New York Nights: Success in the City

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
New York Nights: Success in the City
ΔημιουργόςGameloft
ΕκδότηςGameloft
ΠλατφόρμαiOS
δεδομένα (π  σ  ε )

Το New York Nights είναι παιχνίδι προσομοίωσης ζωής που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε το 2005 από τη Gameloft για τα κινητά τηλέφωνα, και το 2009 για το iOS. Ένα sequel με τίτλο New York Nights 2: Friends For Life κυκλοφόρησε αργότερα για το κινητό τηλέφωνο και ένα spin-off, το Miami Nights: Singles in the City κυκλοφόρησε στην ίδια πλατφόρμα, ενώ ήταν προγραμματισμένο για το Nintendo DS. Το παιχνίδι σημείωσε εμπορική και κριτική επιτυχία.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το σενάριο του παιχνιδιού εστιάζει στη ζωή ενός χαρακτήρα (άνδρα ή γυναίκας) που έφυγε από την πατρίδα του, Αλαμπάμα, και προσπαθεί να πετύχει στη Νέα Υόρκη. Ο χαρακτήρας έχει μόνο 40 ημέρες για να το πετύχει αυτό, κάνοντας φίλους, βρίσκοντας εργασία, και βρίσκοντας την αληθινή αγάπη,[1] διαφορετικά το παιχνίδι τελειώνει.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο παίκτης κινεί το χαρακτήρα με το D-pad ή το Num-pad, ενώ μπορεί επίσης να αλλάξει την εξωτερική του εμφάνιση. Μπορεί να συνομιλήσει με άλλους χαρακτήρες και των δύο φύλων, οι οποίοι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις, σε συνομιλίες που περιλαμβάνουν τα θέματα πολιτική, κουτσομπολιά, χιούμορ κ.ά. Ο χαρακτήρας μπορεί να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον και να προβεί σε δραστηριότητες και δράσεις, όπως να φάει πίτσα, να κοιμηθεί, να χορέψει κ.ά. Επίσης, μπορεί να επισκεφθεί διάφορους τόπους διασκέδασης και δραστηριοτήτων, όπως γυμναστήριο και μπαρ.

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι σημείωσε μεγάλη επιτυχία, σημειώνοντας 4 εκατομμύρια downloads. Δέχθηκε ευρύτερα θετικές κριτικές. Συγκεκριμένα, το IGN το βαθμολόγησε με 8,8/10, και σχολίασε ότι στο παιχνίδι "υπάρχει πάντα κάτι να κάνει, είναι εύκολο να παίξεις (...) και να προχωρήσεις στην ιστορία, και έχει μία υπέροχη αίσθηση του χιούμορ".[2] Το Pocketgamer το βαθμολόγησε με 8/10, και το χαρακτήρισε ελκυστικό και αστείο,[3] ενώ το GameSpot Asia το βαθμολόγησε με 8,2/10.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Games - Gameloft». www.gameloft.com (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Αυγούστου 2016. Ανακτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2017. 
  2. Buchanan, Levi (15 Απριλίου 2005). «New York Nights: Success in the City». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2017. 
  3. «New York Nights A Success in the City (iPhone)». 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]