Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols
Πανκ ροκ από Sex pistols
Κυκλοφόρησε28 Οκτωβρίου 1977
ΗχογραφήθηκεΟκτώβριος 1976-Ιούνιος 1977
Διάρκεια38:44
ΓλώσσαΑγγλικά
ΣτούντιοVirgin Records .
ΠαραγωγόςChris Thomas,Bill Price
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Sex pistols)
Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols
The Great Rock 'n' Roll Swindle

Ο δίσκος Never Mind the Bollocks,Here's the Sex Pistols είναι το μοναδικό στούντιο άλμπουμ του αγγλικού Πανκ συγκροτήματος Sex Pistols κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου 1977 από την Virgin Records . Το άλμπουμ έχει επηρεάσει πολλές μπάντες και μουσικούς, καθώς και τη βιομηχανία γενικότερα. Εμφανίζεται συχνά ως το πιο ισχυρό άλμπουμ punk και ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών.

Οι Sex Pistols απολύθηκαν από δύο δισκογραφικές εταιρείες και απαγορεύτηκε να παίζουν ζωντανά σε ορισμένες περιοχές της Βρετανίας. Ο τίτλος του άλμπουμ πρόσθεσε σε αυτή τη διαμάχη, με μερικούς ανθρώπους να βρίσκουν τη λέξη bollocks ακατάλληλη . Πολλά δισκοπωλεία αρνήθηκαν να το βάλουν στη βιτρίνα και μερικά charts αρνήθηκαν να

βάλουν τον τίτλο του στις λίστεσ

Λόγω εν μέρει της φήμης του, και παρά τις πολλές απαγορεύσεις πωλήσεων σε μεγάλους λιανοπωλητές, το άλμπουμ έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου .Εγίνε χρυσός μετά από μερικές εβδομάδες στις 17 Νοεμβρίου

Ήταν ένας από του καλύτερους σε πωλήσεις για περισσότερο από ένα χρόνο, δαπανώντας 60 εβδομάδες στην κορυφή των 25. [1] Έχει πολλές επανεκδόσεις, το μετά το 2012.

Εγγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όταν ο νέος μπασίστας Σιντ Βίσιους έπαιξε στο κομμάτι " Bodies " [2] αλλά οι δεξιότητές του δεν θεωρήθηκαν κατάλληλες για την εγγραφή του πλήρους άλμπουμ, οπότε η μπάντα ζήτησε από τον διευθυντή Malcolm McLaren να πείσει τον προηγούμενο μπασίστα Glen Matlock να εκτελέσει το μπάσο για τις περιόδους. [3] Matlock συμφώνησε με την προϋπόθεση ότι να πληρωθεί πριν την ηχογράφηση. Όταν δεν έγινε η πληρωμή, αρνήθηκε να συμμετέχει. Ως αποτέλεσμα, ο Thomas ζήτησε από τον κιθαρίστα Steve Jones να παίξει μπάσο, έτσι ώστε να μπορεί να ξεκινήσει η δουλειά στις βασικές διαδρομές. Το παιχνίδι του Jones ήταν τόσο ικανοποιητικό που ο Thomas να παίζει μπάσο στα κομμάτια για όλα τα υπόλοιπα τραγούδια που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των συνεδριών. [4] Όλη η σύνθεση και στίχοι των τραγουδιών είναι από Paul Cook, Steve Jones, Glen Matlock and Johnny Rotten except where noted. 

Side one
Αρ. Tίτλος Διάρκεια
1. "Holidays in the Sun"   3:22
2. "Liar"   2:41
3. "No Feelings"   2:53
4. "God Save the Queen"   3:20
5. "Problems"   4:11
Side two
Αρ. Tίτλος Διάρκεια
6. "Seventeen"   2:02
7. "Anarchy in the U.K."   3:32
8. "Bodies"   3:03
9. "Pretty Vacant"   3:18
10. "New York"   3:07
11. "E.M.I."   3:10

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «SEX PISTOLS». Official Charts. 
  2. Classic Albums 2002.
  3. Heylin 1998, σελ. 64.
  4. Heylin 1998, σελ. 66.