Αικατερίνη του Τάραντα, κόμισσα του Κοπερτίνο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 5: Γραμμή 5:


==Βιογραφία==
==Βιογραφία==
Ήταν κόρη του [[Ραϋμόνδος ντελ Μπάλτσο Ορσίνι|Ραυμόνδου ντελ Μπάλτσο Ορσίνι]] ντι Νόλα και της [[Μαρία ντ'Ανγκιάν|Μαρίας του Ανγκιέν]], κόρης του Ιωάννη κόμη του Κάστρο. Ο Ιωάννης ήταν γιος του Βαλτέρ ντ'Ανγκιάν και της [[Ισαβέλλα ντε Μπριέν|Ισαβέλλας ντε Μπριέν]]. Αδελφός της ήταν ο [[Ιωάννης Αντώνιος ντελ Μπάλτσο Ορσίνι]].
Ήταν κόρη του [[Ραϋμόνδος ντελ Μπάλτσο Ορσίνι|Ραϋμόνδου ντελ Μπάλτσο Ορσίνι]] ντι Νόλα και της [[Μαρία ντ'Ανγκιάν|Μαρίας του Ανγκιέν]], κόρης του Ιωάννη κόμη του Κάστρο. Ο Ιωάννης ήταν γιος του Βαλτέρ ντ'Ανγκιάν και της [[Ισαβέλλα ντε Μπριέν|Ισαβέλλας ντε Μπριέν]]. Αδελφός της ήταν ο [[Ιωάννης Αντώνιος ντελ Μπάλτσο Ορσίνι]].


==Οικογένεια==
==Οικογένεια==

Έκδοση από την 15:33, 27 Μαΐου 2021

Αικατερίνη του Τάραντα
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση14ος αιώνας
Θάνατος15ος αιώνας
Πληροφορίες ασχολίας
Οικογένεια
ΣύζυγοςΤριστάν του Κλερμόν
ΤέκναΙσαβέλλα του Τάραντα
ΓονείςΡαϊμόνδος Ορσίνι ντελ Μπάλτσο και Μαρία του Ανγκιάν (κόρη του Ιωάννη)
ΑδέλφιαΙωάννης Αντώνιος Ορσίνι ντελ Μπάλτσο
Οικογένειαοικογένεια Ορσίνι
Θυρεός
Η Ισαβέλλα του Κλερμόν, κόρη της Αικατερίνης ντελ Μπάλτσο Ορσίνι, και σύζυγος του Φερδινάνδου Α΄ της Νάπολης.

Η Αικατερίνη, ιταλ. Caterina del Balzo Orsini da Taranto από τον Οίκο ντελ Μπάλτσο Ορσίνι ήταν κόμισσα του Κοπερτίνο suo jure.

Βιογραφία

Ήταν κόρη του Ραϋμόνδου ντελ Μπάλτσο Ορσίνι ντι Νόλα και της Μαρίας του Ανγκιέν, κόρης του Ιωάννη κόμη του Κάστρο. Ο Ιωάννης ήταν γιος του Βαλτέρ ντ'Ανγκιάν και της Ισαβέλλας ντε Μπριέν. Αδελφός της ήταν ο Ιωάννης Αντώνιος ντελ Μπάλτσο Ορσίνι.

Οικογένεια

Παντρεύτηκε τον ιππότη Τριστάν του Κλερμόν (1380 - π.1432), μέλος του γαλλικού Οίκου του Κλερμόν-Λοντέβ, που έγινε κόμης του Κοπερτίνο, το οποίο ήταν μέρος της προίκας της. Είχαν τέκνα:

  • Ισαβέλλα του Κλερμόν π. 1424-30 Μαρτίου 1465, παντρεύτηκε τον Φερδινάνδο Α΄ της Νάπολης (νόθο γιο του Αλφόνσου Ε΄ της Αραγονίας).
  • Σάντσια ντι Κιαρομόντε απεβ. 30 Μαρτίου 1468, κόμισσα του Κοπερτίνο και κυρία του Ναρντό. Το 1436 παντρεύτηκε τον Γραντσέσκο Β΄ ντελ Μπάλτσο (1410–1482) 3ο δούκα της Άντρια, ο οποίος έγινε κόμης του Κοπερτίνο, το οποίο ήταν μέρος της προίκας της.