Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
ΑΡΧΗ
 
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 08:15, 1 Μαΐου 2022

Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας είναι ένα βραβείο που απονέμεται από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για να αναγνωρίσει άτομα που έχουν "μια ιδιαίτερα αξιοκρατική συμβολή στην ασφάλεια ή τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, την παγκόσμια ειρήνη, πολιτιστικές ή άλλες σημαντικές δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες. " Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας και το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου είναι τα υψηλότερα πολιτικά βραβεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Το βραβείο δεν περιορίζεται στους Αμερικανούς πολίτες και, ενώ είναι πολιτικό βραβείο, μπορεί επίσης να απονεμηθεί σε στρατιωτικό προσωπικό και να φορεθεί στη στολή . Ιδρύθηκε το 1963 από τον Πρόεδρο Τζον Κένεντι, αντικαθιστώντας το Μετάλλιο της Ελευθερίας που καθιερώθηκε από τον Πρόεδρο Χάρι Σ. Τρούμαν το 1945 για να τιμήσει την πολιτική υπηρεσία κατά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο .

Παρόμοια με το Μετάλλιο της Ελευθερίας ,  αλλά πολύ πιο κοντά στο νόημα και την προτεραιότητα στο Μετάλλιο για την Αξία , το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας ήταν στο παρελθόν το υπέρτατο πολιτικό παράσημο στις ΗΠΑ, ενώ το Μετάλλιο της Ελευθερίας ήταν κατώτερο. πριν από το Μετάλλιο για την Αξία. το Μετάλλιο της Ελευθερίας απονεμήθηκε από οποιονδήποτε από τους τρεις γραμματείς του Υπουργικού Συμβουλίου , ενώ το Μετάλλιο για την Αξία απονεμήθηκε από τον πρόεδρο, όπως και το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Ο Πρόεδρος John F. Kennedy καθιέρωσε την τρέχουσα διακόσμηση το 1963 μέσω του Executive Order 11085 , με μοναδικά και διακριτικά διακριτικά, πολύ διευρυμένο σκοπό και πολύ υψηλότερο κύρος.  ταν η πρώτη αμερικανική διακόσμηση πολιτικού λαιμού και, στο βαθμό του Awarded With Distinction, είναι η μόνη διακόσμηση με φύλλα και αστέρια των ΗΠΑ (ο τίτλος του Chief Commander of the Legion of Merit —που μπορεί να απονεμηθεί μόνο σε ξένους αρχηγοί κρατών - είναι ένα αστέρι διακόσμηση αλλά χωρίς φύλλο). Το εκτελεστικό διάταγμα απαιτεί την απονομή του μεταλλίου ετησίως στις 4 Ιουλίου ή γύρω στις 4 Ιουλίου, και σε άλλες κατάλληλες στιγμές που επιλέγει ο πρόεδρος, αλλά δεν βραβεύεται κάθε χρόνο (π.χ., 2001, 2010). Οι παραλήπτες επιλέγονται από τον πρόεδρο, είτε με δική του πρωτοβουλία είτε βάσει συστάσεων. Η εντολή για τη θέσπιση του μεταλλίου επέκτεινε επίσης το μέγεθος και τις ευθύνες του Διοικητικού Συμβουλίου Βραβείων Διακεκριμένης Πολιτικής Υπηρεσίας, ώστε να μπορεί να χρησιμεύσει ως σημαντική πηγή τέτοιων συστάσεων.

Το μετάλλιο μπορεί να απονεμηθεί σε ένα άτομο περισσότερες από μία φορές. Ο Κόλιν Πάουελ έλαβε δύο βραβεία, το δεύτερο ήταν με διάκριση.  Ellsworth Bunker έλαβε και τα δύο βραβεία του με διάκριση. Μπορεί επίσης να απονεμηθεί μετά θάνατον. Παραδείγματα (με χρονολογική σειρά) περιλαμβάνουν τους John Wayne , John F. Kennedy , Pope John XXIII , Lyndon Johnson , Paul "Bear" Bryant , Thurgood Marshall , Cesar Chavez , Walter Reuther , Roberto Clemente , Jack Kemp , Harvey Milk , James Chaney ,Andrew Goodman , Michael Schwerner , Elouise Cobell , Grace Hopper ,  Antonin Scalia , Elvis Presley και Babe Ruth .  (Οι Chaney, Goodman και Schwerner, εργαζόμενοι των πολιτικών δικαιωμάτων που δολοφονήθηκαν το 1964, απονεμήθηκαν τα μετάλλιά τους το 2014, 50 χρόνια αργότερα.)

Το σήμα του Προεδρικού Μετάλλου της Ελευθερίας έχει τη μορφή ενός χρυσού αστεριού με λευκό σμάλτο , με ένα κόκκινο πεντάγωνο σμάλτου πίσω του. ο κεντρικός δίσκος φέρει δεκατρία χρυσά αστέρια σε φόντο μπλε σμάλτου (βγαλμένο από τη Μεγάλη Σφραγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών ) μέσα σε ένα χρυσό δαχτυλίδι. Οι χρυσοί βορειοαμερικανοί φαλακροί αετοί με απλωμένα φτερά στέκονται ανάμεσα στα σημεία του αστεριού. Φοριέται στο λαιμό σε μπλε κορδέλα με λευκές λωρίδες. Οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν να φορέσουν το βραβείο σε φιόγκο στο αριστερό στήθος (βλ. Βραβείο που απονέμεται στη Μάργκαρετ Θάτσερ).