Θρακομακεδόνες: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Robot: Changing Κατηγορία:Δήμοι του νομού Αττικής
Lirm (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 49: Γραμμή 49:
</div>]]
</div>]]


Ο δήμος είναι αρκετά αραιοκατοικημένος (8.000 κάτοικοι υπολογίζονταν το 2006) και μεγάλη έκτασή του αποτελεί κοινόχρηστους χώρους και πευκόφυτες ζώνες. Έχει καθαρά οικιστικό χαρακτήρα, κυκλικό ρυμοτομικό σχέδιο με φαρδείς συνοικιακούς δρόμους στη γενικότερη ρυμοτομική φιλοσοφία [[Ψυχικό|Ψυχικού]]-[[Φιλοθέη Αττικής|Φιλοθέης]] και [[Διόνυσος Αττικής|Διονύσου]]. Περιβάλλεται από τους καταπράσινους ορεινούς όγκους της Πάρνηθος και διαθέτει δύο βασικές εισόδους στην πόλη. Η πρόσβαση στην περιοχή είναι εφικτή από το [[Μενίδι]] Αχαρνών από την ομώνυμη οδό, ενώ χαράκτηκε και νέα πρόσβαση από την Εθνική Οδό, στα σύνορα με την [[Κηφισιά]] το 2004. Αυτή η ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή αντιστέκεται ακόμα στον οικοδομικό οργασμό της Αττικής λόγω του απόμακρου χαρακτήρα της από το κέντρο της πρωτεύουσας και του γεγονότος ότι συνορεύει με τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας και προστατεύεται από την αυθαίρετη δόμηση σε αντίθεση με το γειτονικό Μενίδι. Αυτή τη στιγμή οι αντικειμενικές αξίες της περιοχής αγγίζουν τα ''1.200 ευρώ''/τ.μ., αλλά τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται μεταξύ των βορείων προαστίων των Αθηνών. Συνορεύει με τη [[Βαρυμπόμπη]] στα ανατολικά ενώ στα νότια σύνορα οικοδομήθηκε το ολυμπιακό χωριό που φιλοξένησε τους αθλητές των αγώνων της Αθήνας του 2004. Σήμερα οι κατοικίες αυτές κληρώνονται σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Γειτνιάζει δε με την Πολεμική Αεροπορία Δεκέλειας, τη σχολή Ικάρων και τα βασιλικά ανάκτορα του βασιλέως [[Κωνσταντίνος Β΄ της Ελλάδας|Κωνσταντίνου]] στο [[Τατόι]].
Ο δήμος είναι αρκετά αραιοκατοικημένος (8.000 κάτοικοι υπολογίζονταν το 2006) και μεγάλη έκτασή του αποτελεί κοινόχρηστους χώρους και πευκόφυτες ζώνες. Έχει καθαρά οικιστικό χαρακτήρα, κυκλικό ρυμοτομικό σχέδιο με φαρδείς συνοικιακούς δρόμους στη γενικότερη ρυμοτομική φιλοσοφία [[Ψυχικό|Ψυχικού]]-[[Φιλοθέη Αττικής|Φιλοθέης]] και [[Διόνυσος Αττικής|Διονύσου]]. Περιβάλλεται από τους καταπράσινους ορεινούς όγκους της Πάρνηθος και διαθέτει δύο βασικές εισόδους στην πόλη. Η πρόσβαση στην περιοχή είναι εφικτή από το [[Μενίδι]] Αχαρνών από την ομώνυμη οδό, ενώ χαράκτηκε και νέα πρόσβαση από την Εθνική Οδό, στα σύνορα με την [[Κηφισιά]] το 2004. Αυτή η ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή αντιστέκεται ακόμα στον οικοδομικό οργασμό της Αττικής λόγω του απόμακρου χαρακτήρα της από το κέντρο της πρωτεύουσας και του γεγονότος ότι συνορεύει με τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας και προστατεύεται από την αυθαίρετη δόμηση σε αντίθεση με το γειτονικό Μενίδι. Αυτή τη στιγμή οι αντικειμενικές αξίες της περιοχής αγγίζουν τα ''1.200 ευρώ''/τ.μ., αλλά τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται μεταξύ των βορείων προαστίων των Αθηνών. Συνορεύει με τη [[Βαρυμπόμπη]] στα ανατολικά ενώ στα νότια σύνορα οικοδομήθηκε το ολυμπιακό χωριό που φιλοξένησε τους αθλητές των αγώνων της Αθήνας του 2004. Σήμερα οι κατοικίες αυτές κληρώνονται σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Γειτνιάζει δε με την Πολεμική Αεροπορία Δεκέλειας, τη σχολή Ικάρων και τα βασιλικά ανάκτορα του τέως βασιλιά [[Κωνσταντίνος Β΄ της Ελλάδας|Κωνσταντίνου]] στο [[Τατόι]].


== Εξωτερικοί Σύνδεσμοι ==
== Εξωτερικοί Σύνδεσμοι ==

Έκδοση από την 09:54, 11 Φεβρουαρίου 2008

Δήμος Θρακομακεδόνων

Σήμανση στο Χάρτη Αττικής Συγκρότημα Βορείων Προαστίων Xάρτης Θρακομακεδόνων

Πόλη Θρακομακεδόνων
Νομαρχία Ανατολικής Αττικής
Νομός Αττικής
Χώρα Ελλάδα
Έκταση 3,550 χμ2 (3.550 στρέμματα)
Υψόμετρο 360 μ κέντρο
Πληθυσμός: 4.780 κάτοικοι (2001)
Πυκνότητα πληθυσμού 1.346 κάτοικοι/χμ2
Ταχυδρομικός κώδικας: 136 71
Δήμαρχος: Οικονόμου Ευθύμιος (2006)
Ιστοσελίδα: www.thrakomakedones.gr

Συντεταγμένες:

Οι Θρακομακεδόνες είναι βόρειο προάστιο των Αθηνών, ενταγμένο στη διοικητική αρμοδιότητα της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και οικοδομημένο στους νοτιοανατολικούς πρόποδες της Πάρνηθος.

Αρχικά ιδρύθηκε ως συνεταιρισμός για τις οικιστικές ανάγκες Μακεδόνων και Θρακών και μέχρι τις αρχές του '80 υπαγόταν στο δήμο Αχαρνών. Είναι δε οικοδομημένο επί της αρχαίας πόλης της Αττικής, Δεκέλειας.

Χαρακτηριστικά

Αρχείο:Έμβλημα Θρακομακεδόνων.jpg
Έμβλημα Θρακομακεδόνων

Ο δήμος είναι αρκετά αραιοκατοικημένος (8.000 κάτοικοι υπολογίζονταν το 2006) και μεγάλη έκτασή του αποτελεί κοινόχρηστους χώρους και πευκόφυτες ζώνες. Έχει καθαρά οικιστικό χαρακτήρα, κυκλικό ρυμοτομικό σχέδιο με φαρδείς συνοικιακούς δρόμους στη γενικότερη ρυμοτομική φιλοσοφία Ψυχικού-Φιλοθέης και Διονύσου. Περιβάλλεται από τους καταπράσινους ορεινούς όγκους της Πάρνηθος και διαθέτει δύο βασικές εισόδους στην πόλη. Η πρόσβαση στην περιοχή είναι εφικτή από το Μενίδι Αχαρνών από την ομώνυμη οδό, ενώ χαράκτηκε και νέα πρόσβαση από την Εθνική Οδό, στα σύνορα με την Κηφισιά το 2004. Αυτή η ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή αντιστέκεται ακόμα στον οικοδομικό οργασμό της Αττικής λόγω του απόμακρου χαρακτήρα της από το κέντρο της πρωτεύουσας και του γεγονότος ότι συνορεύει με τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας και προστατεύεται από την αυθαίρετη δόμηση σε αντίθεση με το γειτονικό Μενίδι. Αυτή τη στιγμή οι αντικειμενικές αξίες της περιοχής αγγίζουν τα 1.200 ευρώ/τ.μ., αλλά τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται μεταξύ των βορείων προαστίων των Αθηνών. Συνορεύει με τη Βαρυμπόμπη στα ανατολικά ενώ στα νότια σύνορα οικοδομήθηκε το ολυμπιακό χωριό που φιλοξένησε τους αθλητές των αγώνων της Αθήνας του 2004. Σήμερα οι κατοικίες αυτές κληρώνονται σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Γειτνιάζει δε με την Πολεμική Αεροπορία Δεκέλειας, τη σχολή Ικάρων και τα βασιλικά ανάκτορα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Διαδικτυακοί Τόποι Ενημέρωσης για τους Θρακομακεδόνες
Διαδικτυακή Πύλη Δήμου Δήμος Θρακομακεδόνων
Οδικοί Χάρτες Λεκανοπεδίου και Ευρύτερης Περιφέρειας Αττική και Google Earth
Λεωφορειογραμμές Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Γραμμές και Διαδρομές
Χαρακτηριστικά Δήμων & Κριτήρια Χρηματοδοτήσεων Υπουργείο Εσωτερικών
Αντικειμενικές Αξίες & Εμπορικότητα Δήμων Εθνικό Τυπογραφείο & Ημερησία

Πρότυπο:Βόρεια προάστια Πρότυπο:Βορειοανατολική Αττική Πρότυπο:Νομαρχία Ανατολικής Αττικής