Star Wars: Οι Επαναστάτες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Star Wars Rebels)
Star Wars Rebels
ΕίδοςΔράση/Περιπέτεια, Επιστημονική Φαντασία, Δράμα, Κωμικό Δράμα, Κωμωδία
ΔημιουργοίΤζορτζ Λούκας
Μουσική τίτλωνΚέβιν Κίνερ
ΧώραΗ.Π.Α.
Αριθμός κύκλων4
Αριθμός επεισοδίων75
Παραγωγή
Διάρκεια30 λεπτά
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςDisney XD
Προβολή3 Οκτωβρίου 2014–
5 Μαρτίου 2018
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
ΙστοσελίδαΕπίσημη ιστοσελίδα

Star Wars: Οι Επαναστάτες (αγγλικά: Star Wars Rebels) ονομάζεται τρισδιάστατη αμερικανική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, δημιουργημένη εξ' ολοκλήρου στον υπολογιστή. Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Τζορτζ Λούκας και παράχθηκε από την Lucasfilm Animation. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ στις 3 Οκτωβρίου του 2014 στο κανάλι Disney XD.

Διαδραματίζεται στον φανταστικό σύμπαν Ο Πόλεμος των Άστρων. Τοποθετείται χρονικά μετά τα γεγονότα του κινηματογραφικού επεισοδίου Η Εκδίκηση των Σιθ αλλά πριν τα γεγονότα της ταινίας Rogue Οne, και συγκεκριμένα κατά την εποχή της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, όπου οι Σιθ εξουσιάζουν πλέον τον Γαλαξία, ωστόσο μια επανάσταση ενάντια στην Αυτοκρατορία θα σχηματιστεί, με στόχο να την ανατρέψει. Πρωταγωνιστές είναι καινούργιοι χαρακτήρες, οι οποίοι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε αυτήν την σειρά.

Η σειρά έχει λάβει γενικότερα θετική υποδοχή.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διαδραματιζόμενη πέντε χρόνια πριν από τα γεγονότα της ταινίας Ο Πόλεμος των Άστρων και δεκαπέντε χρόνια μετά την πτώση της Γαλαξιακής Δημοκρατίας και του τάγματος των Τζεντάι στην ταινία Η Εκδίκηση Των Σιθ,[1] η σειρά αυτή ακολουθεί ένα μικρό γκρουπ επαναστατών, οι οποίοι συμμαχούν μεταξύ τους ως επιβάτες ενός διαστημοπλοίου ονόματι Ghost. Η σειρά εστιάζει επίσης στην προέλευση κάποιων ομάδων, οι οποίες σχηματίζουν την Επαναστατική Συμμαχία.

Χαρακτήρες και φωνές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταγωνιστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δευτερεύοντες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλεσμένοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρεμιέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία στις 16 Οκτωβρίου του 2014.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Goldman, Eric (4 Μαΐου 2014). «Star Wars Rebels Trailer». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Απριλίου 2018. 
  2. Hide, Viral. «James Earl Jones to Voice Darth Vader in Star Wars: Rebels' Premiere on ABC!». www.starwars7news.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Απριλίου 2018. 
  3. «Star Wars Rebels is back and it's all kinds of amazing» (στα αγγλικά). Metro. 2014-10-07. http://metro.co.uk/2014/10/07/star-wars-rebels-new-disney-series-launches-to-fantastic-numbers-4896579/. Ανακτήθηκε στις 2018-04-23. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]