Αγγλική Ομοσπονδία Ράγκμπι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αγγλική Ομοσπονδία Ράγκμπι
Ίδρυση1871
ΤύποςΑθλητική ομοσπονδία
ΈδραΛονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ιστότοποςenglandrugby.com

Η Αγγλική Ομοσπονδία Ράγκμπι[1] (αγγλικά: Rugby Football Union, RFU) είναι ο επίσημος φορέας για το άθλημα του ράγκμπι γιούνιον στην Αγγλία. Εδρεύει στο Τουίκεναμ του νοτιοανατολικού Λονδίνου και ιδρύθηκε το 1871 και αποτελούσε το διεθνές διοικητικό όργανο πριν από τη σύσταση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ράγκμπι (WR) το 1886. Προωθεί και οργανώνει το άθλημα, διευθύνει τις εθνικές ομάδες ανδρών, γυναικών και νέων της Αγγλίας και εκπαιδεύει παίκτες και προπονητές.

Η RFU είναι μια βιομηχανία προνοίας της κοινωνίας που διαθέτει πάνω από 2.000 σωματεία-μέλη,[2] που αντιπροσωπεύει πάνω από 2,5 εκατομμύρια εγγεγραμμένους παίκτες,[3] και αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνία ράγκμπι γιούνιον στον κόσμο, όπως και μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές οργανώσεις στην Αγγλία. Εδρεύει στο στάδιο Τίκενχαμ (Twickenham Stadium) του Λονδίνου.

Το Σεπτέμβριο του 2010, η Αγγλική Ομοσπονδία Ράγκμπι Γυναικών (RFUW) εντάχθηκε στην RFU ως συστατικό σώμα και ενώ διατηρεί κάποια ανεξαρτησία μέσα στην οργάνωση, η έγκρισή της από τα όργανα της RFU εντάσεται στο πλαίσιο ενός ενιαίου διοικητικού οργάνου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ο Άγγλος διεθνής εναντίον του Γρηγόρη Αυξεντίου[νεκρός σύνδεσμος] sentragoal.gr
  2. «Careers and Vacancies at the RFU». Rugby Football Union. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 11 Απριλίου 2016. 
  3. «International Rugby Board - England». International Rugby Board. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 11 Απριλίου 2016. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]