Star Wars: Πόλεμος των Κλώνων (τηλεοπτική σειρά, 2003)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Star Wars: Πόλεμος των Κλώνων
Star Wars: Clone Wars
ΕίδοςΣειρά κινουμένων σχεδίων
ΔημιουργοίGenndy Tartakovsky
(τηλεοπτική σειρά)
Τζορτζ Λούκας
(χαρακτήρες)
Χώρα ΗΠΑ
Αριθμός επεισοδίων25
Παραγωγή
ΠαραγωγήLucasfilm Ltd.
Cartoon Network Studios
Διάρκεια3-7 λεπτά
(Vol. 1)
12-15 λεπτά
(Vol. 2)
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςCartoon Network
Kids' WB
Προβολή7 Νοεμβρίου 2003–
25 Μαρτίου 2005

Star Wars: Πόλεμος των Κλώνων (αγγλικά: Star Wars: Clone Wars) ονομάζεται αμερικανική τηλεοπτική μίνι σειρά δισδιάστατων κινουμένων σχεδίων. Η σειρά αυτή δημιουργήθηκε από τους Τζορτζ Λούκας και Τζέντι Ταρτακόβσκι, παράχθηκε από την Lucasfilm Ltd. σε συνεργασία με το Cartoon Network Studios και προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική, στο κανάλι Cartoon Network στις 7 Νοεμβρίου του 2003. Διαδραματίζεται στο φανταστικό σύμπαν Ο Πόλεμος των Άστρων, ενώ χρονικά τοποθετείται κατά την περίοδο ανάμεσα στα κινηματογραφικά επεισόδια της δεύτερης τριλογίας, Η Επίθεση των Κλώνων και Η Εκδίκηση των Σιθ και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του Πολέμου των Κλώνων, εξ' ου και ο τίτλος της σειράς. Πρωταγωνιστές είναι κυρίως χαρακτήρες που εμφανίστηκαν και στις κινηματογραφικές ταινίες της δεύτερης τριλογίας του σύμπαντος Ο Πόλεμος των Άστρων όπως ο Άνακιν Σκαϊγουώκερ, ο Όμπι-Ουάν Κενόμπι, ο Γιόντα καθώς και άλλοι Ιππότες του Τάγματος των Τζεντάι, οι οποίοι κατά την διάρκεια του Πολέμου των Κλώνων, ηγούνται κλώνων στρατιωτών σε μάχες ενάντια σε στρατούς μαχητικών ανδροειδών του κινήματος των Αυτονομιστών και των Σιθ.

Από την κυκλοφορία του και μετά έχει λάβει κριτικούς επαίνους και βαθμολογήθηκε στο No. 21 στην λίστα του IGN 100 Καλύτερες Τηλεοπτικές Σειρές Κινουμένων Σχεδίων.[1] Μετά την απόκτηση της Lucasfilm από την εταιρία The Walt Disney Company η σειρά έπαψε να αποτελεί μέρος του κανόνα.

Περίληψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το κυρίως θέμα αυτής της σειράς είναι οι περιπέτειες των Τζεντάι Όμπι-Ουάν Κενόμπι και Άνακιν Σκαϊγουώκερ κατά την διάρκεια του Πολέμου των Κλώνων όπου ηγούνται ενός στρατού κλώνων ενάντια στους Αυτονομιστές.

Ηθοποιοί και Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «IGN - 21. Star Wars: Clone Wars (2003)». Tv.ign.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Οκτωβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2012. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]