Need for Speed

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτό το λήμμα αφορά τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών αγώνων. Για τη ταινία του 2015 που βασίζεται σε αυτή την σειρά, δείτε: Need for Speed (ταινία). Για την επανεκκίνηση της σειράς, δείτε: Need for Speed (βιντεοπαιχνίδι του 2015).
Need for Speed
Εκδότης
Πλατφόρμα
Ημ/νία κυκλοφορίαςΠρώτη κυκλοφορία:
The Need for Speed
31 Αυγούστου 1994
Τελευταία κυκλοφορία: Need for Speed Payback
10 Νοεμβρίου 2017
ΕίδοςΒιντεοπαιχνίδι αγώνων
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Need for Speed, γνωστό και ως NFS, είναι σειρά βιντεοπαιχνιδιών αγώνων ταχύτητας που ξεκίνησε το 1994 και συνεχίζεται ως σήμερα. Ως ένα από τα πιο επιτυχημένα franchises παιχνιδιών στο είδος του, δημοσιεύτηκε από την Electronic Arts και αναπτύχθηκε από διάφορα στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των EA Black Box, Criterion Games και Ghost Games.

Η σειρά κυκλοφόρησε τον πρώτο της τίτλο το 1994, το The Need for Speed. Ο τίτλος προέρχεται από ένα διάσημο απόσπασμα από μια ταινία του 1986 Top Gun. Όλα τα παιχνίδια της σειράς αποτελούνται από αγωνιστικά αυτοκίνητα σε διάφορες κούρσες, με πολλούς τίτλους που συμπεριλαμβάνουν αγώνες και δράση με την αστυνομία. Το Need for Speed ​​είναι η πιο επιτυχημένη σειρά αγώνων βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, και ένα από τα πιο επιτυχημένα franchises βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών. Πάνω από 150 εκατομμύρια αντίτυπα των παιχνιδιών της σειράς έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα.[1]

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σχεδόν όλα τα παιχνίδια της σειράς NFS χρησιμοποιούν τους ίδιους κανονισμούς με τις μηχανές: ο παίκτης ελέγχει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο και αγωνίζεται με τα αλλά αυτοκίνητα, ενώ ο στόχος είναι να κερδίσει τον αγώνα. Στη λειτουργία τουρνουά/καριέρα, ο παίκτης πρέπει να κερδίσει μια σειρά από αγώνες για να ξεκλειδώσει οχήματα και πίστες. Πριν από κάθε αγώνα, ο παίκτης επιλέγει ένα όχημα, και έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να λειτουργεί είτε αυτόματο είτε χειροκίνητο. Όλα τα παιχνίδια της σειράς έχουν κάποια μορφή "Multiplayer Mode", επιτρέποντας στους παίκτες να αγωνιστούν ο ένας τον άλλο μέσω Split Screen, LAN, ή στο Internet.

Το εξώφυλλο του παιχνιδιού Need for Speed: Most Wanted.

Σειρές παιχνιδιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προσαρμογή ταινίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η EA συνεργάστηκε με την DreamWorks Studios για να δημιουργήσει μια κινηματογραφική έκδοση του Need for Speed με πρωταγωνιστή τον Άαρον Πολ ως Τόμπι Μάρσαλ, ένας μηχανικός και δρομέας δρόμου που πλαισιώνεται από έναν πλούσιο επιχειρηματικό συνεργάτη.[2][3] Η ταινία κυκλοφόρησε στις 14 Μαρτίου 2014, και παρά τις αρνητικές κριτικές κατέληξε σε κέρδη πάνω από 200 εκατομμύριων δολάριων στο παγκόσμιο box office.

Τον Απρίλιο του 2015, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει επόμενη ταινία με παραγωγούς το China Movie Channel, Jiaflix, και 1905.com σε συνεργασία με την EA Games.[4][5]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «EA Signs Multi-Year Agreement With X-Games Medalist and Internet Phenom Ken Block for Need for Speed (NASDAQ:EA)». investor.ea.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017. 
  2. «Needforspeedtrailer.com». www.needforspeedtrailer.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Δεκεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017. 
  3. «Exclusive Video Pre-Preview Sneak Peek of Need for Speed from West Coast Midnight Run» (στα αγγλικά). Flickr. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2016-05-30. https://web.archive.org/web/20160530192117/https://www.flickr.com/photos/11179267@N05/12978522823/. Ανακτήθηκε στις 2017-11-20. 
  4. «'Need for Speed' Sequel in Development as U.S.-China Co-Production». The Hollywood Reporter (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2019. 
  5. «'Need For Speed 2' Is Actually Happening | The Playlist». web.archive.org. 11 Απριλίου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Απριλίου 2015. Ανακτήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2019. CS1 maint: Unfit url (link)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]