Γκολ φάντασμα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Οπτική επεξεργασία Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 10: Γραμμή 10:


=== Μπούντεσλιγκα ===
=== Μπούντεσλιγκα ===
Στις 18 Οκτωβρίου 2013, ο [[Στέφαν Κίσλινγκ]] κλώτσησε τη μπάλα στην αριστερή εξωτερική πλευρά του τέρματος η οποία περιείχε μία τρύπα και η μπάλα πέρασε έτσι μέσα στα δίχτυα. Ο διαίτητης κατοχύρωσε γκολ υπέρ της [[Μπάγερ Λεβερκούζεν]] άδικα, η οποία κέρδισε το ματς 1-2. Οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας [[Χόφενχαϊμ 1899|1899 Χόφφενχάιμ]] διαμαρτυρήθηκαν στις αρμόδιες αρχές για το γκολ φάντασμα, όμως το αίτημα τους απορρίφθηκε και το αποτέλεσμα του αγώνα δεν άλλαξε<ref>{{Cite web|url=https://www.dw.com/en/tribunal-denies-hoffenheim-replay-of-leverkusen-ghost-goal-game/a-17187958|title=Tribunal denies Hoffenheim replay of Leverkusen 'ghost goal' game}}</ref>.
Στις 18 Οκτωβρίου 2013, ο [[Στέφαν Κίσλινγκ]] κλώτσησε τη μπάλα στην αριστερή εξωτερική πλευρά του τέρματος η οποία περιείχε μία τρύπα και η μπάλα πέρασε έτσι μέσα στα δίχτυα<ref>{{Citation|title=Bayer Leverkusen 'ghost goal' - the most bizarre goal in football? {{!}} #BTSport|url=https://www.youtube.com/watch?v=vQZmRqxnH6M|accessdate=2021-10-16|language=el-GR}}</ref>. Ο διαίτητης κατοχύρωσε γκολ υπέρ της [[Μπάγερ Λεβερκούζεν]] άδικα, η οποία κέρδισε το ματς 1-2. Οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας [[Χόφενχαϊμ 1899|1899 Χόφφενχάιμ]] διαμαρτυρήθηκαν στις αρμόδιες αρχές για το γκολ φάντασμα, όμως το αίτημα τους απορρίφθηκε και το αποτέλεσμα του αγώνα δεν άλλαξε<ref>{{Cite web|url=https://www.dw.com/en/tribunal-denies-hoffenheim-replay-of-leverkusen-ghost-goal-game/a-17187958|title=Tribunal denies Hoffenheim replay of Leverkusen 'ghost goal' game}}</ref>.


== Πηγές ==
== Πηγές ==

Έκδοση από την 17:40, 16 Οκτωβρίου 2021

Στο ποδόσφαιρο, ένα γκολ φάντασμα είναι:

  • είτε ένα γκολ που κατοχυρώθηκε ενώ έπρεπε να απορριφθεί
  • είτε ένα γκολ που απορρίφθηκε ενώ έπρεπε να κατοχυρωθεί

Στη προσπάθεια να σταματήσουν τα γκολ φαντάσματα, η Διεθνής Επιτροπή Ποδοσφαίρου νομιμοποίησε τη τεχνολογία της γραμμής τέρματος GLT ( goal-line technology ). Η GLT χρησιμοποιούταν σε μερικές διοργανώσεις ποδοσφαίρου όπως στο Mundial και το Euro με σκοπό να ελέγχει. Μετά ήρθε η τεχνολογία video assistant referee VAR ( βίντεο βοηθός διαιτητής ), η οποία χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 2018 για να αντικαταστήσει την GLT.

Περιπτώσεις

Μπούντεσλιγκα

Στις 18 Οκτωβρίου 2013, ο Στέφαν Κίσλινγκ κλώτσησε τη μπάλα στην αριστερή εξωτερική πλευρά του τέρματος η οποία περιείχε μία τρύπα και η μπάλα πέρασε έτσι μέσα στα δίχτυα[1]. Ο διαίτητης κατοχύρωσε γκολ υπέρ της Μπάγερ Λεβερκούζεν άδικα, η οποία κέρδισε το ματς 1-2. Οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας 1899 Χόφφενχάιμ διαμαρτυρήθηκαν στις αρμόδιες αρχές για το γκολ φάντασμα, όμως το αίτημα τους απορρίφθηκε και το αποτέλεσμα του αγώνα δεν άλλαξε[2].

Πηγές