Πετροπάβλ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Αντικατάσταση παρωχημένου προτύπου με references tag
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 18: Γραμμή 18:
| Ιστοσελίδα = http://www.petropavl.sko.kz/
| Ιστοσελίδα = http://www.petropavl.sko.kz/
}}
}}
Το '''Πετροπάβλ''' ([[Καζακική γλώσσα|καζακικά]]: Петропавл, πρώην '''Πετροπαβλόβσκ''') είναι πόλη του [[Καζακστάν]].
Το '''Πετροπάβλ''' ([[Καζακική γλώσσα|καζακικά]]: Петропавл, πρώην '''Πετροπαβλόβσκ''') είναι πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ισίμ στο βόρειο [[Καζακστάν]] κοντά στα σύνορα με τη [[Ρωσική Ομοσπονδία|Ρωσία]]. Είναι η πρωτεύουσα της Περιφέρειας του Βόρειου Καζακστάν με πληθυσμός 218.956 κατοίκους. Η πόλη είναι επίσης γνωστή στην καθομιλουμένη Καζακική γλώσσα ως Κιζιλζάρ (Καζακικά: Қызылжар) που σημαίνει «Κόκκινος γκρεμός».


==Γεωγραφία==
==Γεωγραφία==
Βρίσκεται στο βορειοανατολικό Καζακστάν, στην [[Περιφέρειες του Καζακστάν|περιφέρεια]] Βόρειο Καζακστάν. Η πόλη έχει πληθυσμό 203.803 κατοίκους και είναι η 12η μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν. Διαθέτει αεροδρόμιο και βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη Μπισκούλ. Μετονομάστηκε στο σημερινό της όνομα το έτος που το Καζακστάν έγινε ανεξάρτητο, το 1991.
Βρίσκεται στο βορειοανατολικό Καζακστάν, στην [[Περιφέρειες του Καζακστάν|περιφέρεια]] Βόρειο Καζακστάν και είναι η 12η μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν. Διαθέτει αεροδρόμιο και βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη Μπισκούλ. Μετονομάστηκε στο σημερινό της όνομα το έτος που το Καζακστάν έγινε ανεξάρτητο, το 1991.


== Παραπομπές ==
== Παραπομπές ==

Έκδοση από την 16:12, 11 Αυγούστου 2022

Πετροπάβλ

Έμβλημα
Τοποθεσία στο χάρτη
Τοποθεσία στο χάρτη
Πετροπάβλ
54°51′44″N 69°8′27″E
Χώρα Καζακστάν
ΠεριφέρειαΒόρειο Καζακστάν
Διοικητική υπαγωγήΠεριφέρεια Βορείου Καζακστάν
Ίδρυση1752
Διοίκηση
 • ΔήμαρχοςΝουρζάν Ασιμπέτοφ
Έκταση221,6
Υψόμετρο140
Πληθυσμός203.803
Ταχ. κωδ.150001 - 150013
Ζώνη ώραςUTC+06:00
Ιστότοποςhttp://www.petropavl.sko.kz/
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Το Πετροπάβλ (καζακικά: Петропавл, πρώην Πετροπαβλόβσκ) είναι πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ισίμ στο βόρειο Καζακστάν κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Είναι η πρωτεύουσα της Περιφέρειας του Βόρειου Καζακστάν με πληθυσμός 218.956 κατοίκους. Η πόλη είναι επίσης γνωστή στην καθομιλουμένη Καζακική γλώσσα ως Κιζιλζάρ (Καζακικά: Қызылжар) που σημαίνει «Κόκκινος γκρεμός».

Γεωγραφία

Βρίσκεται στο βορειοανατολικό Καζακστάν, στην περιφέρεια Βόρειο Καζακστάν και είναι η 12η μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν. Διαθέτει αεροδρόμιο και βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη Μπισκούλ. Μετονομάστηκε στο σημερινό της όνομα το έτος που το Καζακστάν έγινε ανεξάρτητο, το 1991.

Παραπομπές


Εξωτερικοί σύνδεσμοι