήταν νεανίδες και άρα μη επιλέξιμες για το ομαδικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου, η μεγαλύτερης ηλικίας Ζαγκίτοβα πήρε αυτόματα μία θέση στο ομαδικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.[38]

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2019 η Ζαγκίτοβα πήρε την πρώτη θέση στο σύντομο πρόγραμμα, παρά τις εκπτώσεις στροφών στο τριπλό της λουπ.[39] Δεν τα κατάφερε καλά στο ελεύθερο πρόγραμμα, είχε μία πτώση και σφάλματα στις περιστροφές και τα άλματα, όπου πήρε την 4η θέση, και την 2η θέση στη συνολική βαθμολογία, χάνοντας από τη Σαμοντούροβα και με προβάδισμα λιγότερων από 4 πόντους από τη φινλανδή Βιβέκα Λίντφορς. Η ίδια δήλωσε: «είναι καλά που είμαι στην πρώτη τριάδα και το αργυρό μετάλλιο είναι καλό και αυτό – θα μπορούσε να είναι και πολύ χειρότερα, οπότε αισθάνομαι ικανοποιημένη με το αργυρό, αλλά εγώ προσωπικά θα ήθελα να τα καταφέρω καλύτερα.»[40]

Μετά τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, η Ζαγκίτοβα επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη Ρωσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 στην Σαϊτάμα Ιαπωνίας, μαζί με την Σοφία Σαμοντούροβα και την Εβγκένια Μεντβέντεβα, με την οποία κάποτε προπονούνταν μαζί. Στο σύντομο πρόγραμμα η Ζαγκίτοβα επέτυχε καλές επιδόσεις, καταφέρνοντας μεγάλες βαθμολογίες για τα άλματα και την χαρακτηριστική της φιγούρα, τον συνδυασμό τριπλό λουτς-τριπλό λουπ. Πήρε την καλύτερη βαθμολογία της σεζόν, 82,08 πόντους, κερδίζοντας την Καόρι Σακαμότο με διαφορά 5 πόντων και την Ρίκα Κιχίρα με διαφορά 11 πόντων, μολονότι στα προγνωστικά η τελευταία υποτίθεται ότι θα ήταν η σημαντικότερη ανταγωνίστριά της για το χρυσό μετάλλιο. Στη συνέντευξη τύπου αργότερα, η ίδια δήλωσε: «Όσον αφορά το σημερινό πρόγραμμα, αισθάνομαι ικανοποιημένη». [41] Δύο ημέρες μετά, η Ζαγκίτοβα πέτυχε καλά αποτελέσματα στο ελεύθερο πρόγραμμα, ένα σκορ 155,42 πόντων, που ήταν το υψηλότερο της ημέρας. Με συνολική βαθμολογία 237,50 πόντους, η Ζαγκίτοβα πήρε τον πρώτο της Παγκόσμιο τίτλο με διαφορά 13 πόντων από τους υπόλοιπους.[42] Το αργυρό μετάλλιο απονεμήθηκε στην Ελίζαμπετ Τουρσινμπάεβα, που προπονείται με την Ζαγκίτοβα, ενώ η Μεντβέντεβα πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Λίγο μετά το διαγωνισμό, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη την Ζαγκίτοβα για τη νίκη της σε μία σημείωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.[43]

Παγκόσμια ρεκόρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παγκόσμιο ρεκόρ: τα σκορ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ζαγκίτοβα έχει θέσει τα παγκόσμια ρεκόρ 4 φορές σύμφωνα με το σύστημα +5 / -5 GOE (Βαθμός Εκτέλεσης).

Συνολικές βαθμολογίες γυναικών
Ημερομηνία Βαθμολογία Διοργάνωση Σημείωση
28 Σεπτεμβρίου 2018 238,43 Τρόπαιο CS Νέμπελχορν
Βαθμολογίες σύντομου προγράμματος γυναικών
Ημερομηνία Βαθμολογία Διοργάνωση Σημείωση
17 Νοεμβρίου 2018 80,78 Κύπελλο Rostelecom 2018/ Το ρεκόρ έσπασε από την Ρίκα Κιχίρα στον Τελικό Γκραν Πρι 2018-19.
27 Σεπτεμβρίου 2018 79,93 Τρόπαιο CS Νέμπελχορν
Βαθμολογίες ελεύθερου προγράμματος γυναικών
Ημερομηνία Βαθμολογία Διοργάνωση Σημείωση
28 Σεπτεμβρίου 2018 158,50 Τρόπαιο CS Νέμπελχορν

Ιστορικά παγκόσμια ρεκόρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημείωση: Με την εισαγωγή του νέου συστήματος βαθμολόγησης +5 / -5 GOE (Βαθμός Εκτέλεσης), το οποίο αντικατέστησε το προηγούμενο σύστημα +3 / -3 GOE, η ISU αποφάσισε την επαναφορά όλων των στατιστικών στοιχείων στο μηδέν με έναρξη από τη σεζόν 2018-19, και όλα τα προηγούμενα στατιστικά στοιχεία διατήρησαν ιστορική αξία μόνο.[44]

Η Ζαγκίτοβα είχε θέσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών και 5 παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων πριν από τη σεζόν 2018-19.

Ρεκόρ σύντομου προγράμματος γυναικών[45]
Ημερομηνία Βαθμολογία Διοργάνωση Σημείωση
21 Φεβρουαρίου 2018 82,92 Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 Ιστορικό παγκόσμιο ρεκόρ.
Ρεκός Συνολικής βαθμολογίας νεανίδων
Ημερομηνία Βαθμολογία Διοργάνωση Σημείωση
19 Μαρτίου 2017 208,60 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων 2017 Το ρεκόρ είχε σπάσει από την Αλεξάνδρα Τρούσοβα στο Παγκόσμιο Νεανίδων 2018.
11 Δεκεμβρίου 2016 207,43 Τελικός Γκραν Πρι Νεανίδων 2016-17 Η Ζαγκίτοβα ήταν η πρώτη νεανίδα που πέτυχε σκορ μεγαλύτερο των 200 πόντων
Ρεκόρ σύντομου προγράμματος νεανίδων
Ημερομηνία Βαθμολογία Διοργάνωση Σημείωση
10 Δεκεμβρίου 2016 70,92 Τελικός Γκραν Πρι Νεανίδων 2016-17 Η Ζαγκίτοβα ήταν η πρώτη νεανίδα που έφτασε τους 70 πόντους.
Το ρεκόρ έσπασε από την Ρωσίδα Αλένα Κοστορναία στον Τελικό Γκραν Πρι Νεανίδων 2017-18 με 71,65 πόντους.
Ρεκόρ ελεύθερου προγράμματος νεανίδων
Ημερομηνία Βαθμολογία Διοργάνωση Σημείωση
19 Μαρτίου 2017 138,02 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων 2017 Το ρεκόρ είχε σπάσει από την Αλεξάνδρα Τρούσοβα στο Παγκόσμιο Νεανίδων 2018.
11 Δεκεμβρίου 2016 136,51 Τελικός Γκραν Πρι Νεανίδων 2016-17

Προγράμματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η[νεκρός σύνδεσμος] Ζαγκίτοβα στο σύντομο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018.
Σεζόν Σύντομο πρόγραμμα Ελεύθερο πρόγραμμα Έκθεση
2018-2019
  • Το Φάντασμα της Όπερας (μουσική επένδυση)

του Άντριου Λόυντ Γουέμπερ
χορογ. του Daniil Gleichengauz

του Ζωρζ Μπιζέ
χορογ. του Daniil Gleichengauz

  • Survivor

(από το Tomb Raider) των 2WEI

2017-2018 [46]

του Κλιντ Μάνσελ

  • Στη Μέση του Κόσμου

(από το Moonlight)
του Νίκολας Μπρίτελλ
χορογ. του Daniil Gleichengauz

  • Ο Δον Κιχώτης

του Λούντβιγκ Μίνκους

  • Afro Blue[47] της Jazzmeia Horn
2016-2017

[48]

του Καμίγ Σαιν-Σανς

  • Ο Δον Κιχώτης

του Λούντβιγκ Μίνκους

του Χένρι Μαντσίνι

2015-2016

του Χένρι Μαντσίνι

Συνοπτικά στοιχεία για τους Αγώνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ζαγκίτοβα στο βάθρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2017 .

GP: Γκραν Πρι, CS: Τσάλεντζερ Σειρά; JGP: Γκραν Πρι Νεανίδων

Διεθνή[49]
Διοργάνωση 15-16 16-17 17-18 18-19
Ολυμπιακοί αγώνες
Παγκόσμια
Ευρωπαϊκή
GP Τελικός
GP Κύπελλο της Κίνας
GP Φινλανδία
GP Γαλλίας
GP Κύπελλο Rostelecom
CS Λομβαρδία
CS Νέμπελχορν
Διεθνή: Νεανίδων[49]
Παγκόσμια Νεανίδων
JGP Τελικός
JGP Γαλλία
JGP Σλοβενία
EYOF
Εθνικά[50]
Ρώσικο Πρωτάθλημα.
Ρώσικο Πρωτάθλημα Νεανίδων.
Ομαδικά αγωνίσματα
Ολυμπιακοί αγώνες 2η Ο

1η Π

Ιαπωνικό Όπεν 1η Ο

3η Π

2η Ο

1η Π

ΑΝΛ = Ανέλαβε, ΑΠ = Αποσύρθηκε Ο = Ομαδικό αποτέλεσμα, Π = Προσωπικό αποτέλεσμα. Στα ομαδικά αγωνίσματα, απονέμονται μετάλλια μόνο για το ομαδικό αποτέλεσμα.

Λεπτομερή αποτελέσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανώτερου επιπέδου (Σίνιορ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η{ Ζαγκίτοβα στο ελεύθερο πρόγραμμα του Ρωσικού Πρωταθλήματος 2019
Η Ζαγκίτοβα στο ελεύθερο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018

Τα μικρά μετάλλια για το σύντομο και το ελεύθερο πρόγραμμα απονέμονται μόνο στα Πρωταθλήματα της ISU. Στους διαγωνισμούς ομάδων, απονέμονται μετάλλια μόνο για τα ομαδικά αποτελέσματα. Το τρέχων παγκόσμιο ρεκόρ της ISU επισημαίνεται με έντονα και πλάγια γράμματα. Το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ της ISU επισημαίνεται με κεφαλαία γράμματα. Τα Ιστορικά παγκόσμιο ρεκόρ της ISU επισημαίνονται με έντονα και πλάγια γράμματα. Τα προσωπικά καλύτερα ρεκόρ επισημαίνονται με κεφαλαία γράμματα.

Σεζόν 2018-19
Ημερομηνία Διοργάνωση ΣΠ ΕΠ Συνολικά
18-24 Μαρτίου 2019 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 1

82,08

1

155,42

1

237,50

21-27 Ιανουαρίου 2019 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2019 1

75,00

4

123,34

2

198,34

19-23 Δεκεμβρίου 2018 Ρωσικό Πρωτάθλημα 2019 1

80,62

12

131,41

5

212,03

6-9 Δεκεμβρίου 2018 Τελικό Γκραν Πρι 2018-19 2

77,93

2

148,60

2

226,53

16-18 Νοεμβρίου 2018 Κύπελλο Rostelecom 2018 1

80,78

1

142,17

1

222,95

2-4 Νοεμβρίου 2018 Γκραν Πρι 2018 του Ελσίνκι 1

68,90

1

146,39

1

215,29

6 Οκτωβρίου 2018 Ιαπωνικό Όπεν 2018 1

159,18

1Π/2Ο
26-29 Σεπτεμβρίου 2018 CS Τρόπαιο Νέμπελχορν 2018 1

79,93

1

158,50

1

238,43

Σεζόν 2017-18
Ημερομηνία Διοργάνωση ΣΠ ΕΠ Συνολικά
19-25 Μαρτίου 2018 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2018 2

79,51

7

128,21

5

207,72

14-25 Φεβρουαρίου 2018 Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 1

82,92[51]

2

156,65

1

239,57

9-12 Φεβρουαρίου 2018 Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες (ομαδικό) 1

158,08

2T
15-21 Ιανουαρίου 2018 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2018 1

80,27

1

157,97

1

238,24

21-24 Δεκεμβρίου 2017 Ρωσικό Πρωτάθλημα 2018 1

78,15

1

155,44

1

233,59

7-10 Δεκεμβρίου 2017 Τελικός Γκραν Πρι 2017-18 2

76,27

1

147,03

1

223,30

17-19 Νοεμβρίου 2017 Internationaux της Γαλλίας 2017 5

62,46

1

151,34

1

213,80

3-5 Νοεμβρίου 2017 Κύπελλο της Κίνας 2017 4

69,44

1

144,44

1

213,88

7 Οκτωβρίου 2017 Ιαπωνικό Όπεν 2017 3

145,28

3Π/1Ο
14-17 Σεπτεμβρίου 2017 CS Τρόπαιο Λομβαρδία 2017 3

71,29

1

147,17

1

218,46

Κατηγορία νεανίδων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ζαγκίτοβα στον Τελικό Γκραν Πρι Νεανίδων 2016-17

Τα μικρά μετάλλια για το σύντομο και το ελεύθερο πρόγραμμα απονέμονται μόνο στα Πρωταθλήματα της ISU. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ της ISU επισημαίνεται με κεφαλαία γράμματα.

Σεζόν 2016-17
Ημερομηνία Εκδήλωση Επίπεδο SP FS Συνολικά
15-19 Μαρτίου 2017 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων 2017 Νεανίδων 1

70,58

1

138,02

1

208,60

13-15 Φεβρουαρίου 2017 Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας 2017 Νεανίδων 1

58,30

1

128,76

1

187,06

1-5 Φεβρουαρίου 2017 Ρωσικό Πρωτάθλημα Νεανίδων 2017 Νεανίδων 1

74,46

1

142,36

1

216,82

20-26 Δεκεμβρίου 2016 Ρωσικό Πρωτάθλημα 2017 Ανώτερο (Σίνιορ) 3

74,26

2

146,95

2

221,21

8-11 Δεκεμβρίου 2016 Τελικός Γκραν Πρι Νεανίδων 2016-17 Νεανίδων 1

70,92

1

136,51

1

207,43

22-24 Σεπτεμβρίου 2016 Γκραν Πρι Νεανίδων 2016 Σλοβενία Νεανίδων 1

68,09

4

109,29

3

177,38

24-27 Αυγούστου 2016 Γκραν Πρι Νεανίδων Γαλλία 2016 Νεανίδων 1

68,07

1

126,30

1

194,37

Σεζόν 2015-16
Ημερομηνία Διοργάνωση Επίπεδο ΣΠ ΕΠ Συνολικά
19-23 Ιανουαρίου 2016 Ρωσικό Πρωτάθλημα Νεανιδων 2016 Νεανίδων 12

52,85

8

108,08

9

160,93

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. gytely.info/udmurtia.
  2. 00101053. Ανακτήθηκε στις 27  Απριλίου 2022.
  3. "Cборная команды Российской Федерации по фигурному катанию на коньках" [ρωσική εθνική πατινάζ ομάδα: 2016-17] (PDF) (στα ρωσικά). Καλλιτεχνικό Πατινάζ Ομοσπονδίας της Ρωσίας. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο Αρχειοθετήθηκε 2016-07-29 στο Wayback Machine. (PDF) για 2016-07-29. Ανακτήθηκε 2016-08-26.
  4. «Teen Zagitova glides to women's figure skating gold». Olympic.org. 23 Φεβρουαρίου 2018. 
  5. «ISU Grand Prix of Figure Skating Final 2016». www.isuresults.com. Ανακτήθηκε στις 11 Απριλίου 2018. 
  6. 6,0 6,1 6,2 "Η αλίνα ZAGITOVA: 2016/2017". Διεθνής Ένωση Πατινάζ.
  7. «Биография российской фигуристки Алины Загитовой» (στα Russian). TASS. 23 February 2018. http://tass.ru/info/4983190. 
  8. "Πατέρες και γιοι: μόνο Αλίνα Zagitova χρυσό θα τον κάνει να σταματήσουν το κάπνισμα". Πραγματικό Noevremya.
  9. "Дочь главного тренера "Ижстали" Ильназа Загитова тренируется у экс-наставника Юлии Липницкой" [Κόρη του Izhstal προπονητής, Ilnaz Zagitov, είναι η εκπαίδευση, με τον πρώην προπονητή της Γιούλια Lipnitskaya] (στα ρωσικά). Novosti Izhevska θα Udmurtii. 21 δεκεμβρίου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο Αρχειοθετήθηκε 2016-08-29 στο Wayback Machine. στις 2016-08-29. Ανακτήθηκε 2016-08-29.
  10. "Ньюскульная энергия" [Ενέργεια]. Izvestia Udmurskoy Respubliki (στα ρωσικά). 15 ιανουαρίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 αυγούστου 2016.
  11. "Алина Загитова: "Родители меня назвали в честь Алины Кабаевой" [Αλίνα Zagitova: "οι γονείς Μου μου έδωσε το όνομα Alina Kabaeva"]. Το καλλιτεχνικό Πατινάζ Ομοσπονδία της Ρωσίας (στα ρωσικά). 10 δεκεμβρίου 2016.
  12. Baty, Την Έμμα. "10 Πράγματα που πρέπει να Γνωρίζετε Σχετικά με την Αλίνα Zagitova, η Ρωσία είναι 15-Year-Old Πρωταθλητής καλλιτεχνικού Πατινάζ". cosmopolitan.com. 14 φεβρουαρίου 2018. Ανακτήθηκε Στις 17 Φεβρουαρίου 2018.
  13. Переверзева А. Юная сверхновая. Топ-10 интересных фактов из биографии Алины Загитовой // Аргументы и факты, 21.02.2018
  14. Συνέντευξη με την Ρίτα Mamun. Ολυμπιακοί Αγώνες Νότια Κορέα. 26 φεβρουαρίου 2018. [1].
  15. "Загитова Алина Ильназовна" [Αλίνα Ilnazovna Zagitova]. fskate.ru (στα ρωσικά).
  16. «καλλιτεχνικό πατινάζ η ιστορία του και η εξέλιξη του». Παγοδρόμια | Παγοδρόμιο Icenskate. Ανακτήθηκε στις 30 Μαρτίου 2019. 
  17. "Junior Κυρίες Αποτέλεσμα". Διεθνής Ένωση Πατινάζ. 26 αυγούστου 2016.
  18. «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΤΙΝΑΖ – ΟΡΟΛΟΓΙΑ». Sakafiora. 5 Φεβρουαρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 30 Μαρτίου 2019. 
  19. Decool, Mélissa (9 Δεκεμβρίου 2016). "Η ρωσία είναι η Αλίνα Zagitova κυριαρχεί junior κυρίες". Χρυσή Skate.
  20. Kondakova, Άννα (24 Δεκεμβρίου 2016). "Medvedeva υπερασπίζεται εθνικό τίτλο με ρεκόρ σκορ". Χρυσή Skate.
  21. Decool, Mélissa (18 Μαρτίου 2017). "Η ρωσία είναι η Αλίνα Zagitova θριαμβεύει σε νέους Κόσμους". Χρυσή Skate.
  22. Decool, Mélissa (9 Ιουνίου 2017). "Η ρωσία είναι η Αλίνα Zagitova προετοιμάζει για τα ανώτερα ντεμπούτο". Χρυσή Skate.
  23. «Ένας οδηγός GIF για όλα τα άλματα του καλλιτεχνικού πατινάζ [ΕΙΚΟΝΕΣ]». popaganda.gr. Ανακτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2019. 
  24. «Объявлены имена российских фигуристов, которые поедут на Олимпиаду в Пхенчхане». R-Sport / RIA Novosti. 21 Ιανουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2018. 
  25. «Russia's Zagitova beats Medvedeva's short program world record at Olympics». TASS. 21 February 2018. http://tass.com/sport/991003. Ανακτήθηκε στις 23 February 2018. 
  26. «Καλλιτεχνικό πατινάζ». lexilogia.gr. Ανακτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2019. 
  27. Park, Haeyoun; Tse, Archie (23 February 2018). «What If Dorothy Hamill, Tara Lipinski and Yuna Kim Competed in These Olympics?». The New York Times. https://www.nytimes.com/interactive/2018/02/22/sports/olympics/womens-figure-skating-jumps.html. 
  28. Germano, Σάρα. "Στο καλλιτεχνικό Πατινάζ, η Ρωσία είναι (Απολύτως νόμιμα) Μυστική Σάλτσα". wsj.com. 21 φεβρουαρίου 2018. Ανακτήθηκε Στις 23 Φεβρουαρίου 2018.
  29. Radnofsky, Λουίζ. "Η αλίνα Zagitova Outduels Ευγενία Medvedeva για το καλλιτεχνικό Πατινάζ Χρυσό". wsj.com. 23 φεβρουαρίου 2018. Ανακτήθηκε Στις 24 Φεβρουαρίου 2018.
  30. Дементьева, Анна. «Фигуристка Алина Загитова принесла России первое золото Олимпиады-2018». BBC. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2018. 
  31. Abad-Santos, Alex. «Evgenia Medvedeva had a gold medal performance. Figure skating's point system said otherwise». Vox. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2018. 
  32. «Results - Ladies Figure Skating». Olympics. IOC. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2018. 
  33. «Rika Kihira», Wikipedia, 2019-01-23, https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Rika_Kihira&oldid=879808328, ανακτήθηκε στις 2019-01-24 
  34. Ο Okada, Noriko (28 Νοεμβρίου 2018). "Το πατινάζ είναι το ανερχόμενο αστέρι Kihira λαμβάνει Zagitova". NHK World.
  35. Flett, Ted (9 Δεκεμβρίου 2018). "Η ιαπωνία είναι Ρίκα Kihira βασιλεύει στο Βανκούβερ". Χρυσή Skate.
  36. Загитова признана лучшей спортсменкой года в номинации "Гордость России"
  37. Flade, Tatjana (21 Δεκεμβρίου 2018). "Zagitova πατίνια αυτοπεποίθηση να οδηγήσει σε Σαράνσκ ως Medvedeva παραπαίει" Αρχειοθετήθηκε 2019-03-25 στο Wayback Machine.. Χρυσή Skate.
  38. Flade, Tatjana (21 Δεκεμβρίου 2018). "Άννα Shcherbakova τρέχει με την ρωσική Εθνική τίτλο ντεμπούτο" Αρχειοθετήθηκε 2019-03-31 στο Wayback Machine.. Χρυσή Skate.
  39. Σλέιτερ, Την Πόλα (23 Ιανουαρίου 2019). "Η αλίνα Zagitova:" πρέπει να είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μου'" Αρχειοθετήθηκε 2019-03-31 στο Wayback Machine.. Χρυσή Skate.
  40. Σλέιτερ, Την Πόλα (25 Ιανουαρίου 2019). "Samodurova λάμπει; κερδίζει Ευρωπαϊκής κυρίες "τίτλος". Χρυσή Skate.
  41. https://www.japantimes.co.jp/sports/2019/03/20/figure-skating/alina-zagitova-takes-big-lead-kaori-sakamoto-worlds-championships/#.XJZNkBNKg_U
  42. https://www.nytimes.com/2019/03/22/sports/figure-skating-world-championships.html
  43. https://www.rt.com/sport/454529-putin-celebrates-alina-zagitova/
  44. «Statistics including Personal Best/Season Best information». International Skating Union. Ανακτήθηκε στις 15 Αυγούστου 2018. 
  45. «Progression of Historical Highest Score, Ladies, Short Program Score». ISU Results. International Skating Union. 10 Δεκεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2016. 
  46. ЕРМОЛИНА, Ольга; ШАРОВА, Михаила (30 ιουνίου 2017). "Алина Загитова: "Чтобы следить за моими выступлениями на льду, бабушка подружилась с компьютером"". Το καλλιτεχνικό Πατινάζ Ομοσπονδία της Ρωσίας (στα ρωσικά).
  47. AbsoluteSkating [@absoluteskating] (25 Μαρτίου 2018). "#Milano2018 #WorldFigure Εκθεσιακό πρόγραμμα - μουσική & συγχρονισμός" (Tweet) – μέσω Twitter.
  48. "Η αλίνα ZAGITOVA: 2016/2017". Διεθνής Ένωση Πατινάζ.
  49. 49,0 49,1 "Αποτελέσματα διαγωνισμού: Αλίνα ZAGITOVA". Διεθνής Ένωση Πατινάζ.
  50. "Загитова Алина Ильназовна" [Αλίνα Ilnazovna Zagitova]. fskate.ru (στα ρωσικά).
  51. «ISU Judging System Statistics, Personal Best Scores, Ladies Short Program Score». ISU Results. International Skating Union. 23 Φεβρουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 9 Απριλίου 2014. 
Κάτοχοι παγκόσμιων ρεκόρ
Προκάτοχος
Αλεξάντρα Τρούσοβα
Σύντομο πρόγραμμα γυναικών
27 Σεπτεμβρίου 2018 – 6 Δεκεμβρίου 2018
Διάδοχος
Ρίκα Κιχίρα
Προκάτοχος
Ρίκα Κιχίρα
Ελεύθερο πατινάζ γυναικών
28 Σεπτεμβρίου 2018 – 21 Σεπτεμβρίου 2019
Διάδοχος
Αλεξάντρα Τρούσοβα
Προκάτοχος
Αλεξάντρα Τρούσοβα
Συνολική βαθμολογία γυναικών
28 Σεπτεμβρίου 2018 – 21 Σεπτεμβρίου 2019
Διάδοχος
Αλεξάντρα Τρούσοβα
Ιστορικοί κάτοχοι παγκόσμιων ρεκόρ (πριν τη σεζόν 2018–19)
Προκάτοχος
Εβγένια Μεντβέντεβα
Σύντομο πρόγραμμα γυναικών
21 Φεβρουαρίου 2018 – 01 Ιουλίου 2018
Διάδοχος
Το σύστημα βαθμολόγησης άλλαξε.
Ιστορικοί κάτοχοι παγκόσμιων ρεκόρ νέων(πριν τη σεζόν 2018–19)
Προκάτοχος
Πολίνα Τσούρσκαγια
Σύντομο πρόγραμμα νεανίδων
10 Δεκεμβρίου 2016 – 7 Δεκεμβρίου 2017
Διάδοχος
Αλένα Κοστορναία
Προκάτοχος
Αναστασία Γκουμπάνοβα
Ελεύθερο πατινάζ νεανίδων
11 Δεκεμβρίου 2016 – 10 Μαρτίου 2018
Διάδοχος
Αλεξάντρα Τρούσοβα
Προκάτοχος
Πολίνα Τσούρσκαγια
Συνολική βαθμολογία νεανίδων
11 Δεκεμβρίου 2016 – 10 Μαρτίου 2018
Διάδοχος
Αλεξάντρα Τρούσοβα


Κάτοχοι Παγκόσμιων Ρεκόρ
Προηγήθηκε η

Αλεξάντρα Τρούσοβα

Σύντομο Πρόγραμμα Γυναικών27 Σεπτεμβρίου 2018 – 6 Δεκεμβρίου 2018 Διάδοχος

Japan Ρίκα Κιχίρα

Προηγήθηκε η

Japan Ρίκα Κιχίρα

Ελεύθερο Πρόγραμμα Γυναικών28 Σεπτεμβρίου 2018 – σήμερα Διάδοχος

Επικείμενος

Προηγήθηκε η

Russia Αλεξάντρα Τρούσοβα

Συνολική Βαθμολογία Γυναικών28 Σεπτεμβρίου 2018 – σήμερα Διάδοχος

Επικείμενος

Κάτοχοι Ιστορικών Παγκόσμιων Ρεκόρ (προ της σεζόν 2018-19)
Προηγήθηκε η

Russia Εβγκένια Μεντβέντεβα

Σύντομο Πρόγραμμα Γυναικών21 Φεβρουαρίου 2018 – 01 Ιουλίου 2018 Διάδοχος

Το σύστημα βαθμολόγησης

GOE άλλαξε.

Κάτοιχοι Ιστορικών Παγκόσμιων Ρεκόρ Νεανίδων (προ της σεζόν 2018-19)
Προηγήθηκε η

Russia Πολίνα Τσούρσκαγια

Σύντομο Πρόγραμμα Νεανίδων10 Δεκεμβρίου 2016 – 7 Δεκεμβρίου 2017 Διάδοχος

Russia Αλένα Κοστορναία

Προηγήθηκε η

Russia Αναστασία Γκουμπανόβα

Ελεύθερο Πρόγραμμα Νεανίδων11 Δεκεμβρίου 2016 – 10 Μαρτίου 2018 Διάδοχος

Russia Αλεξάντρα Τρούσοβα

Προηγήθηκε η

Russia Πολίνα Τσούρσκαγια

Συνολική Βαθμολογία Νεανίδων

11 Δεκεμβρίου 2016 – 10 Μαρτίου 2018

Διάδοχος

Russia Αλεξάντρα Τρούσοβα