Star Wars: Ο Πόλεμος των Κλώνων (τηλεοπτική σειρά, 2008)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Star Wars: Ο Πόλεμος των Κλώνων
Star Wars: The Clone Wars
ΕίδοςΔράση/Περιπέτεια, Επιστημονική Φαντασία, Δράμα, Κωμικό Δράμα, Κωμωδία
ΔημιουργοίΤζορτζ Λούκας
Μουσική τίτλωνΚέβιν Κίνερ
ΧώραΗ.Π.Α.
Αριθμός κύκλων7
Αριθμός επεισοδίων133
Παραγωγή
Διάρκεια22 λεπτά
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςCartoon Network (2008-2013)
Netflix (2014)
Disney+ (2020)
Προβολή3 Οκτωβρίου 2008–
4 Μαΐου 2020
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
ΙστοσελίδαΕπίσημη ιστοσελίδα

Star Wars: Ο Πόλεμος των Κλώνων ονομάζεται αμερικανική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων η οποία είναι τρισδιάστατη, δημιουργημένη εξ' ολοκλήρου σε υπολογιστή. Η σειρά αυτή δημιουργήθηκε από τον Τζορτζ Λούκας και παράχθηκε από την Lucasfilm Animation. Η σειρά αυτή προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική, στο κανάλι Cartoon Network την 3η Οκτωβρίου του 2008. Διαδραματίζεται στο φανταστικό σύμπαν Ο Πόλεμος των Άστρων, ενώ χρονικά όπως και η σειρά κινουμένων σχεδίων Star Wars: Πόλεμος των Κλώνων, η οποία δεν αποτελεί πλέον μέρος του κανόνα, τοποθετείται μεταξύ των κινηματογραφικών επεισοδίων Η Επίθεση των Κλώνων και Η Εκδίκηση των Σιθ και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του Πολέμου των Κλώνων, εξ' ου και ο τίτλος της σειράς. Πρωταγωνιστές είναι κυρίως χαρακτήρες που εμφανίστηκαν και στις κινηματογραφικές ταινίες του σύμπαντος Ο Πόλεμος των Άστρων: ο Άνακιν Σκαϊγουώκερ, ο Όμπι-Ουάν Κενόμπι, ο Γιόντα καθώς και η Ασόκα Τάνο.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά την παρακολούθηση κάποιου από το ολοκληρωμένο υλικό από τα πρώτα επεισόδια στην μεγάλη οθόνη, η ομάδα παραγωγής αποφάσισε να συνενώσει κάποια απο τα πρώτα επεισόδια σε μια θεατρική ταινία σχηματίζοντας έτσι την κινηματογραφική ταινία Ο Πόλεμος των Κλώνων.[1][2] Οι ηθοποιοί Κρίστοφερ Λι, Άντονι Ντάνιελς και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον επανέλαβαν τους ρόλους τους ως Κόμης Ντούκου, C-3PO και Μέις Γουίντου αντίστοιχα, από τις ταινίες ζωντανής δράσης.

Ο Πρώτος Κύκλος δείχνει μια μεγάλη ποικιλία από μάχες και περιπέτειες με τον Στρατηγό Γκρίβους και τον Κόμη Ντούκου, ως κεντρικούς ανταγωνιστές. Πολλά από τα επεισόδια είναι αυτοτελή, άλλα ένα κοινό σημείο κατά την διάρκεια όλου αυτού του κύκλου είναι η προσπάθεια της Δημοκρατίας και των Αυτονομιστών να πείσουν διάφορους πλανήτες και φυλές να συμμαχήσουν με αυτούς. Στον Δεύτερο Κύκλο οι Σιθ καταλήγουν να προσλάβουν κυνηγούς επικηρυγμένων και μισθοφόρους για να κλέψουν αντικείμενα ή να δολοφονήσουν στόχους για αυτούς. Το πρώτο μισό του Δεύτερου Κύκλου και του Τρίτου Κύκλου είναι διπλωματικό στην φύση του. Ο τρίτος Κύκλος, συγκεκριμένα περιέχει πολλές ιστορίες οι οποίες λαμβάνουν μέρος μακριά από το πεδίο της μάχης, καθώς φαίνεται το πως οι διαφορετικές φυλές και πλανήτες επηρεάζονται από τον πόλεμο καθώς και το πως η Γερουσία της Δημοκρατίας μπορεί να κάνει μια μεγαλύτερη διαφορά σε θέματα ακόμη και από το Συμβούλιο των Τζεντάι κατά καιρούς. Το πρώτο μισό του Τρίτου Κύκλου χρησιμοποιείται κυρίως για να κάνει αυτήν την τηλεοπτική σειρά πιο συνεκτική, αφού τα πρώτα επεισόδια δημιουργούν καλύτερη χρονολογία, αφού διαδραματίζονται πριν ή και κατά την διάρκεια των γεγονότων που εξιστορούνται στα επεισόδια των δύο προηγούμενων κύκλων. Στο δεύτερο μισό και των δυο κύκλων ο Άνακιν πλησιάζει λίγο πιο κοντά στην σκοτεινή πλευρά. Στο μεταξύ μεταξύ των Σιθ, ξεσπά αναταραχή. Ο Πέμπτος Κύκλος διαφέρει από τους προηγούμενους τέσσερις κύκλους στο γεγονός ότι περιέχει πέντε ιστορίες, οι οποίες είναι χωρισμένες σε τέσσερα επεισόδια, από τις οποίες οι τρεις ιστορίες εστιάζουν στην ανάπτυξη του χαρακτήρα της Ασόκα. Εντωμεταξύ οι Αυτονομιστές κερδίζουν περισσότερο έδαφος και η ιστορία ενός παλιού γνωστού κακού ο οποίος έχει επιστρέψει ολοκληρώνεται. Ο Έκτος Κύκλος εξερευνά θέματα τα οποία είναι κρίσιμα και σημαντικά στις ταινίες Η Επίθεση των Κλώνων και Η Εκδίκηση των Σιθ και συγκεκριμένα εστιάζει στην δημιουργία των κλώνων και στις λεπτομέρειες πίσω από την Διαταγή 66. Ο Καγκελάριος Πάλπατιν αποκτά περισσότερη δύναμη και ο Γιόντα καταδύεται βαθύτερα στην φύση της Δύναμης.

Χαρακτήρες και Φωνές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωτεύοντες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δευτερεύοντες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επισκόπηση σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Επεισόδια Πρώτη Προβολή
Πρεμιέρα Κύκλου Φινάλε κύκλου
1 22 3 Οκτωβρίου 2008 20 Μαρτίου 2009 (2009-03-20)
2 22 2 Οκτωβρίου 2009 30 Απριλίου 2010
3 22 17 Σεπτεμβρίου 2010 1 Απριλίου 2011
4 22 16 Σεπτεμβρίου 2011 16 Μαρτίου 2012
5 20 29 Σεπτεμβρίου 2012 2 Μαρτίου 2013
6 13 15 Φεβρουαρίου 2014 7 Μαρτίου 2014
7 12 21 Φεβρουαρίου 2020 4 Μαΐου 2020

Άλλα Μέσα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έχουν κυκλοφορήσει βιντεοπαιχνίδια, στα οποία το στυλ είναι βασισμένο σε αυτό της σειράς.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «George Lucas Talks 'Star Wars: The Clone Wars'». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Ιουνίου 2011. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2015. CS1 maint: Unfit url (link)
  2. «Force-Cast Clone Wars Roundtable, interview with Dave Filoni and Henry Gilroy». Ανακτήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2008. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]