Βοήθεια:Πρόχειρο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: μεγάλη προσθήκη Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
=ΑΣΟΣ ΚΟΥΠΑ=
Πρακτική Σημασία
Αυτό το χαρτί περιέχει ό,τι επιθυμεί η καρδιά. Μια ευτυχισμένη οικογένεια, αληθινοί φίλοι, εραστές γεμάτοι πάθος και συνεχής ψυχική γαλήνη, είναι σαφείς πιθανότητες. Βαθιές ελπίδες καν επιθυμίες έχουν μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθούν επειδή η μοίρα και η τύχη λάμπουν καλόβουλα πάνω στο ευτυχισμένο σκηνικό της στιγμής. Μια έξαρση καλόβουλης ενεργητικότητας από αυτή την πηγή της αφθονίας ανανεώνει και γιατρεύει κουρασμένα σώματα και πνεύματα. Όταν τη δεχτούμε, δημιουργούνται ευγενικά αισθήματα και σκέψεις για τους άλλους που, με τη σειρά τους, ανταμείβουν το άτομο με ικανοποιητική, εσωτερική αρμονία. Στην κοινωνική ζωή εμφανίζονται ευκαιρίες που προσφέρουν την πιθανότητα να συναντήσουμε πολλούς καινούργιους φίλους και εκείνοι που ψάχνουν για εραστή θα βρεθούν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή. Ρομαντικά πλαίσια δημιουργούνται στα πιο απροσδόκητα μέρη και σχέσεις ανθίζουν γρήγορα σ’ αυτή την ατμόσφαιρα. Το σεξ και η συγκίνηση μπαίνουν γρήγορα στη σκηνή και συχνά ακολουθούνται από μακροπρόθεσμες συμφωνίες. Η γονιμότητα συμβολίζεται επίσης από αυτό το χαρτί και μπορεί να ακολουθήσει η αρχή ενός καινούργιου οικογενειακού κύκλου και να ξαναρχίσει ολόκληρος ο κύκλος της ζωής.

Ψυχολογική Σημασία
Τα έντονα αισθήματα πρέπει να ελεγχθούν γιατί η καρδιά κυβερνά σαφώς το κεφάλι αυτή την εποχή. Η κρίση θα μπορούσε να είναι πολύ ανισόρροπη από ατομική άποψη αν και πρέπει τελικά να αναπτυχθεί μια καλή ισορροπία μόλις γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει μια μονόπλευρη άποψη.
Αυτή είναι μια δυνατή συμπαθητική επιρροή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση που χρειάζεται αγάπη και κατανόηση. Θα ηρεμήσει τους θυμωμένους, θα φέρει ισορροπία σε μια υπερρεαλιστική κατάσταση και εισάγοντας χιούμορ σε ανησυχητικό χρηματικό πρόβλημα διώχνει εντελώς τους φόβους. Από μόνο του αυτό το χαρτί έχει τη δύναμη να εισάγει αισθηματική ευτυχία και εσωτερική ικανοποίηση.

Ανάποδα
Πρέπει να περιμένουμε μια στείρα κατάσταση. Η έλλειψη κατανόησης, η απουσία αισθημάτων για τους άλλους και η γενική απάθεια διώχνει κάθε ελπίδα αισθηματικής ευτυχίας. Μια μεγάλη απογοήτευση φέρνει μοναξιά – με μια ραγισμένη καρδιά κρυμμένη κάτω από ένα τσακισμένο εξωτερικό.

==ΔΥΟ ΚΟΥΠΑ==
Πρακτική Σημασία
Το δεύτερο χαρτί αυτού του χρώματος κρατάει το κλειδί για αρμονικές σχέσεις όπου δύο καρδιές χτυπάνε μαζί. Το κατά πόσο δύο μπορούν να ζήσουν το ίδιο φτηνά με έναν είναι όμως άλλο ζήτημα γι’ αυτό πρέπει να συμβουλευτούμε σχετικά τα καρά και τα σπαθιά. Ατομικά έχει αναπτυχθεί μια καλή σχέση ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό εγώ, με αποτέλεσμα μια πιο εξωστρεφή άποψη της ζωής. Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει το γάμο και όλες τις ρομαντικές σχέσεις. Τυχαίες
συναντήσεις και ανανέωση γνωριμιών θα ανθίσουν σε βαθιές και ευτυχισμένες φιλίες που μερικές θα καταλήξουν σε γάμο και άλλες όχι. Κάθε σεξουαλική σχέση – από το πρώτο φιλί μέχρι τον ολοκληρωμένο έρωτα -συμβολίζονται επίσης από τις δύο καρδιές αυτού του χαρτιού. Πολλά πάρε – δώσε που είναι σύντροφοι από μόνοι τους χρειάζονται για τη διατήρηση αυτής της λεπτής ισορροπίας, αλλά μπορεί να γίνει με μεγάλη επιτυχία όταν υπάρχει κοινός σκοπός. Εκτός από τους ερωτευμένους ανθούν οι σχέσεις μεταξύ φίλων, γειτόνων, συνεργατών και συγγενών και πρέπει να υπάρχει μεγάλη δικαιοσύνη και ισότητα παντού. Είναι η κατάλληλη στιγμή για την εξομάλυνση διαφορών και μακροχρόνιων διαφωνιών. Αυτά τα προβλήματα θα εμφανισθουν γι’ αυτό να είσαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσετε με συμπάθεια. Ο συγκερασμός των ιδεών θα υπερδιπλασιάσει τις ανταμοιβές και δεν πρέπει να αφήσετε την υπερηφάνεια να εμποδίσει την πρόοδο περισσότερο από όσο χρειάζεται. Είναι η κατάλληλη στιγμή για ένωση στην θεωρία αν όχι και στην
πράξη.

Ψυχολογική Σημασία
Ένα φυσικό αίσθημα δίκαιου και το σωστό παιχνίδι ανοίγει το δρόμο για μεγαλύτερη κατανόηση της δράσης και της αντίδρασης, της σποράς και του θερισμού, του Γιν και του Γιανγκ. Αυτές είναι οι βασικές αρχές της ψυχολογίας και του σύμπαντος στο σύνολο του και δίνουν εσωτερική γαλήνη καθώς και μια εξωτερική ατμόσφαιρα αρμονίας. Είναι μια διπλή επιρροή που επηρεάζει καρδιές και αισθήματα. Προσφέρεται η ευτυχία για κοινά αισθήματα και ευτυχία, ίσως από κοινωνικές δραστηριότητες ή διακοπές. Επικρατεί μια γενική ειρηνική ατμόσφαιρα, που αφήνει χρόνο για ανάπαυση και κάλυψη των πιο παραμελημένων πλευρών της οικογενειακής ζωής. Κοινές εμπειρίες φέρνουν γέλιο και χαρά.

Ανάποδα
Τα χαρτιά δείχνουν δυσαρμονία ανάμεσα σε ερωτευμένους, φίλους και συγγενείς. Οι αισθηματικές σχέσεις είναι πολύ ασταθείς και η γενική διαφωνία κάνει τη ζωή ανυπόφορη. Η αποκάλυψη των προσωπικών αισθημάτων στους άλλους θα προκαλέσει ακόμα περισσότερες παρανοήσεις και θα επιδεινώσει την κατάσταση.

==ΤΡΙΑ ΚΟΥΠΑ==
Πρακτική Σημασία
Το τρίτο χαρτί αυτού του χρώματος δείχνει αισθηματική σταθερότητα και σημαντικό έλεγχο των προσωπικών αισθημάτων. Μια ήρεμη εμπιστοσύνη προσελκύει άλλους με ίδιο χαρακτήρα και μια καινούργια δύναμη χαρακτήρα δίνει ακόμα μεγαλύτερη ενθάρρυνση για την επιδίωξη του αντικείμενου της επιθυμίας της καρδιάς. Αυτό το χαρτί συμβολίζει επίσης γονιμότητα, γέννηση και αναγέννηση σε όλους τους τομείς. Μπορούμε να περιμένουμε με σιγουριά ρομαντική ευτυχία. Μια καινούργια αισθηματική σταθερότητα αυξάνει την ελκυστικότητα και οι ερωτευμένοι πρέπει να βρίσκουν τη ζωή ιδιαίτερα ικανοποιητική. Οι φίλοι και συγγενείς φαίνονται πιο βολικοί από το συνηθισμένο και όλα πάνε καλά και ομαλά. Εκείνοι που είναι τρελά ερωτευμένοι μπορούν να περιμένουν μια αμοιβή για την αφοσίωση τους και ένας τρόπος έκφρασης της είναι μια αύξηση από δύο σε τρεις. Ένα καινούργιο μωρό θα μπορούσε να είναι το ένα που θα προστεθεί γι αυτό να είσαστε προετοιμασμένοι. Η γονιμότητα της φαντασίας είναι επίσης έτοιμη να δώσει το παιδί της που όπως το φυσικό συμβολικό του αντίστοιχο είναι γεμάτο ελπίδες και δυνατότητες για το μέλλον. Είναι σαν να έχουμε τελειώσει μια μεγάλη περίοδο εκπαίδευσης και έχοντας τελειώσει τη σπορά, ετοιμαζόμαστε ν' αρχίσουμε τη συγκομιδή. Η σοδειά είναι ένα βραβείο που μας κάνει να είμαστε πραγματικά περήφανοι. Η άφθονη αισθηματική ευτυχία πρέπει να αποθηκεύεται και να φυλάγεται για μια βροχερή μέρα.

Ψυχολογική Σημασία
Η προσωπική προσπάθεια έχει δώσει αισθηματική σταθερότητα. Αυτή είναι μια ανώτερη πνευματική κατάσταση που δίνει δύναμη σκοπού σε πρακτικούς στόχους και φιλοδοξίες. Περιμένετε πρόοδο από τα σχέδια σας. Αυτή η επιρροή αποκαθιστά κάθε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αν υπάρχει επιθυμία για συγκεκριμένο σύντροφο αυτή η καινούργια εσωτερική σταθερότητα θα τον προσελκύσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ένα πλεόνασμα πνευματικής ενέργειας δημιουργεί μια πολύ πιο σταθερή ατμόσφαιρα, γι αυτό η ζωή θα πρέπει να γίνει γενικά πιο ευτυχισμένη κι εύκολη.

Ανάποδα
Η αισθηματική προσπάθεια πάει χαμένη σε λάθος κατεύθυνση. Οι σχέσεις αποδεικνύονται ελάχιστα ικανοποιητικές λόγω λανθασμένης κρίσης του χαρακτήρα. Οι εραστές και φίλοι φαίνονται αναξιόπιστοι αλλά η αλήθεια είναι ότι το λάθος είναι πολύ πιο κοντά μας. Μην παίρνετε θέσεις σε αμφίρροπες φιλονικίες όπου κανείς δεν μπορεί να νικήσει.

==ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΥΠΑ==
Πρακτική Σημασία
Το τέταρτο χαρτί αυτού του χρώματος τραβάει τους αισθηματικούς σπόγγους της καρδιάς. Υπάρχει φόβος μήπως γείρουμε υπερβολικά προς τη μια πλευρά και η ζωή φαίνεται αυτή τη στιγμή μάλλον σαν σχοινοβασία. Προσοχή μήπως πέσετε από τη Σκύλα στη Χάρυβδη αλλά ταυτόχρονα μην μένετε αδρανείς. Κάτι πρέπει να γίνει αλλά το ερώτημα είναι τι και πότε;. Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει την αισθηματική ανεξαρτησία. Έχει αναπτυχθεί όχι τόσο από την ευτυχία αλλά περισσότερο από οδυνηρές εμπειρίες που έκοψαν τα σκοινιά. Έχοντας φτάσει σ’ αυτό το μοναχικό στάδιο ο φόβος μήπως δείξουμε τα πραγματικά μας αισθήματα υπάρχει και τα αισθήματα ενεργούν σον φράγμα που εμποδίζει τις ρομαντικές συναντήσεις. Τα μέλη του αντίθετου φίλου αντιμετωπίζονται με σαφή δυσπιστία και έλλειψη εμπιστοσύνης σ’ αυτά και στον εαυτό μας έχει σχηματίσει μια αρνητική συμμαχία. Στους οικογενειακούς κύκλους βασιλεύει η δυσαρμονία. Καυγάδες και διαφωνίες μπορεί κάλλιστα να προκαλέσουν ανησυχία αλλά αν αντιμετωπίσουμε σωστά την κατάσταση ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων θα εξαλειφθεί και η κατάσταση θα μπορέσει γενικά να ησυχάσει. Η ταλάντευση από τα ψηλά στα χαμηλά από αισθηματική άποψη δημιουργεί ασταθείς καταστάσεις και σχέσεις και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τολμηρές αποφάσεις που θα μπορούν κάλλιστα να μας κάνουν να μετανιώσουμε αργότερα. Θα ήταν καλύτερα να μην κάνουμε τίποτα παρά να καταστρέψουμε το μέλλον αλλά αν η δράση είναι αναπόφευκτη προσπαθήστε να κάνετε βήματα που δεν κατευθύνονται από τις επιθυμίες της καρδιάς. Να θυμόσαστε πως και το μυαλό πρέπει να πει τη γνώμη του.
Ψυχολογική Σημασία
Τα αμφιταλαντευόμενα αισθήματα προκαλούν μανιοκαταθλιπτικές διαθέσεις. Αν φταίνε οι εξωτερικές συνθήκες συγκεντρωθείτε στην εφαρμογή μιας μέσης οδού. Αν τα εσωτερικά αισθήματα χρωματίζουν και πυροδοτούν καταστάσεις μάθετε να αναγνωρίζετε τις δύο άκρες
της ιδιοσυγκρασίας και να τις εναρμονίζετε νοερά. Αυτό το χαρτί διαταράσσει τα αισθήματα. Η προέλευση της επιρροής του βρίσκεται σε πικρές εμπειρίες του παρελθόντος που είναι καλύτερα να ξεχαστούν αν πρόκειται ποτέ να κερδίσουμε τη μελλοντική ευτυχία. Μερικές φορές δίνει προστασία από περίπλοκες ερωτικές υποθέσεις. ‘Άλλοτε ανοίγει την πόρτα για μονομερείς σχέσεις που γίνονται απελπισμένες ρομαντικές ελπίδες. Μείνετε σταθερός και περιμένετε να φυσήξουν οι άνεμοι της αλλαγής.

Ανάποδα
Άνισες συμφωνίες στον έρωτα φέρνουν εσωτερική δυστυχία. Τίποτα δεν θα συμβεί ποτέ για ν’ αλλάξει την κατάσταση γι αυτό συνιστάται να προσπαθήσετε να ξεχάσετε το παρελθόν, να δεχθείτε το παρόν και να κάνετε σχέδια για ένα καλύτερο μέλλον. Η εξοικείωση φέρνει περιφρόνηση γι’ αυτό μην κάνετε κι αυτό το λάθος μαζί με όλα τ’ άλλα.

==ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΠΑ==
Πρακτική Σημασία
Το πέμπτο χαρτί αυτού του χρώματος συμβολίζει την ανάγκη επικοινωνίας με κάποιον και ολοκλήρωσης αυτής της φιλίας, οι σεξουαλικές σχέσεις, ιδιαίτερα στον αισθηματικό τομέα, χρειάζονται προσεκτική μεταχείριση γιατί τα αισθήματα θα μπορούσαν να καταστρέψουν την σταθερότητα και τα πάντα. Η ευτυχία ενθαρρύνεται αν και θα μπορούσε να χαθεί με την εφαρμογή μετωπικής πολιτικής. Γι αυτό προσπαθήστε να κερδίσετε χρόνο: σκεφτείτε το αύριο και το σήμερα. Το μήνυμα αυτού του χαρτιού είναι «τα γαλήνια νερά είναι βαθειά». Σημαίνει μια δυνατή επιθυμία να ξεφεύγουμε από τα αληθινά αισθήματα λόγω μοιρασμένης πίστης ή κόμπλεξ ενοχής. Η καρδιά και η ψυχή έχουν αφοσιωθεί σε μια ερωτική επιδίωξη εις βάρος της λογικής και πρέπει να προσέξουμε πριν κοπούν όλες οι γέφυρες. Είναι μια περίοδος μεγάλης δοκιμασίας όπου τα ερωτήματα προς την καρδιά χρειάζονται ειλικρινείς απαντήσεις. Οι ενέργειες που θα
κάνουμε τώρα θα έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και επειδή προέρχονται από τα αισθήματα, χρειάζεται σημαντικός περιορισμός.Οι σεξουαλικές επιθυμίες πρέπει να ελεγχθούν αυστηρά για να μην παρεξηγηθούν. Επίσης και άλλα έντονα αισθήματα που μπορεί να χρειάζονται χαλιναγώγηση είναι εκείνα που μπορεί να εμφανιστούν σαν παθιασμένα θρησκευτικές πεποιθήσεις ή εθνικιστικά ξεσπάσματα. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο ν’ αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Μερικές φορές βρίσκεται κάτω από δικαιολογίες που οδηγούν σε αρνητικότητα και αδράνεια. ‘Άλλοτε εκδηλώνεται σε θετικότητα και υπέρ αντίδραση, που φτάνει στο όριο του υπερβολικού φανατισμού.

Ψυχολογική Σημασία
Η ενοχή εμφανίζεται σαν αυτολύπηση τη μια στιγμή και σαν επιθετικότητα εναντίον των άλλων την επομένη. Η απογοήτευση από έλλειψη αισθηματικής διεξόδου προκαλεί συσσώρευση πνευματικής ενέργειας που πρέπει να ελευθερωθεί σωματικά με τη μορφή του σεξ ή του αθλητισμού ή να εκφρασθεί πνευματικά με φιλοσοφικές έννοιες. Αυτή η επιρροή μας ενθαρρύνει να ξεφύγουμε από τα πραγματικά προβλήματα. Είναι το χαρτί του «κρυψίματος του κεφαλιού στην άμμο» αλλά δυστυχώς μια τέτοια συμπεριφορά δεν θα διώξει τα προβλήματα. Μια γενναία καρδιά είναι απαραίτητη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Η δύναμη φαίνεται να έρχεται από το πουθενά μόλις αντιμετωπίσουμε τον κόσμο γιατί τότε οι άλλοι θα κάνουν κινήσεις που βελτιώνουν φοβερά την κατάσταση. Αλλά η πρώτη κίνηση πρέπει να έρθει μέσα από το άτομο.

Ανάποδα
Το να κλείνεις τα μάτια στις προσωπικές υποθέσεις δίνει στους άλλους την ευκαιρία να σ’ εκμεταλλευτούν. Η τεμπελιά και η δειλία προσθέτει νέα προβλήματα στα παλιά και υπάρχει επείγουσα ανάγκη αλλαγής κατεύθυνσης. Ουρανόσταλτες ευκαιρίες εμφανίζονται αλλά αγνοούνται σταθερά.

==ΕΞΙ ΚΟΥΠΑ==
Πρακτική Σημασία
Το έκτο χαρτί αυτού του χρώματος φέρνει πιο κοντά τον πόθο της καρδιάς, αλλά με κάποιο αντάλλαγμα. Δύο καταστάσεις συγκρούονται αλλά για την πνευματική ηρεμία πρέπει τελικά να συγχωνευθούν με κάποιο τρόπο γιατί ένας συμβιβασμός είναι αναπόφευκτος. Μπορούμε να ελπίζουμε στο καλύτερο και από τους δύο κόσμους αλλά επειδή αυτό το χαρτί δεν συμβολίζει πραγματική ολοκλήρωση αλλά μόνο ένα βήμα, δεν πρέπει να περιμένουμε άμεση
κατάληξη. Αυτό το χαρτί συμβολίζει κάποια μορφή αυτοθυσίας, που είναι αυτοεπιβεβλημένη ή αποτέλεσμα άτυχων συνθηκών. Η αποδοχή είναι η μόνη απάντηση σ’ αυτό το στάδιο αν και δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να μείνουν αμετάβλητα. Μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουμε πολλά για κάτι που θέλει η κάρδια πάνω από κάθε τι άλλο αλλά είναι τρέλα να το φτάσουμε σε μαρτύριο. Το να είμαστε υπηρέτες της οικογένειας μας ή να χρειαστεί να πάρουμε τη δεύτερη θέση στα αισθήματα κάποιου είναι βασικά το ίδιο. Μια μονόπλευρη ερωτική σχέση ή μια κατάσταση αιώνιου τριγώνου είναι γνωστό έδαφος για πρόθυμη αυτοθυσία. Αυτό το χαρτί προειδοποιεί πως δεν πρέπει να αφήνουμε την καρδιά να κυβερνά άνευ όρων γιατί η αυτοκαταστροφή επέρχεται πολύ γρήγορα, αντικαθιστώντας την ευτυχία με πόνο. Αν αυτό θεωρηθεί σαν απαραίτητη εμπειρία μπορούμε να μάθουμε πολλά αλλά όταν κοιτάζουμε πίσω μας δεν πρέπει να μετανιώνουμε ποτέ για τίποτα.

Ψυχολογική Σημασία
Δεν υπάρχει εσωτερική γαλήνη αυτή τη στιγμή. Η ανεξαρτησία είναι επιθυμητή αλλά οι φόβοι της μοναξιάς εμποδίζουν την πρόοδο προς αυτήν. Τουλάχιστον ο σκοπός μας ακολουθεί τη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να γίνει ο στόχος για το μέλλον. Είναι μια προσωπική επιρροή που θα μπορούσε τελικά να γίνει ραβδί για την πλάτη σας. Αφήνει τους άλλους να εκμεταλλευτούν την πίστη σας αλλά ταυτόχρονα ενθαρρύνει την πράξη της αγνής θυσίας που είναι χάρισμα για κείνους που χρειάζονται πραγματικά βοήθεια.

Ανάποδα
Μαζοχιστικές τάσεις προσελκύουν τα προβλήματα των άλλων και τα δικά σας, που πάντα θα βαραίνουν στην πλάτη σας. Η αισθηματική ενεργητικότητα εξαντλείται και τα χαρτιά δείχνουν και σκληρή σωματική δουλειά. Αν αφήσετε αυτή την κατάσταση να συνεχιστεί η εσωτερική επανάσταση θα προκαλέσει απερίγραπτες δυσκολίες και πνευματική αναταραχή. Γι αυτό η αυτοβοήθεια αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας.

==ΕΠΤΑ ΚΟΥΠΑ==
Αριθμητική Σημασία
Το έβδομο χαρτί αυτού του χρώματος είναι πλήρες από μόνο του και σημαίνει μεγάλες προσωπικές δυνατότητες για ευτυχία στο μέλλον. Όλες οι επιθυμίες της καρδιάς περιέχονται μέσα σ’ αυτό το χαρτί και αν το παιχνίδι της ζωής παιχτεί σύμφωνα με τους κανόνες, ασφαλώς οι επιθυμίες και οι ελπίδες θα βγουν αληθινές. Η αυτοϊκανοποίηση είναι δικαιολογημένη γιατί κερδήθηκε σαν
αποτέλεσμα φιλοσοφικών αντιδράσεων στα προβλήματα της ζωής.
Πρακτική Σημασία
Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει ατομικές επιθυμίες για προσωπική ευτυχία και αντικατοπτρίζει την συναισθηματική πλευρά του εαυτού: αυτό είναι γνωστό μόνο στο ενδιαφερόμενο άτομο. Τα μυστικά της καρδιάς αποκτούν ξαφνικά μεγάλη σημασία γιατί τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε κάτι γι* αυτά. Η σταθερότητα έχει αναπτυχθεί από την εμπειρία του παρελθόντος, φέρνοντας ήρεμη σιγουριά με την ελκυστικότητα και το μυστικισμό της. Γι αυτό αν
συνδυαστεί με θετική ορμή, όλα τα ρομαντικά όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά. Αλλά αν αφήσουμε την αναποφασιστικότητα να παρεμβαίνει, δυστυχώς θα σβήσουν πολύ γρήγορα. Σύντομα θα παρουσιαστεί μια ευκαιρία που θα προσφέρει την δυνατότητα έκφρασης καλλιτεχνικών ταλέντων. Αυτό θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμες επιδράσεις και να φτάσει σε σημαντική επιτυχία ή και φήμη. Γι αυτό είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε τον απολογισμό των ονείρων και των ελπίδων και να αρχίσετε δουλειά για την επίτευξη τους. Πρέπει να εξερευνήσετε καινούργιους δρόμους, ιδιαίτερα εκείνους που φέρνουν έναν αντιπερισπασμό από
τα καθημερινά προβλήματα.
Ψυχολογική Σημασία
Πρέπει να αφήσετε ένα πλεόνασμα συναισθηματικής ενεργητικότητας να εκφραστεί ελευθέρα γιατί υπάρχει κίνδυνος να γίνει νευρική ένταση. Αυτό αντιπροσωπεύει το λίμπιντο, την βασική κινητήρια δύναμη που κατά τον Φρόιντ, χρειάζεται μια τακτική σεξουαλική διέξοδο.
Επιρροή
Αυτή είναι μια ισχυρή προσωπική επιρροή που μπορεί να οδηγήσει τις αισθηματικές και βαθύτερες συνθήκες προς την επιθυμητή κατάληξη. Συμπάθεια και κατανόηση ηρεμεί ταραγμένα άτομα και δύσκολες καταστάσεις. Οι ερωτευμένοι μπορούν να περιμένουν με σιγουριά μια καλή ανταπόκριση από εκείνους που επιθυμούν περισσότερο και πρέπει να φροντίσουν να σημαδεύει το βέλος του Έρωτα την σωστή καρδιά.
Ανάποδα
Η αποτυχία εκμετάλλευσης μιας ρομαντικής κατάστασης θα φέρει πικρή μετάνοια. Οι ελπίδες για ξεχωριστή συνάντηση με κάποιον θα
διαψευσθούν από έλλειψη πρωτοβουλίας και θάρρους. Τα χαρτιά δείχνουν μια ερωτική απογοήτευση που οφείλεται εντελώς σε
προσωπική αμέλεια και όχι στην έλλειψη ευκαιρίας.
==ΟΚΤΩ ΚΟΥΠΑ==
Αριθμητική Σημασία
Το όγδοο χαρτί αυτού του χρώματος είναι παράδοξο γιατί σημαίνει
πιθανότητες που έχουν σαν αποτέλεσμα τέλεια αρμονία ή πικρή απογοήτευση. Δεν υπάρχουν ημίμετρα, γι* αυτό πρέπει να
περιμένετε απόλυτες καταστάσεις. Η δυσκολία εμφανίζεται όταν
πρέπει να ληφθούν τελικές αποφάσεις. Αλλά αν μπορείτε να το κάνετε επιτυγχάνετε άμεση πνευματική γαλήνη. Αν οι φιλίες δεν είναι τόσο ικανοποιητικές όσο θα έπρεπε, είναι η κατάλληλη στιγμή
για να σταματήσετε και να ξαναρχίσετε.
Πρακτική Σημασία
Προσφέρεται ευτυχία με κάποιο τίμημα. Επιφανειακά όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά αλλά εσωτερικά υπάρχει ένα αίσθημα αισθηματικής αβεβαιότητας. Αντιμετωπίστε την κατάσταση με θετικότητα και αγνοήστε τα αρνητικά σημάδια όσο περισσότερο μπορείτε γιατί είναι λιγότερο σημαντικά από όσο φαίνονται. Ξεχάστε το παρελθόν, αν μπορείτε. Αν δεχτείτε τα δώρα που σας προσφέρουν σαν δείγματα πραγματικής αγάπης και όχι σαν καλόπιασμα, τότε κάθε προσωρινή διαφωνία με την οικογένεια, τους φίλους ή τους εραστές θα ξεχαστεί γρήγορα. Κοινωνικά γεγονότα, ρομαντικές στιγμές και αισθηματικά ταξίδια θα φέρουν χαρά στην καρδιά αλλά και πάλι
προσπαθήστε να αγνοήσετε όλες τις πλευρές που απειλούν να
υπονομεύσουν τη σημερινή ευτυχία.
Η ευαισθησία είναι τώρα πολύ μεγάλη γι αυτό προσέξτε μην βιαστείτε να βγάλετε λανθασμένα συμπεράσματα, ιδιαίτερα σχετικά με τα αισθήματα. Αισθήματα ενοχής είναι πιθανά και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εσωτερική σύγκρουση. Οι βιαστικές ενέργειες θα σας κάνουν να μετανιώσετε αργότερα, γι αυτό κλείστε τα μάτια σε ορισμένα πράγματα.
Ψυχολογική Σημασία
Υπάρχει διάσπαση που μπορεί να χρειαστεί καιρό για να εξαλειφθεί. Τα βαθειά αισθήματα είναι χωρισμένα και ο μόνος τρόπος για να
ενωθούν είναι να στρέφετε την. προσοχή σας σε εξωτερικές πρακτικές πλευρές όπου μπορείτε να βρείτε μια πραγματική λύση.
Επιρροή
Η επιρροή αυτού του χαρτιού ρίχνει νέο φως σε παλιές καταστάσεις που σχετίζονται με αισθηματικά ζητήματα. Υπάρχουν δυο πλευρές
σε κάθε ερώτηση και θα φανούν πολύ καθαρά. Ακόμα κι έτσι μην
περιμένετε να φτάσετε εύκολα σε συμπεράσματα, γιατί θα χρειαστεί υπομονή για να διατηρήσετε την αρμονία.
Ανάποδα
Οι προκαταλήψεις σας θα σας εμποδίσουν να δείτε και πολύ περισσότερο να πάρετε έναν εναλλακτικό δρόμο. Οι μονομερείς
απόψεις, αν τις αφήσετε να διατηρηθούν, θα φέρουν τελικά
καταστροφή των αισθηματικών σχέσεων και θα αφήσουν ένα κενό που θα είναι πολύ δύσκολο να γεμίσει. Εμπόδια στο δρόμο της
αγάπης και αντίθεση σε αισθηματικά ταξίδια θα είναι σχεδόν
αναπόφευκτα.
==ΕΝΝΙΑ ΚΟΥΠΑ==
Αριθμητική σημασία
Το ένατο χαρτί αυτού του χρώματος θεωρείται το πιο τυχερό στην τράπουλα και είναι γνωστό σαν το χαρτί της επιθυμίας ή
του πόθου της καρδιάς. Γι αυτό όσοι ενδιαφέρονται για σοβαρούς αισθηματικούς δεσμούς και ζητήματα που αφορούν την καρδιά μπορούν να περιμένουν πλήρη ολοκλήρωση. Σαν τετράγωνο του τρία, αυτός ο αριθμός έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό του την σταθερότητα. Το θάρρος για ρομαντικές προσεγγίσεις και η σιγουριά για να φτάσουμε μέχρι
το τέλος θα αναπτυχθεί ασφαλώς σαν αποτέλεσμα της.
Πρακτική Σημασία
Φτάνουμε σε μια εξαιρετική ρομαντική νότα όπου ο κόσμος φαίνεται όμορφος. Αφού όλοι αγαπούν τους ερωτευμένους όλα είναι όμορφα. Εκείνοι που έχουν μια μυστική επιθυμία μπορούν να περιμένουν ότι θα εκπληρωθεί με λίγη προσπάθεια. Πρέπει να ληφθούν θετικά μέτρα ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα γιατί χρειάζονται δύο για μια συμφωνία. Εκτός από αυτές τις καλές ρομαντικές ενδείξεις, και οι οικογενειακές υποθέσεις θα ευημερήσουν. Υπάρχει άφθονη εσωτερική καλή θέληση και αυτή επηρεάζει όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί της. Η ζωή φαίνεται πραγματικά ρόδινη και τα προβλήματα είναι ελάχιστα.
Σύντομα θα έχουμε μια ευκαιρία να εκπληρώσουμε τον πόθο της καρδιάς μας αλλά αυτή θα μπορούσε να χαθεί χωρίς προσωπική προσπάθεια. Η μελλοντική ευτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα αυτής της ευκαιρίας και πρέπει να είσαστε έτοιμοι να την αρπάξετε και με τα δυο χέρια.
Ψυχολογική Σημασία
Η μοναξιά γίνεται μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία. Η εμπειρία μιας πλήρους εσωτερικής ζωής ενισχύει το σκοπό και φωτίζει τις λιγότερο γνωστές σκοτεινές γωνιές του μυαλού. Η πλήρης
πνευματική γαλήνη φέρνει μεγάλη ευτυχία.
Επιρροή
Αυτή η επιρροή είναι πραγματικά ρομαντική. Κρυφές επιθυμίες
θα φωτιστούν και τα χαρτιά δείχνουν επικείμενη συνάντηση με εραστή. Η ζωή γενικά θα γίνει πιο ευτυχισμένη και συναρπαστική σαν αποτέλεσμα της ατμόσφαιρας που επικρατεί.
Τώρα είναι η στιγμή να κάνετε μια ευχή, ξέροντας πως έχει μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.
Ανάποδα
Η υπερβολικά ρομαντική ατμόσφαιρα ενθαρρύνει τους ερωτευμένους να γελοιοποιούνται γι αυτό προσοχή. Η υπερβολικά ενθουσιώδης συμπεριφορά θα έχει σαν αποτέλεσμα να παρεξηγηθούν οι προθέσεις σας και το αντικείμενο της επιθυμίας της καρδιάς σας θα απομακρυνθεί. Υπερβολική αισθηματικότητα από την άλλη πλευρά θα μπορούσε να
καταστρέψει ένα σχέδιο το ίδιο εύκολα όσο η υπέρ σεξουαλική
προσέγγιση.
==ΔΕΚΑ ΚΟΥΠΑ==
Αριθμητική Σημασία
Το δέκατο χαρτί αυτού του χρώματος δείχνε πως ένας ακόμα
γύρος της αισθηματικής πλευράς της ζωής έχει ολοκληρωθεί. Η κορύφωση αυτού του κύκλου εκδηλώνεται σαν εσωτερική
γαλήνη και σιγουριά. Γρήγορα αρχίζει μια καινούργια φάση, στηριγμένη στα θεμέλια του παρελθόντος και πρέπει να γίνουν χωρίς καθυστέρηση σχέδια για το μέλλον που αφορούν την οικογένεια, τους αισθηματικούς δεσμούς και όλα τα ευτυχισμένα γεγονότα. Οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες αλλά θα είναι καλόδεχτες.
Πρακτική Σημασία
Μια πολύ ξεχωριστή και ευχάριστη έκπληξη φέρνει ευτυχία και χαρά. Ανταμοιβές προσπαθειών του παρελθόντος φέρνουν απροσδόκητα δώρα κι ένα ευτυχές γεγονός. Αυτό θα μπορούσε να είναι ο ερχομός ενός μωρού, μια πρόσκληση σε γάμο, οικογενειακή συγκέντρωση, πάρτι ή συνάντηση με φίλο ή
εραστή χαμένο για πολύ καιρό. Υπάρχει ένα αίσθημα προσμονής στον αέρα. Αυτό ενεργεί σαν προστασία από τις αρνητικές πράξεις. Αναμένεται πρόοδος για την οικογένεια σαν σύνολο και η εσωτερική ικανοποίηση φέρνει μεγάλες ελπίδες ευτυχίας στο άτομο. Τα χαρτιά δείχνουν ρομαντικές συναντήσεις και οι ερωτευμένοι μπορούν να περιμένουν μια εξαιρετικά συναρπαστική περίοδο όπου θα μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο ο ένας στον άλλο
από όσο θεωρούσαν δυνατό. Αν και η δουλειά και η διασκέδαση δεν συμβιβάζονται συνήθως είναι μια από τις λίγες περιπτώσεις που η μια θα βοηθήσει την
άλλη. Κοινωνικές επαφές και διασκέδαση οδηγούν στην επέκταση των υλικών αγαθών και γι αυτό μην διστάσετε να καλέσετε το διευθυντή σας για δείπνο. Αν είσαστε το αφεντικό τότε περιποιηθείτε τους υπαλλήλους σας και σε αντάλλαγμα θα σας είναι πιστοί. Είναι μια εποχή που έχετε τα μέσα για
συμπάθεια, φιλία και γενναιοδωρία.
Ψυχολογική Σημασία
Η προοπτική της μοίρας γίνεται ξαφνικά πολύ σημαντική. Τα εσωτερικά κίνητρα μπορούν να εξεταστούν με βαθειά σκέψη
αλλά τώρα δεν είναι κατάλληλη στιγμή γιατί χρειάζεται δράση και πρέπει να σταματήσει η αδράνεια.
Επιρροή
Είναι μια ισχυρή προστατευτική επιρροή που προστατεύει από την αισθηματική αγωνία και το τραύμα. Προσωπικές συγκρούσεις δεν θα φέρουν μόνιμη βλάβη και οι καυγάδες και οι παρεξηγήσεις θα μπαλωθούν γρήγορα. Υπάρχει ένα στοιχείο έκπληξης στον αέρα και η εισαγωγή απροσδόκητων γεγονότων
θα έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλη ευτυχία κάνοντας τη ζωή πιο ανάλαφρη και ξεκούραστη.
Ανάποδα
Χάνουμε ρομαντικές ευκαιρίες με αποτέλεσμα την
αυτακατηγορία. Αρνητικά αισθήματα δημιουργούν ένταση που αυξάνεται σε σημείο ρήξης. Αυτό θα καθαρίσει τον αέρα αλλά
προειδοποιεί πως ο ίδιος δυσάρεστος κύκλος θα ξαναρχίσει εκτός αν αναγνωρίσουμε την πραγματική κατάσταση και κάνουμε αλλαγές.
==ΒΑΛΕΣ ΚΟΥΠΑ==
Σημασία του Βαλέ
Σαν αγόρι ή νέος αυτός ο Βαλές είναι γεμάτος διασκέδαση. Ανωριμάσει αισθηματικά θα γίνει ο Ρήγας κούπα αλλά θα διατηρήσει την αγορίστικη εμφάνιση σ’ όλη του τη ζωή. Πιθανώς ευγενικός, φαίνεται να χάνει όταν πρέπει να πάρει στα σοβαρά δυσκολίες και προβλήματα. Αυτό προκαλεί απογοήτευση. Μια γενικά αύρα ανωριμότητας – ένα χαρακτηριστικό που, αν αναγνωριστεί δεν ξεχνιέται ποτέ – τον κάνει συμβολικά Πήτερ Παν.
Πρακτική Σημασία
Όπως ο Ρήγας και η Ντάμα αυτού τού χρώματος, είναι εκ παραδόσεως ξανθός. Ανέμελος σ’ όλη του τη ζωή, απολαμβάνει περισσότερο τα αθλήματα για την κοινωνικότητα που προσφέρουν
παρά για την άσκηση. Αν και δεν έχει το πνεύμα του ανταγωνισμού έχει μια αθλητική στάση απέναντι στη ζωή -και έτσι έχει μεγάλη δημοτικότητα, ιδιαίτερα με τις γυναίκες. Στη δουλειά του, δεν φαίνεται να παίρνει προαγωγές αλλά εφόσον οι κύριοι σκοποί του είναι η ευτυχία και η ανέμελη ζωή, αυτό δεν τον ενοχλεί
υπερβολικά.
Όταν είναι ερωτευμένος μπορεί να πληγωθεί εύκολα και το δείχνει. Η συνήθεια του να δείχνει καθαρά τα αισθήματα του δεν τον
βοηθάει και μπορεί να δημιουργήσει άτυχες σχέσεις. Όταν παντρεύεται συχνά πιστεύουν πως είναι γιος της γυναίκας του, γιατί
είναι σχεδόν χωρίς ηλικία. Ακόμα και όταν παίρνει τη σύνταξη του, αυτό το άτομο έχει
αγορίστικο πρόσωπο. Αλλά αυτή η νεανική εμφάνιση δεν αλλάζει
με τίποτα τον παράξενο γέρικο χαρακτήρα που έχει αναπτυχθεί
μέσα του με τα χρόνια. Αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε την καλοσύνη που είναι βασική για την αφελή του φύση.
Ψυχολογική Σημασία
Ο Βαλές δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά και δεν πρέπει να περιμένει να το κάνουν και οι άλλοι. Είναι ευγενικός, ποιητής και
ονειροπόλος, αλλά πλήττει πολύ εύκολα. Πρέπει να αναπτύξει πρακτικά ενδιαφέροντα γιατί διαφορετικά θα πάθει πολύ γρήγορα κατάθλιψη.
Επιρροή
Χωρίς αμφιβολία αυτή η επιρροή φέρνει μια έξαρση ανανεωμένης ορμής, ιδιαίτερα σε μια χαλαρή σεξουαλική ζωή. Αυτή η σωματική ανανέωση ξαφνιάζει τους πάντες και η ένταση δίνει τη θέση της σε μια πολύ χαλαρότερη ατμόσφαιρα και η ζωή θα είναι πιο ευτυχισμένη και ικανοποιητική από άλλοτε. Οι φίλοι κάνουν ουρά και οι κοινωνικές συγκεντρώσεις παρέχουν ευκαιρίες για συνάντηση με καινούργια πρόσωπα και επίσκεψη σε συναρπαστικά μέρη.
Ανάποδα
Σαν δυστυχισμένος εραστής της τράπουλας, κάνει τον εαυτό του πιο δυστυχισμένο αττό όσο χρειάζεται με την αυτολύπηση. Αυτό και η υπερηφάνεια τον εμποδίζουν να ξεφύγει και, τελικά παίρνειμόνιμα το ρόλο του αποτυχημένου εραστή.

==ΝΤΑΜΑ ΚΟΥΠΑ==
(Γυναίκα που ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου/Σκορπιού/Ιχθύ)
Όταν είναι νέος αυτός ο χαρακτήρας αντιπροσωπεύει την ερωμένη και την ντροπαλή νύφη. Καθώς μεγαλώνει γίνεται η βολική γυναικούλα στο σπίτι που οι περιορισμένες βλέψεις της δεν ξεπερνούν κατά πολύ την άκρη του κήπου. Έχει την τάση να αναπτύσσει ενδιαφέροντα που συγκεντρώνονται αποκλειστικά γύρω από το νεροχύτη της κουζίνας και λίγο κουτσομπολιό. Οι φιλοδοξίες είναι ελάχιστες πέρα από αυτό το σημείο, αλλά η ευχαρίστηση φαίνεται μάλλον να μεγαλώνει παρά να ελαττώνεται με το χρόνο. Αυτή η Ντάμα θεωρείται γενικά ξανθιά αλλά αυτό το εξωτερικό, όπως και η εσωτερική εικόνα κάθε φιγούρας, είναι αναξιόπιστο. Όταν είναι κορίτσι, όλες οι ελπίδες της αφορούν έναν γρήγορο γάμο, ένα δικό της σπίτι και μια οικογένεια. Πιθανώς κατάλληλη για μητέρα, καλή φίλη για τους γείτονες και πολύ ήμερος άνθρωπος δεν ζητάει τίποτα περισσότερο από γαλήνη
και ησυχία στο σπίτι. Οι ρομαντικές ιδέες την κάνουν βασίλισσα της κουζίνας όπου περηφανεύεται για το μαγείρεμα το καθάρισμα και όλα όσα περιλαμβάνονται στη σπιτική ζωή. Μόλις παντρευτεί όμως οι απόψεις της αλλάζουν. Αφήνει την λάμψη – που κάποτε θόλωνε τα αρσενικά – για μια πιο γεροδεμένη εικόνα της κυρίας του σπιτιού. Τα καλλιτεχνικά ταλέντα αναπτύσσονται με τη μέση ηλικία και αυτό που βγαίνει αφήνει συνήθως όλο τον κόσμο κατάπληκτο: όμορφοι πίνακες και ρομαντικές ιστορίες επινοήθηκαν γιο την τυπική Ντάμα Κούπα. Τα αισθήματα κατακτώνται αργά με την πάροδο των χρόνων και η αυτοπεποίθηση είναι αποτέλεσμα μάλλον εσωτερικής αυτοϊκανοποίησης παρά πνευματικής εμπιστοσύνης.

Ψυχολογική Σημασία
Η αντιμετώπιση της ζωής από αισθηματική άποψη δίνει μια πολύ μονομερή εικόνα. Αυτό οδηγεί σε υπερευαισθησία και, τελικά οίκτο. Η εσωστρέφεια πρέπει να αντισταθμίζεται από περισσότερο εξωτερικά ενδιαφέροντα για να αποκατασταθεί η ισορροπία το συντομότερο δυνατό. Η επιρροή αυτή προσφέρει καλές μητρικές συμβουλές. Η συμπάθεια κι ένας αξιόπιστος ώμος για ν’ ακουμπήσεις και να κλάψεις βοηθούν στη χαλάρωση της έντασης, ιδιαίτερα γιατί σέβεται τα μυστικά. Μια φιλική ατμόσφαιρα αποκαθιστά την αρμονία μέσα και έξω από το σπίτι και γενικά βασιλεύει η ευτυχία.

Ανάποδα
Μια εγωκεντρική άποψη περιορίζει τη γόνιμη φαντασία και αυτό απογοητεύει τελικά την φυσιολογικά ήρεμη φύση της και την κάνει να χάσει το ηθικό της. Οι φίλοι λιγοστεύουν και τα ελαττώματα περιορίζονται. Τα ονειροπολήματα παίρνουν τη θέση των πρακτικών ιδεών και καινούργια εμπόδια εμποδίζουν την αισθηματική ευτυχία. Η μονοτονία επισκιάζει την οικογενειακή ζωή.

==ΡΗΓΑΣ ΚΟΥΠΑ==
Σημασία του Ρήγα
Αυτός ο Ρήγας είναι ο μεγάλος ακροατής της τράπουλας. Εκφράζεται
με βαθειά αισθήματα που χρωματίζονται από τις εντολές της καρδιάς του. Η φιλοδοξία του είναι να συγκεντρώσει άφθονες θαυμάστριες και σεξουαλικές κατακτήσεις αλλά με τα χρόνια στρέφεται περισσότερο προς τις φιλοσοφικές έννοιες. Ατό πολλές απόψεις, είναι άνθρωπος εγωκεντρικός και δεν μπορεί να δει τον εαυτό του
όπως είναι πραγματικά. Πιστεύει ειλικρινά πως ή καρδιά του είναι στη σωστή θέση και πως αυτό είναι αρκετό.
Πρακτική Σημασία
Από πρακτική άποψη, αυτός ο Ρήγας είναι ένας άντρας με ξανθά
μαλλιά και γαλανά μάτια που είναι πολύ αισθηματίας και σκέπτεται κυρίως με την καρδιά του. Πάνω απ’ όλα είναι μεγάλος εραστής.
Αυτό τον κάνει άνθρωπο με ζεστή καρδιά, που είναι φιλικός,
ευγενικός, γενναιόδωρος, αγαπητός και δημοφιλής. Είναι τύπος που αγαπάει το σπίτι του και βάζει αυτή την πλευρά της ζωής μπροστά
από την καριέρα του και τις υλιστικές φιλοδοξίες του. Σαν πατέρας,
παίζει ολόκληρες ώρες με τα παιδιά. Επειδή είναι αθεράπευτα ρομαντικός, προσελκύει το αντίθετο φύλο και το κατακτά εντελώς. Σκορπίζει απλόχερα κολακείες και κομπλιμέντα κι έχει το χάρισμα να δίνεται σε μια γυναίκα κάθε φορά, δημιουργώντας την εντύπωση πως είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο γι’ αυτόν. Αλλά εσωτερικά είναι στην πραγματικότητα ένας μοναχικός άνθρωπος που ζει σ’ ένα μυστικό μέρος τριγυρισμένος από ας σκέψεις του. Οι άλλοι σπάνια τον
γνωρίζουν αν και συχνά νομίζουν πως του ξέρουν. Η καλλιτεχνική του φύση μπορεί να διοχετευθεί προς διάφορες κατευθύνσεις και, στο σπίτι συχνά εκδηλώνεται σαν όμορφος κήπος και στη δουλειά σαν ένα καλοταχτοποιημένο γραφείο. Αυτή η τάξη δημιουργεί την φαινομενική έλλειψη πρωτοτυπίας του αν και αυτό το χαρακτηριστικό δεν λείπει όταν πρόκειται για επιδιώξεις που είναι
πιο κοντά στη γεμάτη αγάπη καρδιά του.
Ψυχολογική Σημασία
Τα βαθειά αισθήματα νικούν σχεδόν πάντα την λογική. Έχει μεγάλη ανάγκη ν’ αγαπήσει και να αγαπηθεί, αισθηματικά και σεξουαλικά.
Υπάρχει όμως ένας κίνδυνος να κλειστεί αυτός ο άνθρωπος στον εαυτό του καθώς γερνάει.
Επιρροή
Αυτή είναι μια επιρροή αγάπης, από εραστή, γονέα ή καλό φίλο. Έχει τη δύναμη να πείσει τα πουλιά να κατέβουν από τα δέντρα αν χρειαστεί. Μερικές φορές συνοδεύεται από καλοδιαλεγμένα λόγια που γίνονται δεκτά σαν μαργαριτάρια σοφίας, αλλά μόνο ο χρόνος θα δείξει αν είναι αλήθεια ή ψέματα. Οι συμβουλές ρέουν άφθονα από την καρδιά αν και επειδή βασίζονται στα αισθήματα και όχι στην στέρεα πρακτική πείρα δεν μπορούν να παρθούν πολύ στα σοβαρά.
Ανάποδα
Μια τάση προς εγωιστική σεξουαλική ικανοποίηση δεν κάνει τίποτα για να εκπληρώσει μακροπρόθεσμα τις επιθυμίες. Αυτή η στάση
μπορεί να προκαλέσει έναν ευρύ κύκλο τυχαίων γνωριμιών, αλλά μια τέτοια συντροφιά θα προκαλέσει τελικά μόνο βαθειά
περιφρόνηση.
__________________________________________________
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΧΑΡΤΙΩΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΟ (ΡΟΜΒΟΣ)
==ΑΣΣΟΣ ΚΑΡΟ==
Αριθμητική Σημασία
Είναι το πρώτο και τελευταίο χαρτί του χρώματος και αντιπροσωπεύει τους αριθμούς ένα και δεκατρία – ενότητα και αναγέννηση. Σημαίνει αρχή και τέλος από
μόνος του, αντιπροσωπεύοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Μέσα του περιέχει ατομικές δυνατότητες και δημιουργικότητα που εκφράζεται με το πνεύμα. Πνευματικοί αγώνες που πρέπει να κατευθύνονται προς ένα σκοπό κάθε φορά, είναι απαραίτητες αν και ο σπόρος της επιτυχίας έχει μπει. Το χαρτί περιέχει επίσης τη δύναμη να μεταμορφώνει μια κατάσταση σε μια άλλη.
Πρακτική Σημασία
Στην καθαρότερη έννοια του αυτό το χαρτί συμβολίζει ένα σαφή στόχο για το μέλλον. Είναι μια πραγματική αποθήκη ενεργητικότητας, αρκετή για να βάλουμε σε
ενέργεια όλα τα σχέδια που σχετίζονται με πρακτικούς και υλικούς σκοπούς. Όπως το διαμάντι, οι φιλοδοξίες πρέπει να αποκρυσταλλωθούν καν να χρησιμοποιηθεί
μια σταθερή προσέγγιση για να επιτύχουμε αυτούς τους σκοπούς όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το χαρτί αυτό σημαίνει επίσης καινούργια δουλειά, καινούργιο σπίτι ή καινούργιο απόκτημα όπως αυτοκίνητο, έπιπλα ή κοσμήματα. Ένα σημαντικό ντοκουμέντο ή
γράμμα που έχει τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον αντιπροσωπεύεται επίσης από αυτό το χαρτί. Αυτό το μήνυμα μπορεί να σταλεί ή να ληφθεί και εκείνοι που έδωσαν εξετάσεις μπορούν να περιμένουν ευνοϊκά αποτελέσματα. Συμβολίζει
επίσης την ανανέωση της ελπίδας με διανοητική συγκέντρωση και θετικότερη
στάση ενθαρρύνοντας έτσι εκείνους που απέτυχαν στο παρελθόν να ξαναδοκιμάσουν. Η πρωτοτυπία και η ορμή θα φέρουν πρακτική επιτυχία και υλικό κέρδος.
ψυχολογική Σημασία
Φοβερή ορμή και θετικότητα δίνουν έναν δυνατό χαρακτήρα που θέλει να φτάσει με κάθε μέσο στο σκοπό του. Η ξεκάθαρη σκέψη επιτρέπει στο άτομο να
εξομαλύνει καταστάσεις και να ριψοκινδυνεύει ακίνδυνα. Η ακλόνητη ενεργητικότητα και η καλή υγεία βοηθούν στην εκπλήρωση των υψηλότερων φιλοδοξιών που άλλοι θα τις έβλεπαν σαν μακρινούς πύργους στον αέρα. Μια έλλειψη αισθημάτων για τους άλλους μπορεί να δειχθεί γιατί θα συντελούσαν
ελάχιστα στην εκπλήρωση των προσωπικών φιλοδοξιών.
Επιρροή
Το χαρτί αυτό έχει μια ισχυρή θετική επίδραση που επιτρέπει στο άτομο να κατευθύνει τις δυνάμεις του προς την εκπλήρωση ενός σκοπού. Οι δουλειές οι καριέρες και οι φιλοδοξίες δέχονται μια ώθηση ενεργητικότητας που ξαναζωντανεύει τον ενθουσιασμό και βοηθάει να φέρει την κατάσταση σ’ ένα επιτυχημένο τέλος. Αυτή η επίδραση θα νικήσει την αντίσταση, ιδιαίτερα αν ο
σκοπός αποβλέπει στο καλό των άλλων.
Ανάποδα
Γενικά αυτό το χαρτί δείχνει μπερδεμένα σχέδια για το μέλλον. Η καλή πρόθεση παραμένει αλλά δεν δέχεται την απαραίτητη διέγερση για να πάρει φωτιά. Όλα γίνονται ένα μπέρδεμα που επισκιάζει τις προσωπικές δυνατότητες. Πρέπει να περιμένουμε ένα εμπόδιο.

==ΔΥΟ ΚΑΡΟ==
Πρακτική Σημασία
Το δεύτερο χαρτί αυτού του χρώματος είναι παράδοξο. Πρέπει να εξετάσουμε και να ενώσουμε δύο πρακτικές απόψεις σε μία, αν είναι δυνατόν. Δύο κεφάλια είναι καλύτερα από ένα -με τη διαφορά ότι διαφωνούν μεταξύ τους. Εμφανίζονται απόλυτες καταστάσεις και η εμφάνιση μιας εναλλακτικής λύσης μπορεί να προκαλέσει προσωρινή ανισορροπία. Αυτό το χαρτί προσφέρει συνεταιρισμούς και λεπτά ισορροπημένες σχέσεις ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που συνδέονται με επαγγελματικές πρακτικές συμφωνίες ή την σπιτική πλευρά του γάμου. Και οι δύο πρέπει να συντελέσουν στο σύνολο χρησιμοποιώντας τις ατομικές τους εμπειρίες για να δημιουργήσουν μια παραγωγική κοινή κατάσταση. Όταν ο σκοπός είναι κοινός υπάρχει αρμονία. Αλλά αν το ένα μέλος χάσει από τα μάτια το σκοπό του, το αποτέλεσμα θα είναι δυσαρμονία. Είναι δύσκολο να κρατάμε συνεχώς ισορροπία γιατί ο δυϊσμός έχει την τάση να κάνει πολύ δύσκολες τις τελικές αποφάσεις. Και το να ξέρουμε ότι υπάρχει εκλογή επιδεινώνει την κατάσταση. Η επικοινωνία μεταξύ των συνεταίρων θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα, επειδή οι έννοιες δεν μεταφέρονται σωστά και πρέπει να δοθεί πρόσθετη προσοχή στην έκφραση μιας άποψης. Αν η πρόοδος των σχεδίων καθυστερεί, κάντε ένα βήμα κάθε φορά. Δεν υπάρχουν καλές ιδέες γιατί οι παράλληλες γραμμές δεν συναντιούνται ποτέ – αναζητήστε το δρόμο της ισορροπίας. Θα χρειαστείτε μεγάλο τακτ για ν’ αποφύγετε μια μόνιμη ρίξη, αλλά αν παίξετε τα σωστά χαρτιά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι συμφωνία και ενότητα.

Ψυχολογική Σημασία
Χωριστοί σκοποί διαιρούν την προσοχή στον πρακτικό τομέα. Οι σκέψεις έχουν την τάση να βαίνουν σε παράλληλες γραμμές που δεν συγκλίνουν ποτέ. Η ενεργητικότητα σπαταλιέται και πρέπει να περιμένετε κούραση. Η επιρροή αυτή φέρνει δυϊσμό που δεν θα βοηθήσει πάντα σε μια τρέχουσα κατάσταση. Επειδή, έχει το αποτέλεσμα να εισάγει μια εκλογή ήεναλλακτική λύση μόνο αργότερα θα δούμε και θα εκτιμήσουμε την πραγματική της αξία. Η αναποφασιστικότητα είναι η χειρότερη πλευρά αλλά από την άλλη πλευρά έχει σημασία να μην ξεχνάμε και τηυ άλλη όψη του νομίσματος. Η ανταμοιβή βρίσκεται στο μέλλον και όχι στο παρόν.

Ανάποδα
Οι φιλοδοξίες θα επισκιαστούν από εμπόδια και πρακτικές δυσκολίες. Η αντίθεση σ’ ένα σχέδιο κάνει τα πράγματα να φαίνονται αδύνατα και οποιαδήποτε σκληρή δουλειά θα έχει ελάχιστο ή κανένα αποτέλεσμα. Έχει αναπτυχθεί μια απόλυτη κατάσταση με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα να βρεθείτε ανάμεσα σε δυο καρέκλες.

==ΤΡΙΑ ΚΑΡΟ==
Πρακτική Σημασία
Το τρίτο χαρτί αυτού του χρώματος έχει μια έμφυτη σταθερότητα που μπορεί να βοηθήσει σε πρακτικούς σκοπούς και φιλοδοξίες. Είναι καλό σημάδι και δείχνει πως τώρα είναι η στιγμή να κάνετε ένα βήμα μπροστά γιατί τα σχέδια σας βασίζονται σε γερά θεμέλια. Η δημιουργικότητα πρέπει να ανθήσει από αυτό το σημείο και πέρα και επειδή αυτό το χαρτί σημαίνει πηγή γνώσης, μπορείτε να περιμένετε νέες πρωτότυπες ιδέες. Η εμπιστοσύνη στην πρακτική ικανότητα
ενθαρρύνει την επέκταση και ανάπτυξη σε όλα τα μέτωπα που αφορούν τη δουλειά, τα χόμπυ, την διασκέδαση και τον ελεύθερο χρόνο. Τα σχέδια για το μέλλον στηρίζονται σε γερές βάσεις αλλά θα χρειαστεί αποφασιστικότητα για να φτάσουν σε επιτυχή κατάληξη. Αν δεν υπάρχει, ακόμα και τα καλύτερα καταστρωμένα σχέδια μπορεί να αποτύχουν. Γ αυτό συγκεντρώστε την προσοχή σας στον
τελικό στόχο και κρατήστε τον μπροστά στα μάτια σας συνεχώς. Υπάρχει ενεργητικότητα για σωματική και πνευματική δουλειά, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε την χωρίς καθυστέρηση. Πρωτότυπες ιδέες περιμένουν να αναγνωριστούν και, όταν αναγνωριστούν πρέπει να εφαρμοστούν σε παλιά σχέδια που απαιτούν νέα ώθηση. Οι ακαδημαϊκές φιλοδοξίες, οι σχολικές και φοιτητικές εξετάσεις, αντιπροσωπεύονται από αυτό το χαρτί. Ετσι η πνευματική δουλειά θα γίνει ξαφνικά ευκολότερη καθώς θα γκρεμίζεται το φράγμα στη γνώση. Είναι -καλή στιγμή για να σκεφτείτε εξετάσεις και τεστ γιατί τα αποτελέσματα τους θα είναι εξαιρετικά. Η εξυπνάδα, η πρωτοτυπία και η αποφασιστικότητα είναι εξαιρετικοί σύντροφοι στους πρακτικούς και πνευματικούς τομείς της ζωής και δεν είναι παράξενο που αυτό το χαρτί συμβολίζει ένα κράμα των ελπίδων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Ψυχολογική Σημασία
Η θετικότητα δημιουργεί ένα πολύ αποφασισμένο και σταθερό άτομο, Η υπερβολική αποφασιστικότητα όμως θα μπορούσε να εξελιχτεί σε εγωισμό. Γι' αυτό αν θέλετε να μην δίνετε την
εντύπωση ενός εγωιστή, συνδυάστε αυτή την αποφασιστικότητα με σκέψη για τους άλλους. Αν η έλλειψη ενθουσιασμού επιβραδύνει την πρακτική, υλική ή πνευματική πρόοδο αυτή η επιρροή θα φέρει στο προσκήνιο την αποφασιστικότητα. Σαν αποτέλεσμα επανέρχονται η θετικότητα και η ορμή, φέρνοντας κοντά μας το τελικό σκοπό. Χρειάζεται ακόμα σκληρή δουλειά αλλά μ’ αυτή την προτροπή θα είναι πολύ ευκολότερο να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να γνωρίσουμε κάποια απομόνωση σαν αποτέλεσμα της χρισιμοποίηοης αυτής της αποφασιστικότητας αλλά μια μοναχική πορεία είναι πιθανό να αποδειχθεί πολύπιο επικερδής από εκείνην που εξαρτάται από τα καπρίτσια των άλλων. ‘Ενα πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να μοιραστείτε το βραβείο!.

Ανάποδα
Λόγω τεμπελιάς ή έλλειψης ορμητικότητας, θα συναντήσετε μεγάλη δυσκολία στην εκπλήρωση μιας ελπίδας, φιλοδοξίας ή σκοπού.Χρειάζεστε απελπισμένα ένα σχέδιο για να ξεφύγετε από τις
σημερινές συνθήκες που είναι στατικές και απογοητευτικές. Οι σωματικές προσπάθειες μπορεί να πάνε χαμένες όπως έχουν σήμερα τα πράγματα γι’ αυτό προσπαθήστε να κάνετε έναν απολογισμό της καταστάσεως.

==ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΡΟ==
Αριθμητική Σημασία
Το τέταρτο χαρτί αυτού του χρώματος δεν είναι εύκολο στην αποδοχή του. Προσθέτει επιπλοκές σε καταστάσεις που προσφέρουν ήδη δύο εναλλακτικές
λύσεις. Αν χρησιμοποιήσουμε αποφασιστικότητα και λογική το αποτέλεσμα θα είναι σταθερή νίκη και πρόοδος. Αλλά αν αφήσουμε να μας κυριεύσει ο δισταγμός και η αναποφασιστικότητα τότε κάθε σταθερό σχέδιο θα διαλυθεί.
Πρακτική Σημασία
Από όποια πλευρά κι αν κοιτάξετε αυτό το χαρτί, αντιμετωπίζετε δύσκολες αποφάσεις. Αντίθεση ακόμα και στα πιο προσεκτικά καταστρωμένα σχέδια είναι
αναπόφευκτη. Ακόμα και εναλλακτικές λύσεις της τελευταίας στιγμής είναι πιθανόν να εμφανιστούν ως εκ θαύματος. Αυτές οι δύσκολες επιλογές μπορεί να εμφανιστούν σε θέματα που αφορούν δουλειές, επιχειρήσεις, καινούργια σπίτια, υλικά αγαθά και διακοπές και γενικά όλα όσα σχετίζονται με την πρακτική πλευρά της ζωής. Ακόμα και η αλληλογραφία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Η υπερβολική σκέψη ενός προβλήματος η μιας κατάστασης είναι εξίσου κακή με την πολύ λίγη, γιατί και οι δυο δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Στους πνευματικούς κύκλους οι αντιφάσεις προκαλούν θυμό, κυρίως γ,ατί υπάρχει πολλή αλήθεια στις αντίθετες απόψεις. Αυτό διαταράσσει τις σταθερές πεποιθήσεις, με αποτέλεσμα να εισχωρήσει αβεβαιότητα στην κατάσταση. Δεν είναι η σωστή στιγμή για αποφάσεις. Μπορεί να είναι και θέμα εποχής γιατί α. τέσσερις εποχές ασκούν πολύ ισχυρή
επίδραση σε όλα τα κοσμικά θέματα.’ Ο,τι θα μπορούσε εύκολα να γίνει στη ζέστη του καλοκαιριού είναι αδύνατον στο βαθύ μεσοχείμωνο.
Ψυχολογική Σημασία
Η αστάθεια σας εκφράζεται με εξωστρεφείς τρόπους και θα το προσέξουν άλλοι
άνθρωποι. Δυσκολίες σχετικά με την δουλεία προκαλούν υπερβολικά χαρακτηριστικά που απομακρύνουν τους άλλους ακόμα και φίλους.
Επιρροή
Αυτή η επιρροή σπρώχνει ταυτόχρονα προς πολλές κατευθύνσεις. Η πιστη στους
συναδέλφους από τη μια πλευρά συγκρούεται με το πρακτικά καλύτερο από την άλλη Το αποτέλεσμα είναι. να παγώνουν οι συμφωνίες. Οι επικοινωνίες με τους άλλους είναι δύσκολες εξαιτίας των αντίθετων γραμμών. Γι αυτό όταν έχετε αμφιβολίες σ’ αυτή την περίοδο μην κάνετε τα σχόλια σας γραπτώς και μην τα κοινολογείτε προφορικά. ‘
Ανάποδα
Κομματιαστά σχέδια και απραγματοποίητες ιδέες σπαταλούν χρόνο και ενεργητικότητα και έτσι είναι καλύτερα υ’ αφήσετε τα πάντα και να ξαναρχίσετε. Μόνο αν συγκεντρώνεστε σε μια πλευρά κάθε φορά θα κάνετε πραγματική
πρόοδο. Υπάρχει έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στις ελπίδες και την
πραγματοποίηση τους. Υπάρχει αδιέξοδο.
==ΠΕΝΤΕ ΚΑΡΟ==
Αριθμητική Σημασία
Το πέμπτο χαρτί σ’ αυτό το χρώμα συμβολίζει την ανθρωπότητα, γεμάτη πρακτικές ελπίδες και δυνατότητες για το μέλλον. Από το σπόρο μιας ιδέας είναι δυνατόν να αναπτυχθεί ένα μακρόπνοο σχέδιο που έχει τη δύναμη να αλλάξει μία ή πολλές ζωές. Το χαρτί αυτό προσφέρει ολοκλήρωση αλλά εξαρτάται από το άτομο να δεχτεί ή ν’
απορρίψει την πρόκληση
Πρακτική Σημασία
Αυτό το χαρτί δίνει μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον, αν εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Υπάρχει άφθονη πρωτοτυπία αλλά χρειάζεται ορμή για να κάνουμε οτιδήποτε μόνιμο και άξιο λόγου. Μπορεί αρχικά να συναντήσουμε δυσκολίες αλλά μόλις ξεκινήσουμε ο δρόμος της επιτυχίας βρίσκεται μπροστά
μας.
Δείχνει μια μετακίνηση από το σημερινό σπίτι σ’ ένα καινούργιο η
διαφορετική προσαρμογή. Προβλέπεται επίσης ένα ταξίδι που θα δώσει μια αλλαγή σκηνικού. Μπορεί να είναι διακοπές ή
επαγγελματικό ταξίδι. Η εκπαίδευση και τα θέματα που σχετίζονται
με την γνώση θα επαναξεταστούν και θα χρειαστεί να γίνουν
αλλαγές για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Εχουμε προαγωγές και βελτιώσεις αλλά και πάλι εξαρτάται από το
άτομο να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του προσφέρονται. Είναι ένας χρόνος δοκιμασίας αλλά εκείνοι που είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις θα δρέψουν τα οφέλη της σκληρής τους δουλειάς για πολύ καιρό στο μέλλον. Συμβολίζονται
προσωπικές ευκαιρίες που δεν πρέπει να χαθούν.
Ψυχολογική Σημασία
Σταθερότητα στην εξωστρεφή πλευρά της προσωπικότητας θα βοηθήσει στην επίτευξη εξωστρεφών φιλοδοξιών και στόχων. Αυτή η πλευρά έχει αναπτυχθεί ανεξάρτητα από την αντίθετη εσωστρεφή πλευρά και πρέπει από δω και πέρα να προσέχουμε και την καρδιά
και το μυαλό.

Επιρροή
Η επιρροή αυτή τονίζει πρακτικές αδυναμίες και ικανότητες. Δίνει
την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις αδυναμίες και τα ισχυρά σημεία μας και αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε προς ποια κατεύθυνση βρίσκονται τα πραγμαπκά σας ταλέντα. Πρέπει να καταστρώσετε νέα σχέδια πάνω στα θεμέλια των εμπειριών του παρελθόντος. Αυτό θα εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τις θετικές πλευρές γιατί αυτές δίνουν την υπόσχεση της ενδεχόμενης επιτυχίας.
Ανάποδα
Απογοήτευση από έλλειψη επιτυχίας δεν διορθώνει την κατάσταση. Αν χρειαζόσαστε ποτέ επιμονή την χρειαζόσαστε τώρα. Γι αυτό
δοκιμάστε ξανά και ξανά και ξανά. Ένα ταξίδι θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες αλλά κάθε δράση είναι καλύτερη από το τίποτα γι αυτό εκμεταλλευτείτε την κατάσταση όσο καλύτερα μπορείτε και πηγαίνετε με το ρεύμα κι όχι αντίθετα.
==ΕΞΙ ΚΑΡΟ==
Αριθμητική Σημασία
Το έκτο χαρτί αυτού του χρώματος συμβολίζει δυνατότητες και φιλοδοξίες που είναι συχνά δύσκολο να επιτευχθούν. Τα πρακτικά
σχέδια και τα υλικά αγαθά έχουν την τάση να είναι χωρίς πραγματική ουσία αν και τους έχουμε αφιερώσει πολλή και σκληρή δουλειά. Αυτός ο αριθμός προειδοποιεί ότι μπορούμε να πέσουμε κάτω αν βρεθούμε ανάμεσα σε δυο καρέκλες γι αυτό πρέπει να ολοκληρώνουμε ένα σχέδιο πριν ξεκινήσουμε το επόμενο.
Πρακτική Σημασία
Αυτό το χαρτί συμβολίζει έγγραφα που αφορούν περιουσία, επιχειρήσεις, δουλειά, καριέρα και σκοπούς. Μια διαφωνία είναι
πιθανή εκτός αν προσέξουμε ιδιαίτερα στην υπογραφή σημαντικών χαρτιών ή συμφωνιών γι αυτό διαβάζετε προσεκτικά τα ψιλά
γράμματα. Στο προσωπικό επίπεδο αποφύγετε να γράψετε οτιδήποτε
δεν μπορεί να επαναληφθεί δημοσία. Οι διαρροές πληροφοριών θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα όπως και οι αδιάκριτες
δηλώσεις σε προσωπικά γράμματα. Πολλά γίνονται στα παρασκήνια αν και μπορεί να μην είναι φανερά
αυτή τη στιγμή. Έτσι μια κατάσταση μπορεί να φαίνεται παράδοξη. Τα σχέδια για ταξίδι μπορεί να χαλάσουν το τελευταίο λεπτό αν και
θα διορθωθούν την 11η ώρα. Στη δουλειά διαφωνίες εξαιτίας παρόμοιων συνθηκών φέρνουν καθυστερήσεις αν και δεν προκαλούν μόνιμη ζημιά. Στο σπίτι εμφανίζονται διαφωνίες σε πρακτικά θέματα. Η υπερβολική εξάρτηση από την εξυπνάδα προκαλεί μονόπλευρη άποψη μιας κατάστασης. Αν εγκαταλείψουμε
τη λογική μια ξαφνική έμπνευση θα ρίξει φως στα πάντα.
Ψυχολογική Σημασία
Οι υλικές στενοχώριες βαραίνουν πολύ και προκαλούν ένταση. Οι δυσκολίες στην αποδοχή της πραγματικής κατάστασης επιδεινώνουν τις αρνητικές τάσεις. Γι αυτό προσέχετε γενικά τις διαφωνίες και τις
κακές διαθέσεις.
Επιρροή
Αυτή η επιρροή ασκείται κυρίως με το γραπτό λόγο. Η πένα είναι πιο δυνατή από το σπαθί, ιδιαίτερα στα επαγγελματικά ζητήματα γι αυτό προσέξτε την λανθασμένη σύνταξη, τις παραπλανητικές διατυπώσεις και τις λεκτικές παγίδες. Χρειάζεται δράση για την αποκατάσταση της σταθερότητας, γι αυτό αυτή η επίδραση πρέπει να χρησιμοποιείται γι αυτό το σκοπό.
Ανάποδα
Αν τις αφήσουμε να συνεχιστούν, μυστικές ενέργειες θα παρεμποδίσουν σχέδια. Ένα χαμένο έγγραφο ή γράμμα θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση ενός σχεδίου και οι ελπίδες για έγκαιρη τακτοποίηση θ αρχίσουν να σβήνουν. Να είσαστε προετοιμασμένοι για εμπόδια της τελευταίας στιγμής λόγω της
αναξιοπιστίας των άλλων.
==ΕΠΤΑ ΚΑΡΟ==
Αριθμητική Σημασία
Το έβδομο χαρτί αυτού του χρώματος σημαίνει πρακτική
ολοκλήρωση. Συγκρίνεται με τη συλλογικότητα των εφτά
χρωμάτων του ουράνιου τόξου και τις εφτά νότες της μουσικής κλίμακας. Αντιπροσωπεύοντας την πλευρά που αφορά τις πρακτικές ελπίδες για το μέλλον περιλαμβάνει όλες τις υλιστικές πιθανότητες
που σχετίζονται. με τον εξωτερικό κόσμο Είναι ένας θετικός
αριθμός που προσφέρει επιτυχία αν τηρούνται σταθερά οι νομοί της δράσης και της αντίδρασης.
Πρακτική Σημασία
Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει το άτομο σε σχέση με τον εξωτερικό κόσμο. Αν δεν έχουν γίνει ήδη πρακτικά σχέδια για το μέλλον πρέπει να γίνουν αμέσως. Παροτρύνει επίσης να κάνουμε αυτά τα σχέδια όσο το δυνατόν πιο απλά και σύντομα και στη συνέχεια να τα κρατάμε σταθερά στο μυαλό μας σαν σκοπό που πρέπει να πετύχουμε. Αντιπροσωπεύοντας την προσωπική κινητήρια δύναμη αυτό το χαρτί συνδέεται στενά με ιδανικά και φιλοδοξίες Περιλαμβάνει επίσης καλλιτεχνικά ταλέντα και κάθε τι που έχει σχέση με τη σκηνή την οθόνη και την τηλεόραση. Η επικοινωνία με τους άλλους θα είναι ευκολότερη από δω και πέρα και αν έχετε ένα ξεχωριστό μήνυμα που θέλετε να διαβιβάσετε δώστε το όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Οι δημόσιοι ρήτορες και οι πολιτικοί θα βρουν τη στιγμή κατάλληλη για να περάσουν σε δράση και όσο μεγαλύτερη προσπάθεια αφιερώνεται στο σχέδιο τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι η ωφέλεια. Θα δούμε τη ζωή από μια καινούργια πλευρά και ανανεωμένες ελπίδες έχουν μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθούν. Τα επίπεδα ενεργητικότητας είναι υψηλά επιτρέποντας την εφαρμογή άφθονης σωματικής και πνευματικής προσπάθειας σε σχέδια και δραστηριότητες. Τα χαρτιά δείχνουν αθλητικό επίτευγμα επειδή το πνεύμα της φιλοδοξίας θέλει να θριαμβεύσει.
Ψυχολογική Σημασία
Το μήνυμα εδώ είναι «γνώρισε τον εαυτό σου με την αυτοπειθαρχία». Αλλά πρέπει να ισορροπήσουμε τις εξωστρεφείς τάσεις με τα εσωστρεφή αισθήματα πριν μπορέσουμε να πετύχουμε πραγματική κατανόηση του εαυτού μας.
Επιρροή
Αυτό το χαρτί εκπέμπει μια ισχυρή προσωπική επιρροή. Ορμή, ενθουσιασμός και δύναμη σκοπού είναι έτοιμα και περιμένουν να μπουν σε δράση. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ολοκλήρωση μιας μισοτελειωμένης δουλειάς και την αρχή νέων σχεδίων. Η υλική και πρακτική αυτάρκεια είναι εξασφαλισμένη, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Ανάποδα
Η μη εκμετάλλευση των ευκαιριών θα απογοητεύσει και θα ενοχλήσει εκτός αν αλλάξει η γενική στάση απέναντι στη ζωή. Τα σπαταλημένα ταλέντα και η απουσία ορμής και φιλοδοξίας μπορεί να οφείλονται σε έλλειψη ζωτικότητας. Μια προσωπική απογραφή είναι απαραίτητη: επανεκτιμήσετε όλες τις πρακτικές πλευρές και σχέδια για το μέλλον.

==ΟΚΤΩ ΚΑΡΟ==
Πρακτική Σημασία
Το όγδοο χαρτί αυτού του χρώματος είναι μια αντίφαση γιατί σημαίνει πλήρη επιτυχία η πλήρη αποτυχία. Είναι δύσκολος αριθμός: έχει την τάση να δίνει πάρα πολλά από το καθετί και έτσι τελικά δεν φέρνει συνήθως κανένα αποτέλεσμα. Οι αρχαίοι το έβλεπαν σαν ισότητα και άρνηση που συμβολίζεται αναλογικά από τις διπλές αναλογίες δύο και τέσσερα. Θα κάνετε σύντομα ταξίδια σχετικά με δουλειές και εκπλήρωση σκοπών. Μικροζητήματα σχετικά με άλλες πρακτικές επιδιώξεις συμπεριλαμβανομένων των σπορ θα έρθουν στο προσκήνιο. Μια επίσκεψη σε άλλη πόλη φέρνει νέες ιδέες και δίνει την ευκαιρία να συγχρονιστείτε. Αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά όσο περιμένατε, συνιστάται ένα ταξίδι στην εξοχή. Η απομάκρυνση ακόμα και για λίγο δίνει την ευκαιρία να δούμε την κατάσταση με καινούργιο μάτι. Αυτό το χαρτί δείχνει επίσης πως μπορεί να έχετε αφιερώσει πολλή σκέψη και προσπάθεια σ’ ένα σχέδιο γι’ αυτό κάντε ένα προσωρινό
διάλειμμα. Δείτε αυτό το στάδιο σαν σκαλοπάτι στο δρόμο σας αλλά βεβαιωθείτε πως η επόμενη κίνηση θα είναι προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις προσωρινές αντιδράσεις στις συνθήκες γι’ αυτό κρατήστε σταθερή στάση. Αν έχετε αμφιβολίες μην παίρνετε τελικές αποφάσεις αλλά αφήστε το χρόνο να κρίνει. Πολλά θα αποκαλυφθούν με υπομονή. Υπάρχουν ακόμα πολλές ελπίδες, και χρόνος για ένα επιτυχές αποτέλεσμα γι’ αυτό θεωρήστε οποιαδήποτε καθυστέρηση σαν αναγκαίο κακό. Συμβολίζει έντονα την ισορροπία και την αντιστάθμιση.

Ψυχολογική Σημασία
Εσωτερικές συγκρούσεις δημιουργούν μπερδεμένη σκέψη. Αυτή η σύγχυση μπορεί να φαίνεται ατελείωτη γιατί το μυαλό θα αναζητεί συνεχώς απαντήσεις έξω. Υπάρχει ελάχιστη σχέση ανάμεσα στο συνειδητό και το υποσυνείδητο αυτή τη στιγμή. Η επιρροή αυτή μπορεί να φέρει αδιέξοδο και απογοήτευση σε μια κατάσταση. Θα είναι δύσκολο να κάνουμε μια κίνηση προς τη μία ή
την άλλη κατεύθυνση. Η απάντηση είναι μάλλον να περιμένουμε παρά να είμαστε υπερβολικά βιαστικοί. Οι προσπάθειες δεν θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα όσο πολλά κι αν δίνουμε σ’ ένα σχέδιο. Αλλά όταν θα κοιτάξουμε πίσω μας τίποτα δεν θα έχει πάει χαμένο.

Ανάποδα
Η αναποφασιστικότητα θα οδηγήσει σε επιπλοκές και χαμένες ευκαιρίες. Η σπατάλη ενεργητικότητας σε λανθασμένες κατευθύνσεις φέρνει εξάντληση. Η απώλεια της ορμητικότητας φέρνει αυτοκατηγορία και άλλοι μπορεί να υποφέρουν από μια λανθασμένη κίνηση που έγινε βιαστικά. Αλλά δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να ξαναρχίσουμε.

==ΕΝΝΙΑ ΚΑΡΟ==
Αριθμητική Σημασία
Το ένατο χαρτί αυτού του χρώματος είναι σημείο θάρρους που είναι αποτέλεσμα προηγούμενης σταθερότητας. Δείχνει ηγετικές ιδιότητες αλλά προειδοποιεί πως μια τέτοια θέση δεν πρέπει να μας φουσκώσει τα μυαλά και να δημιουργήσει έναν τυραννικό διευθυντή ή υπερενθουσιώδη προϊστάμενο που οι φιλοδοξίες του εκπληρώνονται σε βάρος των άλλων. Η προειδοποίηση είναι ότι όσο πιο ψηλά ανέβεις από τόσο ψηλότερα θα πέσεις. Αριθμητικά αυτή η προειδοποίηση είναι έντονη γιατί το εννιά είναι ο τελευταίος μονοψήφιος αριθμός που επιστρέφει στο μηδέν στις στήλες των
μονάδων.
Πρακτική Σημασία
Πρέπει να περιμένουμε καινούργια ενδιαφέροντα. Συνδέονται με δουλειά, φιλοδοξίες ή πρακτικές ασχολίες και μπορεί να αφορούν ταξίδι. Μια άδεια θα μπορούσε να αποδειχθεί διδακτική και χαλαρωτική με μακροχρόνια πρακτική ωφέλεια. Προσφέρεται προαγωγή και οι καινούργιες επιχειρήσεις έχουν εξασφαλισμένη επιτυχία. Είναι καιρός ν’ αρχίσετε να χτίζετε το
μέλλον γι’ αυτό βάλτε τα θεμέλια όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Οι ευκαιρίες πρέπει να παίρνονται όταν εμφανίζονται γιατί δεύτερες
ευκαιρίες δεν προσφέρονται. Η ενεργητικότητα θα είναι αποτέλεσμα σκληρής πνευματικής ή σωματικής δουλειάς και δεν θα λείψει η απαραίτητη ορμή. Η ατομικότητα πρέπει να διατηρηθεί αν και απαιτείται και συμβιβασμός με τους συνεργάτες. Η υπερβολική σκέψη θα μπορούσε να επισκιάσει την ανθρώπινη πλευρά ενός
σχεδίου εμποδίζοντας έτσι τον τελικό στόχο να φτάσει στην ιδανική
τελειότητα του. Ιδέες αρχίζουν να επεκτείνονται ακόμα και σε βαθμό να χτίζουμε πύργους στον αέρα γιατί με το θάρρος της πραγματικής πεποίθησης
ακόμα και αυτοί θα γίνουν μια μέρα πραγματικότητα. Δείχνει
διεύρυνση οριζόντων.
Ψυχολογική Σημασία
Η μονομέρεια φέρνει επιτυχία αν και αυτός ο τρόπος σκέψης χρειάζεται μετρίαση πριν αναπτυχθεί σε φαρισαϊσμό. Το πείσμα εμποδίζει την πλήρη έκφραση.
Επιρροή
Αυτή η επιρροή φέρνει σιγουριά και ενθάρρυνση στο προσκήνιο. Αν πρέπει να γίνουν τολμηρά βήματα θα αποδειχθούν ευκολότερα από ό,τι περιμέναμε ή φοβόμαστε. Τα πρακτικά θέματα θα λυθούν καλύτερα με άμεση αντιμετώπιση. Έτσι δείξτε θάρρος και ειλικρίνεια ξέροντας πως αόρατες δυνάμεις δουλεύουν για σας.
Ανάποδα
Καθυστερήσεις και διαφωνίες εμποδίζουν την ολοκλήρωση σχεδίων και κάθε πιθανότητα τελικής επιτυχίας. Η έλλειψη θάρρους και η αυτοαμφισβήτηση φέρνουν την κατάσταση σε αδιέξοδο. Αλλά το πείσμα εμποδίζει να υιοθετήσουμε μια καινούργια άποψη. Η ενεργητικότητα διαλύεται γρήγορα και δίνει τη θέση της σε ένα γενικό αίσθημα αδιαφορίας.

==ΔΕΚΑ ΚΑΡΟ==
Πρακτική Σημασία
Το δέκατο χαρτί αυτού του χρώματος είναι σύμβολο ολοκλήρωσης και δείχνει πως μια φάση της ζωής τελείωσε και μια άλλη πρόκειται να αρχίσει. Αυτό αφορά διανοητικές και πρακτικές πλευρές. Έχουμε φτάσει σ’ ένα στάδιο που χαρακτηρίζεται από αλλαγή ή κάποιο είδος ανταμοιβής. Αντιπροσωπεύει έναορόσημο σε μια καριέρα γιατί ένας στόχος έχει επιτευχθεί κι έχει γίνει ένα βήμα στο δρόμο της εκπλήρωσης. Έχουν τεθεί τα θεμέλια για μελλοντική επιτυχία. Ένα ταξίδι που συνδυάζει τη δουλειά με τη διασκέδαση θα δώσει μια ανταμοιβή. Η σωματική και πνευματική προσπάθεια είναι απαραίτητη για την εφαρμογή ενός καινούργιου σχεδίου στην πράξη. Η περασμένη επιτυχία δεν είναι αρκετή ούτε το να καθόμαστε και να περιμένουμε πολύ καιρό επειδή έχουμε μια καινούργια ευκαιρία στα σκαριά. Είναι μια ώρα για «να εγκαταλείψουμε τα παλιά και να προχωρήσουμε σε καινούρια» αν και πρέπει να τακτοποιήσουμε σταθερά τις εκκρεμότητες. Μην αφήνετε ατέλειωτες δουλειές πριν αρχίσετε το καινούργιο σχέδιο. Ένα γράμμα ή έγγραφο θα αποκαλύψει κάτι πολύ σημαντικό αν και πρέπει να προσέξουμε πολύ σχετικά μ’ αυτά που λέει το χαρτί. Χρειάζεται πολλή σκέψη για να βεβαιωθούμε πως η δουλειά θα ξεκινήσει σωστά. Καινούργια κτίρια ή καινούργια επίπλωση σε παλιά φέρνει εξάπλωση και επιτυχία, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για το μέλλον. Η ζωή είναι από τη μια πλευρά ικανοποιητική αλλά αισθανόμαστε κάποια ανησυχία από την άλλη. Αυτό δείχνει πως είναι καιρός ν’ αρχίσουμε κάτι καινούργιο ή τουλάχιστον να ξαναρχίσουμε πάνω σε μια πιο στερεή βάση. Συμβολίζει πολλή δράση.

Ψυχολογική Σημασία
Οι εξωστρεφείς τάσεις βοηθούν στην αύξηση της προσωπικής εμπιστοσύνης. Ένα δραστήριο μυαλό χρειάζεται έλεγχο για ν’ αποφευχθούν οι απερίσκεπτες συγκρούσεις. Μόνο η εξυπνάδα θα οδηγήσει σε απογοήτευση και σπατάλη ενεργητικότητας. Η επιρροή αυτού του χαρτιού θα οδηγήσει σε δράση αν και το αποτέλεσμα δεν είναι φανερό αυτή τη στιγμή. Τουλάχιστον θα βάλει τα πράγματα σε κίνηση. Από πρακτική άποψη τα ζητήματα θαλυθούν μετά από μια αρχική περίοδο κίνησης και κάποια αναστάτωση. Είναι καιρός για πρόοδο και πρέπει να έχουμε καινούργια σχέδια έτοιμα για εφαρμογή.

Ανάποδα
Μια απειλή αποτυχίας θα συντρίψει ελπίδες και σχέδια. Μια έλλειψη προσανατολισμού φέρνει την κατάσταση σε αδιέξοδο. Οενθουσιασμός και η ορμή δίνουν τη θέση τους στην ανησυχία και το φόβο κάνοντας το μέλλον να φαίνεται σαφώς σκοτεινά.

==ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΟ==
Η Σημασία του Βαλέ
Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει συνήθως ένα αγόρι ή νεαρό, οπότε
βλέπουμε πως έχει πρακτική προσέγγιση στη ζωή και θα δείξει τάση για επιχειρήσεις σε νεαρή ηλικία. Είναι εξαιρετικά έξυπνος. Αν το χαρτί όμως συμβολίζει έναν ώριμο άνθρωπο δείχνει ανωριμότητα. Υπάρχει φιλοδοξία αλλά μένει ανεκπλήρωτη γιατί οι ελπίδες σπάνια γίνονται δράση, είτε από τεμπελιά ή από έλλειψη πραγματικής γνώσης. Αλλά έχει δυνατότητες βασιλιά. Γι αυτό πρέπει να αναπροσανατολιστεί αν θέλει να φτάσει σ’ αυτό το στάδιο.
Πρακτική Σημασία
Όπως και ο Ρήγας και η Ντάμα αυτού του χρώματος, ο Βαλές
θεωρείται επίσης εκ παραδόσεως ξανθός στην εμφάνιση Η φύση του είναι εξωστρεφής μερικές φορές σε σημείο που να γίνεται
υπερβολικά εξωστρεφής. Συνήθως είναι παντογνώστης, αλλά είναι δημοφιλής εξαιτίας της χαράς της ζωής που είναι αποτέλεσμα του
ατελείωτου αποθέματος ενεργητικότητας του. Δεν γερνάει γρήγορα και διατηρεί τη νεανική του εμφάνιση μέχρι τέλους. Οι γνώμες του είναι γνωστές αλλά μόνο ένας τρελός θα έπαιρνε στα σοβαρά τις συμβουλές του. Στη δουλειά του είναι εξαιρετικός σαν δεξί χέρι του αφεντικού αλλά ζει με την ελπίδα πως μια μέρα θα φτάσει στην θέση του. Από σεξουαλική και κοινωνική πλευρά σημειώνει μεγαλύτερη επιτυχία γιατί σ’ αυτούς τους κύκλους κανείς
δεν χρειάζεται να τον πάρει πολύ στα σοβαρά. Τα σπορ είναι πραγματικά το φόρτε του γιαπ του δίνουν τις ευκαιρίες που
λαχταράει. Η επαγρύπνηση και η ταχύτητα του μπορεί να τον κάνουν υπαρχηγό της τοπικής ομάδας του. Στο σπίτι οι προθέσεις
του είναι πάντα καλές και είναι γεμάτος υποσχέσεις που δεν μπορεί μάλλον παρά δεν θέλει να κρατήσει. Είναι ένας φιλόδοξος, νεαρός άντρας που είναι άνθρωπος για όλες τις δουλειές στη δουλειά του.
Ψυχολογική Σημασία
Αν και είναι φιλόδοξος, αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ ανώριμος και ασταθής για να φτάσει ποτέ στο σκοπό του. Μια μικρή επιτυχία τον κάνει να πάρει αέρα και δεν είναι αρκετά συνετός για να την ακολουθήσει μέχρι το επόμενο λογικό στάδιο. Η αλαζονεία του είναι μια μορφή προστασίας και η σκέψη σχετικά με το παρελθόν για πολύ
καιρό τον εμποδίζει να κάνει θετικά σχέδια για το μέλλον.
Επιρροή
Η προσωπική του επιρροή είναι βασικά ενεργητική και νεανική αν και του λείπει η σταθερή κοινή λογική. Αυτή η ενεργητικότητα τον έχει βοηθήσει να προχωρήσει χωρίς πραγματική ουσία. Άλλοι μπορεί να επωφεληθούν από την επαφή μαζί του γιατί τους ξανανιώνει ή ακόμα και τους εμπνέει. Από την άποψη αυτή το χαρτί ασκεί καταλυτική επίδραση.
Ανάποδα
Το πείσμα είναι το μεγάλο του ελάττωμα Δεν μπορεί να πιστέψει πως μπορεί ποτέ να έχει άδικο και αυτή η στάση οδηγεί τελικά σε σύγκρουση. Αναξιόπιστος και παραπλανητικός μπορεί να απομακρύνει τους άλλους με τις πράξεις του και τελικά ακόμα και η γοητεία του θα απογοητεύσει και τον ίδιο και τους φίλους του.

==ΝΤΑΜΑ ΚΑΡΟ==
Σημασία της Ντάμας
Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει τη θηλυκή πλευρά του χρώματος. Έχει πρακτική και γόνιμη φαντασία που της επιτρέπει να συναγωνίζεται με επιτυχία στον κόσμο των αντρών. Εχει αποκτήσει την ανεξαρτησία της και μπορεί να παίρνει σημαντικές αποφάσεις με ταχύτητα και ακρίβεια, συχνά ενοχλώντας τις συνομήλικες της. Πιστή υποστηρίκτρια της εξουσίας την βλέπουμε μάλλον σαν προστατευτική γυναίκα παρά μητρική ψυχή. Η φιλοδοξία της είναι να κρατήσει μάλλον την δίκαια κερδισμένη θέση της στη ζωή παρά να επεκτείνει τους ορίζοντες της σε άγνωστο έδαφος.
Πρακτική Σημασία
Εκ παραδόσεως αυτή η Ντάμα έχει ξανθά μαλλιά, γαλανά μάτια και
γενικά ανοιχτή εμφάνιση. Μην ξεγελιόσαστε όμως γιατί είναι και σωματικά και πνευματικά δυνατή και ξέρει τι θέλει. Συχνά νομίζει
πως ξέρει και τι θέλουν οι άλλοι και αυτό της δίνει τη φήμη ότι είναι
υπερβολικά αυταρχική και δεσττοπ-κή. Επειδή σκέπτεται περισσότερο με το μυαλό παρά με την καρδιά έχει
κερδίσει μια θέση στην κοινωνία κι έχει κερδίσει ανταλλάγματα. Σαν
επιχειρηματίας πετυχαίνει εύκολα. Η καριέρα θα έχει τελικά την τάση να προηγείται από το σπίτι και την οικογένεια της, αν και αυτή η
Ντάμα ελέγχει συνήθως καλά και τις δύο αυτές πλευρές. Είναι ικανή μητέρα, σταθερή αλλά αγαπημένη. Ξεχειλίζει από ενεργητικότητα και η ζωή της δίνει πάντα υποσχέσεις περιπέτειας και αλλαγής. Η οργάνωση είναι δεύτερη φύση για κείνην και η ζήτηση για τις υπηρεσίες της είναι μεγάλη. Είναι μια ικανή, θετική γυναίκα.
Ψυχολογική Σημασία
Η ασυνήθιστη θετικότητα της δίνει σ’ αυτή τη γυναίκα μια εξωστρεφή προσωπικότητα που μοιάζει με άντρα. Βλέποντας τον κόσμο σαν πρακτικό γήπεδο, χρησιμοποιεί την εξυπνάδα της για να εργάζεται και να παίζει στα καλύτερα μέρη. Οι άλλοι Γην ζηλεύουν αλλά κι εκείνη τους ζηλεύει κρυφά για την σπιτίσια ζωή τους. Επειδή είναι πολύ επαγγελματίας κρίνεται συχνά λανθασμένα σαν
σκληρόκαρδη.
Επιρροή
Η προσωπική επιρροή δίνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά που με τη σειρά της προσελκύει φίλους και παράσιτα. Αυτές οι ιδιότητες έχουν φέρει επιτυχία στο παρελθόν και θα την ξαναφέρουν στο μέλλον. Οι άλλοι μπορεί να ωφεληθούν από την πείρα αυτής της Ντάμας αν ακολουθήσουν τις συμβουλές της που είναι λογικές και πρακτικές
αλλά όχι πάντα ευχάριστες.
Ανάποδα
Η σκληρόκαρδη πατριαρχική πλευρά είναι συντριπτική. ‘ Οταν επηρεάζει την ελευθερία των άλλων πρέπει να περιμένουμε προβλήματα. Η γυναίκα που τα ξέρει όλα δεν είναι συμπαθητική και σε λίγο την αποφεύγουν όλοι. Στους οικογενειακούς κύκλους αυτό προκαλεί ρήγματα που δεν μπορούν να γεφυρωθούν ποτέ και στη δουλειά της έχει σαν αποτέλεσμα την εχθρότητα και την αντίθεση.
==ΡΗΓΑΣ ΚΑΡΟ==
Η Σημασία του Ρήγα
0 Ρήγας αντιπροσωπεύει την αντρική, ώριμη πλευρά αυτού του
χρώματος. Συνδυασμός πείρας και δράσης θα δώσει ένα άλμα προς νέα ενδιαφερόντα. Η συμφιλίωση με τη ζωή έχει φέρει αποτέλεσμα
και το μέλλον δίνει μεγάλες υποσχέσεις. Στο πρακτικό επίπεδο, η σταθερότητα δίνει στον ενδιαφερόμενο την εμπιστοσύνη για να βοηθήσει τους άλλους και να προωθήσει τους προσωπικούς του στόχους. Σε συνδυασμό με υλική επιτυχία υπάρχει μια καλή βάση για την ανάπτυξη άλλων χαρακτηριστικών που συμβολίζονται από τα
τρία άλλα χρώματα.
Πρακτική Σημασία
Εκ παραδόσεως ο Ρήγας αυτός είναι ο ξανθός γαλανομάτης άνθρωπος μυϊκά δυνατός και βασικά πρακτικός. Σκέπτεται καθαρά
και χρησιμοποιεί το μυαλό του και περηφανεύεται για τις επιτυχίες
του στη δουλειά και με τις γυναίκες, Μπορεί να σημαίνει έλλειψη καρδιάς και ελάχιστη σημασία στους άλλους. Είναι φιλόδοξος,
αξιόπιστος, γενικά ειλικρινής και η ζωή του φαίνεται σαν ανοιχτό βιβλίο. Στην πραγματικότητα έχει μέσα του πολύ περισσότερα αν και συνήθως περνούν απαρατήρητα.
Η-εξωστρεφής αυτή προσωπικότητα είναι εκ φύσεως πειθαρχημένη και μια στρατιωτική καριέρα θα ήταν πολύ επιτυχής. Σαν προστάτης
μπορεί να είναι αυταρχικός αλλά σεβαστός. Σαν συνέταιρος θα αποδειχθεί πιστός και εργατικός αλλά σαν σύζυγος πρέπει να είναι από πάνω. Τα ειδύλια διαρκούν συνήθως αρκετά για να πείσουν μια
γυναίκα πως έχει καρδιά – ύστερα η δουλειά του παίρνει την πρώτη θέση στη ζωή του. ‘ 0τι άλλο κι αν είναι αυτός ο Ρήγας, είναι εξαιρετικός επιχειρηματίας.
Ψυχολογική Σημασία
Εδώ έχουμε έναν εξωστρεφή τύπο που σκέπτεται αποκλειστικά με το μυαλό του. Η δύναμη του χαρακτήρα του δίνει πνευματικές ιδιότητες αν και αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά πως η φύση του είναι εντελώς ισορροπημένη. Επειδή τα αισθήματα του έχουν την τάση να εμφανίζουν αναστολή διατρέχει τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε δογματικό ηγέτη, Αυτό το χαρακτηριστικό γίνεται εντονότερο με την πάροδο των χρόνων.
Επιρροή
Η προσωπική επιρροή αυτού του χαρτιού είναι δυνατή και θετική. Θα πείσει τους άλλους να συμφωνήσουν με τις ιδέες σας και θα
βοηθήσει τα πράγματα να ανταποκριθούν στα σχέδια σας αν και ο
υπερβολικός ενθουσιασμός και η ορμητικότητα μπορεί να θεωρηθούν λανθασμένα σαν ασπλαχνιά. Η επιρροή αυτή θα βοηθήσει όλους όσοι είναί πρόθυμοι να δεχτούν σκληρές, χωρίς αίσθημα συμβουλές.
Ανάποδα
Ισχυρές φιλοδοξίες εξελίσσονται σε ύπουλα σχέδια που τελικά υπονομεύουν τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη. Οι άλλοι χάνουν την πίστη τους σ’ αυτό το Ρήγα και τα σχέδια του με αποτέλεσμα να εμφανιστεί επιθετικότητα. Οι διαφωνίες δημιουργούν και άλλα
προβλήματα ώσπου η μόνη λύση είναι το ταξίδι ή η μετακόμιση σε
καινούργιο σπίτι.
__________________________________________________
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΧΑΡΤΙΩΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΘΙΑ (ΤΡΙΦΥΛΛΙ)

==ΑΣΟΣ ΣΠΑΘΙ==

Αριθμητική Σημασία
Είναι το πρώτο και το τελευταίο χαρτί του χρώματος. Συνδυάζει τους αριθμούς ένα και δεκατρία που αποτελούν μαζί ένα απόθεμα πλούτου. Δίνει σταθερότητα και ασφάλεια στα άτομα και τα πυροδοτεί με τον απαραίτητο ενθουσιασμό για να ψάξουν για το χρυσάφι στο τέλος του ουράνιου τόξου της παροιμίας. Το χαρτί αυτό
είναι μια δύναμη από μόνο του και χρειάζεται προσεκτική μεταχείριση αλλά αν χρησιμοποιηθεί διακριτικά και με κατανόηση προσελκύει όλα τα καλά πράγματα της ζωής. Στο ένα επίπεδο φέρνει υλικές ανταμοιβές και στο άλλο την πλούσια ανταμοιβή της σοφίας.
Πρακτική Σημασία
Αυτό το χαρτί είναι τυχερό. Υπάρχει πλούτος στον ορίζοντα και κοντά στον ενδιαφερόμενο. Η κερδοσκοπία έχει ανταμειφτεί πλούσια φέρνοντας υλικές ανέσεις και άφθονα εγκόσμια αγαθά. Αλλά υπάρχει και μια προειδοποίηση. Να θυμόσαστε την παροιμία: «Ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα» γιατί είναι μια πιθανότητα. Η μονιμότητα δεν αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του χαρτιού γι αυτό προσέχετε πολύ τα ενδιαφέροντα σας. Ο τρόπος χρησιμοποίησης αυτού του οικονομικού πλούτου έχει μεγάλη σημασία. Αν είναι ανταμοιβή ενός ταλέντου θα φέρει βοήθεια και ευτυχία σε πολλούς ανθρώπους. Το να ρίξετε ψωμί στα νερά της ζωής μπορεί να φέρει πλούσια ανταμοιβή σε όλους. Εκείνοι που έχουν χρησιμοποιήσει τις προσωπικές τους ικανότητες για να φθάσουν σε υψηλά επίπεδα στη ζωή θα ανταμειφθούν με εθνική ή ακόμα και διεθνή φήμη. Οι εργατικοί άνθρωποι θα φτάσουν στο στόχο τους με την εφευρετικότητα και την αφοσίωση ενώ άλλοι
μπορεί να κληρονομήσουν χρήματα ή τίτλους. Στη μια άκρη της πλάστιγγας αυτό το χαρτί μπορεί να σημαίνει μεγάλο κέρδος, κληρονομιά ή γενναιόδωρο δώρο ενώ από την άλλη αντιπροσωπεύει αναγνώριση του καλλιτέχνη πολιτικού ή ηθοποιού.
Ψυχολογική Σημασία
Μια δυνατή επιθυμία απόκτησης αντικειμένων με υλική αιτία επισκιάζει τα απλά πράγματα της ζωής. Πρέπει να αφήσετε τα χαρακτηριστικά που βρίσκονται πιο κοντά στην καρδιά σας να εκφραστούν.
Επιρροή
Η επιρροή αυτού του χαρτιού βοηθάει αμέσως την διόρθωση των
οικονομικών. Φέρνει ανακούφιση από τις χρηματικές στενοχώριες και αφήνει στο άτομο χρόνο για να αναδιοργανώσει τις υποθέσεις
του. Αν και μπορεί να μη λύσει το πρόβλημα ασφαλώς θα δώσει μια ευκαιρία για ανάκτηση χρημάτων, θα αναπτυχθεί κερδοσκοπία και μια καινούργια προσέγγιση στον πλούτο, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε αυτή την επιρροή για να πετύχετε ένα συγκεκριμένο στόχο ή
πρότυπο.
Ανάποδα
Η εξάρτηση από το χρήμα για ασφάλεια και απολαύσεις στη ζωή θα αποκαλύψει γρήγορα την έλλειψη ουσίας που φέρνει μια τέτοια
επιδίωξη. Η έλλειψη ικανοποίησης μαζί με την αδυναμία αλλαγής πορείας, προκαλεί απογοήτευση και φτωχή τσέπη και προοπτικές.

==ΔΥΟ ΣΠΑΘΙ==
Πρακτική Σημασία
Το δεύτερο χαρτί αυτού του χρώματος δείχνει ένα δυϊσμό που μπορεί να προκαλέσει μετωπικές συγκρούσεις και αντίθεση σχετικά με τον πλούτο και τη διανομή του. Οι συζητήσεις με συνεταίρους ή οικονομικούς σύμβουλους δεν φαίνεται να προσφέρουν καμιά λύση, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να γίνονται προσπάθειες γιατί αυτός που δεν επιχειρεί τίποτα δεν κερδίζει τίποτα. Τελικά η ισορροπία θα αποκατασταθεί αλλά προσέχετε και τις δυο πλευρές του φράκτη ώσπου να γίνει αυτό. Μια αλλαγή στις συνθήκες φέρνει αβεβαιότητα αλλά είναι αναπόφευκτη. Από πρακτική άποψη τα χρηματικά ζητήματα είναι ανησυχητικά αν και οι πραγματικοί φόβοι για το μέλλον είναι μάλλον αβάσιμοι. Η συνένωση των δυνάμεων είναι μια απάντηση στο πρόβλημα αλλά επειδή αυτή δεν είναι ακόμα δυνατή, είναι καλύτερα να ενεργήσουμε μόνοι. Αν και οι κοινές προσπάθειες μπορεί να φαίνεται ότι κόβουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις στα δύο, θα μπορούσαν ταυτόχρονα να διπλασιάσουν την πνευματική ένταση με μια τέτοια διευθέτηση. Έτσι πρέπει να ζυγιάσουμε τις δύο πλευρές. Στο σύνολο πρέπει να αντιστεκόμαστε σε κάθε πίεση στα μέσα που διαθέτουμε ξέροντας πως μια μοναχική προσπάθεια θα υπερδιπλασιάσει τα ανταλλάγματα. Το απερίσκεπτο ξόδεμα των χρημάτων ή της ενεργητικότητας δεν θα ενθαρρυνθεί εύκολα, και αυτή δεν είναι γενικά η κατάλληλη στιγμή για δράση. Τα σχέδια που καταστρώνονται τώρα έχουν πιθανότητες επιτυχίας πενήντα τοις εκατό. Γι αυτό είναι καλύτερα να περιμένουμε ένα σημάδι που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία πως η στιγμή είναι κατάλληλη και η πόρτα ορθάνοιχτη.

Ψυχολογική Σημασία
Το συνειδητό και υποσυνείδητο σχηματίζουν ένα κρίκο που αυξάνει την επίγνωση και την κατανόηση του εαυτού μας και των άλλων. Πρέπει όμως να προσέξουμε για να διατηρήσουμε μια καλή ισορροπία ανάμεσα στα συναισθήματα και το μυαλό. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη του χαρακτήρα θα είναι φυσική συνέπεια αυτού του δυϊσμού εφόσον διατηρούμε μια προσεκτική ισορροπία. Αν και η επιρροή αυτή είναι αντίθετη, συχνά κάνει πολύ περισσότερο καλό παρά κακό τελικά γιατί μειώνει την ανάγκη απερίσκεπτων εξόδων για επουσιώδη πράγματα. Η διπλή φύση αυτού του χαρτιού αναστέλλει τις θετικές αποφάσεις αλλά αυτό είναι ένα φρένο ακριβώς την κατάλληλη στιγμή και έτσι προστατεύει τα μέσα μας. Μην παραμελείτε όμως την προσοχή αλλά σταθείτε με τα δυο σας πόδια
γερά στο έδαφος έτοιμοι για την επόμενη φάση.

Ανάποδα
Η αντίθεση καταστρέφει όλα τα υπολείμματα ελπίδας και σκοτώνει τον ενθουσιασμό. Διεκδικητικοί (ζηλιάρηδες!) σύντροφοι αναστέλλουν την αυτοέκφραση και κάνουν τη ζωή φοβερά δυστυχισμένη. Πρέπει να πληρωθεί διπλάσιο τίμημα για αθώα λάθη.

==ΤΡΙΑ ΣΠΑΘΙ==
Αριθμητική Σημασία
Το τρίτο χαρτί αυτού του χρώματος προσφέρει σταθερότητα στις πηγές. Ενεργώντας σαν απόθεμα από όπου θα αντλούμε, σι δουλειές θα βελτιωθούν και θα ευημερήσουν και η κατάστρωση νέων σχεδίων θα αποδειχθεί πολύ εύκολη. Ο ενθουσιασμός πυροδοτεί τις φιλοδοξίες σε δράση και τα πράγματα θα αναπτυχθούν από 6ω και πέρα σε μια επικερδή πραγματικότητα. Εκείνοι που γνώρισαν αποτυχία στο παρελθόν πρέπει να ξαναδοκιμάσουν, γιατί τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μια
καινούργια προσπάθεια.
Πρακτική Σημασία
Η οικοδομική σταθερότητα δίνει την υλιστική αυτοπεποίθηση που
έλειπε μέχρι τώρα. Η πρόοδος προς όλες τις κατευθύνσεις υπάρχει στα χαρτιά, αν και πρέπει να αναγνωρίσουμε και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες πριν ανταμειφθού με. Θα υπάρξει καλή συνεργασία μεταξύ συνεταίρων και αυτή μαζί με την σταθερή οικονομική υποστήριξη, σημαίνει ότι τα σχέδια και οι προτάσεις έχουν κάθε πιθανότητα επιτυχίας. Εχουμε φτάσει σ’ ένα στάδιο όπου θα εμφανιστούν νέες και επικερδείς ιδέες σε πολλούς τομείς. Από κοσμική άποψη μπορούμε να περιμένουμε οικονομικά ωφέλη από μια επεκτεινόμενη επιχείρηση. Από προσωπική άποψη πολύτιμες εμπειρίες του παρελθόντος θα εφαρμοστούν στην πράξη για να σχηματίσουν μια πηγή πλούτου από την οποία θα αντλούμε όταν βρισκόμαστε σε
δυσκολία και χρειαζόμαστε δυνατή θέληση. Οικονομικές δυνατότητες επενδυμένες σε επιχειρήσεις,
καλλιτεχνικές επιδιώξεις ή στον οικογενειακό τομέα θα εκφραστούν
τώρα με πολύ επικερδείς τρόπους. Υπάρχουν εξαιρετικά θεμέλια για να χτίσουμε για το μέλλον και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να
το κάνουμε με εμπιστοσύνη. Υπάρχει μεγάλη αλήθεια στην παροιμία
«τρίτο και τυχερό» γι΄ αυτό αποδείξτε το με το να ενεργείτε σύμφωνα με τη διαίσθηση σας που ενισχύεται από την πείρα.
Ψυχολογική Σημασία
Υπάρχουν μεγάλα αποθέματα που φέρνουν πνευματική σταθερότητα και αυτοπεποίθηση. Η ενοποίηση ιδεών θα σχηματίσει ένα
καινούργιο δημιουργικό ρεύμα σκέψης, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω ολοκλήρωση.
Επιρροή
Αυτή είναι μια σταθεροποιητική επιρροή που δίνει εμπιστοσύνη και εισάγει ασφάλεια σε σχέδια και προγράμματα. Τα χρηματικά ζητήματα θα πάρουν πολύ πιο υγιή όψη πολύ γρήγορα και θα εξακολουθήσουν να βελτιώνονται για ένα διάστημα. Μια ατμόσφαιρα ευημερίας επικρατεί στην οικογενειακή ζωή και αυτή τη στιγμή συγχωρούνται οι υπερβολές.
Ανάποδα
Η αυτοκατηγορία για σπαταλημένες ευκαιρίες οδηγεί σε επιθετικότητα κα. θυμό. Καθώς οι ελπίδες σβήνουν δίνουν τη θέση τους στην απελπισία αλλά αυτό είναι φυσικό αφού δεν γίνεται καμιά προσπάθεια για πραγματική αλλαγή.
==ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΠΑΘΙ==
Αριθμητική Σημασία
Το τέταρτο χαρτί αυτού του χρώματος δείχνει μια πάλη για εξισορρόπηση της κατάστασης, θα μπορούσαμε να αντλούμε από τις
πηγές μας προς πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα, αφήνοντας ελάχιστα αποθέματα. Αλλά αν πρέπει να σταματήσουμε τώρα μένει μια σταθερή βάση πάνω στην οποία θα μπορούσαμε να χτίσουμε ένα σίγουρο, τετράγωνο μέλλον. Αν υπάρχουν συμφωνίες με συνεταίρους πρέπει να φροντίσουμε
ιδιαίτερα να διατηρήσουμε την απαραίτητη αρμονία και ισορροπία
γιατί αλλιώς τα πάντα θα μπορούσαν να χαθούν.
Πρακτική Σημασία
Υπάρχει έντονη προειδοποίηση σ’ αυτό το χαρτί σχετικά με την
απώλεια ενός πολύτιμου αγαθού. Πρέπει να παίρνουμε εξαιρετικές προφυλάξεις για να μην μας κλέψουν υλικά αγαθά όπως κοσμήματα, κλειδιά, πορτοφόλια ή γάντια καθώς και χρήματα, αυτοκίνητα ή έπιπλα ή να μην τα χάσουμε. Η άντληση των οικονομικών αποθεμάτων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο περιμέναμε και να επιβάλλει περιορισμούς. Η λύση βρίσκεται στο να μείνουμε μέσα στα όρια της φερεγγυότητας.
Μια απώλεια αυτοπεποίθησης οδηγεί σε έλλειψη σιγουριάς και
έλλειψη εμπιστοσύνης στους άλλους που ήταν πολύ αξιόπιστοι στο
παρελθόν. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ανασφάλεια γι αυτό να έχετε στο μυαλό σας την εξισορρόπηση όταν προσπαθείτε να
ανακτήσετε ισορροπία. Ίσες αλλά αντίθετες δυνάμεις αλληλοεξουδετερώνονται και σλληλοκατα-στρέφονται ή εναρμονίζονται σε μια θετική δύναμη που μπορεί να βοηθήσει στην σταθεροποίηση της κατάστασης.
Ψυχολογική Σημασία
Οι αναστολές ζητούν μια διέξοδο και μπορεί να εμφανιστούν σαν υπερβολική συμπεριφορά. Τα πνευματικά σκαμπανεβάσματα δημιουργούν μεταβολές της διάθεσης αλλά αυτό το στάδιο είναι μόνο προσωρινό και θα περάσει. Προσπαθήστε ν’ ακολουθήσετε τη μέση οδό, ιδιαίτερα μπροστά στους άλλους.
Επιρροή
Απαιτήσεις από πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα δημιουργούν μια επιρροή που αντλεί πολλά από τις πηγές σας. ΓΥ αυτό περιμένετε να μειωθούν οι οικονομίες σας και σε σωματικό επίπεδο περιμένετε εξάντληση της ενεργητικότητας σας. Επειδή είναι δύσκολο να γίνουν πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα να μείνετε σταθεροί, να ξεκουραστείτε και να περιμένετε μια αλλαγή ατμόσφαιρας.
Ανάποδα
Θα συναντήσετε υπερβολικές δυσκολίες σε χρηματικά θέματα. Η δυσπιστία για όλους και όλα φέρνει τις διαπραγματεύσεις σε νεκρό σημείο και προκαλεί εξοργιστική αποτελμάτωση. Οι γρήγορες αποφάσεις θα είναι πάντα λανθασμένες γι’ αυτό καλύτερα να μην κάνετε τίποτα, παρά να κάνετε ακόμα περισσότερα λάθη.
==ΠΕΝΤΕ ΣΠΑΘΙ==
Αριθμητική Σημασία
Το πέμπτο χαρτί αυτού του χρώματος δείχνει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Με ορμητικότητα και πρωτοβουλία και πολλές εμπνευσμένες ιδέες, είναι πιθανό να φτάσετε από το τίποτα σε μια πλούσια προικισμένη θέση στη ζωή. Αυτό θα μπορούσε να προέλθει από μια συσσώρευση υλικών αγαθών η εναλλακτικά από ένα πλούτο εμπειρίας. Ο τελικός σκοπός είναι πολύ ξεκάθαρος αν και ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι ακόμα εντελώς έτοιμος. Η χάραξη μιας εντελώς καινούργιας πορείας θα μπορούσε να δώσει μια λύση.
Πρακτική Σημασία
Δείχνει χρήματα σε σχέση με γάμο και κοινοπραξίες, Μπορεί να έχουν τη μορφή του μοιράσματος δώρων ή κληρονομιάς ή ανταμοιβές από κοινές επαγγελματικές προσπάθειες. Αν δεν υπάρχει ισότητα μια οικονομική συμφωνία μπορεί να αφήσει τον ένα συνέταιρο σε δύσκολη θέση γι’ αυτό μπορεί να χρειαστούν αλλαγές.
Αν και αυτό μπορεί να σημαίνει ξεκίνημα από το τίποτα, θα αξίζει στο
τέλος όλη τη σκληρή δουλειά.
Αν τη δούμε σαν πρόκληση, μια ευκαιρία θα παρουσιαστεί και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα από μια προηγούμενη επένδυση. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πρόοδο αν έχουμε ένα σταθερό σχέδιο και, αν εμφανιστούν οικονομικά προβλήματα σύντομα θα εξαφανιστούν γιατί μόλις ξεκινήσουμε στο θετικό δρόμο που οδηγεί
προς τον τελικό στόχο, θα παρουσιαστούν χρήματα.
Μακροπρόθεσμα χρηματικά σχέδια, συμπεριλαμβανομέ¬νων συντάξεων και ασφαλιστηρίων πρέπει να μελετηθούν τώρα. Έχοντας τα μάτια σας στο μέλλον – και ιδιαίτερα στη γεροντική ηλικία – θα εξασφαλίσετε το να είσαστε πάντα καλά εφοδιασμένοι.
Ψυχολογική Σημασία
Οι δυσκολίες στις σχέσεις με τους άλλους μπορούν να προκαλέσουν
στενοχώρια. Η αδυναμία του χαρακτήρα μπορεί να οδηγήσει σε έμμονες ιδέες και έχει σημασία να αναγνωρίσουμε αυτή την τάση πριν να είναι πολύ αργά. Το να διατηρήσουμε την ειρήνη είναι κάτι
αλλά το να αφήσουμε να μας επισκιάσουν είναι διαφορετικό.
Επιρροή
Αυτή η επιρροή θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στον πλούτο γενικά. Τουλάχιστον θα βάλει ένα τέλος στην κατάσταση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και θα αποκαλύψει την πραγματική οικονομική κατάσταση μέχρι την τελευταία δεκά¬ρα. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί σαφής αφετηρία, γΓ αυτό κοιτάξτε μπροστά και κάντε τα απαραίτητα σχέδια για το μέλλον. Αυτό το χαρτί δίνει μεγάλες υποσχέσεις ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, αν εφαρμόσουμε θετικά προσωπική αφοσίωση.
Ανόποδα
Η έλλειψη πρωτοβουλίας στο παρελθόν συνεχίζεται στο μέλλον και
υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες να εκμεταλλευτούμε τώρα μια ευκαιρία, όσο καλή κι αν είναι. Οικονομικά κατεστρα-μένσι οι φίλοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Οι ανορθόδοξοι τρόποι ανάκτησης των απωλειών δεν θα δώσουν μια λύση όπως και πρέπει να αποφεύγουμε αυτές τις σκέψεις.
==ΕΞΙ ΣΠΑΘΙ==
Αριθμητική Σημασία
Το έκτο χαρτί αυτού του χρώματος προσφέρει μια εκλογή τρόπων απόκτησης χρημάτων και πλούτου αλλά όχι μια λύση, Χρειάζεται πολλή σκληρή δουλειά και προσπάθεια για την βελτίωση της κατάστασης, που θα απαιτηθεί πριν μπορέσουμε να κάνουμε με σιγουριά μια κίνηση προς τα εμπρός. Η πίεση και η ένταση είναι αναπόφευκτες αλλά θα δημιουργήσουντηυ κινητήρια δύναμη που είναι απαραίτητη για να αρχίσετε να διορθώνετε την κατάσταση.
Πρακτική Σημασία
Θα έρθει βοήθεια από μία εντελώς απροσδόκητη πηγή. Αυτή θα μπορούσε να σημαίνει μια ευτυχή τροπή των γεγονότων ή μπορεί να δείχνει πως ένας αξιόπιστος φίλος θα δώσει επικερδείς συμβουλές. Μια άλλη πιθανότητα είναι να υλοποιηθεί ένα χρηματικό δάνειο. Ετσι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπορείτε να περιμένετε με εμπιστοσύνη κάποια μορφή πλουτισμού. Το εισόδημα και τα έξοδα θα παραμείνουν περίπου τα ίδια. Δεν έχετε όμως τίποτα για χάσιμο και αφού δεν έχετε και τίποτα για να καλύψετε μια επείγουσα ανάγκη, πρέπει να εφαρμόσετε αμέσως αυστηρά οικονομικά μέτρα. Αυτή η κατάσταση δεν είναι μόνιμη αλλά κάθε ενέργεια που θα κάνετε τώρα θα έχει καλές επιπτώσεις στο μέλλον. Ο προσεκτικός προγραμματισμός έχει μεγάλη σημασία και γι αυτό μην κάνετε απερίσκεπτα έξοδα και ριψοκίνδυνες επενδύσεις. Πρέπει να ζητήσετε αξιόπιστες συμβουλές πριν δώσετε χρήματα και αυτή η βοήθεια θα βρεθεί εύκολα αν και μπορεί να μην προέρχεται από μια συμβατική πηγή. Χρησιμοποιήστε ένστικτο και εξυπνάδα για να προχωρήσετε. Χρησιμοποιώντας και τα δυο μαζί θα μπορέσετε να κάνετε μια πιο ισορροπημένη εκτίμηση. Όλα πρέπει τελικά να πληρωθούν με κάποιο τρόπο και μην ξεχνάτε να κάνετε προβλέψεις.
Ψυχολογική Σημασία
Πρέπει να δείτε τις αμφιβολίες και τους φόβους σας σε σωστή προοπτική γιατί αλλιώς θα παρεμποδίσουν την ισορροπημένη κρίση.
Ελέγξτε την αρνητικότητα αντικαθιστώντας την εξάρτηση από τους άλλους με αυτοεξάρτηση.
Επιρροή
Μια χρήσιμη επιρροή που δεν περιμένετε θα σας σώσει. Τα σχέδια σχετικά με δουλειές και οικογενειακά ζητήματα που εξαρτώνται από το χρήμα θα ευνοηθούν πολύ. Μέτρα διάσωσης της τελευταίας στιγμής θα αποδειχτούν σωτήρια με αποτέλεσμα να αποφύγετε τις απογοητεύσεις και οι καλοί φίλοι θα αποδεχθούν τόσο καλοί όσο
λένε. Η εμπιστοσύνη ανακτάται οε όλους τους τομείς.
Ανάποδα
Υπάρχει μια τάση για υποτίμηση και υπερβολικά έξοδα. Μια στάση
«ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα» μπορεί να είναι καλή για ένα διάστημα αλλά όταν η πλάστιγγα έχει γείρει πάρα πολύ προς λάθος κατεύθυνση, τα χαρτιά προβλέπουν φτώχεια, Αυτές οι καταστάσεις είναι αυτοεπιβαλλόμενες αν και αυτό δεν σταματάει
καθόλου το αρνητικό γλίστρημα προς την κατηφόρα.
==ΕΠΤΑ ΣΠΑΘΙ==
Αριθμητική Σημασία
Το έβδομο χαρτί αυτού του χρώματος σημαίνει προσωπική επιτυχία στη ζωή και προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον. Προσεκτικά σχεδιασμένες προσπάθειες έχουν ανταμοιφθεί και έχουν
δημιουργήσει ένα σημαντικό απόθεμα. Και σε άλλους τομείς έχει συγκεντρωθεί πλούτος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κέρδος με πολλούς διαφορετικούς τρόπους,
Πρακτική Σημασία
Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει τη φυσική ικανότητααπόκτησης χρημάτων και επίτευξης υλικών σκοπών. Η απασχόληση με
οικονομικά ζητήματα αυτή την εποχή είναι πιθανή και αν παίξετε τα σωστά χαρτιά η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Οι φιλοδοξίες και τα σχέδια που αφορούν την απόκτηση χρημάτων ή ακόμα και μια μέτρια ζωή πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς. Η εμπειρία του παρελθόντος δείχνει πως αυτό 6α ανταμοιφθεί γι αυτό μην αφήσετε τα χαλινάρια τώρα γιατί θα χάσετε την πρωτοβουλία. Επειδή ο πλούτος είναι συγκριτικός, οι ατομικές καταστάσεις πρέπει να εξεταστούν σε σχέση με προσωπικές καταστάσεις και απόψεις: 1 λίρα φαίνεται πολλή για μερικούς ανθρώπους αλλά τίποτα για άλλους. Πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα όταν διαχειρίζεστε ξένα χρήματα για να διαφυλάξετε την προσωπική σας φήμη. Οι έντιμες προθέσεις δεν είναι αρκετές. Αποδείξτε γραπτώς που ξοδεύτηκαν τα
χρήματα. Η οικονομική επιτυχία υπάρχει σαφώς στα χαρτιά, αλλά οφείλεται περισσότερο σε προσωπική προσπάθεια παρά σε καλοτυχία. Αλλά φοντίστε να μην αλλάξουν οι αξίες σας και μην κάνετε το χρήμα θεό.
Ψυχολογική Σημασία
Πρέπει να ενθαρρύνετε την ελευθερία αυτοέκφρασης,
χρησιμοποιώντας τον πλούτο των εμπειριών του παρελθόντος. Έχει αναπτυχθεί ώριμη σκέψη και πρέπει να βοηθήσει πολύ στη λύση των προβλημάτων της ζωής.
Επιρροή
Τα προσωπικά οικονομικά ζητήματα θα βελτιωθούν σημαντικά με τη
βοήθεια αυτής της επιρροής. Και οι δουλειές ευνοούνται και το οικογενειακό μέτωπο θα έχει χρήματα παρά τα βαρειά έξοδα. Καινούργιες ιδέες για τον προϋπολογισμό και την αύξηση του
εισοδήματος θα αναπτυχθούν και αυτό με τη σειρά του θα φέρει την ασφάλεια που έλειπε συχνά στο παρελθόν.
Αναποδα
Η πλήρης αδιαφορία για απλά λογιστικά φέρνει προσωπικά οικονομικά προβλήματα. Βαριά χρέη θα οδηγήσουν τελικά σε σοβαρές καταστάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν και άλλους που δεν φταίνε σε τίποτα. Οι μέρες του δανεισμού έχουν περάσει.

==ΟΧΤΩ ΣΠΑΘΙ==
Πρακτική Σημασία
Το όγδοο χαρτί αυτού του χρώματος υπονοεί έντονα ισοζύγιο πληρωμών. Ο πλούτος σε όλα τα επίπεδα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί σ’ αυτό το στάδιο και μπορεί να συγκριθεί μ’ ένα μισογεμάτο ή μισοάδειο ποτήρι νερό. ‘ Ολα εξαρτώνται από την προσωπική άποψη. Μπορείτε να αναπαυτείτε χωρίς φόβο σ’ αυτό το σημείο πριν αρχίσετε την επόμενη φάση. Υπάρχει κίνδυνος να επαναλάβετε το παρελθόν αλλά δεν πρέπει να γυρίσετε ή να κοιτάξετε πίσω αλλά μόνο μπροστά. Αυτό
είναι το τυχερό χαρτί του παίχτη. Η επιθυμία για χρήμα και πλούτο είναι έντονη αν και σ’ αυτό το σημείο δεν φαίνεται να υπάρχει ένα στεγανό σχέδιο για την επίτευξη τους. Η.λύση που προσφέρεται είναι να ριψοκινδυνέψουμε γιαπ’ αυτό είναι το χαρτί του ρίσκου. Παρακάμψτε τα συνηθισμένα κανάλια και πηδήξτε στα βαθιά νερά, ξέροντας πως έχετε μεγάλες πιθανότητες να κερδίσετε. Στο βασικό επίπεδο ακολουθήστε τα προαισθήματα σας γιατί μπορεί να βασίζεστε στις εμπνεύσεις σας σχετικά με το πιο λαχείο ή άλογο θα έρθει πρώτο. Οι κερδοσκοπίες με ακίνητα και επενδύσεις όταν η οικονομική ανταμοιβή είναι μεγάλη, είναι επίσης καλές. Εκείνοι που δεν θέλουν να ριψοκινδυνέψουν πρέπει τουλάχιστον να αγαπούν την περιπέτεια στις επενδύσεις, τις αγορές ή τις πωλήσεις. Υπάρχει μια κατάσταση «ο τολμών νικά» και αν δεν κάνετε τώρα μια θετική κίνηση η πρόοδος θα είναι κυκλική γι’ αυτό προσέξτε μην ξαναγυρίσετε στην αφετηρία σας. Εχετε φτάσει σε μποτιλιάρισμα
που δείχνει πως πρέπει να ρυθμίσετε εντελώς το παρελθόν πριν στραφείτε στο μέλλον.

Ψυχολογική Σημασία
Η υπερβολική αυτοανάλυση θα οδηγήσει σε σύγχυση και ακόμα περισσότερα μπλεξίματα, γι’ αυτό δεχτείτε τον εαυτό σας, τους άλλους, τη ζωή, την κατάσταση, όπως είναι. Αυτή η επιρροή αποκαλύπτει κρυφά χαρτοπαικτικά ένστικτα και αναπτύσσεται επιθυμία ή ανάγκη για περισσότερα χρήματα. Αυτή η τάση θα μας αναγκάσει να πάρουμε μέτρα. Θα παρουσιαστούν ευκαιρίες και δεν πρέπει να τις αγνοήσουμε ή να τις χάσουμε γιατί μπορεί να εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και προσπάθεια αφήνοντας σας να μειώσετε το δρόμο προς την επιτυχία.

Ανάποδα
Επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος θα έχετε μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες. Ένας αρνητικός φαύλος κύκλος αποτελεί παγίδα για τον απρόσεκτο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποφύγει ακόμα μεγαλύτερες ζημιές.

==ΕΝΝΕΑ ΣΠΑΘΙ==
Αριθμητική Σημασία
Το ένατο χαρτί αυτού του χρώματος είναι πολύ τυχερό γιατί προσελκύει ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα με τη μορφή πλούτου από κάθε άποψη. Θα φτάσουμε σύντομα στην κορυφή στα οικονομικά ζητήματα και αυτό θα φέρει ανακούφιση από τις στενοχώριες. Επίσης έχουμε φτάσει σ’ ένα ορόσημο που βάζει την
κατάσταση σε πολύ σταθερότερη βάση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το μέλλον θα είναι οπωσδήποτε πλούσιο, χωρίς καμιά
προσπάθεια. Για να διατηρηθεί αυτή η σταθερότητα θα χρειαστούν προσπάθειες και τώρα είναι καιρός να τις προγραμματίσετε.
Πρακτική Σημασία
Τα χαρτιά δείχνουν σαφώς πλούτο. Οι καταθέσεις στην τράπεζα θα γίνουν σύντομα πολύ μεγαλύτερες, ίσως από κληρονομιές, δώρα ή
χρήματα από ακίνητα. Κάθε χρέος θα πληρωθεί. Οι ατομικές επιχειρήσεις θα ευημερήσουν οικονομικά, προσφέροντας την
ευκαιρία για μεγαλύτερη επέκταση. Θα ακολουθήσουν υλικές ανέσεις και ελάττωση της πίεσης.
Τα χρήματα που έχουν σχέση με γάμο και οι στενές φιλίες συνδέονται στενά μ’ αυτό το χαρτί. Δείχνει γενικό πλούτο αλλά οι
συνεργασίες θα χρειαστούν συνεχή προσοχή για να εξακολουθήσουν να φέρνουν κέρδος. Οι διακανονισμοί μετά από διαζύγιο ή χωρισμό βρίσκονται στο προσκήνιο και κάθε αβεβαιότητα σχετικά με τα
χρήματα θα τελειώσει γρήγορα. Είναι η κατάλληλη στιγμή για την εκτέλεση εκκρεμών οικονομικών συμφωνιών, ακόμα και αν το ποσό
είναι μικρό. Μόλις γίνει αυτό θα ελευθερωθείτε από τις στενοχώριες –κι αυτό είναι από μόνο του ένα δώρο. Υπάρχει επίσης ένδειξη για πλούσιο γάμο αν και δεν σημαίνει αναγκαστικά λεφτά στην τράπεζα. Υπάρχει επίσης πλούτος ευτυχίας και αμοιβαίας κατανόησης. Μετρήστε το κέρδος σας τώρα και θα
είναι μια καλή επένδυση για το μέλλον.
Ψυχολογική Σημασία
Η εμπιστοσύνη φτάνει στο αποκορύφωμα. Η αρνητικότητα
εμφανίζεται αν και προσωρινά, γι αυτό εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία όσο περισσότερο μπορείτε. Καλές σχέσεις στο σπίτι και στη
δουλειά δημιουργούν χαλαρωμένη και ευτυχισμένη ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα την ψυχική γαλήνη.
Επιρροή
Οι αποφάσεις θα επηρεαστούν από τα χρήματα. Πρέπει να χρησιμοποιείτε σαν μέτρο στις αποφάσεις σας και αποφασιστικό παράγοντα μάλλον το οικονομικό παρά τα αισθήματα. Οι κοινές οικονομίες θα δώσουν απροσδόκητα καλά αποτελέσματα. Αυτή η επιρροή ασκεί και σταθεροποιητική επίδραση και αν και η κατάσταση μπορεί να φαίνεται στάσιμη αυτό είναι προσωρινό. Θα σας δώσει μια πολύτιμη ευκαιρία να καλύψετε την απόσταση πριν προχωρήσετε
στην επόμενη φάση.
Ανάποδα
Η σημερινή οικονομική σταθερότητα δεν μπορεί να κρατήσει πολύ ακόμα. Τα έξοδα θα αυξηθούν σε τεράστιο βαθμό και θα υπερβούν γρήγορα τα εισοδήματα γι1 αυτό πρέπει να περιμένετε μεγάλο προσωπικό πληθωρισμό. Πρέπει να πάρετε μέτρα τώρα για να μην πέσετε σε φτώχια.
==ΔΕΚΑ ΣΠΑΘΙ==
Αριθμητική Σημασία
Το δέκατο χαρτί αυτού του χρώματος δείχνει την ολοκλήρωση μιας φάσης και την αρχή της επόμενης. Η τελειότητα αυτού του αριθμού,
του πρώτου πολυψήφιου, αριθμού, μπορεί να συγκριθεί με τον τροχό της μοίρας και της τύχης. Ο πλούτος – σε όλα τα επίπεδα –
έχει συσσωρευτεί στον τελευταίο κύκλο και το μέλλον στηρίζεται ήδη σε σίγουρη βάση. Η επόμενη φάση προσφέρει ευκαιρίες που αν τις εκμεταλλευτούμε θα δώσουν περισσότερες αυξήσεις.
Πρακτική Σημασία
Ένα καλόδεχτο χρηματικό ποσό υπάρχει στον ορίζοντα, ίσως από μια απροσδόκητη πηγή. Μπορεί να υλοποιηθεί με τη μορφή κληρονομιάς, δώρου η μεγάλου κέρδους από παιχνίδι. Το
αποτέλεσμα είναι η ασφάλεια που δημιουργεί αισθήματα εμπιστοσύνης και προσμονής. Αλλά να είσαστε προετοιμασμένοι για
ξαφνικές επιπλοκές που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν προσωρινά τον ερχομό αυτών των χρημάτων. Πολλά στρέφονται γύρω στις επενδύσεις και το ενεργητικό – από τις μεγαλύτερες περιουσίες μέχρι τις καταθέσεις στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο – γι’ αυτό μην τις αφήσετε σε αδράνεια για πολύ καιρό. Όπως τα ταλέντα της παραβολής, θα σας αμείψουν καλύτερα αν τα
βάλετε σε λειτουργία.
Είναι καλή εποχή για να ξοδέψετε χρήματα σε επενδύσεις για το μέλλον και είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείτε κατάλληλους
τρόπους για να το κάνετε. Μην μένετε αδρανής σ’ αυτό το στάδιο και μην βασίζεστε υπερβολικά στις δόξες του παρελθόντος. Χρειάζεται ορμή και δράση για να κάνετε τον τροχό της μοίρας και
της τύχης να γυρίσει.
Ψυχολογική Σημασία
Οι ελπίδες σας θα ξαναφορτιστούν με ενεργητικότητα με προσωπική προσπάθεια. Αφήστε πίσω τους φόβους και τις αμφιβολίες σας καθώς φτάνετε σ’ ένα καινούργιο κύκλο της ζωής. Ξεχάστε το παρελθόν και περιμένετε καλύτερες ώρες.
Επιρροή
Αυτή είναι μια ισχυρή θετική χρηματική επιρροή που θα φέρει ασφάλεια και εμπιστοσύνη σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Περιμένετε τη σταθεροποίηση και στη συνέχεια σταθερή βελτίωση των οικονομικών ζητημάτων. Αυτός ο υλικός πλούτος σας δίνει μεγάλη δύναμη και παρηγοριά και αν πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάντε το μόνο μετά από πολύ προσεχτική1 σκέψη. Προσπαθήστε να εξασφαλιστείτε από μελλοντικές απώλειες παίρνοντας άμεσα μέτρα. Σύντομα θα έχετε την ευκαιρία για κάτι τέτοιο.
Ανάποδα
Είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξετε τις τωρινές σπάταλες συνήθειες και σαν αποτέλεσμα οι τελευταίες προσωπικές σας οικονομίες εξατμίζονται και οι απλήρωτοι λογαριασμοί μαζεύονται. Χωρίς χρήματα σαν μια μορφή ασφάλειας, δεν έχετε κίνητρα και αυτό κρατάει κλειστές τις πόρτες της ευκαιρίας.
==ΒΑΛΕΣ ΣΠΑΘΊ==
Η Σημασία του Βαλε
Όταν αντιπροσωπεύει ένα αγόρι ή νέο αυτό το χαρτί δείχνει πως υπάρχει έντονη επιθυμία να φτάσει στα ύψη και να γίνει επικεφαλής, αρχηγός της ομάδας του ή οργανωτής συμφερόντων. Αν και δεν
είναι ακαδημαϊκός έχει τα φόντα να γίνει μεγαλοεπιχειρηματίας γιατί έχει την ικανότητα να συγκεντρώνει πλούτο και περιουσία. Αν παριστάνει έναν ενήλικα, αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει κάποιον που έχει κολλήσει στο μαγγανοπήγαδο της ζωής. Το αποτέλεσμα είναι να μην αποκτήσει ποτέ αυτό το άτομο όλα εκείνα για τα οποία είχε
κάποτε τα προσόντα.
Πρακτική Σημασία
Γεμάτος ζωτικότητα, του αρέσει να αναλαμβάνει νωρίς ευθύνες. Μπορεί να κάνει οικονομίες και μαθαίνει γρήγορα τα πλεονεκτήματα της αποταμίευσης. Επομένως τα ταλέντα του στρέφονται αυτόματα
προς τη συγκέντρωση όλο και περισσότερων πραγμάτων. Πάντα θα κάνει μια αποφασισμένη προσπάθεια να κρατήσει μια συμφωνία αν και ο προσωπικός σκοπός ή η φιλοδοξία του θα έχουν πάντα τηνπρώτη θέση στο μυαλό του. Συχνά λέγεται πως έχει γέρικο κεφάλι σε νεανικούς ώμους αλλά θα ήταν πολύ παράλογο να τον εμπιστευτούμε. Χρειάζεται πείρα και αυτή, σε συνδυασμό με την έξαρση της νιότης δίνει μεγάλες δυνατότητες. Για να γίνει βασιλιάς πρέπει να προσέξει την παγίδα που θα μπορούσε να τον κρατήσει στο σημερινό κατώτερο επίπεδο για όλη του τη ζωή. Η επιτυχία του σ’ αυτό το σκοπό θα εξαρτηθεί από το πόσο ριψοκίνδυνος θα είναι όταν του
δοθεί η ευκαιρία. Η επιτυχία συνεπάγεται κάποιο κίνδυνο και πρέπει να διακινδυνεύσει
αν πρόκειται ποτέ να πετύχει τους πραγματικούς σκοπούς και τις φιλοδοξίες του. Αυτός ο Βαλές είναι ο μόνος που έχει τα μέσα να ριψοκινδυνεύει ατιμωρητί.
Ψυχολογική Σημασία
Αυτός ο χαρακτήρας δυσκολεύεται να μείνει σταθερός σ ένα πράγμα. Η υπερβολική ελπίδα αντισταθμίζει το ελάττωμα του και τον οδηγεί σε περιορισμένη επιτυχία. Έχει την ικανότητα να βλέπει
μπροστά αλλά δεν βασίζεται πάντα στην κρίση του. Οι άλλοι τον απογοητεύουν αλλά δεν φαίνεται να μαθαίνει το μάθημα του.

Επιρροή
Αυτή η επιρροή βοηθάει στην αύξηση των πηγών και αποκαθιστά την αυτοπεποίθηση. Μπορεί να εκδηλωθεί σαν πιστός υποστηρικτής ή οικονομική βελτίωση. Μια ατμόσφαιρα κούρσας θα βοηθήσει στη
χαλάρωση της προηγούμενης έντασης γι’ αυτό δείξτε τόλμη και
ριψοκινδυνέψετε ο* ένα σχέδιο, ιδέα ή ελπίδα. Ακολουθήστε τα προαισθήματα σας γιατί η ευκαιρία μπορεί ν αργήσει πολύ να
επαναληφθεί.
Ανάποδα
Η υπερενθουσιώδης ορμή δημιουργεί ένα ριψοκίνδυνο χαρακτήρα
που θεωρείται πιθανώς επικίνδυνος. Όσο ψηλότερα ανέβει τόσο χαμηλότερα θα πέσει και δυστυχώς μια πτώση προβλέπεται στα χαρτιά εξαιτίας της βλακείας του.
ΝΤΑΜΑ ΣΠΑΘΙ
Η Σημασία της Ντάμας
Η Ντάμα είναι η γυναικεία πλευρά του χρώματος. Είναι μια ικανή, πετυχημένη γυναίκα που έχει συνηθίσει οτα πολλά χρήματα και ξέρει τι μπορούν να αγοράσουν. Οι υλικές πολυτέλειες γίνονται συχνά μια ανάγκη και έτσι όταν οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν τις έχει γίνεται ακοινώνητη και κακοδιάθετη. Σαν επιχειρηματίας έχει στην καρδιά της τα συμφέροντα της μάλλον παρά των πελατών της και έτσι μπορεί να θεωρηθεί κάπως εγωκεντρική. Ένας πλούσιος σύζυγος είναι συχνά η πηγή του πλούτου της αλλά όταν χρειάζεται έχει γερό μυαλό για να αποκτήσει χρήματα.
Πρακτική Σημασία
Εκ παραδόσεως αυτή η ντάμα παριστάνει μια μελαχρινή γυναίκα με πλούσια χρώματα. Δραστήρια και γενναιόδωρη, απολαμβάνει τη
φιλανθρωπία και την οργάνωση άλλων σε δράση. Συχνά παριστάνει
την κυρία της αφθονίας, περιμένοντας κοπλιμέντα και θαυμασμό για πς προσπάθειες της. Ο πλούτος, το στήριγμα της θα χρησιμοποιηθεί
μερικές φορές για την προαγωγή άλλων αλλά περιμένει να της δείξουν αε αντάλλαγμα την αιώνια ευγνωμοσύνη τους. Αυτά τα χαρακτηριστικά εμφανίζονται όλο και περισσότερο με το πέρασμα των χρόνων αλλά αν βρεθεί μόνη της είναι ικανή να φροντίσει τον εαυτό της και να βγάλει το ψωμί της. Πιστεύει πως η
θέση της είναι στο σπίτι αλλά όχι στο νεροχύτη της κουζίνας. Γι αυτό αρπάζει αμέσως κάθε ευκαιρία να βγει παραέξω. Πολυτελής από
πολλές απόψεις είναι πάντα ντυμένη καλά και σύμφωνα με τη μόδα. Οι περισσότεροι άντρες θαυμάζουν την δροσερή, εξεζητημένη
εμφάνιση της αλλά ελάχιστοι συνειδητοποιούν πόσο ακριβή μπορεί
να είναι πριν να είναι πολύ αργά!
Η ζωτικότητα δίνει σ’ αυτή τη Ντάμα μια ελκυστικότητα που κάνει τις άλλες γυναίκες να την φθονούν και να την ζηλεύουν. Ίσως γι’ αυτό
ρι βαθειές φιλίες είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Στα σπορ βρίσκει το
τέλειο πλαίσιο για ν’απαδείςει την αξία της κα. να επιδε,χθεί,
6«ακρίνεται και κερδίζει πολλά βραβεία.
Ψυχολογική Σημασία
Αυτή η γυναίκα σκέπτεται ανεξάρτητα, ένα χαρακτηριστικό που έχει τα καλά του αν και αργότερα μπορεί να δημιουργήσει μοναξιά από έλλειψη επικοινωνίας με τους άλλους. Η ανάγκη της για κατοχή υλικών αγαθών δείχνει πως αναζητάει ασφάλεια έξω και όχι μέσα όπου τα προσωπικά της αποθέματα περιμένουν να αναγνωρισθούν
και να αντληθούν.
Επιρροή
Η προσωπική αυτοπεποίθηση θα πάρει μια ισχυρή ώθηση από τη θετική αυτή επιρροή. Μια προσωρινή εγωκεντρικότητα μπορεί να αναπτυχθεί αλλά είναι ό,τι χρειάζεται αυτή τη στιγμή. Τα αποτελέσματα είναι γενικά ενθαρρυντικά γι αυτό μπορείτε να περιμένετε μια αύξηση πλούτου που σας προστατεύει από τιςεπικείμενες δυσκολίες και σας δίνει χρόνο για σκέψη και νέα σχέδια για το μέλλον.
Ανάποδα
Αντιπροσωπεύει μια κακή, και καχύποπτη γυναίκα που δεν μπορεί να κρατήσει ένα φίλο για πολύ καιρό. Διψώντας πάντα για περισσότερα και θέλοντας να μην μείνει πίσω από τους άλλους γίνεται περίεργη και αδιάκριτη με αποτέλεσμα να κλείνουν περισσότερες πόρτες από όσες θα ανοιχτούν ποτέ. Είναι ο χειρότερος εχθρός του ίδιου της του εαυτού.

==ΡΗΓΑΣ ΣΠΑΘΙ==
(Άνδρας που ανήκει σε ζώδιο του Αέρα : Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος)
Ο Ρήγας είναι ο έμπειρος άντρας που έχει στεφτεί από οικονομική επιτυχία. Ένα απόθεμα υλικών αγαθών του δίνει χρόνο αργότερα στη ζωή του για να επιδιώξει πλούτο σε ψηλότερο επίπεδο. Η αυτοπεποίθηση προέρχεται κυρίως από τα υλικά αγαθά αλλά θα εμφανιστούν αργότερα ευκαιρίες που θα την βάλουν σε πιο διαισθηπκή βάση. Η φαντασία δεν λείπει αλλά αν είναι μονομερής θα οδηγήσει σε περιορισμούς. Ένας συλλέκτης πολλών πραγμάτων – από πολύτιμες αντίκες μέχρι ένα φορτίο σκουπιδιών – αυτός ο Ρήγας φαίνεται εξαιρετικά μονομερής με μόνο σκοπό την απόκτηση γρήγορου κέρδους. Εκ παραδόσεως αυτός είναι ένας από τους μελαχρινούς Ρηγάδες με τα έντονα χρώματα, γεμάτος ζωή, σεξουαλική ζωτικότητα και καλές ιδέες. Πολλοί ζητούν τις συμβουλές του, κυρίως γιαπ’ φαίνεται να τα έχει καταφέρει πολύ καλά στη ζωή του. Αν και οι προθέσεις του είναι εντελώς αξιόπιστες μπορεί να μην έχει αρκετή πείρα για να θεωρηθεί ειδικός. Οι μεγαλο- επιχειρηματίες και τραπεζίτες αντιπροσωπεύονται από αυτό το χαρτί και πολύ συχνά η μονομέρεια τους μάλλον παρά ο προσεκτικός, έξυπνος προγραμματισμός τους έχει φέρει στο αποκορύφωμα της επιτυχίας τους. Η ασπλαχνία κυριεύει αυτά τα άτομα όταν βρίσκονται στο δρόμο της επιτυχίας γιαπ’ ξέρουν πως αν αδυνατίσουν ή παρεκλίνουν από την πορεία τους θα χάσουν. Οταν ο Ρήγας είναι το μεγάλο ψάρι στη λιμνούλα, όλοι το ξέρουν. Η μετριοφροσύνη δεν συγκαταλέγεται στις ιδιότητες του και το να έχει ζήτηση είναι μία από τις μεγαλύτερες χαρές του. Του ταιριάζει το να παριστάνει τον αρχηγό και προστατεύει ζηλότυπα το έδαφος του. Εκείνοι που παίρνουν θάρος τιμωρούνται αλλά εκείνοι που έρχονται με το σκούφο στο χέρι είναι πολύ καλόδεχτοι. Σ’ αυτή τη στάση διακρίνουμε ίχνη ανασφάλειας και αυτό το χαρακτηριστικό βρίσκεται ακόμα και στους πλουσιότερους μεγιστάνες της οικονομίας. Αυτός ο Ρήγας έχει την αρετή της επιμονής. Αυτή η στάση πρέπει όμως να χρησιμοποιείται με διάκριση γιατί διαφορετικά μπορεί να παρερμηνευτεί σαν καταναγκασμός. Έχει ένα πλούσιο απόθεμα πείρας για να αντλεί αλλά και πάλι πρέπει να προσέξει για να μην φανεί καυχησιάρης.

Επιρροή
Αυτή δίνει έλεγχο στα οικονομικά και γενικά στον πλούτο, γι’ αυτό μπορούμε να περιμένουμε δραστική βοήθεια σε οποιοδήποτε χρηματικό πρόβλημα. Μπορεί να προέλθει από ένα έμπειρο πρόσωποειδικευμένο στις τραπεζικές εργασίες ή από μια αλλαγή κατάστασης. Τα δάνεια αν χρειάζονται έρχονται από αξιόπιστες πηγές και αν και ακριβά θα αποκαταστήσουν τη χαμένη ασφάλεια. Ένα χρηματικό δώρο ή ένα χρήσιμο δώρο θα φωτίσει προσωρινά τη ζωή αλλά για μονιμότητα η επιρροή αυτού του χαρτιού πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την τακτοποίηση των προσωπικών υποθέσεων.

Ανάποδα
Η τσιγγουνιά προκαλεί στενομυαλιά που αποκλείει το πραγματικό νόημα της ζωής. Η λαιμαργία, η απάτη και η φιλαργυρία οδηγούν τελικά στη μοναξιά. Η ανικανότητα του ατόμου να δεχτεί αλλαγές έχει σαν αποτέλεσμα προσωπικούς περιορισμούς και αν δεν προσέξει οδηγεί σε μια ζωή ερημίτη. Ο φόβος απώλειας αυτών που έχει συγκεντρώσει ενθαρρύνει λανθασμένες υποψίες και η οικογένεια και οι φίλοι του μένουν μακριά οπό την πόρτα του.
__________________________________________________
==ΑΣΟΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ==
Αριθμητική Σημασία
Είναι το πρώτο και τελευταίο χαρτί αυτού του χρώματος και συνδυάζει τους αριθμούς ένα και δεκατρία σε μια πηγή προβλημάτων. Αυτό φαίνεται σαν αναγκαίο κακό γιατί φέρνει στην επιφάνεια ό,τι βρίσκεται κάτω από αυτήν. Η δύναμη αυτή μπορεί να αναστατώσει τα πάντα και να αποκαλύψει έτσι μερικές πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.
Πρακτική Σημασία
Ένα τεράστιο εμπόδιο ή πρόκληση στη ζωή που βρίσκεται σ’ αυτό το χαρτί. Δίνει τέλος σε μια φάση κι αρχίζει την επόμενη και γι αυτό συχνά θεωρείται σαν το χαρτί του θανάτου. Η ζωή είναι χωρισμένη σε φάσεις και πολλές από αυτές καταλήγουν σε κλιματικές νότες. Ο συμβολικός θάνατος ενός ερωτικού δεσμού είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Γι αυτό ο θάνατος δεν είναι το μόνο τέλος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όπως δείχνει αυτό το χαρτί. Προβλήματα που σχετίζονται με υγεία, δουλειές, χρηματικά ζητήματα, δεσμούς, φιλοδοξίες, σταδιοδρομίες και ελπίδες για το μέλλον θα επηρεαστούν και μπορεί να εμφανιστούν γρήγορα. Εκείνοι που αγνοούν τα
προειδοποιητικά σημεία θα είναι έτοιμοι να αναγκαστούν σε δράση. Επικρατεί και ένα αίσθημα δίκαιου που συχνά φαίνεται άσπλαχνο γιατί ο φυσικός νόμος της δράσης και της αντίδρασης δεν εξετάζει τα αισθήματα. Από πρακτική άποψη είναι πιθανές δίκες για αντιδικίες για δικαιώματα και αποκτήματα αλλά μια φιλοσοφική προσέγγιση όπου όλα είναι σωστά στον έρωτα και τον πόλεμο, μαλακώνει αυτά τα χτυπήματα. Γι αυτό αντιμετωπίστε την πρόκληση και όταν χρειάζεται δεχτείτε αυτά τα γεγονότα σαν αναπόφευκτα εμπόδια στο δρόμο της ζωής.
Ψυχολογική Σημασία
Ένα πνευματικό εμπόδιο εμποδίζει την πραγματική ευχαρίστηση, ικανοποίηση και ευτυχία από τη ζωή. Είναι το, παγόβουνο του νου που μόνο η κορυφή φαίνεται και το υπόλοιπο μένει επικίνδυνα βουλιαγμένο κάτω από την επιφάνεια του υποσυνείδητου. Το πρώτο βήμα προς την επίλυση αυτής της κατάστασης είναι να δεχτούμε την ύπαρξη της και να καταλάβουμε την έκταση της.
Επιρροή
Αυτή η επιρροή δυναμώνει τη φωτιά που χρειάζεται μόνο μια σπίθα για να εξελιχθεί σε κόλαση. Μόλις συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να πολεμηθεί με δύναμη. Έχει τη δύναμη να διαταράξει καταστάσεις και να κάνει ήρεμους ανθρώπους επιθετικούς τρελούς που αρχίζουν ταραχές ή ακόμα και
πολέμους.
Ανάποδα
Αν η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει θα χειροτερέψει. Μετά την εγκατάλειψη από τους φίλους και τη ζωή γενικά εμφανίζονται αδικίες σε όλα τα μέτωπα δημιουργώντας μια παγίδα από την οποία φαίνεται αδύνατον να ξεφύγουμε. Χρειάζεται τεράστια προσωπική προσπάθεια για να αλλάξουμε την σημερινή καθοδική πορεία όπου τα προβλήματα γίνονται αμετακίνητα εμπόδια.
==ΔΥΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ==
Αριθμητική Σημασία
Το δεύτερο χαρτί αυτού του χρώματος φέρνει διχασμό και αντίθεση. Εμφανίζονται επιπλοκές και η δυσαρμονία που προκαλεί μπορεί να διακόψει μακρόχρονους δεσμούς και συμφωνίες. Η αναποφασιστικότητα
καθυστερεί τα πάντα με αδιέξοδα στον αισθηματικό, πρακτικό και οικονομικό τομέα. Καμιά πλευρά του φράχτη δεν προσφέρει μια ισορροπημένη λύση και πρέπει να περιμένετε εξελίξεις πριν κάνετε το
επόμενο βήμα.
Πρακτική Σημασία
Αυτό το χαρτί προειδοποιεί για χωριστούς δρόμους αλλά και οι δύο δρόμοι προσφέρουν- ελάχιστα πλεονεκτήματα. Όταν χωρίζουμε κάτι στα δύο κανένα από τα δυο μέρη δεν είναι πλήρες και έτσι ασφαλώς θα εμφανισθούν δυσκολίες. Θα αυξηθούν εκτός αν αντιμετωπίσουμε, καταλάβουμε και δεχθούμε την κατάσταση. Μόνο τότε πρέπει να εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Μια αλλαγή κατεύθυνσης θα δώσει ένα τέλος στο σημερινό αδιέξοδο αλλά χρειάζεται αποφασιστικότητα και υπομονή. Να περιμένετε από τη μια πλευρά βαθειά κατάθλιψη αλλά να ελπίζετε γιατί από αυτό το σημείο ο μόνος δρόμος είναι η άνοδος. Οι αισθηματικές σχέσεις θα φορτιστούν με δυσαρμονία εξαιτίας συγκρούσεων ιδιοσυγκρασίας και οι επαγγελματικές συνεργασίες θα υποφέρουν από αντίθετες απόψεις. Τα χαρτιά δείχνουν χωριστούς δρόμους αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην ενωθούν αυτοί οι δρόμοι στο μέλλον όταν και οι δύο σύντροφοι ξαναβρεθούν στην ίδια κατεύθυνση. Επειδή αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει γενική κατάπτωση ό,τι έχει σχέση μ’ αυτό μπορεί να περιγραφεί σαν αρνητικό. Από συμβολική άποψη είναι η
τελευταία βδομάδα του χειμώνα και η άνοιξη δεν μπορεί να είναι πολύ μακριά.
Ψυχολογική Σημασία
Οι έμμονες ιδέες φτάνουν στο αποκορύφωμα ή το κατώτατο σημείο
ανάλογα με την περίπτωση. Η αλήθεια διαστρεβλώνεται με την κυριαρχία της φαντασίας. Υπάρχει κίνδυνος εισόδου σ’ ένα κόσμο ονείρου από όπου δεν υπάρχει απόδραση η επιστροφή.
Επιρροή
Αυτή η επιρροή αρνιέται και καταπολεμάει κάθε ελπίδα και σχέδιο για το μέλλον. Οι αναποφασιστικότητες και η αβεβαιότητα συντρίβουν την προσωπική εμπιστοσύνη και η ισορροπημένη άποψη σχίζεται ξαφνικά στη
μέση προκαλώντας σύγχυση και κατάθλιψη. Σε όλες τις σχέσεις και οι δύο πλευρές θα βρουν ότι αυτή η επιρροή τονίζει τα ελαττώματα των συντρόφων τους προκαλώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα. Επειδή τα σχέδια δεν εκπληρώνονται και τα οικονομικά χειροτερεύουν, πρέπει να πέσετε σε πνευματική χειμέρια νάρκη και να περιμένετε την πρώτη πνοή της άνοιξης.
Ανάποδα
Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει την βαθύτερη κατάθλιψη και απελπισία. Εσκεμμένες και σαφώς κακές προθέσεις έχουν δημιουργήσει αρνητικότητα
και το σκοτάδι σκεπάζει τα πάντα. Όπως στη βαθειά νύχτα της ψυχής, κάθε
ελπίδα φαίνεται να έχει χαθεί αλλά σύντομα θα υπάρξει μια τελευταία ευκαιρία αποκατάστασης της ισορροπίας.
==ΤΡΙΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ==
Αριθμητική Σημασία
Το τρίτο χαρτί αυτού του χρώματος αντιπροσωπεύει ένα τριμερές πρόβλημα που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ισότητα. Οι αισθηματικές σχέσεις και οι επαγγελματικές συνεργασίες είναι ιδιαίτερα ευπαθείς γιατί ένα τρίτο πρόσωπο ή αρχή προσπαθεί να επηρεάσει την τωρινή αρμονία. Καταστρεπτικές δυνάμεις προσπαθούν να καταστρέψουν μακροχρόνιες συμφωνίες και συχνά θα προσπαθήσουν να το κάνουν στο όνομα της προόδου.
Πρακτική Σημασία
Αυτό το χαρτί συμβολίζει το αιώνιο τρίγωνο, μια κατάσταση που δεν μπορεί ποτέ να είναι ευτυχής. Όταν έχει σχέση με γάμο και επαγγελματικές συνεργασίες δεν θα γίνει ποτέ καμιά σταθερότητα ή πρόοδος όσο υπάρχει αυτή η όχι ικανοποιητική κατάσταση. Μπορεί να μην βλέπουμε την όλο και μεγαλύτερη απειλή αλλά δεν μπορούμε να την πετάξουμε για πάντα κάτω από το χαλί. Τελικά η αλήθεια θα φανερωθεί. Σαν προειδοποίηση, πρέπει να παίρνουμε κάποια προφύλαξη όταν
εξετάζουμε το ενδεχόμενο ενός τρίτου συνέταιρου γιατί μπορεί αργά ή γρήγορα να καταστρέψει τα πάντα. Στον αισθηματικό τομέα μπαίνει στη σκηνή ένα τρίτο πρόσωπο που έχει τη δύναμη να καταστρέψει μια μακροχρόνια σχέση. Αυτό υποτίθεται πως είναι συνήθως ένας κρυφός εραστής αλλά ο ένοχος μπορεί να είναι ένα παιδί ή συγγενής που αποδεικνύει τη θεωρία ότι στους δύο τρίτος δεν χωράει. Ακόμα και μια έμμονη ιδέα ενός από τους συνεταίρους για ένα χόμπι η άθλημα θα μπορούσε να είναι ο τρίτος αλλά όποιος η ό,τι κι αν είναι, θα χρειαστεί τριπλάσια προσπάθεια για να διατηρήσουμε την σημερινή κατάσταση.
Ψυχολογική Σημασία
Δημιουργικές σκέψεις αυτοαναστέλλονται και το αποτέλεσμα είναι δουλειά τρίτης ποιότητας και έλλειψη πρωτοβουλίας. Μια πλήρη αλλαγή της στάσης μόνο απέναντι στη δουλειά αλλά και στη ζωή σαν σύνολο είναι απαραίτητη αλλά πρέπει να είναι εκούσια και όχι κάτι που επιβάλλεται από ένα τρίτο πρόσωπο.
Επιρροή
Αυτή η επιρροή εισάγει μια τρίτη πλευρά που προκαλεί μεγάλη
αναστάτωση σε σχέδια και σχέσεις. Εμφανίζονται καυγάδες και υπάρχει πιθανότητα να γεννηθεί μια μεγάλη έχθρα από μια κάποτε αρμονική κατάσταση. Είναι πιθανή η παραβίαση συμφωνιών και ισχύει για αισθηματικούς δεσμούς και επαγγελματικές υποσχέσεις. Αναζητήστε μια ατμόσφαιρα επιθετικότητας σαν πρώιμο προειδοποιητικό σημείο.
Ανάποδα
Η ρήξη μιας συμφωνίας μπορεί να οδηγήσει σε προσωπική έχθρα και συλλογικά σε ομαδική ή ακόμα και εθνική εχθρότητα. Γίνονται πολύ
αξιοκατάκριτες ενέργειες και αυτό δεν γίνεται στο όνομα της ανθρωπότητας. Κυριαρχεί η αταξία αντί της αρμονίας και το μέλλον φαίνεται μουντό και χωρίς μεγάλες ελπίδες για αρκετό διάστημα.

==ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ==
Πρακτική Σημασία
Το τέταρτο χαρτί αυτού του χρώματος συνδυάζει έναν σταθερό αριθμό με την αρνητικότητα όλου του χρώματος στο σύνολο του. Το αποτέλεσμα είναι η διακοπή της προηγούμενης προόδου με διάφορους τρόπους και η γενική δημιουργία προβλημάτων. Προβλέπονται μάχες και αυτές κυμαίνονται από δικαστικές υποθέσεις μέχρι μάχες εξυπνάδας. Πρέπει να περιμένετε δικαστικούς αγώνες, καυγάδες και διαφωνίες. Οι στεγανές υποθέσεις εμφανίζουν ξαφνικά διαρροή και όλα φαίνεται πως θα καταρρεύσουν. Πρέπει να βρείτε τον αδύνατο κρίκο της αλυσίδας και να τον εξετάσετε προσεκτικά για σημάδια προβλημάτων και όσο μικρά κι αν είναι, έχουν τη δύναμη υα καταστρέψουν τα πάντα. Τα πρακτικά, αισθηματικά και οικονομικά σχέδια θα επηρεασθούν. Οι ερωτικοί δεσμοί θα γίνουν απογοητευτικές εμπειρίες ιδιαίτερα αν περιλαμβάνουν μυστικές συναντήσεις. Τα χαρτιά προειδοποιούν για διαζύγιο ή χωρισμό. Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγμα: τα για την τωρινή κατάσταση εκτός από το να περιμένει. Πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο μιας ανάπαυλας από τις στενοχώριες και τους καυγάδες που 6εν ισοδυναμεί από την προσπάθεια αποφυγής τωνπροσωπικών ευθυνών. Τα προβλήματα υγείας μπορεί να είναι ένα ακόμα βάρος και πρέπει να την προστατέψουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Η αϋπνία από στενοχώρια μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ένα φαύλο κύκλο με κατάληξη πνευματική ή σωματική αρρώστια, γι αυτό φροντίστε να κοιμόσαστε καλά τη νύχτα. Ξεκουράζεστε στο διάστημα της μέρας όσο μπορείτε.

Ψυχολογική Σημασία
Τα πρωτόγονα ένστικτα πρέπει να αναγνωριστούν και να ελεγχθούν. Θα συνδυαστούν με κοσμικές επιδιώξεις και όσο κυριαρχούν δεν θα αφήνουν περιθώρια για την διάνοια και τη σοφία και πολύ περισσότερο τη συμπάθεια. Η κτηνώδης δύναμη και η άγνοια οδηγούν σε αυτοφυλάκιση. Αυτή η επιρροή δημιουργεί μια άκαρδη ατμόσφαιρα. Καυγάδες από δουλειές και γάμους θα μπορούσαν να καταλήξουν στα δικαστήρια και σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες. Σε λιγότερο άσχημο επίπεδο, προβλήματα θα αποκαλυφθούν και θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν σωστά. Αν και η ατμόσφαιρα είναι δυσάρεστη, το αποτέλεσμα θα είναι να καθαρίσει.

Ανάποδα
Η έλλειψη θάρρους δεν βοηθάει καθόλου το τωρινό κύμα προβλημάτων. Η άγνοια των πραγματικών γεγονότων αναβάλει το τελικό αποτέλεσμα και αυτό επιδεινώνεται όσο μένει. Δεν πρέπει να επιχειρούμε παρελκυστική τακτική και αν και μπορεί να φαίνεται σαν διέξοδος, απλώς αναβάλλει την κακή στιγμή.

==ΠΕΝΤΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ==
Πρακτική Σημασία
Το πέμπτο χαρτί αυτού του χρώματος έχει τη δύναμη να γκρεμίζει κάθε ελπίδα που είχε κάποτε μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Παρεξηγήσεις και παρερμηνείες έχουν δημιουργήσει έναν λανθασμένο δρόμο που οδηγεί σε κατηφόρα. Σκοποί και φιλοδοξίες για το μέλλον δεν πρέπει να χαθούν, παρά τα σημερινά εμπόδια γιατί αυτός είναι ένας χρόνος δοκιμασίας. Εκείνοι που θα βγουν νικητές θα αυξήσουν πολύ τη δύναμη τους και την κατανόηση τους για τη ζωή. Η προσωπική ανάμιξη σε ορισμένες δυσάρεστες καταστάσεις δεν μπορεί να αποφευχθεί και θα σημαίνει να σηκώνουμε τα βάρη άλλων. Αυτό το χαρτί προειδοποιεί ενάντια στην αποθάρρυνση. Αν και το ένα
πρόβλημα φαίνεται να ακολουθεί το άλλο υπάρχει ακόμα ένα φωτεινό σημείο στον ορίζοντα. Η επιτυχία είναι δυνατή αν την επιδιώξουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα. Όποιες κι αν είναι οι πιθανότητες προσπαθήστε πολύ να φτάσετε στο τέλος και μην τα παρατήσετε τώρα. Σχέδια για σταδιοδρομία, επαγγελματικά σχεδία, διακοπές και μετακινήσεις κινδυνεύουν από προσωρινές δυσκολίες, αλλά μέτρα της τελευταίας στιγμής ξαναβάζουν τα πάντα στη θέση τους. Τα χρηματικά θέματα θα δεχτούν ένα χτύπημα αλλά οι τελικοί υπολογισμοί θα δείξουν και πάλι ότι είναι πολύ καλύτερα από ό,τι φοβόμαστε. Στον αισθηματικό τομέα οι σχέσεις θα υποφέρουν από παρεξηγήσεις που περιπλέκουν τόσο την κατάσταση ώστε υπάρχει κίνδυνος πλήρους ρήξεως.
Αν δεχτείτε το αναπόφευκτο και ακολουθήσετε το ρεύμα η κατάσταση θα βελτιωθεί αλλά μην περιμένετε να λύσετε εύκολα τις δυσκολίες γιατί είναι αδύνατον. Δεν πρέπει να αφήνετε τα αρχικά σχέδια και τις ελπίδες σας να πνίγονται κάτω από τις σημερινές δυσκολίες. Χρειάζεται εμπιστοσύνη και δύναμη για να συνεχίσετε, γι αυτό συγκεντρωθείτε στο μέλλον και όχι στις λύπες του παρελθόντος. Δεχτείτε ότι όλα θα χρειαστούν πολύ περισσότερο χρόνο από όσο νομίζατε αρχικά και αναδιοργανώστε το ημερολόγιο για να το προσαρμόσετε στο καινούργιο σας σχέδιο. Μόλις γίνει αυτό θα νοιώσετε ανακούφιση γιατί προσπαθήσατε να κάνετε κάτι για την κατάσταση.

Ψυχολογική Σημασία
Αποφύγετε να πείτε τη γνώμη σας στο όνομα της δήθεν ειλικρίνειας. Οι σκληρές αλήθειες πρέπει να λέγονται με διακριτικότητα και συχνά πρέπει να αντικαθίστανται με αθώα ψέματα. Δεν είναι δείγμα ισχυρού χαρακτήρα να μπορεί να λέει στους άλλους την τύχη τους με αυτό τον τρόπο. Μην εμπλακείτε σε συναισθηματικές εξομολογήσεις καιαπρεπείς έρωτες. Η επιρροή αυτή μπορεί να περιπλέκει και να διαταράσσει ακόμα και τα πιο αθώα σχέδια. Από θετική άποψη θα ξεχωρίσει αόρατα εμπόδια που είναι καλύτερα να έρθουν στο φως τώρα παρά αργότερα και από αυτή την
άποψη δεν είναι κακή. Τα χαρτιά δείχνουν ενδεχόμενη επιτυχία αλλά μόνο μετά την εξομάλυνση των δυσκολιών. Η αμφιβολία και η έλλειψη πίστης στις ικανότητες μας προέρχεται επίσης από αυτή την επιρροή και πρέπει να την δείτε σαν πραγματική προσωπική πρόκληση.

Ανάποδα
Προσέξτε το πισώπλατο χτύπημα που θα μπορούσε να έχει εκτεταμένα καταστρεπτικά αποτελέσματα. Μπορεί να προέρχεται από το παρελθόν γι αυτό προσπαθήστε να βάλετε τέλος στην αρνητική αλυσίδα των γεγονότων πριν φέρει ακόμα μεγαλύτερη αναταραχή. Οι αντιδικίες θα αποδειχθούν δαπανηρές και τελικά δεν θα αποδείξουν τίποτα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τέτοιες ενέργειες.

==ΕΞΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ==
Αριθμητική Σημασία
Το έκτο χαρτί αυτού του χρώματος δείχνει σκληρή δουλειά με ελάχιστη ανταμοιβή για όλη την προσπάθεια. Προσπάθειες διατήρησης αυτού που
έχουμε πετύχει θα συναντήσουν αντίσταση αλλά η μάχη πρέπει να συνεχιστεί. Υπάρχουν πάντα δύο πλευρές που πρέπει να εξετάζονται και πρέπει να ελιχθούν σε μια θέση που δίνει κάποιο βαθμό ισορροπίας.
Πρακτική Σημασία
Οι απογοητεύσεις είναι αναπόφευκτες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλα έχουν χαθεί. Αν και μια ατμόσφαιρα «ψυχρολουσίας» μειώνει τον
ενθουσιασμό δεν σβήνει τη σπίθα της εξυπνάδας κι έτσι υπάρχει ακόμα ελπίδα. Οι δυσκολίες, όταν ανασκοπηθούν θα φαίνεται πως ήταν για το
καλό μας. Μικροπροβλήματα υγείας θα εμποδίσουν την πλήρη εκπλήρωση σχεδίων αλλά και πάλι όλα θα είναι για το καλύτερο και μην χάνετε καιρό και ενεργητικότητα ανησυχώντας για το τι θα μπορούσε να είχε γίνει. Η κατάθλιψη είναι πιθανή αλλά δεν πρέπει να την αφήσετε να επισκιάσει την κατάστρωση σχεδίων για το μέλλον. Από πρακτική άποψη τη στιγμή ακριβώς που πρόκειται να υπογραφούν συμβόλαια σχετικά με ακίνητα, εμφανίζονται αμφιβολίες και όλα σταματούν. Η διπλωματία και ο χρόνος θα κάνουν θαύματα σ’ αυτή την κατάσταση ενώ οι προσπάθειες εκβιασμού της κατάστασης θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Έχετε πίστη και περιμένετε μια αλλαγή της κατάστασης προς το καλύτερο.
Ψυχολογική Σημασία
Δυσκολίες στην συμφιλίωση του εσωτερικού κόσμου των ονείρων με τον εξωτερικό κόσμο της σκληρής πραγματικότητας προκαλούν πνευματικές συγκρούσεις. Το ένα χωρίς το άλλο είναι ημιτελές και όχι ικανοποιητικό και η απάντηση βρίσκεται σ’ ένα συνδυασμό των δύο. Οι δύο πλευρές αυτές αντιπροσωπεύουν το συνειδητό και το υποσυνείδητο, που ανάμεσα τουςπρέπει να υπάρχουν ισχυροί δεσμοί.
Επιρροή
Αυτή η επιρροή φέρνει απογοήτευση, δάκρυα και δυσκολίες. Ακόμα και όταν τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν πραγματικά καλά, ένα αρνητικό αίσθημα καταφέρνει να διεισδύσει και να καταστρέψει τα πάντα. Υπάρχει υποψία ύπουλων ενεργειών αν και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι υπάρχουν. Η κατάσταση θα βελτιωθεί γρήγορα αλλά στο μεταξύ να είσαστε προετοιμασμένοι για καθυστερήσεις, απροσδόκητα εμπόδια και απογοητεύσεις από τους άλλους.
Ανάποδα
Ειδήσεις που θα έπρεπε να είχαν φτάσει προ καιρού φτάνουν πολύ αργά για να προλάβουν μια καταστροφή. Τα εμπόδια φαίνονται τώρα μόνιμα και η προσπάθεια αποφυγής τους είναι αδύνατη, τουλάχιστον για την ώρα. Μια μεγάλη αλυσίδα από καταστροφές που ευτυχώς καμιά τους δεν είναι οριστική, φαίνεται πως θα συνεχιστεί για ένα διάστημα.

==ΕΠΤΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ==
Πρακτική Σημασία
Το έβδομο χαρτί αυτού του χρώματος έχει ισχυρές προσωπικές συσχετίσεις σαφώς αρνητικής φύσεως. Μυστικοί φόβοι και ανησυχίες ρίχνουν σκιές απογοήτευσης ακόμα και στις φωτεινότερες σκηνές και τα κακά χαρακτηριστικά εκφράζονται. Αυτά υπερνικούν τη συμπάθεια της καρδιάς και τη λογική του μυαλού. Ο ατομικός εγωισμός κυριαρχεί και θα εξακολουθήσει να κυριαρχεί ώσπου να υιοθετήσουμε μια ρεαλιστική και ειλικρινή προσέγγιση στη ζωή. Αν και υπάρχουν προσωπικές στενοχώριες δεν είναι δικαιολογία για κακούς τρόπους και ευέξαπτη συμπεριφορά. Αφήνοντας τους φόβους για το π μπορεί να συμβεί να ελέγξουν και να χρωματίσουν κάθε πλευρά της ζωής ένα σκοτεινό σύννεφο κρέμεται πάνω από το παρόν. Τελικά θα φέρει εξάντληση ενέργειας και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα με τη μορφή της σωματικής αρρώστιας και της κατάθλιψης- Υπάρχει κίνδυνος να γίνει η στάση απέναντι στη ζωή όλο και περισσότερο εγωιστική και αν και σπάνια την αναγνωρίζουμε οι άλλοι άνθρωποι την βλέπουν πολύ καθαρά. Οι αρνητικοί άνθρωποι προσελκύουν αρνητικές καταστάσεις και πολλά από τα σημερινά προβλήματα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Πρακτικά και αισθηματικά προβλήματα μπορεί να υπάρχουν αλλά μπορούν να περιπλεχθούν από λανθασμένη σκέψη και λανθασμένη αντιμετώπιση. Οι διαφωνίες με φίλους και συνάδελφους είναι αναπόφευκτες και χτυπάνε βαθειά τις ρίζες των ατομικών απόψεων. Αλλά τα εμπόδια και ρι ατυχίες είναι απαραίτητες εμπειρίες που μας διδάσκουν στη ζωή αλλά η σημερινή αλυσίδα αρνητικών γεγονότων ενισχύεται από κακή φιλοσοφία και κατανόηση του νοήματος της ζωής.

Ψυχολογική σημασία
Η δυσκολία στην αλλαγή καθορισμένων πρότυπων σκέψης σχηματίζει ένα φράγμα γύρω από το μυαλό που εξασθενεί την όραση- Η επέκταση και έκφραση της προσωπικότητας αναστέλλεται και αναπτύσσεται ένας εντελώς προκατειλημμένος χαρακτήρας. Αν ελευθερωθείτε από αυτή την αυτοεπιβαλλόμενη δουλεία αναπτύσσεται ένας καινούργιος τρόπος ζωής και ένας τρόπος για να αρχίσετε κάτι τέτοιο είναι να ανακτήσετε μια καλή βασική φιλοσοφία. Τα προσωπικά προβλήματα φτάνουν σε σημείο κρίσης σαν αποτέλεσμα αυτής της επιρροής. Ανησυχίες για την υγεία, την οικογένεια ή τη δουλειά σκοτεινιάζουν τα πάντα. Οι φόβοι θα είναι υπερβολικοί και αν και οι περισσότεροι δεν θα βγουν ποτέ αληθινοί έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν μια αρνητική ατμόσφαιρα και να επηρεάσουν την ψυχική γαλήνη. Ο έλεγχος δεν ήταν ποτέ τόσο απαραίτητος όσο τώρα, γιατί η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο αν αφηνόταν να συνεχίσει το δρόμο της.

Ανάποδα
Η κακία και η πονηριά ενισχύονται σαν φίδια που τρέφονται στο στήθος μας. Το να βλέπετε τη ζωή σαν δρόμο εκδίκησης μπορεί να φέρει ακόμα πιο καταστρεπτικές αντιδράσεις, γι* αυτό ώσπου να συνειδητοποιήσετε ότι η αρνητική δράση φέρνει άλλη αρνητική δράση, η κατάσταση θα συνεχίσει
να παίρνει τον κατήφορο ώσπου να φτάσετε στον πάτο.

==ΟΚΤΩ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ==
Αριθμητική Σημασία
Το όγδοο χαρτί σ’ αυτό το χρώμα είναι αρνητικό και πολύ άτυχο, προκαλώντας διαφωνίες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβουμε και ακόμα περισσότερο να λύσουμε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπουμε μόνο τη μισή εικόνα και κάπου ανάμεσα στις 6ύο βρίσκεται μια ουδέτερη ζώνη όπου δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε και τίποτα να χάσουμε. Αυτή είναι μια βαθειά απογοητευτική κατάσταση που δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Πρακτική Σημασία
Εμπόδια και αναποφασιστικότητες κυβερνούν όλες τις πλευρές της ζωής.
Επαγγελματικά σχέδια, ετοιμασίες για ταξίδια ή διακοπές και φιλοδοξίες για
το μέλλον βλάπτονται ιδιαίτερα γι’ αυτό περιμένετε καθυστερήσεις πριν ξεκαθαρίσουν ικανοποιητικά τα πράγματα. Στους καυγάδες και οι δύο απόψεις είναι ισοδύναμες και είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει κάποια πρόοδος αλλά αργά ή γρήγορα η πλάστιγγα θα γείρει προς μια κατεύθυνση και θα δώσει τέλος στο σημερινό αδιέξοδο. Δεν πρέπει να χάσουμε καιρό σ’ αυτή την προσωρινή νηνεμία, γι αυτό χρησιμοποιήστε την για να ετοιμαστείτε για την τελική σύγκρουση και την δράση που θα ακολουθήσει. Δεν θα ωφελήσει καθόλου να εξωθήσετε την κατάσταση σ'αυτό το στάδιο, γι αυτό καθίστε ήσυχα. Στον οικογενειακό τομέα θα υπάρχουν συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια, ίσως ανάμεσα στα νεότερα και τα μεγαλύτερα μέλη. Και οι ερωτικές σχέσεις θα περάσουν μια δοκιμασία και μόνο οι καλά προσαρμοσμένοι δεσμοί θα επιζήσουν. Αυτό το χαρτί δίνει και μια έντονη προειδοποίηση σχετικά με την εμπιστοσύνη. Μην αποκαλύπτετε τα προσωπικά σας μυστικά και μην προδίδεται εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν άλλους σε κανέναν. Υπάρχει πιθανότητα αναγκαστικής απομόνωσης όπως η παραμονή σε νοσοκομείο ή σε ακραίες περιπτώσεις θα μπορούσε να είναι μια καταδίκη σε φυλάκιση. ‘Οτι κι αν είναι πρέπει να θεωρηθεί σαν ευκαιρία για να συνέλθουμε από τις προσωπικές δυσκολίες. Θα είναι επίσης μια μελλοντική ασφάλεια και προστασία.
Ψυχολογική Σημασία
Υπάρχει σαφής δύναμη θέλησης αλλά χωρίς ειδικό σκοπό μοιάζει υε ταξίδι χωρίς προορισμό. Βεβαιωθείτε πως έχετε κάποιο τελικό στόχο και πως η πνευματική ενέργεια ελέγχεται σωστά και κατευθύνεται προς αυτόν. Οι πνευματικές δυνάμεις θα σπαταληθούν εκτός αν ορίσετε αυστηρή πειθαρχία και ρουτίνα και την τηρήσετε.
Επιρροή
Αυτή η επιρροή απογοητεύει το άτομο βάζοντας εμπόδια στο δρόμο του και κάνει τα πάντα να σταματήσουν. Οι προσπάθειες επικοινωνίας με τους άλλους αποτυγχάνουν γι αυτό εκμεταλλευτείτε αυτή την ανήσυχη γαλήνη για να κάνετε στεγανά σχέδια και να ετοιμάσετε καλύτερη πολιτική. Οι τεταμένες αισθηματικές σχέσεις διατρέχουν τον κίνδυνο να φθάσουν στη ρήξη ιδιαίτερα αν οι εχθροί σας έχουν την ευκαιρία να βάλουν λόγια.
Ανάποδα
Τίποτα καλό δεν θα βγει από ένα σχέδιο παρόλη την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά που του αφιερώνετε. Αυτό οδηγεί σε απογοήτευση, κατάθλιψη και απόρριψη που δεν αντιμετωπίζονται εύκολα. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης βοηθάει ελάχιστα μια ήδη κακή κατάσταση.

==ΕΝΝΙΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ==
Πρακτική Σημασία
Το ένατο χαρτί αυτού του χρώματος είναι σταθερό γιατί κρατάει την υπόσχεση του για ακόμα περισσότερη αρνητικότητα. Φτάνουμε σ ένα χαμηλό σημείο που επηρεάζει οποιοδήποτε από τα τρία άλλα σχήματα γύρω του (κούπες, καρό, τριφύλλια) και που στέφει με αποτυχία αισθηματικά, εργασιακά και οικονομικά θέματα. Στενοχώριες σχετικά με την υγεία, την κακοτυχία και σε μικρότερο βαθμό τα χρήματα εξαντλούν την ενεργητικότητα αφήνοντας την κατάθλιψη να μας καταβάλει. Φτάνουμε σ’ ένα στάδιο όπου χρειάζεται δράση γι αυτό ό,τι κι αν συμβεί βάλτε μπροστά μια αλλαγή πάση θυσία. Οι αρρώστιες θα αποκαλυφθούν. Μπορεί να είναι από μικροενοχλήσεις μέχρι καταστάσεις που απαιτούν επείγουσα ιατρική φροντίδα. Η αγωνία φτάνει στο αποκορύφωμά της και τελειώνει και μαζί της έρχεται μια σχετική πνευματική γαλήνη γιατί εχθροί και κίνδυνοι που φοβόμαστε εδώ και πολύ καιρό αναγνωρίζονται στην πραγματική τους μορφή. Σκάνδαλα και κουτσομπολιά φέρνουν δυστυχία σε πολλούς αθώους ανθρώπους. Αν και αυτό μπορεί να έρθει μετά το γεγονός που αποτέλεσε την αφετηρία του αρνητικού δρόμου, προκαλεί πόνο. Έχει σημασία να
προσπαθήσουμε να υψωθούμε πάνω από τις δύσκολες συνθήκες, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται και πάνω από όλα να διατηρήσουμε την προσωπική μας ενέργεια. Αυτό είναι το κλειδί για τη λύση όλων των προβλημάτων, σωματικών και πνευματικών, γι αυτό ξεκουραστείτε και χαλαρώστε όποτε μπορείτε. Προσοχή στησπατάλη πολύτιμης ενέργειας σε κοινοτοπίες που δεν έχουν πραγματική σημασία και αγνοήστε την μικροπρέπεια των άλλων γιατί είναι μια παγίδα που αποσπά την προσοχή από το κύριο πρόβλημα.

Ψυχολογική Σημασία
Η έλλειψη ενεργητικότητας μειώνει την αντίσταση σε όλα. Εκτός από την σωματική αδιαθεσία η συναισθηματική αντίδραση στο στρες έχει εξασθενήσει τόσο ώστε τα χαρτιά δείχνουν διάσπαση. Είναι πολύ καλύτερα να μην κάνετε τίποτα παρά να κάνετε αυτό που δεν πρέπει, γιατί απλώς
κάνει ακόμα μεγαλύτερη την αγωνία σας. Σαν αρνητική επιρροή παρασιτικής φύσης θα εξαντλήσει ακόμα και τους ισχυρότερους χαρακτήρες. Προσέχετε μη σπαταλήσετε ενεργητικότητα σε αυτολύπηση και αυτοκατηγόρια. Αντίθετα, αντιστρέψτε την πορεία προς θετική σκέψη και προγραμματισμό. Η κούραση και η έλλειψη ορμής ενώνονται καταστρεπτικά κι αν τις αφήσουμε να συνεχιστούν καταστρέφουν κάθε ελπίδα για το μέλλον.

Ανάποδα
Σοβαρά προβλήματα κακής υγείας και έλλειψης πλούτου προκαλούν όλο και μεγαλύτερες κρίσεις κατάθλιψης. Καμιά βοήθεια δεν προσφέρεται πια γιατί απορρίφθηκε στο παρελθόν. Σχέδια για χρήματα αποτυγχάνουν και ακόμα χειρότερα, προηγούμενα ανορθόδοξα σχέδια για την άντληση κέρδους με ανεπιθύμητα μέσα θα εκτεθούν. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία.

==ΔΕΚΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ==
Αριθμητική Σημασία
Το δέκατο χαρτί αυτού του χρώματος ολοκληρώνει μια φάση της ζωής που ήταν τουλάχιστον δύσκολη. Από το σημείο αυτό τα πράγματα δεν
μπορεί παρά να καλυτερέψουν. Αν ανασκοπήσουμε τα γεγονότα βλέπουμε πως τα πράγματα έκαναν κύκλους χωρίς να επιτευχθεί τίποτα στο τέλος. Μπορούμε να ανακαλύψουμε ακόμα κι ένα σπιράλ προς τα κάτω από όπου θα χρειαστεί χρόνος για να συνέλθουμε αλλά αυτή η φάση που ήταν γεμάτη εμπόδια έχει τελειώσει.
Πρακτική Σημασία
Πρέπει να περιμένουμε προσωπική απογοήτευση σαν αποτέλεσμα του παρελθόντος και του παρόντος και έτσι τα δάκρυα και η ζήλεια συγχωρούνται αν και δεν βελτιώνουν καθόλου την κατάσταση. Ο ενθουσιασμός και οι ελπίδες μπορεί να ισοπεδωθούν γι αυτό μην περιμένετε ακόμα πάρα πολλά. Δυσκολίες σε πρακτικά σχέδια αισθηματικές ελπίδες και χρηματικά θέματα φέρνουν καθυστερήσεις και μικροενοχλήσεις. Η επικοινωνία αποδεικνύεται μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί παντού παρεξηγήσεις. Απώλεια δουλειάς και αποτυχία στην ανεύρεση καινούριας επηρεάζουν τα αισθήματα και το αποτέλεσμα είναι να υποφέρουν οι οικογένειες από έλλειψη ανοχής και τσακισμένα νεύρα. Οι σχέσεις γίνονται φυσικά τεταμένες γι’ αυτό προσέχετε τα προβληματικά σημεία που προκαλούν φλογερές αντιδράσεις. Αυτό το χαρτί είναι γενικά αρνητικό. Γι αυτό πρέπει να πάρετε κάθε δυνατή προφύλαξη, σε κάθε τομέα για να εξισορροπήσετε την κατάσταση. Η δουλειά σας θα είναι μοναχική και θα δυσκολευτείτε ν’ αναγνωρίσετε τους πραγματικούς σας φίλους αλλά αν αυτό είναι παρηγοριά, πολλοί βρίσκονται στην ίδια θέση με σας. Διακρίνεται το τέλος των σημερινών προβλημάτων, γι αυτό συνεχίστε την προσπάθεια.
Ψυχολογική Σημασία
Οι εξωτερικές συνθήκες προκαλούν βαθειά θλίψη. Αυτό είναι ευνόητο αλλά δεν πρέπει να εξελιχθεί σε μια κανονική αντίδραση όπου κάθε εμπόδιο όσο μικρό κι αν είναι προκαλεί αυτή την εξαιρετικά αρνητική αντίδραση.
Επιρροή
Ο ενθουσιασμός θα μειωθεί δραστικά από αυτή την αρνητική επιρροή. Κάθε έλλειψη ορμής πρέπει να καταπολεμηθεί και να υπερνικηθεί αν πρόκειται να επιβιώσουμε στον πρακτικό, αισθηματικό και οικονομικό τομέα. Μείνετε πιστός στα αρχικά σας σχέδια ώσπου να εμφανιστεί κάτι καλύτερο, πράγμα που θα συμβεί γρήγορα. Προσοχή σης παρεξηγήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια μακριά αλυσίδα από γεγονότα που καταστρέφουν το μέλλον.
Ανάποδα
Ακριβώς τη στιγμή που τα πράγματα φαίνεται να έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο τους, χειροτερεύουν ακόμα χειρότερα. Ένας δύσκολος δρόμος που ξεπερνάει από τα ίσια σημεία απογοητεύει φοβερά. Είναι δύσκολο να δούμε που θα βγάλουν όλα αυτά γιατί ο τροχός της μοίρας εξακολουθεί να γυρίζει όπως πριν.
==ΒΑΛΕΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ==
Η Σημασία του Βαλε
Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει σπάνια ένα αγόρι αλλά αν ναι, αντιπροσωπεύει έναν εγκληματία. Σαν άντρας συμβολίζει ένα συναισθηματικό ανώριμο, ανεπαρκές και εντελώς χωρίς πρακτικότητα άτομο. Είναι λανθασμένα πληροφορημένος και πληροφορεί λάθος και έτσι δεν πρέπει ποτέ να βασιζόμαστε στο λόγο και τις συμβουλές του. Ακόμα κι έτσι είναι γεμάτος εγωισμό, σιγουριά και μεγάλες ιδέες. Μεγαλώνοντας ζει όλο και περισσότερο σ’ ένα δικό του κόσμο.
Πρακτική Σημασία
Αν και αυτός ο άνθρωπος δεν έχει κυριαρχία θέλει να εξουσιάζει τους άλλους. Αυτό δεν τον κάνει δημοφιλή αλλά πρέπει να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό του. Η ανειλικρίνεια κατά το παρελθόν του έχει δώσει κακή φήμη και όταν πρόκειται για προαγωγή στη δουλειά του το αγνοούν. Οι φίλα του είναι ελάχιστοι αλλά επειδή «όμοιος τον όμοιο αγαπά» εκείνους που έχει είναι αναξιόπιστοι και ύπουλοι. Είναι τα σκυλιά της παροιμίας που έχουν κακό όνομα και είναι δύσκολο να αποτινάξουν αυτή την κακή εικόνα. Αυτός ο Βαλές είναι συνήθως ο αρχηγός της συμμορίας. Σαν σύζυγος είναι δύσκολος για οποιαδήποτε γυναίκα που είναι αρκετά ανόητη για να τον έχει. Η Ντάμα μπαστούνι είναι η μόνη που ασκεί κάποιο έλεγχο επάνω του, αλλά η συμβίωση τους δεν είναι ποτέ ευτυχισμένη. Αν μια ρομαντική Ντάμα κούπα μπλέξει απερίσκεπτα μαζί του, θα μετανιώσει για τη μέρα που τον γνώρισε και κάθε άλλη μέρα που θα μείνει μαζί του. Η μητέρα του και οι μεγαλύτερες γυναίκες είναι οι μόνες που ασχολούνται μαζί του. Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διατηρεί σ’ όλη του τη ζωή τη νοοτροπία ενός παραχαϊδεμένου παιδιού.
Ψυχολογική Σημασία
Η μεγάλη συναισθηματική ανωριμότητα είναι η αιτία αυτού του μπερδεμένου χαρακτήρα. Η εσωτερική ταραχή εκδηλώνεται εξωτερικά σαν επιθετικότητα και κακή συμπεριφορά. Οι ηγετικές ιδιότητες είναι προσωρινές και εξαφανίζονται εντελώς με την πάροδο των χρόνων.
Επιρροή
Αυτή η ενοχλητική επιρροή φέρνει στην επιφάνεια ότι χειρότερο υπάρχει
στα άτομα και μεγεθύνει τις αρνητικές πλευρές κάθε κατάστασης. Θα αποκαλύψει τα πάντα γιι αυτό περιμένετε αποκάλυψη μυστικών και προδοσία εμπιστοσύνης. Χρειάζεται θάρρος για να τα αντιμετωπίσετε όλα αυτά αλλά σε αντάλλαγμα υπάρχει ένα αίσθημα ανακούφισης.
Ανάποδα
Ένας τέτοιος απαίσιος χαρακτήρας δεν πρέπει να περιμένει πολλά από κανέναν. Αναξιόπιστος τον αποφεύγουν και είναι μονός. Στη δουλειά του τον αποφεύγουν και στο σπίτι του δέχεται ελάχιστη αγάπη αφού δίνει λίγη σε αντάλλαγμα. Ότανέρχεται αντιμέτωπος με τα λάθη του κυριεύεται από παιδιάστικη λυσσά.

==ΝΤΑΜΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ==
(Γυναίκα που ανήκει σε ζώδιο της Φωτιάς : Κριός, Λέων, Τοξοτίνα)
Αυτή η Ντάμα είναι φιλόδοξη και άσπλαχνη στην επιδίωξη της δύναμης. Κυβερνάει το σπίτι της όποτε και όπου μπορεί και κάνει τους άλλους να καταλαβαίνουν καλά την κατώτερη θέση τους. Λάτρης της πειθαρχίας, σπάνια λογαριάζει τα αισθήματα των άλλων όταν θεσπίζει νόμους. Σκεπτόμενη αποκλειστικά με το μυαλό της μπορεί να κάνει κατορθώματα που οι πιο ευαίσθητες γυναίκες δεν θα τα ήθελαν και δεν θα αγωνίζονταν ποτέ για αυτά. Οταν έχεις φίλους σαν αυτή τη γυναίκα δε χρειάζεσαι εχθρούς. Οι φίλοι υπάρχουν για να κάνουν τα κέφια της και τίποτα περισσότερο, αλλά χάνει τους περισσότερους μετά την πρώτη τους συνάντηση με την εγωιστική της ιδιοσυγκρασία. Η δουλειά σε επιτροπές την προσελκύει και σύντομα αναλαμβάνει την ηγεσία ή την προεδρία. Επειδή δεν είναι καθόλου ανόητη παίζει σωστά τα χαρτιά της από την αρχή και δεν είναι παράξενο ότι την επαινούν για τις οργανωτικές της ικανότητες και την αφοσίωση της σε μια υπόθεση. Αυτή η Ντάμα βρίσκεται ασφαλώς σε κάθε γραφείο ή εργοστάσιο. Η ηλικία δεν έχει σημασία γιατί νέες και γριές παίζουν τον ίδιο κυρίαρχο ρόλο με αποτέλεσμα να είναι γνωστές σαν μάγισες ή κάτι ακόμα χειρότερο. Θεωρούμενη σαν δύσκολη, αυταρχική και πολύ επικίνδυνη γυναίκα εκείνη βλέπει τον εαυτό της σαν άνθρωπο πιστό στο καθήκον του, ειλικρινή και ευθύ που αδικείται πολύ από όλους, συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειας της. Αυτός ο ξεροκέφαλος και ορμητικός χαρακτήρας δεν έχει κανένα ίχνος γυναικείας ζεστασιάς. Τα απωθημένα αισθήματα προκαλούν απογοήτευση που κάνει ακόμα μεγαλύτερο το εξωτερικό βερνίκι της ασπλαχνιάς. Μια στενή σχέση με το αντίθετο φύλο είναι μια απελπιστική ανάγκη αλλά ελάχιστοι άντρες αισθάνονται την επιθυμία να συνδεθούν μαζί της. Όταν το κάνουν η συντροφιά δεν κρατάει πολύ.

Επιρροή
Είναι μια άσπλαχνη επιρροή χωρίς καμιά συμπάθεια ή σοφία. Θυμίζει το σιδερένιο χέρι στο βελούδινο γάντι που δίνει γρήγορα χτυπήματα και φεύγει αθόρυβα αφήνοντας πίσω του σύγχυση και διακοπή. Αυτό το χάος μπορεί τελικά να έχει καλό αποτέλεσμα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες. Προσοχή στους ανθρώπους που βοηθούν τους άλλους να αποκτήσουν προβλήματα.

Ανάποδα
Ο εγωισμός γίνεται ένα άκαμπτο χαρακτηριστικό που σβήνει κάθε ίχνος αισθήματος για τους άλλους. Σαν γυναίκα την αποφεύγουν όλοι φοβούμενοι μήπως τους επιτεθεί με το λόγια ή και σωματικά. Η μοναξιά είναι αναπόφευκτη, αλλά αυτή η γυναίκα είναι ο χειρότερος εχθρός του ίδιου της του εαυτού.

==K♠==
Σημασία του Ρήγα
Ο Ρήγας είναι ο αρχέτυπος δικαστής που έλκεται στις θέσεις εξουσίας της ζωής. Βρίσκεται συχνά στην τοπική αυτοδιοίκηση την πολιτική και τα επαγγέλματα, ιδιαίτερα το νομικό. Δογματικός και με αυστηρή κρίση, βλέπει γρήγορα τα λάθη των άλλων αλλά δεν προσέχει τα δικά του. Με μια άσπλαχνη λογική χωρίς καμιά συμπάθεια το μυαλό του κυβερνά πεισματικά το ένστικτο και τη διαίσθηση του. Καλύτερα να τον έχεις φίλο παρά εχθρό.
Πρακτική Σημασία
Αυτός ο δεσποτικός και θετικός χαρακτήρας περιβάλλεται από ενεργητικότητα. Την χρησιμοποιεί άσπλαχνα και σταθερά για να επιτύχει τους σκοπούς του και μόλις βρεθεί στη σκάλα της επιτυχίας θέλει να μείνει εκεί ώσπου να φτάσει στην κορυφή. Είναι πολύ επαγγελματίας σε ό,τι κάνει και τίποτα δεν του είναι αρκετό εκτός από την τελειότητα, συχνά σε βάρος των άλλων. Αυτό δεν αφήνει χώρο για καμιά κριτική από τους άλλους, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, κάνει τη δουλειά του πραγματικά πολύ καλά. Όταν εργάζεται συγκρούεται με όποιον του στέκεται εμπόδιο. Επειδή η δημοτικότητα δεν συμβαδίζει ούτε με τη δουλειά του ούτε με το χαρακτήρα του μένει μόνος. Υπάρχουν δυο είδη γυναικών που προσελκύει. Η μαζοχίστρια που της αρέσει η υποταγή και η κάτι παραπάνω από ισότιμη γυναίκα που θέλει να είναι από πάνω. Του ελέγχει από την αρχή προς μεγάλη ευχαρίστηση και έκπληξη όλων. Κάτω από την πανοπλία της υπερβολικής εμπιστοσύνης και της πεισματικής ανωτερότητας βρίσκεται στην πραγματικότητα κάποια ανασφάλεια. Για να την καλύψει αντιδρά με υπερβολικό τρόπο και κάνοντας το αποκαλύπτει την αδυναμία του.
Ψυχολογική Σημασία
Υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί αργότερα μια δυναμική προσωπικότητα με την λαιμαργία. Αναζητώντας την δύναμη οι πατριαρχικές τάσεις θα μπορούσαν να γίνουν τυραννικές αλλά αν μετριαστούν με σοφία, εμφανίζονται πραγματικές ηγετικές ιδιότητες. Υπάρχουν σκληρά χαρακτηριστικά που πρέπει να χαλιναγωγηθούν.
Επιρροή
Αυτή η επιρροή προκαλεί μονομέρεια και μια άσπλαχνη προσέγγιση στη ζωή. Δίνει δύναμη επιβολής αποφάσεων και νόμου και τάξης που, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητα. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της υπερβολής και του να γίνει κανείς εξαιρετικά δικτατορικός γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Ανάποδα
Η μοναξιά περιμένει αυτόν τον ψυχρό και υπολογιστικό χαρακτήρα. Επιδιώξεις δύναμης τον έχουν οδηγήσει σ’ ένα δρόμο σπαρμένο με εμπόδια και προβλήματα που γίνονται τελικά ανυπέρβλητα φράγματα. Επικρατούν πλήρες χάος και αταξία.

=2021-22=
=2021-22=
== Super League 1 ==
== Super League 1 ==

Έκδοση από την 15:37, 24 Μαΐου 2021

ΑΣΟΣ ΚΟΥΠΑ

Πρακτική Σημασία Αυτό το χαρτί περιέχει ό,τι επιθυμεί η καρδιά. Μια ευτυχισμένη οικογένεια, αληθινοί φίλοι, εραστές γεμάτοι πάθος και συνεχής ψυχική γαλήνη, είναι σαφείς πιθανότητες. Βαθιές ελπίδες καν επιθυμίες έχουν μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθούν επειδή η μοίρα και η τύχη λάμπουν καλόβουλα πάνω στο ευτυχισμένο σκηνικό της στιγμής. Μια έξαρση καλόβουλης ενεργητικότητας από αυτή την πηγή της αφθονίας ανανεώνει και γιατρεύει κουρασμένα σώματα και πνεύματα. Όταν τη δεχτούμε, δημιουργούνται ευγενικά αισθήματα και σκέψεις για τους άλλους που, με τη σειρά τους, ανταμείβουν το άτομο με ικανοποιητική, εσωτερική αρμονία. Στην κοινωνική ζωή εμφανίζονται ευκαιρίες που προσφέρουν την πιθανότητα να συναντήσουμε πολλούς καινούργιους φίλους και εκείνοι που ψάχνουν για εραστή θα βρεθούν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή. Ρομαντικά πλαίσια δημιουργούνται στα πιο απροσδόκητα μέρη και σχέσεις ανθίζουν γρήγορα σ’ αυτή την ατμόσφαιρα. Το σεξ και η συγκίνηση μπαίνουν γρήγορα στη σκηνή και συχνά ακολουθούνται από μακροπρόθεσμες συμφωνίες. Η γονιμότητα συμβολίζεται επίσης από αυτό το χαρτί και μπορεί να ακολουθήσει η αρχή ενός καινούργιου οικογενειακού κύκλου και να ξαναρχίσει ολόκληρος ο κύκλος της ζωής.

Ψυχολογική Σημασία Τα έντονα αισθήματα πρέπει να ελεγχθούν γιατί η καρδιά κυβερνά σαφώς το κεφάλι αυτή την εποχή. Η κρίση θα μπορούσε να είναι πολύ ανισόρροπη από ατομική άποψη αν και πρέπει τελικά να αναπτυχθεί μια καλή ισορροπία μόλις γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει μια μονόπλευρη άποψη. Αυτή είναι μια δυνατή συμπαθητική επιρροή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση που χρειάζεται αγάπη και κατανόηση. Θα ηρεμήσει τους θυμωμένους, θα φέρει ισορροπία σε μια υπερρεαλιστική κατάσταση και εισάγοντας χιούμορ σε ανησυχητικό χρηματικό πρόβλημα διώχνει εντελώς τους φόβους. Από μόνο του αυτό το χαρτί έχει τη δύναμη να εισάγει αισθηματική ευτυχία και εσωτερική ικανοποίηση.

Ανάποδα Πρέπει να περιμένουμε μια στείρα κατάσταση. Η έλλειψη κατανόησης, η απουσία αισθημάτων για τους άλλους και η γενική απάθεια διώχνει κάθε ελπίδα αισθηματικής ευτυχίας. Μια μεγάλη απογοήτευση φέρνει μοναξιά – με μια ραγισμένη καρδιά κρυμμένη κάτω από ένα τσακισμένο εξωτερικό.

ΔΥΟ ΚΟΥΠΑ

Πρακτική Σημασία Το δεύτερο χαρτί αυτού του χρώματος κρατάει το κλειδί για αρμονικές σχέσεις όπου δύο καρδιές χτυπάνε μαζί. Το κατά πόσο δύο μπορούν να ζήσουν το ίδιο φτηνά με έναν είναι όμως άλλο ζήτημα γι’ αυτό πρέπει να συμβουλευτούμε σχετικά τα καρά και τα σπαθιά. Ατομικά έχει αναπτυχθεί μια καλή σχέση ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό εγώ, με αποτέλεσμα μια πιο εξωστρεφή άποψη της ζωής. Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει το γάμο και όλες τις ρομαντικές σχέσεις. Τυχαίες συναντήσεις και ανανέωση γνωριμιών θα ανθίσουν σε βαθιές και ευτυχισμένες φιλίες που μερικές θα καταλήξουν σε γάμο και άλλες όχι. Κάθε σεξουαλική σχέση – από το πρώτο φιλί μέχρι τον ολοκληρωμένο έρωτα -συμβολίζονται επίσης από τις δύο καρδιές αυτού του χαρτιού. Πολλά πάρε – δώσε που είναι σύντροφοι από μόνοι τους χρειάζονται για τη διατήρηση αυτής της λεπτής ισορροπίας, αλλά μπορεί να γίνει με μεγάλη επιτυχία όταν υπάρχει κοινός σκοπός. Εκτός από τους ερωτευμένους ανθούν οι σχέσεις μεταξύ φίλων, γειτόνων, συνεργατών και συγγενών και πρέπει να υπάρχει μεγάλη δικαιοσύνη και ισότητα παντού. Είναι η κατάλληλη στιγμή για την εξομάλυνση διαφορών και μακροχρόνιων διαφωνιών. Αυτά τα προβλήματα θα εμφανισθουν γι’ αυτό να είσαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσετε με συμπάθεια. Ο συγκερασμός των ιδεών θα υπερδιπλασιάσει τις ανταμοιβές και δεν πρέπει να αφήσετε την υπερηφάνεια να εμποδίσει την πρόοδο περισσότερο από όσο χρειάζεται. Είναι η κατάλληλη στιγμή για ένωση στην θεωρία αν όχι και στην πράξη.

Ψυχολογική Σημασία Ένα φυσικό αίσθημα δίκαιου και το σωστό παιχνίδι ανοίγει το δρόμο για μεγαλύτερη κατανόηση της δράσης και της αντίδρασης, της σποράς και του θερισμού, του Γιν και του Γιανγκ. Αυτές είναι οι βασικές αρχές της ψυχολογίας και του σύμπαντος στο σύνολο του και δίνουν εσωτερική γαλήνη καθώς και μια εξωτερική ατμόσφαιρα αρμονίας. Είναι μια διπλή επιρροή που επηρεάζει καρδιές και αισθήματα. Προσφέρεται η ευτυχία για κοινά αισθήματα και ευτυχία, ίσως από κοινωνικές δραστηριότητες ή διακοπές. Επικρατεί μια γενική ειρηνική ατμόσφαιρα, που αφήνει χρόνο για ανάπαυση και κάλυψη των πιο παραμελημένων πλευρών της οικογενειακής ζωής. Κοινές εμπειρίες φέρνουν γέλιο και χαρά.

Ανάποδα Τα χαρτιά δείχνουν δυσαρμονία ανάμεσα σε ερωτευμένους, φίλους και συγγενείς. Οι αισθηματικές σχέσεις είναι πολύ ασταθείς και η γενική διαφωνία κάνει τη ζωή ανυπόφορη. Η αποκάλυψη των προσωπικών αισθημάτων στους άλλους θα προκαλέσει ακόμα περισσότερες παρανοήσεις και θα επιδεινώσει την κατάσταση.

ΤΡΙΑ ΚΟΥΠΑ

Πρακτική Σημασία Το τρίτο χαρτί αυτού του χρώματος δείχνει αισθηματική σταθερότητα και σημαντικό έλεγχο των προσωπικών αισθημάτων. Μια ήρεμη εμπιστοσύνη προσελκύει άλλους με ίδιο χαρακτήρα και μια καινούργια δύναμη χαρακτήρα δίνει ακόμα μεγαλύτερη ενθάρρυνση για την επιδίωξη του αντικείμενου της επιθυμίας της καρδιάς. Αυτό το χαρτί συμβολίζει επίσης γονιμότητα, γέννηση και αναγέννηση σε όλους τους τομείς. Μπορούμε να περιμένουμε με σιγουριά ρομαντική ευτυχία. Μια καινούργια αισθηματική σταθερότητα αυξάνει την ελκυστικότητα και οι ερωτευμένοι πρέπει να βρίσκουν τη ζωή ιδιαίτερα ικανοποιητική. Οι φίλοι και συγγενείς φαίνονται πιο βολικοί από το συνηθισμένο και όλα πάνε καλά και ομαλά. Εκείνοι που είναι τρελά ερωτευμένοι μπορούν να περιμένουν μια αμοιβή για την αφοσίωση τους και ένας τρόπος έκφρασης της είναι μια αύξηση από δύο σε τρεις. Ένα καινούργιο μωρό θα μπορούσε να είναι το ένα που θα προστεθεί γι αυτό να είσαστε προετοιμασμένοι. Η γονιμότητα της φαντασίας είναι επίσης έτοιμη να δώσει το παιδί της που όπως το φυσικό συμβολικό του αντίστοιχο είναι γεμάτο ελπίδες και δυνατότητες για το μέλλον. Είναι σαν να έχουμε τελειώσει μια μεγάλη περίοδο εκπαίδευσης και έχοντας τελειώσει τη σπορά, ετοιμαζόμαστε ν' αρχίσουμε τη συγκομιδή. Η σοδειά είναι ένα βραβείο που μας κάνει να είμαστε πραγματικά περήφανοι. Η άφθονη αισθηματική ευτυχία πρέπει να αποθηκεύεται και να φυλάγεται για μια βροχερή μέρα.

Ψυχολογική Σημασία Η προσωπική προσπάθεια έχει δώσει αισθηματική σταθερότητα. Αυτή είναι μια ανώτερη πνευματική κατάσταση που δίνει δύναμη σκοπού σε πρακτικούς στόχους και φιλοδοξίες. Περιμένετε πρόοδο από τα σχέδια σας. Αυτή η επιρροή αποκαθιστά κάθε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αν υπάρχει επιθυμία για συγκεκριμένο σύντροφο αυτή η καινούργια εσωτερική σταθερότητα θα τον προσελκύσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ένα πλεόνασμα πνευματικής ενέργειας δημιουργεί μια πολύ πιο σταθερή ατμόσφαιρα, γι αυτό η ζωή θα πρέπει να γίνει γενικά πιο ευτυχισμένη κι εύκολη.

Ανάποδα Η αισθηματική προσπάθεια πάει χαμένη σε λάθος κατεύθυνση. Οι σχέσεις αποδεικνύονται ελάχιστα ικανοποιητικές λόγω λανθασμένης κρίσης του χαρακτήρα. Οι εραστές και φίλοι φαίνονται αναξιόπιστοι αλλά η αλήθεια είναι ότι το λάθος είναι πολύ πιο κοντά μας. Μην παίρνετε θέσεις σε αμφίρροπες φιλονικίες όπου κανείς δεν μπορεί να νικήσει.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΥΠΑ

Πρακτική Σημασία Το τέταρτο χαρτί αυτού του χρώματος τραβάει τους αισθηματικούς σπόγγους της καρδιάς. Υπάρχει φόβος μήπως γείρουμε υπερβολικά προς τη μια πλευρά και η ζωή φαίνεται αυτή τη στιγμή μάλλον σαν σχοινοβασία. Προσοχή μήπως πέσετε από τη Σκύλα στη Χάρυβδη αλλά ταυτόχρονα μην μένετε αδρανείς. Κάτι πρέπει να γίνει αλλά το ερώτημα είναι τι και πότε;. Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει την αισθηματική ανεξαρτησία. Έχει αναπτυχθεί όχι τόσο από την ευτυχία αλλά περισσότερο από οδυνηρές εμπειρίες που έκοψαν τα σκοινιά. Έχοντας φτάσει σ’ αυτό το μοναχικό στάδιο ο φόβος μήπως δείξουμε τα πραγματικά μας αισθήματα υπάρχει και τα αισθήματα ενεργούν σον φράγμα που εμποδίζει τις ρομαντικές συναντήσεις. Τα μέλη του αντίθετου φίλου αντιμετωπίζονται με σαφή δυσπιστία και έλλειψη εμπιστοσύνης σ’ αυτά και στον εαυτό μας έχει σχηματίσει μια αρνητική συμμαχία. Στους οικογενειακούς κύκλους βασιλεύει η δυσαρμονία. Καυγάδες και διαφωνίες μπορεί κάλλιστα να προκαλέσουν ανησυχία αλλά αν αντιμετωπίσουμε σωστά την κατάσταση ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων θα εξαλειφθεί και η κατάσταση θα μπορέσει γενικά να ησυχάσει. Η ταλάντευση από τα ψηλά στα χαμηλά από αισθηματική άποψη δημιουργεί ασταθείς καταστάσεις και σχέσεις και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τολμηρές αποφάσεις που θα μπορούν κάλλιστα να μας κάνουν να μετανιώσουμε αργότερα. Θα ήταν καλύτερα να μην κάνουμε τίποτα παρά να καταστρέψουμε το μέλλον αλλά αν η δράση είναι αναπόφευκτη προσπαθήστε να κάνετε βήματα που δεν κατευθύνονται από τις επιθυμίες της καρδιάς. Να θυμόσαστε πως και το μυαλό πρέπει να πει τη γνώμη του. Ψυχολογική Σημασία Τα αμφιταλαντευόμενα αισθήματα προκαλούν μανιοκαταθλιπτικές διαθέσεις. Αν φταίνε οι εξωτερικές συνθήκες συγκεντρωθείτε στην εφαρμογή μιας μέσης οδού. Αν τα εσωτερικά αισθήματα χρωματίζουν και πυροδοτούν καταστάσεις μάθετε να αναγνωρίζετε τις δύο άκρες της ιδιοσυγκρασίας και να τις εναρμονίζετε νοερά. Αυτό το χαρτί διαταράσσει τα αισθήματα. Η προέλευση της επιρροής του βρίσκεται σε πικρές εμπειρίες του παρελθόντος που είναι καλύτερα να ξεχαστούν αν πρόκειται ποτέ να κερδίσουμε τη μελλοντική ευτυχία. Μερικές φορές δίνει προστασία από περίπλοκες ερωτικές υποθέσεις. ‘Άλλοτε ανοίγει την πόρτα για μονομερείς σχέσεις που γίνονται απελπισμένες ρομαντικές ελπίδες. Μείνετε σταθερός και περιμένετε να φυσήξουν οι άνεμοι της αλλαγής.

Ανάποδα Άνισες συμφωνίες στον έρωτα φέρνουν εσωτερική δυστυχία. Τίποτα δεν θα συμβεί ποτέ για ν’ αλλάξει την κατάσταση γι αυτό συνιστάται να προσπαθήσετε να ξεχάσετε το παρελθόν, να δεχθείτε το παρόν και να κάνετε σχέδια για ένα καλύτερο μέλλον. Η εξοικείωση φέρνει περιφρόνηση γι’ αυτό μην κάνετε κι αυτό το λάθος μαζί με όλα τ’ άλλα.

ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΠΑ

Πρακτική Σημασία Το πέμπτο χαρτί αυτού του χρώματος συμβολίζει την ανάγκη επικοινωνίας με κάποιον και ολοκλήρωσης αυτής της φιλίας, οι σεξουαλικές σχέσεις, ιδιαίτερα στον αισθηματικό τομέα, χρειάζονται προσεκτική μεταχείριση γιατί τα αισθήματα θα μπορούσαν να καταστρέψουν την σταθερότητα και τα πάντα. Η ευτυχία ενθαρρύνεται αν και θα μπορούσε να χαθεί με την εφαρμογή μετωπικής πολιτικής. Γι αυτό προσπαθήστε να κερδίσετε χρόνο: σκεφτείτε το αύριο και το σήμερα. Το μήνυμα αυτού του χαρτιού είναι «τα γαλήνια νερά είναι βαθειά». Σημαίνει μια δυνατή επιθυμία να ξεφεύγουμε από τα αληθινά αισθήματα λόγω μοιρασμένης πίστης ή κόμπλεξ ενοχής. Η καρδιά και η ψυχή έχουν αφοσιωθεί σε μια ερωτική επιδίωξη εις βάρος της λογικής και πρέπει να προσέξουμε πριν κοπούν όλες οι γέφυρες. Είναι μια περίοδος μεγάλης δοκιμασίας όπου τα ερωτήματα προς την καρδιά χρειάζονται ειλικρινείς απαντήσεις. Οι ενέργειες που θα κάνουμε τώρα θα έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και επειδή προέρχονται από τα αισθήματα, χρειάζεται σημαντικός περιορισμός.Οι σεξουαλικές επιθυμίες πρέπει να ελεγχθούν αυστηρά για να μην παρεξηγηθούν. Επίσης και άλλα έντονα αισθήματα που μπορεί να χρειάζονται χαλιναγώγηση είναι εκείνα που μπορεί να εμφανιστούν σαν παθιασμένα θρησκευτικές πεποιθήσεις ή εθνικιστικά ξεσπάσματα. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο ν’ αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Μερικές φορές βρίσκεται κάτω από δικαιολογίες που οδηγούν σε αρνητικότητα και αδράνεια. ‘Άλλοτε εκδηλώνεται σε θετικότητα και υπέρ αντίδραση, που φτάνει στο όριο του υπερβολικού φανατισμού.

Ψυχολογική Σημασία Η ενοχή εμφανίζεται σαν αυτολύπηση τη μια στιγμή και σαν επιθετικότητα εναντίον των άλλων την επομένη. Η απογοήτευση από έλλειψη αισθηματικής διεξόδου προκαλεί συσσώρευση πνευματικής ενέργειας που πρέπει να ελευθερωθεί σωματικά με τη μορφή του σεξ ή του αθλητισμού ή να εκφρασθεί πνευματικά με φιλοσοφικές έννοιες. Αυτή η επιρροή μας ενθαρρύνει να ξεφύγουμε από τα πραγματικά προβλήματα. Είναι το χαρτί του «κρυψίματος του κεφαλιού στην άμμο» αλλά δυστυχώς μια τέτοια συμπεριφορά δεν θα διώξει τα προβλήματα. Μια γενναία καρδιά είναι απαραίτητη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Η δύναμη φαίνεται να έρχεται από το πουθενά μόλις αντιμετωπίσουμε τον κόσμο γιατί τότε οι άλλοι θα κάνουν κινήσεις που βελτιώνουν φοβερά την κατάσταση. Αλλά η πρώτη κίνηση πρέπει να έρθει μέσα από το άτομο.

Ανάποδα Το να κλείνεις τα μάτια στις προσωπικές υποθέσεις δίνει στους άλλους την ευκαιρία να σ’ εκμεταλλευτούν. Η τεμπελιά και η δειλία προσθέτει νέα προβλήματα στα παλιά και υπάρχει επείγουσα ανάγκη αλλαγής κατεύθυνσης. Ουρανόσταλτες ευκαιρίες εμφανίζονται αλλά αγνοούνται σταθερά.

ΕΞΙ ΚΟΥΠΑ

Πρακτική Σημασία Το έκτο χαρτί αυτού του χρώματος φέρνει πιο κοντά τον πόθο της καρδιάς, αλλά με κάποιο αντάλλαγμα. Δύο καταστάσεις συγκρούονται αλλά για την πνευματική ηρεμία πρέπει τελικά να συγχωνευθούν με κάποιο τρόπο γιατί ένας συμβιβασμός είναι αναπόφευκτος. Μπορούμε να ελπίζουμε στο καλύτερο και από τους δύο κόσμους αλλά επειδή αυτό το χαρτί δεν συμβολίζει πραγματική ολοκλήρωση αλλά μόνο ένα βήμα, δεν πρέπει να περιμένουμε άμεση κατάληξη. Αυτό το χαρτί συμβολίζει κάποια μορφή αυτοθυσίας, που είναι αυτοεπιβεβλημένη ή αποτέλεσμα άτυχων συνθηκών. Η αποδοχή είναι η μόνη απάντηση σ’ αυτό το στάδιο αν και δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να μείνουν αμετάβλητα. Μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουμε πολλά για κάτι που θέλει η κάρδια πάνω από κάθε τι άλλο αλλά είναι τρέλα να το φτάσουμε σε μαρτύριο. Το να είμαστε υπηρέτες της οικογένειας μας ή να χρειαστεί να πάρουμε τη δεύτερη θέση στα αισθήματα κάποιου είναι βασικά το ίδιο. Μια μονόπλευρη ερωτική σχέση ή μια κατάσταση αιώνιου τριγώνου είναι γνωστό έδαφος για πρόθυμη αυτοθυσία. Αυτό το χαρτί προειδοποιεί πως δεν πρέπει να αφήνουμε την καρδιά να κυβερνά άνευ όρων γιατί η αυτοκαταστροφή επέρχεται πολύ γρήγορα, αντικαθιστώντας την ευτυχία με πόνο. Αν αυτό θεωρηθεί σαν απαραίτητη εμπειρία μπορούμε να μάθουμε πολλά αλλά όταν κοιτάζουμε πίσω μας δεν πρέπει να μετανιώνουμε ποτέ για τίποτα.

Ψυχολογική Σημασία Δεν υπάρχει εσωτερική γαλήνη αυτή τη στιγμή. Η ανεξαρτησία είναι επιθυμητή αλλά οι φόβοι της μοναξιάς εμποδίζουν την πρόοδο προς αυτήν. Τουλάχιστον ο σκοπός μας ακολουθεί τη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να γίνει ο στόχος για το μέλλον. Είναι μια προσωπική επιρροή που θα μπορούσε τελικά να γίνει ραβδί για την πλάτη σας. Αφήνει τους άλλους να εκμεταλλευτούν την πίστη σας αλλά ταυτόχρονα ενθαρρύνει την πράξη της αγνής θυσίας που είναι χάρισμα για κείνους που χρειάζονται πραγματικά βοήθεια.

Ανάποδα Μαζοχιστικές τάσεις προσελκύουν τα προβλήματα των άλλων και τα δικά σας, που πάντα θα βαραίνουν στην πλάτη σας. Η αισθηματική ενεργητικότητα εξαντλείται και τα χαρτιά δείχνουν και σκληρή σωματική δουλειά. Αν αφήσετε αυτή την κατάσταση να συνεχιστεί η εσωτερική επανάσταση θα προκαλέσει απερίγραπτες δυσκολίες και πνευματική αναταραχή. Γι αυτό η αυτοβοήθεια αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας.

ΕΠΤΑ ΚΟΥΠΑ

Αριθμητική Σημασία Το έβδομο χαρτί αυτού του χρώματος είναι πλήρες από μόνο του και σημαίνει μεγάλες προσωπικές δυνατότητες για ευτυχία στο μέλλον. Όλες οι επιθυμίες της καρδιάς περιέχονται μέσα σ’ αυτό το χαρτί και αν το παιχνίδι της ζωής παιχτεί σύμφωνα με τους κανόνες, ασφαλώς οι επιθυμίες και οι ελπίδες θα βγουν αληθινές. Η αυτοϊκανοποίηση είναι δικαιολογημένη γιατί κερδήθηκε σαν αποτέλεσμα φιλοσοφικών αντιδράσεων στα προβλήματα της ζωής. Πρακτική Σημασία Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει ατομικές επιθυμίες για προσωπική ευτυχία και αντικατοπτρίζει την συναισθηματική πλευρά του εαυτού: αυτό είναι γνωστό μόνο στο ενδιαφερόμενο άτομο. Τα μυστικά της καρδιάς αποκτούν ξαφνικά μεγάλη σημασία γιατί τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε κάτι γι* αυτά. Η σταθερότητα έχει αναπτυχθεί από την εμπειρία του παρελθόντος, φέρνοντας ήρεμη σιγουριά με την ελκυστικότητα και το μυστικισμό της. Γι αυτό αν συνδυαστεί με θετική ορμή, όλα τα ρομαντικά όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά. Αλλά αν αφήσουμε την αναποφασιστικότητα να παρεμβαίνει, δυστυχώς θα σβήσουν πολύ γρήγορα. Σύντομα θα παρουσιαστεί μια ευκαιρία που θα προσφέρει την δυνατότητα έκφρασης καλλιτεχνικών ταλέντων. Αυτό θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμες επιδράσεις και να φτάσει σε σημαντική επιτυχία ή και φήμη. Γι αυτό είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε τον απολογισμό των ονείρων και των ελπίδων και να αρχίσετε δουλειά για την επίτευξη τους. Πρέπει να εξερευνήσετε καινούργιους δρόμους, ιδιαίτερα εκείνους που φέρνουν έναν αντιπερισπασμό από τα καθημερινά προβλήματα. Ψυχολογική Σημασία Πρέπει να αφήσετε ένα πλεόνασμα συναισθηματικής ενεργητικότητας να εκφραστεί ελευθέρα γιατί υπάρχει κίνδυνος να γίνει νευρική ένταση. Αυτό αντιπροσωπεύει το λίμπιντο, την βασική κινητήρια δύναμη που κατά τον Φρόιντ, χρειάζεται μια τακτική σεξουαλική διέξοδο. Επιρροή Αυτή είναι μια ισχυρή προσωπική επιρροή που μπορεί να οδηγήσει τις αισθηματικές και βαθύτερες συνθήκες προς την επιθυμητή κατάληξη. Συμπάθεια και κατανόηση ηρεμεί ταραγμένα άτομα και δύσκολες καταστάσεις. Οι ερωτευμένοι μπορούν να περιμένουν με σιγουριά μια καλή ανταπόκριση από εκείνους που επιθυμούν περισσότερο και πρέπει να φροντίσουν να σημαδεύει το βέλος του Έρωτα την σωστή καρδιά. Ανάποδα Η αποτυχία εκμετάλλευσης μιας ρομαντικής κατάστασης θα φέρει πικρή μετάνοια. Οι ελπίδες για ξεχωριστή συνάντηση με κάποιον θα διαψευσθούν από έλλειψη πρωτοβουλίας και θάρρους. Τα χαρτιά δείχνουν μια ερωτική απογοήτευση που οφείλεται εντελώς σε προσωπική αμέλεια και όχι στην έλλειψη ευκαιρίας.

ΟΚΤΩ ΚΟΥΠΑ

Αριθμητική Σημασία Το όγδοο χαρτί αυτού του χρώματος είναι παράδοξο γιατί σημαίνει πιθανότητες που έχουν σαν αποτέλεσμα τέλεια αρμονία ή πικρή απογοήτευση. Δεν υπάρχουν ημίμετρα, γι* αυτό πρέπει να περιμένετε απόλυτες καταστάσεις. Η δυσκολία εμφανίζεται όταν πρέπει να ληφθούν τελικές αποφάσεις. Αλλά αν μπορείτε να το κάνετε επιτυγχάνετε άμεση πνευματική γαλήνη. Αν οι φιλίες δεν είναι τόσο ικανοποιητικές όσο θα έπρεπε, είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσετε και να ξαναρχίσετε. Πρακτική Σημασία Προσφέρεται ευτυχία με κάποιο τίμημα. Επιφανειακά όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά αλλά εσωτερικά υπάρχει ένα αίσθημα αισθηματικής αβεβαιότητας. Αντιμετωπίστε την κατάσταση με θετικότητα και αγνοήστε τα αρνητικά σημάδια όσο περισσότερο μπορείτε γιατί είναι λιγότερο σημαντικά από όσο φαίνονται. Ξεχάστε το παρελθόν, αν μπορείτε. Αν δεχτείτε τα δώρα που σας προσφέρουν σαν δείγματα πραγματικής αγάπης και όχι σαν καλόπιασμα, τότε κάθε προσωρινή διαφωνία με την οικογένεια, τους φίλους ή τους εραστές θα ξεχαστεί γρήγορα. Κοινωνικά γεγονότα, ρομαντικές στιγμές και αισθηματικά ταξίδια θα φέρουν χαρά στην καρδιά αλλά και πάλι προσπαθήστε να αγνοήσετε όλες τις πλευρές που απειλούν να υπονομεύσουν τη σημερινή ευτυχία. Η ευαισθησία είναι τώρα πολύ μεγάλη γι αυτό προσέξτε μην βιαστείτε να βγάλετε λανθασμένα συμπεράσματα, ιδιαίτερα σχετικά με τα αισθήματα. Αισθήματα ενοχής είναι πιθανά και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εσωτερική σύγκρουση. Οι βιαστικές ενέργειες θα σας κάνουν να μετανιώσετε αργότερα, γι αυτό κλείστε τα μάτια σε ορισμένα πράγματα. Ψυχολογική Σημασία Υπάρχει διάσπαση που μπορεί να χρειαστεί καιρό για να εξαλειφθεί. Τα βαθειά αισθήματα είναι χωρισμένα και ο μόνος τρόπος για να ενωθούν είναι να στρέφετε την. προσοχή σας σε εξωτερικές πρακτικές πλευρές όπου μπορείτε να βρείτε μια πραγματική λύση. Επιρροή Η επιρροή αυτού του χαρτιού ρίχνει νέο φως σε παλιές καταστάσεις που σχετίζονται με αισθηματικά ζητήματα. Υπάρχουν δυο πλευρές σε κάθε ερώτηση και θα φανούν πολύ καθαρά. Ακόμα κι έτσι μην περιμένετε να φτάσετε εύκολα σε συμπεράσματα, γιατί θα χρειαστεί υπομονή για να διατηρήσετε την αρμονία. Ανάποδα Οι προκαταλήψεις σας θα σας εμποδίσουν να δείτε και πολύ περισσότερο να πάρετε έναν εναλλακτικό δρόμο. Οι μονομερείς απόψεις, αν τις αφήσετε να διατηρηθούν, θα φέρουν τελικά καταστροφή των αισθηματικών σχέσεων και θα αφήσουν ένα κενό που θα είναι πολύ δύσκολο να γεμίσει. Εμπόδια στο δρόμο της αγάπης και αντίθεση σε αισθηματικά ταξίδια θα είναι σχεδόν αναπόφευκτα.

ΕΝΝΙΑ ΚΟΥΠΑ

Αριθμητική σημασία Το ένατο χαρτί αυτού του χρώματος θεωρείται το πιο τυχερό στην τράπουλα και είναι γνωστό σαν το χαρτί της επιθυμίας ή του πόθου της καρδιάς. Γι αυτό όσοι ενδιαφέρονται για σοβαρούς αισθηματικούς δεσμούς και ζητήματα που αφορούν την καρδιά μπορούν να περιμένουν πλήρη ολοκλήρωση. Σαν τετράγωνο του τρία, αυτός ο αριθμός έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό του την σταθερότητα. Το θάρρος για ρομαντικές προσεγγίσεις και η σιγουριά για να φτάσουμε μέχρι το τέλος θα αναπτυχθεί ασφαλώς σαν αποτέλεσμα της. Πρακτική Σημασία Φτάνουμε σε μια εξαιρετική ρομαντική νότα όπου ο κόσμος φαίνεται όμορφος. Αφού όλοι αγαπούν τους ερωτευμένους όλα είναι όμορφα. Εκείνοι που έχουν μια μυστική επιθυμία μπορούν να περιμένουν ότι θα εκπληρωθεί με λίγη προσπάθεια. Πρέπει να ληφθούν θετικά μέτρα ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα γιατί χρειάζονται δύο για μια συμφωνία. Εκτός από αυτές τις καλές ρομαντικές ενδείξεις, και οι οικογενειακές υποθέσεις θα ευημερήσουν. Υπάρχει άφθονη εσωτερική καλή θέληση και αυτή επηρεάζει όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί της. Η ζωή φαίνεται πραγματικά ρόδινη και τα προβλήματα είναι ελάχιστα. Σύντομα θα έχουμε μια ευκαιρία να εκπληρώσουμε τον πόθο της καρδιάς μας αλλά αυτή θα μπορούσε να χαθεί χωρίς προσωπική προσπάθεια. Η μελλοντική ευτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα αυτής της ευκαιρίας και πρέπει να είσαστε έτοιμοι να την αρπάξετε και με τα δυο χέρια. Ψυχολογική Σημασία Η μοναξιά γίνεται μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία. Η εμπειρία μιας πλήρους εσωτερικής ζωής ενισχύει το σκοπό και φωτίζει τις λιγότερο γνωστές σκοτεινές γωνιές του μυαλού. Η πλήρης πνευματική γαλήνη φέρνει μεγάλη ευτυχία. Επιρροή Αυτή η επιρροή είναι πραγματικά ρομαντική. Κρυφές επιθυμίες θα φωτιστούν και τα χαρτιά δείχνουν επικείμενη συνάντηση με εραστή. Η ζωή γενικά θα γίνει πιο ευτυχισμένη και συναρπαστική σαν αποτέλεσμα της ατμόσφαιρας που επικρατεί. Τώρα είναι η στιγμή να κάνετε μια ευχή, ξέροντας πως έχει μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί. Ανάποδα Η υπερβολικά ρομαντική ατμόσφαιρα ενθαρρύνει τους ερωτευμένους να γελοιοποιούνται γι αυτό προσοχή. Η υπερβολικά ενθουσιώδης συμπεριφορά θα έχει σαν αποτέλεσμα να παρεξηγηθούν οι προθέσεις σας και το αντικείμενο της επιθυμίας της καρδιάς σας θα απομακρυνθεί. Υπερβολική αισθηματικότητα από την άλλη πλευρά θα μπορούσε να καταστρέψει ένα σχέδιο το ίδιο εύκολα όσο η υπέρ σεξουαλική προσέγγιση.

ΔΕΚΑ ΚΟΥΠΑ

Αριθμητική Σημασία Το δέκατο χαρτί αυτού του χρώματος δείχνε πως ένας ακόμα γύρος της αισθηματικής πλευράς της ζωής έχει ολοκληρωθεί. Η κορύφωση αυτού του κύκλου εκδηλώνεται σαν εσωτερική γαλήνη και σιγουριά. Γρήγορα αρχίζει μια καινούργια φάση, στηριγμένη στα θεμέλια του παρελθόντος και πρέπει να γίνουν χωρίς καθυστέρηση σχέδια για το μέλλον που αφορούν την οικογένεια, τους αισθηματικούς δεσμούς και όλα τα ευτυχισμένα γεγονότα. Οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες αλλά θα είναι καλόδεχτες. Πρακτική Σημασία Μια πολύ ξεχωριστή και ευχάριστη έκπληξη φέρνει ευτυχία και χαρά. Ανταμοιβές προσπαθειών του παρελθόντος φέρνουν απροσδόκητα δώρα κι ένα ευτυχές γεγονός. Αυτό θα μπορούσε να είναι ο ερχομός ενός μωρού, μια πρόσκληση σε γάμο, οικογενειακή συγκέντρωση, πάρτι ή συνάντηση με φίλο ή εραστή χαμένο για πολύ καιρό. Υπάρχει ένα αίσθημα προσμονής στον αέρα. Αυτό ενεργεί σαν προστασία από τις αρνητικές πράξεις. Αναμένεται πρόοδος για την οικογένεια σαν σύνολο και η εσωτερική ικανοποίηση φέρνει μεγάλες ελπίδες ευτυχίας στο άτομο. Τα χαρτιά δείχνουν ρομαντικές συναντήσεις και οι ερωτευμένοι μπορούν να περιμένουν μια εξαιρετικά συναρπαστική περίοδο όπου θα μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο ο ένας στον άλλο από όσο θεωρούσαν δυνατό. Αν και η δουλειά και η διασκέδαση δεν συμβιβάζονται συνήθως είναι μια από τις λίγες περιπτώσεις που η μια θα βοηθήσει την άλλη. Κοινωνικές επαφές και διασκέδαση οδηγούν στην επέκταση των υλικών αγαθών και γι αυτό μην διστάσετε να καλέσετε το διευθυντή σας για δείπνο. Αν είσαστε το αφεντικό τότε περιποιηθείτε τους υπαλλήλους σας και σε αντάλλαγμα θα σας είναι πιστοί. Είναι μια εποχή που έχετε τα μέσα για συμπάθεια, φιλία και γενναιοδωρία. Ψυχολογική Σημασία Η προοπτική της μοίρας γίνεται ξαφνικά πολύ σημαντική. Τα εσωτερικά κίνητρα μπορούν να εξεταστούν με βαθειά σκέψη αλλά τώρα δεν είναι κατάλληλη στιγμή γιατί χρειάζεται δράση και πρέπει να σταματήσει η αδράνεια. Επιρροή Είναι μια ισχυρή προστατευτική επιρροή που προστατεύει από την αισθηματική αγωνία και το τραύμα. Προσωπικές συγκρούσεις δεν θα φέρουν μόνιμη βλάβη και οι καυγάδες και οι παρεξηγήσεις θα μπαλωθούν γρήγορα. Υπάρχει ένα στοιχείο έκπληξης στον αέρα και η εισαγωγή απροσδόκητων γεγονότων θα έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλη ευτυχία κάνοντας τη ζωή πιο ανάλαφρη και ξεκούραστη. Ανάποδα Χάνουμε ρομαντικές ευκαιρίες με αποτέλεσμα την αυτακατηγορία. Αρνητικά αισθήματα δημιουργούν ένταση που αυξάνεται σε σημείο ρήξης. Αυτό θα καθαρίσει τον αέρα αλλά προειδοποιεί πως ο ίδιος δυσάρεστος κύκλος θα ξαναρχίσει εκτός αν αναγνωρίσουμε την πραγματική κατάσταση και κάνουμε αλλαγές.

ΒΑΛΕΣ ΚΟΥΠΑ

Σημασία του Βαλέ Σαν αγόρι ή νέος αυτός ο Βαλές είναι γεμάτος διασκέδαση. Ανωριμάσει αισθηματικά θα γίνει ο Ρήγας κούπα αλλά θα διατηρήσει την αγορίστικη εμφάνιση σ’ όλη του τη ζωή. Πιθανώς ευγενικός, φαίνεται να χάνει όταν πρέπει να πάρει στα σοβαρά δυσκολίες και προβλήματα. Αυτό προκαλεί απογοήτευση. Μια γενικά αύρα ανωριμότητας – ένα χαρακτηριστικό που, αν αναγνωριστεί δεν ξεχνιέται ποτέ – τον κάνει συμβολικά Πήτερ Παν. Πρακτική Σημασία Όπως ο Ρήγας και η Ντάμα αυτού τού χρώματος, είναι εκ παραδόσεως ξανθός. Ανέμελος σ’ όλη του τη ζωή, απολαμβάνει περισσότερο τα αθλήματα για την κοινωνικότητα που προσφέρουν παρά για την άσκηση. Αν και δεν έχει το πνεύμα του ανταγωνισμού έχει μια αθλητική στάση απέναντι στη ζωή -και έτσι έχει μεγάλη δημοτικότητα, ιδιαίτερα με τις γυναίκες. Στη δουλειά του, δεν φαίνεται να παίρνει προαγωγές αλλά εφόσον οι κύριοι σκοποί του είναι η ευτυχία και η ανέμελη ζωή, αυτό δεν τον ενοχλεί υπερβολικά. Όταν είναι ερωτευμένος μπορεί να πληγωθεί εύκολα και το δείχνει. Η συνήθεια του να δείχνει καθαρά τα αισθήματα του δεν τον βοηθάει και μπορεί να δημιουργήσει άτυχες σχέσεις. Όταν παντρεύεται συχνά πιστεύουν πως είναι γιος της γυναίκας του, γιατί είναι σχεδόν χωρίς ηλικία. Ακόμα και όταν παίρνει τη σύνταξη του, αυτό το άτομο έχει αγορίστικο πρόσωπο. Αλλά αυτή η νεανική εμφάνιση δεν αλλάζει με τίποτα τον παράξενο γέρικο χαρακτήρα που έχει αναπτυχθεί μέσα του με τα χρόνια. Αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε την καλοσύνη που είναι βασική για την αφελή του φύση. Ψυχολογική Σημασία Ο Βαλές δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά και δεν πρέπει να περιμένει να το κάνουν και οι άλλοι. Είναι ευγενικός, ποιητής και ονειροπόλος, αλλά πλήττει πολύ εύκολα. Πρέπει να αναπτύξει πρακτικά ενδιαφέροντα γιατί διαφορετικά θα πάθει πολύ γρήγορα κατάθλιψη. Επιρροή Χωρίς αμφιβολία αυτή η επιρροή φέρνει μια έξαρση ανανεωμένης ορμής, ιδιαίτερα σε μια χαλαρή σεξουαλική ζωή. Αυτή η σωματική ανανέωση ξαφνιάζει τους πάντες και η ένταση δίνει τη θέση της σε μια πολύ χαλαρότερη ατμόσφαιρα και η ζωή θα είναι πιο ευτυχισμένη και ικανοποιητική από άλλοτε. Οι φίλοι κάνουν ουρά και οι κοινωνικές συγκεντρώσεις παρέχουν ευκαιρίες για συνάντηση με καινούργια πρόσωπα και επίσκεψη σε συναρπαστικά μέρη. Ανάποδα Σαν δυστυχισμένος εραστής της τράπουλας, κάνει τον εαυτό του πιο δυστυχισμένο αττό όσο χρειάζεται με την αυτολύπηση. Αυτό και η υπερηφάνεια τον εμποδίζουν να ξεφύγει και, τελικά παίρνειμόνιμα το ρόλο του αποτυχημένου εραστή.

ΝΤΑΜΑ ΚΟΥΠΑ

(Γυναίκα που ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου/Σκορπιού/Ιχθύ) Όταν είναι νέος αυτός ο χαρακτήρας αντιπροσωπεύει την ερωμένη και την ντροπαλή νύφη. Καθώς μεγαλώνει γίνεται η βολική γυναικούλα στο σπίτι που οι περιορισμένες βλέψεις της δεν ξεπερνούν κατά πολύ την άκρη του κήπου. Έχει την τάση να αναπτύσσει ενδιαφέροντα που συγκεντρώνονται αποκλειστικά γύρω από το νεροχύτη της κουζίνας και λίγο κουτσομπολιό. Οι φιλοδοξίες είναι ελάχιστες πέρα από αυτό το σημείο, αλλά η ευχαρίστηση φαίνεται μάλλον να μεγαλώνει παρά να ελαττώνεται με το χρόνο. Αυτή η Ντάμα θεωρείται γενικά ξανθιά αλλά αυτό το εξωτερικό, όπως και η εσωτερική εικόνα κάθε φιγούρας, είναι αναξιόπιστο. Όταν είναι κορίτσι, όλες οι ελπίδες της αφορούν έναν γρήγορο γάμο, ένα δικό της σπίτι και μια οικογένεια. Πιθανώς κατάλληλη για μητέρα, καλή φίλη για τους γείτονες και πολύ ήμερος άνθρωπος δεν ζητάει τίποτα περισσότερο από γαλήνη και ησυχία στο σπίτι. Οι ρομαντικές ιδέες την κάνουν βασίλισσα της κουζίνας όπου περηφανεύεται για το μαγείρεμα το καθάρισμα και όλα όσα περιλαμβάνονται στη σπιτική ζωή. Μόλις παντρευτεί όμως οι απόψεις της αλλάζουν. Αφήνει την λάμψη – που κάποτε θόλωνε τα αρσενικά – για μια πιο γεροδεμένη εικόνα της κυρίας του σπιτιού. Τα καλλιτεχνικά ταλέντα αναπτύσσονται με τη μέση ηλικία και αυτό που βγαίνει αφήνει συνήθως όλο τον κόσμο κατάπληκτο: όμορφοι πίνακες και ρομαντικές ιστορίες επινοήθηκαν γιο την τυπική Ντάμα Κούπα. Τα αισθήματα κατακτώνται αργά με την πάροδο των χρόνων και η αυτοπεποίθηση είναι αποτέλεσμα μάλλον εσωτερικής αυτοϊκανοποίησης παρά πνευματικής εμπιστοσύνης.

Ψυχολογική Σημασία Η αντιμετώπιση της ζωής από αισθηματική άποψη δίνει μια πολύ μονομερή εικόνα. Αυτό οδηγεί σε υπερευαισθησία και, τελικά οίκτο. Η εσωστρέφεια πρέπει να αντισταθμίζεται από περισσότερο εξωτερικά ενδιαφέροντα για να αποκατασταθεί η ισορροπία το συντομότερο δυνατό. Η επιρροή αυτή προσφέρει καλές μητρικές συμβουλές. Η συμπάθεια κι ένας αξιόπιστος ώμος για ν’ ακουμπήσεις και να κλάψεις βοηθούν στη χαλάρωση της έντασης, ιδιαίτερα γιατί σέβεται τα μυστικά. Μια φιλική ατμόσφαιρα αποκαθιστά την αρμονία μέσα και έξω από το σπίτι και γενικά βασιλεύει η ευτυχία.

Ανάποδα Μια εγωκεντρική άποψη περιορίζει τη γόνιμη φαντασία και αυτό απογοητεύει τελικά την φυσιολογικά ήρεμη φύση της και την κάνει να χάσει το ηθικό της. Οι φίλοι λιγοστεύουν και τα ελαττώματα περιορίζονται. Τα ονειροπολήματα παίρνουν τη θέση των πρακτικών ιδεών και καινούργια εμπόδια εμποδίζουν την αισθηματική ευτυχία. Η μονοτονία επισκιάζει την οικογενειακή ζωή.

ΡΗΓΑΣ ΚΟΥΠΑ

Σημασία του Ρήγα Αυτός ο Ρήγας είναι ο μεγάλος ακροατής της τράπουλας. Εκφράζεται με βαθειά αισθήματα που χρωματίζονται από τις εντολές της καρδιάς του. Η φιλοδοξία του είναι να συγκεντρώσει άφθονες θαυμάστριες και σεξουαλικές κατακτήσεις αλλά με τα χρόνια στρέφεται περισσότερο προς τις φιλοσοφικές έννοιες. Ατό πολλές απόψεις, είναι άνθρωπος εγωκεντρικός και δεν μπορεί να δει τον εαυτό του όπως είναι πραγματικά. Πιστεύει ειλικρινά πως ή καρδιά του είναι στη σωστή θέση και πως αυτό είναι αρκετό. Πρακτική Σημασία Από πρακτική άποψη, αυτός ο Ρήγας είναι ένας άντρας με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια που είναι πολύ αισθηματίας και σκέπτεται κυρίως με την καρδιά του. Πάνω απ’ όλα είναι μεγάλος εραστής. Αυτό τον κάνει άνθρωπο με ζεστή καρδιά, που είναι φιλικός, ευγενικός, γενναιόδωρος, αγαπητός και δημοφιλής. Είναι τύπος που αγαπάει το σπίτι του και βάζει αυτή την πλευρά της ζωής μπροστά από την καριέρα του και τις υλιστικές φιλοδοξίες του. Σαν πατέρας, παίζει ολόκληρες ώρες με τα παιδιά. Επειδή είναι αθεράπευτα ρομαντικός, προσελκύει το αντίθετο φύλο και το κατακτά εντελώς. Σκορπίζει απλόχερα κολακείες και κομπλιμέντα κι έχει το χάρισμα να δίνεται σε μια γυναίκα κάθε φορά, δημιουργώντας την εντύπωση πως είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο γι’ αυτόν. Αλλά εσωτερικά είναι στην πραγματικότητα ένας μοναχικός άνθρωπος που ζει σ’ ένα μυστικό μέρος τριγυρισμένος από ας σκέψεις του. Οι άλλοι σπάνια τον γνωρίζουν αν και συχνά νομίζουν πως του ξέρουν. Η καλλιτεχνική του φύση μπορεί να διοχετευθεί προς διάφορες κατευθύνσεις και, στο σπίτι συχνά εκδηλώνεται σαν όμορφος κήπος και στη δουλειά σαν ένα καλοταχτοποιημένο γραφείο. Αυτή η τάξη δημιουργεί την φαινομενική έλλειψη πρωτοτυπίας του αν και αυτό το χαρακτηριστικό δεν λείπει όταν πρόκειται για επιδιώξεις που είναι πιο κοντά στη γεμάτη αγάπη καρδιά του. Ψυχολογική Σημασία Τα βαθειά αισθήματα νικούν σχεδόν πάντα την λογική. Έχει μεγάλη ανάγκη ν’ αγαπήσει και να αγαπηθεί, αισθηματικά και σεξουαλικά. Υπάρχει όμως ένας κίνδυνος να κλειστεί αυτός ο άνθρωπος στον εαυτό του καθώς γερνάει. Επιρροή Αυτή είναι μια επιρροή αγάπης, από εραστή, γονέα ή καλό φίλο. Έχει τη δύναμη να πείσει τα πουλιά να κατέβουν από τα δέντρα αν χρειαστεί. Μερικές φορές συνοδεύεται από καλοδιαλεγμένα λόγια που γίνονται δεκτά σαν μαργαριτάρια σοφίας, αλλά μόνο ο χρόνος θα δείξει αν είναι αλήθεια ή ψέματα. Οι συμβουλές ρέουν άφθονα από την καρδιά αν και επειδή βασίζονται στα αισθήματα και όχι στην στέρεα πρακτική πείρα δεν μπορούν να παρθούν πολύ στα σοβαρά. Ανάποδα Μια τάση προς εγωιστική σεξουαλική ικανοποίηση δεν κάνει τίποτα για να εκπληρώσει μακροπρόθεσμα τις επιθυμίες. Αυτή η στάση μπορεί να προκαλέσει έναν ευρύ κύκλο τυχαίων γνωριμιών, αλλά μια τέτοια συντροφιά θα προκαλέσει τελικά μόνο βαθειά περιφρόνηση. __________________________________________________

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΧΑΡΤΙΩΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΟ (ΡΟΜΒΟΣ)

ΑΣΣΟΣ ΚΑΡΟ

Αριθμητική Σημασία Είναι το πρώτο και τελευταίο χαρτί του χρώματος και αντιπροσωπεύει τους αριθμούς ένα και δεκατρία – ενότητα και αναγέννηση. Σημαίνει αρχή και τέλος από μόνος του, αντιπροσωπεύοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Μέσα του περιέχει ατομικές δυνατότητες και δημιουργικότητα που εκφράζεται με το πνεύμα. Πνευματικοί αγώνες που πρέπει να κατευθύνονται προς ένα σκοπό κάθε φορά, είναι απαραίτητες αν και ο σπόρος της επιτυχίας έχει μπει. Το χαρτί περιέχει επίσης τη δύναμη να μεταμορφώνει μια κατάσταση σε μια άλλη. Πρακτική Σημασία Στην καθαρότερη έννοια του αυτό το χαρτί συμβολίζει ένα σαφή στόχο για το μέλλον. Είναι μια πραγματική αποθήκη ενεργητικότητας, αρκετή για να βάλουμε σε ενέργεια όλα τα σχέδια που σχετίζονται με πρακτικούς και υλικούς σκοπούς. Όπως το διαμάντι, οι φιλοδοξίες πρέπει να αποκρυσταλλωθούν καν να χρησιμοποιηθεί μια σταθερή προσέγγιση για να επιτύχουμε αυτούς τους σκοπούς όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το χαρτί αυτό σημαίνει επίσης καινούργια δουλειά, καινούργιο σπίτι ή καινούργιο απόκτημα όπως αυτοκίνητο, έπιπλα ή κοσμήματα. Ένα σημαντικό ντοκουμέντο ή γράμμα που έχει τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον αντιπροσωπεύεται επίσης από αυτό το χαρτί. Αυτό το μήνυμα μπορεί να σταλεί ή να ληφθεί και εκείνοι που έδωσαν εξετάσεις μπορούν να περιμένουν ευνοϊκά αποτελέσματα. Συμβολίζει επίσης την ανανέωση της ελπίδας με διανοητική συγκέντρωση και θετικότερη στάση ενθαρρύνοντας έτσι εκείνους που απέτυχαν στο παρελθόν να ξαναδοκιμάσουν. Η πρωτοτυπία και η ορμή θα φέρουν πρακτική επιτυχία και υλικό κέρδος. ψυχολογική Σημασία Φοβερή ορμή και θετικότητα δίνουν έναν δυνατό χαρακτήρα που θέλει να φτάσει με κάθε μέσο στο σκοπό του. Η ξεκάθαρη σκέψη επιτρέπει στο άτομο να εξομαλύνει καταστάσεις και να ριψοκινδυνεύει ακίνδυνα. Η ακλόνητη ενεργητικότητα και η καλή υγεία βοηθούν στην εκπλήρωση των υψηλότερων φιλοδοξιών που άλλοι θα τις έβλεπαν σαν μακρινούς πύργους στον αέρα. Μια έλλειψη αισθημάτων για τους άλλους μπορεί να δειχθεί γιατί θα συντελούσαν ελάχιστα στην εκπλήρωση των προσωπικών φιλοδοξιών. Επιρροή Το χαρτί αυτό έχει μια ισχυρή θετική επίδραση που επιτρέπει στο άτομο να κατευθύνει τις δυνάμεις του προς την εκπλήρωση ενός σκοπού. Οι δουλειές οι καριέρες και οι φιλοδοξίες δέχονται μια ώθηση ενεργητικότητας που ξαναζωντανεύει τον ενθουσιασμό και βοηθάει να φέρει την κατάσταση σ’ ένα επιτυχημένο τέλος. Αυτή η επίδραση θα νικήσει την αντίσταση, ιδιαίτερα αν ο σκοπός αποβλέπει στο καλό των άλλων. Ανάποδα Γενικά αυτό το χαρτί δείχνει μπερδεμένα σχέδια για το μέλλον. Η καλή πρόθεση παραμένει αλλά δεν δέχεται την απαραίτητη διέγερση για να πάρει φωτιά. Όλα γίνονται ένα μπέρδεμα που επισκιάζει τις προσωπικές δυνατότητες. Πρέπει να περιμένουμε ένα εμπόδιο.

ΔΥΟ ΚΑΡΟ

Πρακτική Σημασία Το δεύτερο χαρτί αυτού του χρώματος είναι παράδοξο. Πρέπει να εξετάσουμε και να ενώσουμε δύο πρακτικές απόψεις σε μία, αν είναι δυνατόν. Δύο κεφάλια είναι καλύτερα από ένα -με τη διαφορά ότι διαφωνούν μεταξύ τους. Εμφανίζονται απόλυτες καταστάσεις και η εμφάνιση μιας εναλλακτικής λύσης μπορεί να προκαλέσει προσωρινή ανισορροπία. Αυτό το χαρτί προσφέρει συνεταιρισμούς και λεπτά ισορροπημένες σχέσεις ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που συνδέονται με επαγγελματικές πρακτικές συμφωνίες ή την σπιτική πλευρά του γάμου. Και οι δύο πρέπει να συντελέσουν στο σύνολο χρησιμοποιώντας τις ατομικές τους εμπειρίες για να δημιουργήσουν μια παραγωγική κοινή κατάσταση. Όταν ο σκοπός είναι κοινός υπάρχει αρμονία. Αλλά αν το ένα μέλος χάσει από τα μάτια το σκοπό του, το αποτέλεσμα θα είναι δυσαρμονία. Είναι δύσκολο να κρατάμε συνεχώς ισορροπία γιατί ο δυϊσμός έχει την τάση να κάνει πολύ δύσκολες τις τελικές αποφάσεις. Και το να ξέρουμε ότι υπάρχει εκλογή επιδεινώνει την κατάσταση. Η επικοινωνία μεταξύ των συνεταίρων θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα, επειδή οι έννοιες δεν μεταφέρονται σωστά και πρέπει να δοθεί πρόσθετη προσοχή στην έκφραση μιας άποψης. Αν η πρόοδος των σχεδίων καθυστερεί, κάντε ένα βήμα κάθε φορά. Δεν υπάρχουν καλές ιδέες γιατί οι παράλληλες γραμμές δεν συναντιούνται ποτέ – αναζητήστε το δρόμο της ισορροπίας. Θα χρειαστείτε μεγάλο τακτ για ν’ αποφύγετε μια μόνιμη ρίξη, αλλά αν παίξετε τα σωστά χαρτιά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι συμφωνία και ενότητα.

Ψυχολογική Σημασία Χωριστοί σκοποί διαιρούν την προσοχή στον πρακτικό τομέα. Οι σκέψεις έχουν την τάση να βαίνουν σε παράλληλες γραμμές που δεν συγκλίνουν ποτέ. Η ενεργητικότητα σπαταλιέται και πρέπει να περιμένετε κούραση. Η επιρροή αυτή φέρνει δυϊσμό που δεν θα βοηθήσει πάντα σε μια τρέχουσα κατάσταση. Επειδή, έχει το αποτέλεσμα να εισάγει μια εκλογή ήεναλλακτική λύση μόνο αργότερα θα δούμε και θα εκτιμήσουμε την πραγματική της αξία. Η αναποφασιστικότητα είναι η χειρότερη πλευρά αλλά από την άλλη πλευρά έχει σημασία να μην ξεχνάμε και τηυ άλλη όψη του νομίσματος. Η ανταμοιβή βρίσκεται στο μέλλον και όχι στο παρόν.

Ανάποδα Οι φιλοδοξίες θα επισκιαστούν από εμπόδια και πρακτικές δυσκολίες. Η αντίθεση σ’ ένα σχέδιο κάνει τα πράγματα να φαίνονται αδύνατα και οποιαδήποτε σκληρή δουλειά θα έχει ελάχιστο ή κανένα αποτέλεσμα. Έχει αναπτυχθεί μια απόλυτη κατάσταση με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα να βρεθείτε ανάμεσα σε δυο καρέκλες.

ΤΡΙΑ ΚΑΡΟ

Πρακτική Σημασία Το τρίτο χαρτί αυτού του χρώματος έχει μια έμφυτη σταθερότητα που μπορεί να βοηθήσει σε πρακτικούς σκοπούς και φιλοδοξίες. Είναι καλό σημάδι και δείχνει πως τώρα είναι η στιγμή να κάνετε ένα βήμα μπροστά γιατί τα σχέδια σας βασίζονται σε γερά θεμέλια. Η δημιουργικότητα πρέπει να ανθήσει από αυτό το σημείο και πέρα και επειδή αυτό το χαρτί σημαίνει πηγή γνώσης, μπορείτε να περιμένετε νέες πρωτότυπες ιδέες. Η εμπιστοσύνη στην πρακτική ικανότητα ενθαρρύνει την επέκταση και ανάπτυξη σε όλα τα μέτωπα που αφορούν τη δουλειά, τα χόμπυ, την διασκέδαση και τον ελεύθερο χρόνο. Τα σχέδια για το μέλλον στηρίζονται σε γερές βάσεις αλλά θα χρειαστεί αποφασιστικότητα για να φτάσουν σε επιτυχή κατάληξη. Αν δεν υπάρχει, ακόμα και τα καλύτερα καταστρωμένα σχέδια μπορεί να αποτύχουν. Γ αυτό συγκεντρώστε την προσοχή σας στον τελικό στόχο και κρατήστε τον μπροστά στα μάτια σας συνεχώς. Υπάρχει ενεργητικότητα για σωματική και πνευματική δουλειά, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε την χωρίς καθυστέρηση. Πρωτότυπες ιδέες περιμένουν να αναγνωριστούν και, όταν αναγνωριστούν πρέπει να εφαρμοστούν σε παλιά σχέδια που απαιτούν νέα ώθηση. Οι ακαδημαϊκές φιλοδοξίες, οι σχολικές και φοιτητικές εξετάσεις, αντιπροσωπεύονται από αυτό το χαρτί. Ετσι η πνευματική δουλειά θα γίνει ξαφνικά ευκολότερη καθώς θα γκρεμίζεται το φράγμα στη γνώση. Είναι -καλή στιγμή για να σκεφτείτε εξετάσεις και τεστ γιατί τα αποτελέσματα τους θα είναι εξαιρετικά. Η εξυπνάδα, η πρωτοτυπία και η αποφασιστικότητα είναι εξαιρετικοί σύντροφοι στους πρακτικούς και πνευματικούς τομείς της ζωής και δεν είναι παράξενο που αυτό το χαρτί συμβολίζει ένα κράμα των ελπίδων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Ψυχολογική Σημασία Η θετικότητα δημιουργεί ένα πολύ αποφασισμένο και σταθερό άτομο, Η υπερβολική αποφασιστικότητα όμως θα μπορούσε να εξελιχτεί σε εγωισμό. Γι' αυτό αν θέλετε να μην δίνετε την εντύπωση ενός εγωιστή, συνδυάστε αυτή την αποφασιστικότητα με σκέψη για τους άλλους. Αν η έλλειψη ενθουσιασμού επιβραδύνει την πρακτική, υλική ή πνευματική πρόοδο αυτή η επιρροή θα φέρει στο προσκήνιο την αποφασιστικότητα. Σαν αποτέλεσμα επανέρχονται η θετικότητα και η ορμή, φέρνοντας κοντά μας το τελικό σκοπό. Χρειάζεται ακόμα σκληρή δουλειά αλλά μ’ αυτή την προτροπή θα είναι πολύ ευκολότερο να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να γνωρίσουμε κάποια απομόνωση σαν αποτέλεσμα της χρισιμοποίηοης αυτής της αποφασιστικότητας αλλά μια μοναχική πορεία είναι πιθανό να αποδειχθεί πολύπιο επικερδής από εκείνην που εξαρτάται από τα καπρίτσια των άλλων. ‘Ενα πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να μοιραστείτε το βραβείο!.

Ανάποδα Λόγω τεμπελιάς ή έλλειψης ορμητικότητας, θα συναντήσετε μεγάλη δυσκολία στην εκπλήρωση μιας ελπίδας, φιλοδοξίας ή σκοπού.Χρειάζεστε απελπισμένα ένα σχέδιο για να ξεφύγετε από τις σημερινές συνθήκες που είναι στατικές και απογοητευτικές. Οι σωματικές προσπάθειες μπορεί να πάνε χαμένες όπως έχουν σήμερα τα πράγματα γι’ αυτό προσπαθήστε να κάνετε έναν απολογισμό της καταστάσεως.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΡΟ

Αριθμητική Σημασία Το τέταρτο χαρτί αυτού του χρώματος δεν είναι εύκολο στην αποδοχή του. Προσθέτει επιπλοκές σε καταστάσεις που προσφέρουν ήδη δύο εναλλακτικές λύσεις. Αν χρησιμοποιήσουμε αποφασιστικότητα και λογική το αποτέλεσμα θα είναι σταθερή νίκη και πρόοδος. Αλλά αν αφήσουμε να μας κυριεύσει ο δισταγμός και η αναποφασιστικότητα τότε κάθε σταθερό σχέδιο θα διαλυθεί. Πρακτική Σημασία Από όποια πλευρά κι αν κοιτάξετε αυτό το χαρτί, αντιμετωπίζετε δύσκολες αποφάσεις. Αντίθεση ακόμα και στα πιο προσεκτικά καταστρωμένα σχέδια είναι αναπόφευκτη. Ακόμα και εναλλακτικές λύσεις της τελευταίας στιγμής είναι πιθανόν να εμφανιστούν ως εκ θαύματος. Αυτές οι δύσκολες επιλογές μπορεί να εμφανιστούν σε θέματα που αφορούν δουλειές, επιχειρήσεις, καινούργια σπίτια, υλικά αγαθά και διακοπές και γενικά όλα όσα σχετίζονται με την πρακτική πλευρά της ζωής. Ακόμα και η αλληλογραφία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Η υπερβολική σκέψη ενός προβλήματος η μιας κατάστασης είναι εξίσου κακή με την πολύ λίγη, γιατί και οι δυο δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Στους πνευματικούς κύκλους οι αντιφάσεις προκαλούν θυμό, κυρίως γ,ατί υπάρχει πολλή αλήθεια στις αντίθετες απόψεις. Αυτό διαταράσσει τις σταθερές πεποιθήσεις, με αποτέλεσμα να εισχωρήσει αβεβαιότητα στην κατάσταση. Δεν είναι η σωστή στιγμή για αποφάσεις. Μπορεί να είναι και θέμα εποχής γιατί α. τέσσερις εποχές ασκούν πολύ ισχυρή επίδραση σε όλα τα κοσμικά θέματα.’ Ο,τι θα μπορούσε εύκολα να γίνει στη ζέστη του καλοκαιριού είναι αδύνατον στο βαθύ μεσοχείμωνο. Ψυχολογική Σημασία Η αστάθεια σας εκφράζεται με εξωστρεφείς τρόπους και θα το προσέξουν άλλοι άνθρωποι. Δυσκολίες σχετικά με την δουλεία προκαλούν υπερβολικά χαρακτηριστικά που απομακρύνουν τους άλλους ακόμα και φίλους. Επιρροή Αυτή η επιρροή σπρώχνει ταυτόχρονα προς πολλές κατευθύνσεις. Η πιστη στους συναδέλφους από τη μια πλευρά συγκρούεται με το πρακτικά καλύτερο από την άλλη Το αποτέλεσμα είναι. να παγώνουν οι συμφωνίες. Οι επικοινωνίες με τους άλλους είναι δύσκολες εξαιτίας των αντίθετων γραμμών. Γι αυτό όταν έχετε αμφιβολίες σ’ αυτή την περίοδο μην κάνετε τα σχόλια σας γραπτώς και μην τα κοινολογείτε προφορικά. ‘ Ανάποδα Κομματιαστά σχέδια και απραγματοποίητες ιδέες σπαταλούν χρόνο και ενεργητικότητα και έτσι είναι καλύτερα υ’ αφήσετε τα πάντα και να ξαναρχίσετε. Μόνο αν συγκεντρώνεστε σε μια πλευρά κάθε φορά θα κάνετε πραγματική πρόοδο. Υπάρχει έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στις ελπίδες και την πραγματοποίηση τους. Υπάρχει αδιέξοδο.

ΠΕΝΤΕ ΚΑΡΟ

Αριθμητική Σημασία Το πέμπτο χαρτί σ’ αυτό το χρώμα συμβολίζει την ανθρωπότητα, γεμάτη πρακτικές ελπίδες και δυνατότητες για το μέλλον. Από το σπόρο μιας ιδέας είναι δυνατόν να αναπτυχθεί ένα μακρόπνοο σχέδιο που έχει τη δύναμη να αλλάξει μία ή πολλές ζωές. Το χαρτί αυτό προσφέρει ολοκλήρωση αλλά εξαρτάται από το άτομο να δεχτεί ή ν’ απορρίψει την πρόκληση Πρακτική Σημασία Αυτό το χαρτί δίνει μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον, αν εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Υπάρχει άφθονη πρωτοτυπία αλλά χρειάζεται ορμή για να κάνουμε οτιδήποτε μόνιμο και άξιο λόγου. Μπορεί αρχικά να συναντήσουμε δυσκολίες αλλά μόλις ξεκινήσουμε ο δρόμος της επιτυχίας βρίσκεται μπροστά μας. Δείχνει μια μετακίνηση από το σημερινό σπίτι σ’ ένα καινούργιο η διαφορετική προσαρμογή. Προβλέπεται επίσης ένα ταξίδι που θα δώσει μια αλλαγή σκηνικού. Μπορεί να είναι διακοπές ή επαγγελματικό ταξίδι. Η εκπαίδευση και τα θέματα που σχετίζονται με την γνώση θα επαναξεταστούν και θα χρειαστεί να γίνουν αλλαγές για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Εχουμε προαγωγές και βελτιώσεις αλλά και πάλι εξαρτάται από το άτομο να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του προσφέρονται. Είναι ένας χρόνος δοκιμασίας αλλά εκείνοι που είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις θα δρέψουν τα οφέλη της σκληρής τους δουλειάς για πολύ καιρό στο μέλλον. Συμβολίζονται προσωπικές ευκαιρίες που δεν πρέπει να χαθούν. Ψυχολογική Σημασία Σταθερότητα στην εξωστρεφή πλευρά της προσωπικότητας θα βοηθήσει στην επίτευξη εξωστρεφών φιλοδοξιών και στόχων. Αυτή η πλευρά έχει αναπτυχθεί ανεξάρτητα από την αντίθετη εσωστρεφή πλευρά και πρέπει από δω και πέρα να προσέχουμε και την καρδιά και το μυαλό.

Επιρροή Η επιρροή αυτή τονίζει πρακτικές αδυναμίες και ικανότητες. Δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις αδυναμίες και τα ισχυρά σημεία μας και αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε προς ποια κατεύθυνση βρίσκονται τα πραγμαπκά σας ταλέντα. Πρέπει να καταστρώσετε νέα σχέδια πάνω στα θεμέλια των εμπειριών του παρελθόντος. Αυτό θα εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τις θετικές πλευρές γιατί αυτές δίνουν την υπόσχεση της ενδεχόμενης επιτυχίας. Ανάποδα Απογοήτευση από έλλειψη επιτυχίας δεν διορθώνει την κατάσταση. Αν χρειαζόσαστε ποτέ επιμονή την χρειαζόσαστε τώρα. Γι αυτό δοκιμάστε ξανά και ξανά και ξανά. Ένα ταξίδι θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες αλλά κάθε δράση είναι καλύτερη από το τίποτα γι αυτό εκμεταλλευτείτε την κατάσταση όσο καλύτερα μπορείτε και πηγαίνετε με το ρεύμα κι όχι αντίθετα.

ΕΞΙ ΚΑΡΟ

Αριθμητική Σημασία Το έκτο χαρτί αυτού του χρώματος συμβολίζει δυνατότητες και φιλοδοξίες που είναι συχνά δύσκολο να επιτευχθούν. Τα πρακτικά σχέδια και τα υλικά αγαθά έχουν την τάση να είναι χωρίς πραγματική ουσία αν και τους έχουμε αφιερώσει πολλή και σκληρή δουλειά. Αυτός ο αριθμός προειδοποιεί ότι μπορούμε να πέσουμε κάτω αν βρεθούμε ανάμεσα σε δυο καρέκλες γι αυτό πρέπει να ολοκληρώνουμε ένα σχέδιο πριν ξεκινήσουμε το επόμενο. Πρακτική Σημασία Αυτό το χαρτί συμβολίζει έγγραφα που αφορούν περιουσία, επιχειρήσεις, δουλειά, καριέρα και σκοπούς. Μια διαφωνία είναι πιθανή εκτός αν προσέξουμε ιδιαίτερα στην υπογραφή σημαντικών χαρτιών ή συμφωνιών γι αυτό διαβάζετε προσεκτικά τα ψιλά γράμματα. Στο προσωπικό επίπεδο αποφύγετε να γράψετε οτιδήποτε δεν μπορεί να επαναληφθεί δημοσία. Οι διαρροές πληροφοριών θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα όπως και οι αδιάκριτες δηλώσεις σε προσωπικά γράμματα. Πολλά γίνονται στα παρασκήνια αν και μπορεί να μην είναι φανερά αυτή τη στιγμή. Έτσι μια κατάσταση μπορεί να φαίνεται παράδοξη. Τα σχέδια για ταξίδι μπορεί να χαλάσουν το τελευταίο λεπτό αν και θα διορθωθούν την 11η ώρα. Στη δουλειά διαφωνίες εξαιτίας παρόμοιων συνθηκών φέρνουν καθυστερήσεις αν και δεν προκαλούν μόνιμη ζημιά. Στο σπίτι εμφανίζονται διαφωνίες σε πρακτικά θέματα. Η υπερβολική εξάρτηση από την εξυπνάδα προκαλεί μονόπλευρη άποψη μιας κατάστασης. Αν εγκαταλείψουμε τη λογική μια ξαφνική έμπνευση θα ρίξει φως στα πάντα. Ψυχολογική Σημασία Οι υλικές στενοχώριες βαραίνουν πολύ και προκαλούν ένταση. Οι δυσκολίες στην αποδοχή της πραγματικής κατάστασης επιδεινώνουν τις αρνητικές τάσεις. Γι αυτό προσέχετε γενικά τις διαφωνίες και τις κακές διαθέσεις. Επιρροή Αυτή η επιρροή ασκείται κυρίως με το γραπτό λόγο. Η πένα είναι πιο δυνατή από το σπαθί, ιδιαίτερα στα επαγγελματικά ζητήματα γι αυτό προσέξτε την λανθασμένη σύνταξη, τις παραπλανητικές διατυπώσεις και τις λεκτικές παγίδες. Χρειάζεται δράση για την αποκατάσταση της σταθερότητας, γι αυτό αυτή η επίδραση πρέπει να χρησιμοποιείται γι αυτό το σκοπό. Ανάποδα Αν τις αφήσουμε να συνεχιστούν, μυστικές ενέργειες θα παρεμποδίσουν σχέδια. Ένα χαμένο έγγραφο ή γράμμα θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση ενός σχεδίου και οι ελπίδες για έγκαιρη τακτοποίηση θ αρχίσουν να σβήνουν. Να είσαστε προετοιμασμένοι για εμπόδια της τελευταίας στιγμής λόγω της αναξιοπιστίας των άλλων.

ΕΠΤΑ ΚΑΡΟ

Αριθμητική Σημασία Το έβδομο χαρτί αυτού του χρώματος σημαίνει πρακτική ολοκλήρωση. Συγκρίνεται με τη συλλογικότητα των εφτά χρωμάτων του ουράνιου τόξου και τις εφτά νότες της μουσικής κλίμακας. Αντιπροσωπεύοντας την πλευρά που αφορά τις πρακτικές ελπίδες για το μέλλον περιλαμβάνει όλες τις υλιστικές πιθανότητες που σχετίζονται. με τον εξωτερικό κόσμο Είναι ένας θετικός αριθμός που προσφέρει επιτυχία αν τηρούνται σταθερά οι νομοί της δράσης και της αντίδρασης. Πρακτική Σημασία Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει το άτομο σε σχέση με τον εξωτερικό κόσμο. Αν δεν έχουν γίνει ήδη πρακτικά σχέδια για το μέλλον πρέπει να γίνουν αμέσως. Παροτρύνει επίσης να κάνουμε αυτά τα σχέδια όσο το δυνατόν πιο απλά και σύντομα και στη συνέχεια να τα κρατάμε σταθερά στο μυαλό μας σαν σκοπό που πρέπει να πετύχουμε. Αντιπροσωπεύοντας την προσωπική κινητήρια δύναμη αυτό το χαρτί συνδέεται στενά με ιδανικά και φιλοδοξίες Περιλαμβάνει επίσης καλλιτεχνικά ταλέντα και κάθε τι που έχει σχέση με τη σκηνή την οθόνη και την τηλεόραση. Η επικοινωνία με τους άλλους θα είναι ευκολότερη από δω και πέρα και αν έχετε ένα ξεχωριστό μήνυμα που θέλετε να διαβιβάσετε δώστε το όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Οι δημόσιοι ρήτορες και οι πολιτικοί θα βρουν τη στιγμή κατάλληλη για να περάσουν σε δράση και όσο μεγαλύτερη προσπάθεια αφιερώνεται στο σχέδιο τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι η ωφέλεια. Θα δούμε τη ζωή από μια καινούργια πλευρά και ανανεωμένες ελπίδες έχουν μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθούν. Τα επίπεδα ενεργητικότητας είναι υψηλά επιτρέποντας την εφαρμογή άφθονης σωματικής και πνευματικής προσπάθειας σε σχέδια και δραστηριότητες. Τα χαρτιά δείχνουν αθλητικό επίτευγμα επειδή το πνεύμα της φιλοδοξίας θέλει να θριαμβεύσει. Ψυχολογική Σημασία Το μήνυμα εδώ είναι «γνώρισε τον εαυτό σου με την αυτοπειθαρχία». Αλλά πρέπει να ισορροπήσουμε τις εξωστρεφείς τάσεις με τα εσωστρεφή αισθήματα πριν μπορέσουμε να πετύχουμε πραγματική κατανόηση του εαυτού μας. Επιρροή Αυτό το χαρτί εκπέμπει μια ισχυρή προσωπική επιρροή. Ορμή, ενθουσιασμός και δύναμη σκοπού είναι έτοιμα και περιμένουν να μπουν σε δράση. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ολοκλήρωση μιας μισοτελειωμένης δουλειάς και την αρχή νέων σχεδίων. Η υλική και πρακτική αυτάρκεια είναι εξασφαλισμένη, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ανάποδα Η μη εκμετάλλευση των ευκαιριών θα απογοητεύσει και θα ενοχλήσει εκτός αν αλλάξει η γενική στάση απέναντι στη ζωή. Τα σπαταλημένα ταλέντα και η απουσία ορμής και φιλοδοξίας μπορεί να οφείλονται σε έλλειψη ζωτικότητας. Μια προσωπική απογραφή είναι απαραίτητη: επανεκτιμήσετε όλες τις πρακτικές πλευρές και σχέδια για το μέλλον.

ΟΚΤΩ ΚΑΡΟ

Πρακτική Σημασία Το όγδοο χαρτί αυτού του χρώματος είναι μια αντίφαση γιατί σημαίνει πλήρη επιτυχία η πλήρη αποτυχία. Είναι δύσκολος αριθμός: έχει την τάση να δίνει πάρα πολλά από το καθετί και έτσι τελικά δεν φέρνει συνήθως κανένα αποτέλεσμα. Οι αρχαίοι το έβλεπαν σαν ισότητα και άρνηση που συμβολίζεται αναλογικά από τις διπλές αναλογίες δύο και τέσσερα. Θα κάνετε σύντομα ταξίδια σχετικά με δουλειές και εκπλήρωση σκοπών. Μικροζητήματα σχετικά με άλλες πρακτικές επιδιώξεις συμπεριλαμβανομένων των σπορ θα έρθουν στο προσκήνιο. Μια επίσκεψη σε άλλη πόλη φέρνει νέες ιδέες και δίνει την ευκαιρία να συγχρονιστείτε. Αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά όσο περιμένατε, συνιστάται ένα ταξίδι στην εξοχή. Η απομάκρυνση ακόμα και για λίγο δίνει την ευκαιρία να δούμε την κατάσταση με καινούργιο μάτι. Αυτό το χαρτί δείχνει επίσης πως μπορεί να έχετε αφιερώσει πολλή σκέψη και προσπάθεια σ’ ένα σχέδιο γι’ αυτό κάντε ένα προσωρινό διάλειμμα. Δείτε αυτό το στάδιο σαν σκαλοπάτι στο δρόμο σας αλλά βεβαιωθείτε πως η επόμενη κίνηση θα είναι προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις προσωρινές αντιδράσεις στις συνθήκες γι’ αυτό κρατήστε σταθερή στάση. Αν έχετε αμφιβολίες μην παίρνετε τελικές αποφάσεις αλλά αφήστε το χρόνο να κρίνει. Πολλά θα αποκαλυφθούν με υπομονή. Υπάρχουν ακόμα πολλές ελπίδες, και χρόνος για ένα επιτυχές αποτέλεσμα γι’ αυτό θεωρήστε οποιαδήποτε καθυστέρηση σαν αναγκαίο κακό. Συμβολίζει έντονα την ισορροπία και την αντιστάθμιση.

Ψυχολογική Σημασία Εσωτερικές συγκρούσεις δημιουργούν μπερδεμένη σκέψη. Αυτή η σύγχυση μπορεί να φαίνεται ατελείωτη γιατί το μυαλό θα αναζητεί συνεχώς απαντήσεις έξω. Υπάρχει ελάχιστη σχέση ανάμεσα στο συνειδητό και το υποσυνείδητο αυτή τη στιγμή. Η επιρροή αυτή μπορεί να φέρει αδιέξοδο και απογοήτευση σε μια κατάσταση. Θα είναι δύσκολο να κάνουμε μια κίνηση προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Η απάντηση είναι μάλλον να περιμένουμε παρά να είμαστε υπερβολικά βιαστικοί. Οι προσπάθειες δεν θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα όσο πολλά κι αν δίνουμε σ’ ένα σχέδιο. Αλλά όταν θα κοιτάξουμε πίσω μας τίποτα δεν θα έχει πάει χαμένο.

Ανάποδα Η αναποφασιστικότητα θα οδηγήσει σε επιπλοκές και χαμένες ευκαιρίες. Η σπατάλη ενεργητικότητας σε λανθασμένες κατευθύνσεις φέρνει εξάντληση. Η απώλεια της ορμητικότητας φέρνει αυτοκατηγορία και άλλοι μπορεί να υποφέρουν από μια λανθασμένη κίνηση που έγινε βιαστικά. Αλλά δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να ξαναρχίσουμε.

ΕΝΝΙΑ ΚΑΡΟ

Αριθμητική Σημασία Το ένατο χαρτί αυτού του χρώματος είναι σημείο θάρρους που είναι αποτέλεσμα προηγούμενης σταθερότητας. Δείχνει ηγετικές ιδιότητες αλλά προειδοποιεί πως μια τέτοια θέση δεν πρέπει να μας φουσκώσει τα μυαλά και να δημιουργήσει έναν τυραννικό διευθυντή ή υπερενθουσιώδη προϊστάμενο που οι φιλοδοξίες του εκπληρώνονται σε βάρος των άλλων. Η προειδοποίηση είναι ότι όσο πιο ψηλά ανέβεις από τόσο ψηλότερα θα πέσεις. Αριθμητικά αυτή η προειδοποίηση είναι έντονη γιατί το εννιά είναι ο τελευταίος μονοψήφιος αριθμός που επιστρέφει στο μηδέν στις στήλες των μονάδων. Πρακτική Σημασία Πρέπει να περιμένουμε καινούργια ενδιαφέροντα. Συνδέονται με δουλειά, φιλοδοξίες ή πρακτικές ασχολίες και μπορεί να αφορούν ταξίδι. Μια άδεια θα μπορούσε να αποδειχθεί διδακτική και χαλαρωτική με μακροχρόνια πρακτική ωφέλεια. Προσφέρεται προαγωγή και οι καινούργιες επιχειρήσεις έχουν εξασφαλισμένη επιτυχία. Είναι καιρός ν’ αρχίσετε να χτίζετε το μέλλον γι’ αυτό βάλτε τα θεμέλια όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Οι ευκαιρίες πρέπει να παίρνονται όταν εμφανίζονται γιατί δεύτερες ευκαιρίες δεν προσφέρονται. Η ενεργητικότητα θα είναι αποτέλεσμα σκληρής πνευματικής ή σωματικής δουλειάς και δεν θα λείψει η απαραίτητη ορμή. Η ατομικότητα πρέπει να διατηρηθεί αν και απαιτείται και συμβιβασμός με τους συνεργάτες. Η υπερβολική σκέψη θα μπορούσε να επισκιάσει την ανθρώπινη πλευρά ενός σχεδίου εμποδίζοντας έτσι τον τελικό στόχο να φτάσει στην ιδανική τελειότητα του. Ιδέες αρχίζουν να επεκτείνονται ακόμα και σε βαθμό να χτίζουμε πύργους στον αέρα γιατί με το θάρρος της πραγματικής πεποίθησης ακόμα και αυτοί θα γίνουν μια μέρα πραγματικότητα. Δείχνει διεύρυνση οριζόντων. Ψυχολογική Σημασία Η μονομέρεια φέρνει επιτυχία αν και αυτός ο τρόπος σκέψης χρειάζεται μετρίαση πριν αναπτυχθεί σε φαρισαϊσμό. Το πείσμα εμποδίζει την πλήρη έκφραση. Επιρροή Αυτή η επιρροή φέρνει σιγουριά και ενθάρρυνση στο προσκήνιο. Αν πρέπει να γίνουν τολμηρά βήματα θα αποδειχθούν ευκολότερα από ό,τι περιμέναμε ή φοβόμαστε. Τα πρακτικά θέματα θα λυθούν καλύτερα με άμεση αντιμετώπιση. Έτσι δείξτε θάρρος και ειλικρίνεια ξέροντας πως αόρατες δυνάμεις δουλεύουν για σας. Ανάποδα Καθυστερήσεις και διαφωνίες εμποδίζουν την ολοκλήρωση σχεδίων και κάθε πιθανότητα τελικής επιτυχίας. Η έλλειψη θάρρους και η αυτοαμφισβήτηση φέρνουν την κατάσταση σε αδιέξοδο. Αλλά το πείσμα εμποδίζει να υιοθετήσουμε μια καινούργια άποψη. Η ενεργητικότητα διαλύεται γρήγορα και δίνει τη θέση της σε ένα γενικό αίσθημα αδιαφορίας.

ΔΕΚΑ ΚΑΡΟ

Πρακτική Σημασία Το δέκατο χαρτί αυτού του χρώματος είναι σύμβολο ολοκλήρωσης και δείχνει πως μια φάση της ζωής τελείωσε και μια άλλη πρόκειται να αρχίσει. Αυτό αφορά διανοητικές και πρακτικές πλευρές. Έχουμε φτάσει σ’ ένα στάδιο που χαρακτηρίζεται από αλλαγή ή κάποιο είδος ανταμοιβής. Αντιπροσωπεύει έναορόσημο σε μια καριέρα γιατί ένας στόχος έχει επιτευχθεί κι έχει γίνει ένα βήμα στο δρόμο της εκπλήρωσης. Έχουν τεθεί τα θεμέλια για μελλοντική επιτυχία. Ένα ταξίδι που συνδυάζει τη δουλειά με τη διασκέδαση θα δώσει μια ανταμοιβή. Η σωματική και πνευματική προσπάθεια είναι απαραίτητη για την εφαρμογή ενός καινούργιου σχεδίου στην πράξη. Η περασμένη επιτυχία δεν είναι αρκετή ούτε το να καθόμαστε και να περιμένουμε πολύ καιρό επειδή έχουμε μια καινούργια ευκαιρία στα σκαριά. Είναι μια ώρα για «να εγκαταλείψουμε τα παλιά και να προχωρήσουμε σε καινούρια» αν και πρέπει να τακτοποιήσουμε σταθερά τις εκκρεμότητες. Μην αφήνετε ατέλειωτες δουλειές πριν αρχίσετε το καινούργιο σχέδιο. Ένα γράμμα ή έγγραφο θα αποκαλύψει κάτι πολύ σημαντικό αν και πρέπει να προσέξουμε πολύ σχετικά μ’ αυτά που λέει το χαρτί. Χρειάζεται πολλή σκέψη για να βεβαιωθούμε πως η δουλειά θα ξεκινήσει σωστά. Καινούργια κτίρια ή καινούργια επίπλωση σε παλιά φέρνει εξάπλωση και επιτυχία, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για το μέλλον. Η ζωή είναι από τη μια πλευρά ικανοποιητική αλλά αισθανόμαστε κάποια ανησυχία από την άλλη. Αυτό δείχνει πως είναι καιρός ν’ αρχίσουμε κάτι καινούργιο ή τουλάχιστον να ξαναρχίσουμε πάνω σε μια πιο στερεή βάση. Συμβολίζει πολλή δράση.

Ψυχολογική Σημασία Οι εξωστρεφείς τάσεις βοηθούν στην αύξηση της προσωπικής εμπιστοσύνης. Ένα δραστήριο μυαλό χρειάζεται έλεγχο για ν’ αποφευχθούν οι απερίσκεπτες συγκρούσεις. Μόνο η εξυπνάδα θα οδηγήσει σε απογοήτευση και σπατάλη ενεργητικότητας. Η επιρροή αυτού του χαρτιού θα οδηγήσει σε δράση αν και το αποτέλεσμα δεν είναι φανερό αυτή τη στιγμή. Τουλάχιστον θα βάλει τα πράγματα σε κίνηση. Από πρακτική άποψη τα ζητήματα θαλυθούν μετά από μια αρχική περίοδο κίνησης και κάποια αναστάτωση. Είναι καιρός για πρόοδο και πρέπει να έχουμε καινούργια σχέδια έτοιμα για εφαρμογή.

Ανάποδα Μια απειλή αποτυχίας θα συντρίψει ελπίδες και σχέδια. Μια έλλειψη προσανατολισμού φέρνει την κατάσταση σε αδιέξοδο. Οενθουσιασμός και η ορμή δίνουν τη θέση τους στην ανησυχία και το φόβο κάνοντας το μέλλον να φαίνεται σαφώς σκοτεινά.

ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΟ

Η Σημασία του Βαλέ Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει συνήθως ένα αγόρι ή νεαρό, οπότε βλέπουμε πως έχει πρακτική προσέγγιση στη ζωή και θα δείξει τάση για επιχειρήσεις σε νεαρή ηλικία. Είναι εξαιρετικά έξυπνος. Αν το χαρτί όμως συμβολίζει έναν ώριμο άνθρωπο δείχνει ανωριμότητα. Υπάρχει φιλοδοξία αλλά μένει ανεκπλήρωτη γιατί οι ελπίδες σπάνια γίνονται δράση, είτε από τεμπελιά ή από έλλειψη πραγματικής γνώσης. Αλλά έχει δυνατότητες βασιλιά. Γι αυτό πρέπει να αναπροσανατολιστεί αν θέλει να φτάσει σ’ αυτό το στάδιο. Πρακτική Σημασία Όπως και ο Ρήγας και η Ντάμα αυτού του χρώματος, ο Βαλές θεωρείται επίσης εκ παραδόσεως ξανθός στην εμφάνιση Η φύση του είναι εξωστρεφής μερικές φορές σε σημείο που να γίνεται υπερβολικά εξωστρεφής. Συνήθως είναι παντογνώστης, αλλά είναι δημοφιλής εξαιτίας της χαράς της ζωής που είναι αποτέλεσμα του ατελείωτου αποθέματος ενεργητικότητας του. Δεν γερνάει γρήγορα και διατηρεί τη νεανική του εμφάνιση μέχρι τέλους. Οι γνώμες του είναι γνωστές αλλά μόνο ένας τρελός θα έπαιρνε στα σοβαρά τις συμβουλές του. Στη δουλειά του είναι εξαιρετικός σαν δεξί χέρι του αφεντικού αλλά ζει με την ελπίδα πως μια μέρα θα φτάσει στην θέση του. Από σεξουαλική και κοινωνική πλευρά σημειώνει μεγαλύτερη επιτυχία γιατί σ’ αυτούς τους κύκλους κανείς δεν χρειάζεται να τον πάρει πολύ στα σοβαρά. Τα σπορ είναι πραγματικά το φόρτε του γιαπ του δίνουν τις ευκαιρίες που λαχταράει. Η επαγρύπνηση και η ταχύτητα του μπορεί να τον κάνουν υπαρχηγό της τοπικής ομάδας του. Στο σπίτι οι προθέσεις του είναι πάντα καλές και είναι γεμάτος υποσχέσεις που δεν μπορεί μάλλον παρά δεν θέλει να κρατήσει. Είναι ένας φιλόδοξος, νεαρός άντρας που είναι άνθρωπος για όλες τις δουλειές στη δουλειά του. Ψυχολογική Σημασία Αν και είναι φιλόδοξος, αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ ανώριμος και ασταθής για να φτάσει ποτέ στο σκοπό του. Μια μικρή επιτυχία τον κάνει να πάρει αέρα και δεν είναι αρκετά συνετός για να την ακολουθήσει μέχρι το επόμενο λογικό στάδιο. Η αλαζονεία του είναι μια μορφή προστασίας και η σκέψη σχετικά με το παρελθόν για πολύ καιρό τον εμποδίζει να κάνει θετικά σχέδια για το μέλλον. Επιρροή Η προσωπική του επιρροή είναι βασικά ενεργητική και νεανική αν και του λείπει η σταθερή κοινή λογική. Αυτή η ενεργητικότητα τον έχει βοηθήσει να προχωρήσει χωρίς πραγματική ουσία. Άλλοι μπορεί να επωφεληθούν από την επαφή μαζί του γιατί τους ξανανιώνει ή ακόμα και τους εμπνέει. Από την άποψη αυτή το χαρτί ασκεί καταλυτική επίδραση. Ανάποδα Το πείσμα είναι το μεγάλο του ελάττωμα Δεν μπορεί να πιστέψει πως μπορεί ποτέ να έχει άδικο και αυτή η στάση οδηγεί τελικά σε σύγκρουση. Αναξιόπιστος και παραπλανητικός μπορεί να απομακρύνει τους άλλους με τις πράξεις του και τελικά ακόμα και η γοητεία του θα απογοητεύσει και τον ίδιο και τους φίλους του.

ΝΤΑΜΑ ΚΑΡΟ

Σημασία της Ντάμας Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει τη θηλυκή πλευρά του χρώματος. Έχει πρακτική και γόνιμη φαντασία που της επιτρέπει να συναγωνίζεται με επιτυχία στον κόσμο των αντρών. Εχει αποκτήσει την ανεξαρτησία της και μπορεί να παίρνει σημαντικές αποφάσεις με ταχύτητα και ακρίβεια, συχνά ενοχλώντας τις συνομήλικες της. Πιστή υποστηρίκτρια της εξουσίας την βλέπουμε μάλλον σαν προστατευτική γυναίκα παρά μητρική ψυχή. Η φιλοδοξία της είναι να κρατήσει μάλλον την δίκαια κερδισμένη θέση της στη ζωή παρά να επεκτείνει τους ορίζοντες της σε άγνωστο έδαφος. Πρακτική Σημασία Εκ παραδόσεως αυτή η Ντάμα έχει ξανθά μαλλιά, γαλανά μάτια και γενικά ανοιχτή εμφάνιση. Μην ξεγελιόσαστε όμως γιατί είναι και σωματικά και πνευματικά δυνατή και ξέρει τι θέλει. Συχνά νομίζει πως ξέρει και τι θέλουν οι άλλοι και αυτό της δίνει τη φήμη ότι είναι υπερβολικά αυταρχική και δεσττοπ-κή. Επειδή σκέπτεται περισσότερο με το μυαλό παρά με την καρδιά έχει κερδίσει μια θέση στην κοινωνία κι έχει κερδίσει ανταλλάγματα. Σαν επιχειρηματίας πετυχαίνει εύκολα. Η καριέρα θα έχει τελικά την τάση να προηγείται από το σπίτι και την οικογένεια της, αν και αυτή η Ντάμα ελέγχει συνήθως καλά και τις δύο αυτές πλευρές. Είναι ικανή μητέρα, σταθερή αλλά αγαπημένη. Ξεχειλίζει από ενεργητικότητα και η ζωή της δίνει πάντα υποσχέσεις περιπέτειας και αλλαγής. Η οργάνωση είναι δεύτερη φύση για κείνην και η ζήτηση για τις υπηρεσίες της είναι μεγάλη. Είναι μια ικανή, θετική γυναίκα. Ψυχολογική Σημασία Η ασυνήθιστη θετικότητα της δίνει σ’ αυτή τη γυναίκα μια εξωστρεφή προσωπικότητα που μοιάζει με άντρα. Βλέποντας τον κόσμο σαν πρακτικό γήπεδο, χρησιμοποιεί την εξυπνάδα της για να εργάζεται και να παίζει στα καλύτερα μέρη. Οι άλλοι Γην ζηλεύουν αλλά κι εκείνη τους ζηλεύει κρυφά για την σπιτίσια ζωή τους. Επειδή είναι πολύ επαγγελματίας κρίνεται συχνά λανθασμένα σαν σκληρόκαρδη. Επιρροή Η προσωπική επιρροή δίνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά που με τη σειρά της προσελκύει φίλους και παράσιτα. Αυτές οι ιδιότητες έχουν φέρει επιτυχία στο παρελθόν και θα την ξαναφέρουν στο μέλλον. Οι άλλοι μπορεί να ωφεληθούν από την πείρα αυτής της Ντάμας αν ακολουθήσουν τις συμβουλές της που είναι λογικές και πρακτικές αλλά όχι πάντα ευχάριστες. Ανάποδα Η σκληρόκαρδη πατριαρχική πλευρά είναι συντριπτική. ‘ Οταν επηρεάζει την ελευθερία των άλλων πρέπει να περιμένουμε προβλήματα. Η γυναίκα που τα ξέρει όλα δεν είναι συμπαθητική και σε λίγο την αποφεύγουν όλοι. Στους οικογενειακούς κύκλους αυτό προκαλεί ρήγματα που δεν μπορούν να γεφυρωθούν ποτέ και στη δουλειά της έχει σαν αποτέλεσμα την εχθρότητα και την αντίθεση.

ΡΗΓΑΣ ΚΑΡΟ

Η Σημασία του Ρήγα 0 Ρήγας αντιπροσωπεύει την αντρική, ώριμη πλευρά αυτού του χρώματος. Συνδυασμός πείρας και δράσης θα δώσει ένα άλμα προς νέα ενδιαφερόντα. Η συμφιλίωση με τη ζωή έχει φέρει αποτέλεσμα και το μέλλον δίνει μεγάλες υποσχέσεις. Στο πρακτικό επίπεδο, η σταθερότητα δίνει στον ενδιαφερόμενο την εμπιστοσύνη για να βοηθήσει τους άλλους και να προωθήσει τους προσωπικούς του στόχους. Σε συνδυασμό με υλική επιτυχία υπάρχει μια καλή βάση για την ανάπτυξη άλλων χαρακτηριστικών που συμβολίζονται από τα τρία άλλα χρώματα. Πρακτική Σημασία Εκ παραδόσεως ο Ρήγας αυτός είναι ο ξανθός γαλανομάτης άνθρωπος μυϊκά δυνατός και βασικά πρακτικός. Σκέπτεται καθαρά και χρησιμοποιεί το μυαλό του και περηφανεύεται για τις επιτυχίες του στη δουλειά και με τις γυναίκες, Μπορεί να σημαίνει έλλειψη καρδιάς και ελάχιστη σημασία στους άλλους. Είναι φιλόδοξος, αξιόπιστος, γενικά ειλικρινής και η ζωή του φαίνεται σαν ανοιχτό βιβλίο. Στην πραγματικότητα έχει μέσα του πολύ περισσότερα αν και συνήθως περνούν απαρατήρητα. Η-εξωστρεφής αυτή προσωπικότητα είναι εκ φύσεως πειθαρχημένη και μια στρατιωτική καριέρα θα ήταν πολύ επιτυχής. Σαν προστάτης μπορεί να είναι αυταρχικός αλλά σεβαστός. Σαν συνέταιρος θα αποδειχθεί πιστός και εργατικός αλλά σαν σύζυγος πρέπει να είναι από πάνω. Τα ειδύλια διαρκούν συνήθως αρκετά για να πείσουν μια γυναίκα πως έχει καρδιά – ύστερα η δουλειά του παίρνει την πρώτη θέση στη ζωή του. ‘ 0τι άλλο κι αν είναι αυτός ο Ρήγας, είναι εξαιρετικός επιχειρηματίας. Ψυχολογική Σημασία Εδώ έχουμε έναν εξωστρεφή τύπο που σκέπτεται αποκλειστικά με το μυαλό του. Η δύναμη του χαρακτήρα του δίνει πνευματικές ιδιότητες αν και αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά πως η φύση του είναι εντελώς ισορροπημένη. Επειδή τα αισθήματα του έχουν την τάση να εμφανίζουν αναστολή διατρέχει τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε δογματικό ηγέτη, Αυτό το χαρακτηριστικό γίνεται εντονότερο με την πάροδο των χρόνων. Επιρροή Η προσωπική επιρροή αυτού του χαρτιού είναι δυνατή και θετική. Θα πείσει τους άλλους να συμφωνήσουν με τις ιδέες σας και θα βοηθήσει τα πράγματα να ανταποκριθούν στα σχέδια σας αν και ο υπερβολικός ενθουσιασμός και η ορμητικότητα μπορεί να θεωρηθούν λανθασμένα σαν ασπλαχνιά. Η επιρροή αυτή θα βοηθήσει όλους όσοι είναί πρόθυμοι να δεχτούν σκληρές, χωρίς αίσθημα συμβουλές. Ανάποδα Ισχυρές φιλοδοξίες εξελίσσονται σε ύπουλα σχέδια που τελικά υπονομεύουν τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη. Οι άλλοι χάνουν την πίστη τους σ’ αυτό το Ρήγα και τα σχέδια του με αποτέλεσμα να εμφανιστεί επιθετικότητα. Οι διαφωνίες δημιουργούν και άλλα προβλήματα ώσπου η μόνη λύση είναι το ταξίδι ή η μετακόμιση σε καινούργιο σπίτι. __________________________________________________

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΧΑΡΤΙΩΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΘΙΑ (ΤΡΙΦΥΛΛΙ)

ΑΣΟΣ ΣΠΑΘΙ

Αριθμητική Σημασία Είναι το πρώτο και το τελευταίο χαρτί του χρώματος. Συνδυάζει τους αριθμούς ένα και δεκατρία που αποτελούν μαζί ένα απόθεμα πλούτου. Δίνει σταθερότητα και ασφάλεια στα άτομα και τα πυροδοτεί με τον απαραίτητο ενθουσιασμό για να ψάξουν για το χρυσάφι στο τέλος του ουράνιου τόξου της παροιμίας. Το χαρτί αυτό είναι μια δύναμη από μόνο του και χρειάζεται προσεκτική μεταχείριση αλλά αν χρησιμοποιηθεί διακριτικά και με κατανόηση προσελκύει όλα τα καλά πράγματα της ζωής. Στο ένα επίπεδο φέρνει υλικές ανταμοιβές και στο άλλο την πλούσια ανταμοιβή της σοφίας. Πρακτική Σημασία Αυτό το χαρτί είναι τυχερό. Υπάρχει πλούτος στον ορίζοντα και κοντά στον ενδιαφερόμενο. Η κερδοσκοπία έχει ανταμειφτεί πλούσια φέρνοντας υλικές ανέσεις και άφθονα εγκόσμια αγαθά. Αλλά υπάρχει και μια προειδοποίηση. Να θυμόσαστε την παροιμία: «Ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα» γιατί είναι μια πιθανότητα. Η μονιμότητα δεν αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του χαρτιού γι αυτό προσέχετε πολύ τα ενδιαφέροντα σας. Ο τρόπος χρησιμοποίησης αυτού του οικονομικού πλούτου έχει μεγάλη σημασία. Αν είναι ανταμοιβή ενός ταλέντου θα φέρει βοήθεια και ευτυχία σε πολλούς ανθρώπους. Το να ρίξετε ψωμί στα νερά της ζωής μπορεί να φέρει πλούσια ανταμοιβή σε όλους. Εκείνοι που έχουν χρησιμοποιήσει τις προσωπικές τους ικανότητες για να φθάσουν σε υψηλά επίπεδα στη ζωή θα ανταμειφθούν με εθνική ή ακόμα και διεθνή φήμη. Οι εργατικοί άνθρωποι θα φτάσουν στο στόχο τους με την εφευρετικότητα και την αφοσίωση ενώ άλλοι μπορεί να κληρονομήσουν χρήματα ή τίτλους. Στη μια άκρη της πλάστιγγας αυτό το χαρτί μπορεί να σημαίνει μεγάλο κέρδος, κληρονομιά ή γενναιόδωρο δώρο ενώ από την άλλη αντιπροσωπεύει αναγνώριση του καλλιτέχνη πολιτικού ή ηθοποιού. Ψυχολογική Σημασία Μια δυνατή επιθυμία απόκτησης αντικειμένων με υλική αιτία επισκιάζει τα απλά πράγματα της ζωής. Πρέπει να αφήσετε τα χαρακτηριστικά που βρίσκονται πιο κοντά στην καρδιά σας να εκφραστούν. Επιρροή Η επιρροή αυτού του χαρτιού βοηθάει αμέσως την διόρθωση των οικονομικών. Φέρνει ανακούφιση από τις χρηματικές στενοχώριες και αφήνει στο άτομο χρόνο για να αναδιοργανώσει τις υποθέσεις του. Αν και μπορεί να μη λύσει το πρόβλημα ασφαλώς θα δώσει μια ευκαιρία για ανάκτηση χρημάτων, θα αναπτυχθεί κερδοσκοπία και μια καινούργια προσέγγιση στον πλούτο, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε αυτή την επιρροή για να πετύχετε ένα συγκεκριμένο στόχο ή πρότυπο. Ανάποδα Η εξάρτηση από το χρήμα για ασφάλεια και απολαύσεις στη ζωή θα αποκαλύψει γρήγορα την έλλειψη ουσίας που φέρνει μια τέτοια επιδίωξη. Η έλλειψη ικανοποίησης μαζί με την αδυναμία αλλαγής πορείας, προκαλεί απογοήτευση και φτωχή τσέπη και προοπτικές.

ΔΥΟ ΣΠΑΘΙ

Πρακτική Σημασία Το δεύτερο χαρτί αυτού του χρώματος δείχνει ένα δυϊσμό που μπορεί να προκαλέσει μετωπικές συγκρούσεις και αντίθεση σχετικά με τον πλούτο και τη διανομή του. Οι συζητήσεις με συνεταίρους ή οικονομικούς σύμβουλους δεν φαίνεται να προσφέρουν καμιά λύση, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να γίνονται προσπάθειες γιατί αυτός που δεν επιχειρεί τίποτα δεν κερδίζει τίποτα. Τελικά η ισορροπία θα αποκατασταθεί αλλά προσέχετε και τις δυο πλευρές του φράκτη ώσπου να γίνει αυτό. Μια αλλαγή στις συνθήκες φέρνει αβεβαιότητα αλλά είναι αναπόφευκτη. Από πρακτική άποψη τα χρηματικά ζητήματα είναι ανησυχητικά αν και οι πραγματικοί φόβοι για το μέλλον είναι μάλλον αβάσιμοι. Η συνένωση των δυνάμεων είναι μια απάντηση στο πρόβλημα αλλά επειδή αυτή δεν είναι ακόμα δυνατή, είναι καλύτερα να ενεργήσουμε μόνοι. Αν και οι κοινές προσπάθειες μπορεί να φαίνεται ότι κόβουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις στα δύο, θα μπορούσαν ταυτόχρονα να διπλασιάσουν την πνευματική ένταση με μια τέτοια διευθέτηση. Έτσι πρέπει να ζυγιάσουμε τις δύο πλευρές. Στο σύνολο πρέπει να αντιστεκόμαστε σε κάθε πίεση στα μέσα που διαθέτουμε ξέροντας πως μια μοναχική προσπάθεια θα υπερδιπλασιάσει τα ανταλλάγματα. Το απερίσκεπτο ξόδεμα των χρημάτων ή της ενεργητικότητας δεν θα ενθαρρυνθεί εύκολα, και αυτή δεν είναι γενικά η κατάλληλη στιγμή για δράση. Τα σχέδια που καταστρώνονται τώρα έχουν πιθανότητες επιτυχίας πενήντα τοις εκατό. Γι αυτό είναι καλύτερα να περιμένουμε ένα σημάδι που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία πως η στιγμή είναι κατάλληλη και η πόρτα ορθάνοιχτη.

Ψυχολογική Σημασία Το συνειδητό και υποσυνείδητο σχηματίζουν ένα κρίκο που αυξάνει την επίγνωση και την κατανόηση του εαυτού μας και των άλλων. Πρέπει όμως να προσέξουμε για να διατηρήσουμε μια καλή ισορροπία ανάμεσα στα συναισθήματα και το μυαλό. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη του χαρακτήρα θα είναι φυσική συνέπεια αυτού του δυϊσμού εφόσον διατηρούμε μια προσεκτική ισορροπία. Αν και η επιρροή αυτή είναι αντίθετη, συχνά κάνει πολύ περισσότερο καλό παρά κακό τελικά γιατί μειώνει την ανάγκη απερίσκεπτων εξόδων για επουσιώδη πράγματα. Η διπλή φύση αυτού του χαρτιού αναστέλλει τις θετικές αποφάσεις αλλά αυτό είναι ένα φρένο ακριβώς την κατάλληλη στιγμή και έτσι προστατεύει τα μέσα μας. Μην παραμελείτε όμως την προσοχή αλλά σταθείτε με τα δυο σας πόδια γερά στο έδαφος έτοιμοι για την επόμενη φάση.

Ανάποδα Η αντίθεση καταστρέφει όλα τα υπολείμματα ελπίδας και σκοτώνει τον ενθουσιασμό. Διεκδικητικοί (ζηλιάρηδες!) σύντροφοι αναστέλλουν την αυτοέκφραση και κάνουν τη ζωή φοβερά δυστυχισμένη. Πρέπει να πληρωθεί διπλάσιο τίμημα για αθώα λάθη.

ΤΡΙΑ ΣΠΑΘΙ

Αριθμητική Σημασία Το τρίτο χαρτί αυτού του χρώματος προσφέρει σταθερότητα στις πηγές. Ενεργώντας σαν απόθεμα από όπου θα αντλούμε, σι δουλειές θα βελτιωθούν και θα ευημερήσουν και η κατάστρωση νέων σχεδίων θα αποδειχθεί πολύ εύκολη. Ο ενθουσιασμός πυροδοτεί τις φιλοδοξίες σε δράση και τα πράγματα θα αναπτυχθούν από 6ω και πέρα σε μια επικερδή πραγματικότητα. Εκείνοι που γνώρισαν αποτυχία στο παρελθόν πρέπει να ξαναδοκιμάσουν, γιατί τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μια καινούργια προσπάθεια. Πρακτική Σημασία Η οικοδομική σταθερότητα δίνει την υλιστική αυτοπεποίθηση που έλειπε μέχρι τώρα. Η πρόοδος προς όλες τις κατευθύνσεις υπάρχει στα χαρτιά, αν και πρέπει να αναγνωρίσουμε και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες πριν ανταμειφθού με. Θα υπάρξει καλή συνεργασία μεταξύ συνεταίρων και αυτή μαζί με την σταθερή οικονομική υποστήριξη, σημαίνει ότι τα σχέδια και οι προτάσεις έχουν κάθε πιθανότητα επιτυχίας. Εχουμε φτάσει σ’ ένα στάδιο όπου θα εμφανιστούν νέες και επικερδείς ιδέες σε πολλούς τομείς. Από κοσμική άποψη μπορούμε να περιμένουμε οικονομικά ωφέλη από μια επεκτεινόμενη επιχείρηση. Από προσωπική άποψη πολύτιμες εμπειρίες του παρελθόντος θα εφαρμοστούν στην πράξη για να σχηματίσουν μια πηγή πλούτου από την οποία θα αντλούμε όταν βρισκόμαστε σε δυσκολία και χρειαζόμαστε δυνατή θέληση. Οικονομικές δυνατότητες επενδυμένες σε επιχειρήσεις, καλλιτεχνικές επιδιώξεις ή στον οικογενειακό τομέα θα εκφραστούν τώρα με πολύ επικερδείς τρόπους. Υπάρχουν εξαιρετικά θεμέλια για να χτίσουμε για το μέλλον και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουμε με εμπιστοσύνη. Υπάρχει μεγάλη αλήθεια στην παροιμία «τρίτο και τυχερό» γι΄ αυτό αποδείξτε το με το να ενεργείτε σύμφωνα με τη διαίσθηση σας που ενισχύεται από την πείρα. Ψυχολογική Σημασία Υπάρχουν μεγάλα αποθέματα που φέρνουν πνευματική σταθερότητα και αυτοπεποίθηση. Η ενοποίηση ιδεών θα σχηματίσει ένα καινούργιο δημιουργικό ρεύμα σκέψης, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω ολοκλήρωση. Επιρροή Αυτή είναι μια σταθεροποιητική επιρροή που δίνει εμπιστοσύνη και εισάγει ασφάλεια σε σχέδια και προγράμματα. Τα χρηματικά ζητήματα θα πάρουν πολύ πιο υγιή όψη πολύ γρήγορα και θα εξακολουθήσουν να βελτιώνονται για ένα διάστημα. Μια ατμόσφαιρα ευημερίας επικρατεί στην οικογενειακή ζωή και αυτή τη στιγμή συγχωρούνται οι υπερβολές. Ανάποδα Η αυτοκατηγορία για σπαταλημένες ευκαιρίες οδηγεί σε επιθετικότητα κα. θυμό. Καθώς οι ελπίδες σβήνουν δίνουν τη θέση τους στην απελπισία αλλά αυτό είναι φυσικό αφού δεν γίνεται καμιά προσπάθεια για πραγματική αλλαγή.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΠΑΘΙ

Αριθμητική Σημασία Το τέταρτο χαρτί αυτού του χρώματος δείχνει μια πάλη για εξισορρόπηση της κατάστασης, θα μπορούσαμε να αντλούμε από τις πηγές μας προς πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα, αφήνοντας ελάχιστα αποθέματα. Αλλά αν πρέπει να σταματήσουμε τώρα μένει μια σταθερή βάση πάνω στην οποία θα μπορούσαμε να χτίσουμε ένα σίγουρο, τετράγωνο μέλλον. Αν υπάρχουν συμφωνίες με συνεταίρους πρέπει να φροντίσουμε ιδιαίτερα να διατηρήσουμε την απαραίτητη αρμονία και ισορροπία γιατί αλλιώς τα πάντα θα μπορούσαν να χαθούν. Πρακτική Σημασία Υπάρχει έντονη προειδοποίηση σ’ αυτό το χαρτί σχετικά με την απώλεια ενός πολύτιμου αγαθού. Πρέπει να παίρνουμε εξαιρετικές προφυλάξεις για να μην μας κλέψουν υλικά αγαθά όπως κοσμήματα, κλειδιά, πορτοφόλια ή γάντια καθώς και χρήματα, αυτοκίνητα ή έπιπλα ή να μην τα χάσουμε. Η άντληση των οικονομικών αποθεμάτων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο περιμέναμε και να επιβάλλει περιορισμούς. Η λύση βρίσκεται στο να μείνουμε μέσα στα όρια της φερεγγυότητας. Μια απώλεια αυτοπεποίθησης οδηγεί σε έλλειψη σιγουριάς και έλλειψη εμπιστοσύνης στους άλλους που ήταν πολύ αξιόπιστοι στο παρελθόν. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ανασφάλεια γι αυτό να έχετε στο μυαλό σας την εξισορρόπηση όταν προσπαθείτε να ανακτήσετε ισορροπία. Ίσες αλλά αντίθετες δυνάμεις αλληλοεξουδετερώνονται και σλληλοκατα-στρέφονται ή εναρμονίζονται σε μια θετική δύναμη που μπορεί να βοηθήσει στην σταθεροποίηση της κατάστασης. Ψυχολογική Σημασία Οι αναστολές ζητούν μια διέξοδο και μπορεί να εμφανιστούν σαν υπερβολική συμπεριφορά. Τα πνευματικά σκαμπανεβάσματα δημιουργούν μεταβολές της διάθεσης αλλά αυτό το στάδιο είναι μόνο προσωρινό και θα περάσει. Προσπαθήστε ν’ ακολουθήσετε τη μέση οδό, ιδιαίτερα μπροστά στους άλλους. Επιρροή Απαιτήσεις από πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα δημιουργούν μια επιρροή που αντλεί πολλά από τις πηγές σας. ΓΥ αυτό περιμένετε να μειωθούν οι οικονομίες σας και σε σωματικό επίπεδο περιμένετε εξάντληση της ενεργητικότητας σας. Επειδή είναι δύσκολο να γίνουν πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα να μείνετε σταθεροί, να ξεκουραστείτε και να περιμένετε μια αλλαγή ατμόσφαιρας. Ανάποδα Θα συναντήσετε υπερβολικές δυσκολίες σε χρηματικά θέματα. Η δυσπιστία για όλους και όλα φέρνει τις διαπραγματεύσεις σε νεκρό σημείο και προκαλεί εξοργιστική αποτελμάτωση. Οι γρήγορες αποφάσεις θα είναι πάντα λανθασμένες γι’ αυτό καλύτερα να μην κάνετε τίποτα, παρά να κάνετε ακόμα περισσότερα λάθη.

ΠΕΝΤΕ ΣΠΑΘΙ

Αριθμητική Σημασία Το πέμπτο χαρτί αυτού του χρώματος δείχνει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Με ορμητικότητα και πρωτοβουλία και πολλές εμπνευσμένες ιδέες, είναι πιθανό να φτάσετε από το τίποτα σε μια πλούσια προικισμένη θέση στη ζωή. Αυτό θα μπορούσε να προέλθει από μια συσσώρευση υλικών αγαθών η εναλλακτικά από ένα πλούτο εμπειρίας. Ο τελικός σκοπός είναι πολύ ξεκάθαρος αν και ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι ακόμα εντελώς έτοιμος. Η χάραξη μιας εντελώς καινούργιας πορείας θα μπορούσε να δώσει μια λύση. Πρακτική Σημασία Δείχνει χρήματα σε σχέση με γάμο και κοινοπραξίες, Μπορεί να έχουν τη μορφή του μοιράσματος δώρων ή κληρονομιάς ή ανταμοιβές από κοινές επαγγελματικές προσπάθειες. Αν δεν υπάρχει ισότητα μια οικονομική συμφωνία μπορεί να αφήσει τον ένα συνέταιρο σε δύσκολη θέση γι’ αυτό μπορεί να χρειαστούν αλλαγές. Αν και αυτό μπορεί να σημαίνει ξεκίνημα από το τίποτα, θα αξίζει στο τέλος όλη τη σκληρή δουλειά. Αν τη δούμε σαν πρόκληση, μια ευκαιρία θα παρουσιαστεί και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα από μια προηγούμενη επένδυση. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πρόοδο αν έχουμε ένα σταθερό σχέδιο και, αν εμφανιστούν οικονομικά προβλήματα σύντομα θα εξαφανιστούν γιατί μόλις ξεκινήσουμε στο θετικό δρόμο που οδηγεί προς τον τελικό στόχο, θα παρουσιαστούν χρήματα. Μακροπρόθεσμα χρηματικά σχέδια, συμπεριλαμβανομέ¬νων συντάξεων και ασφαλιστηρίων πρέπει να μελετηθούν τώρα. Έχοντας τα μάτια σας στο μέλλον – και ιδιαίτερα στη γεροντική ηλικία – θα εξασφαλίσετε το να είσαστε πάντα καλά εφοδιασμένοι. Ψυχολογική Σημασία Οι δυσκολίες στις σχέσεις με τους άλλους μπορούν να προκαλέσουν στενοχώρια. Η αδυναμία του χαρακτήρα μπορεί να οδηγήσει σε έμμονες ιδέες και έχει σημασία να αναγνωρίσουμε αυτή την τάση πριν να είναι πολύ αργά. Το να διατηρήσουμε την ειρήνη είναι κάτι αλλά το να αφήσουμε να μας επισκιάσουν είναι διαφορετικό. Επιρροή Αυτή η επιρροή θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στον πλούτο γενικά. Τουλάχιστον θα βάλει ένα τέλος στην κατάσταση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και θα αποκαλύψει την πραγματική οικονομική κατάσταση μέχρι την τελευταία δεκά¬ρα. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί σαφής αφετηρία, γΓ αυτό κοιτάξτε μπροστά και κάντε τα απαραίτητα σχέδια για το μέλλον. Αυτό το χαρτί δίνει μεγάλες υποσχέσεις ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, αν εφαρμόσουμε θετικά προσωπική αφοσίωση. Ανόποδα Η έλλειψη πρωτοβουλίας στο παρελθόν συνεχίζεται στο μέλλον και υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες να εκμεταλλευτούμε τώρα μια ευκαιρία, όσο καλή κι αν είναι. Οικονομικά κατεστρα-μένσι οι φίλοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Οι ανορθόδοξοι τρόποι ανάκτησης των απωλειών δεν θα δώσουν μια λύση όπως και πρέπει να αποφεύγουμε αυτές τις σκέψεις.

ΕΞΙ ΣΠΑΘΙ

Αριθμητική Σημασία Το έκτο χαρτί αυτού του χρώματος προσφέρει μια εκλογή τρόπων απόκτησης χρημάτων και πλούτου αλλά όχι μια λύση, Χρειάζεται πολλή σκληρή δουλειά και προσπάθεια για την βελτίωση της κατάστασης, που θα απαιτηθεί πριν μπορέσουμε να κάνουμε με σιγουριά μια κίνηση προς τα εμπρός. Η πίεση και η ένταση είναι αναπόφευκτες αλλά θα δημιουργήσουντηυ κινητήρια δύναμη που είναι απαραίτητη για να αρχίσετε να διορθώνετε την κατάσταση. Πρακτική Σημασία Θα έρθει βοήθεια από μία εντελώς απροσδόκητη πηγή. Αυτή θα μπορούσε να σημαίνει μια ευτυχή τροπή των γεγονότων ή μπορεί να δείχνει πως ένας αξιόπιστος φίλος θα δώσει επικερδείς συμβουλές. Μια άλλη πιθανότητα είναι να υλοποιηθεί ένα χρηματικό δάνειο. Ετσι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπορείτε να περιμένετε με εμπιστοσύνη κάποια μορφή πλουτισμού. Το εισόδημα και τα έξοδα θα παραμείνουν περίπου τα ίδια. Δεν έχετε όμως τίποτα για χάσιμο και αφού δεν έχετε και τίποτα για να καλύψετε μια επείγουσα ανάγκη, πρέπει να εφαρμόσετε αμέσως αυστηρά οικονομικά μέτρα. Αυτή η κατάσταση δεν είναι μόνιμη αλλά κάθε ενέργεια που θα κάνετε τώρα θα έχει καλές επιπτώσεις στο μέλλον. Ο προσεκτικός προγραμματισμός έχει μεγάλη σημασία και γι αυτό μην κάνετε απερίσκεπτα έξοδα και ριψοκίνδυνες επενδύσεις. Πρέπει να ζητήσετε αξιόπιστες συμβουλές πριν δώσετε χρήματα και αυτή η βοήθεια θα βρεθεί εύκολα αν και μπορεί να μην προέρχεται από μια συμβατική πηγή. Χρησιμοποιήστε ένστικτο και εξυπνάδα για να προχωρήσετε. Χρησιμοποιώντας και τα δυο μαζί θα μπορέσετε να κάνετε μια πιο ισορροπημένη εκτίμηση. Όλα πρέπει τελικά να πληρωθούν με κάποιο τρόπο και μην ξεχνάτε να κάνετε προβλέψεις. Ψυχολογική Σημασία Πρέπει να δείτε τις αμφιβολίες και τους φόβους σας σε σωστή προοπτική γιατί αλλιώς θα παρεμποδίσουν την ισορροπημένη κρίση. Ελέγξτε την αρνητικότητα αντικαθιστώντας την εξάρτηση από τους άλλους με αυτοεξάρτηση. Επιρροή Μια χρήσιμη επιρροή που δεν περιμένετε θα σας σώσει. Τα σχέδια σχετικά με δουλειές και οικογενειακά ζητήματα που εξαρτώνται από το χρήμα θα ευνοηθούν πολύ. Μέτρα διάσωσης της τελευταίας στιγμής θα αποδειχτούν σωτήρια με αποτέλεσμα να αποφύγετε τις απογοητεύσεις και οι καλοί φίλοι θα αποδεχθούν τόσο καλοί όσο λένε. Η εμπιστοσύνη ανακτάται οε όλους τους τομείς. Ανάποδα Υπάρχει μια τάση για υποτίμηση και υπερβολικά έξοδα. Μια στάση «ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα» μπορεί να είναι καλή για ένα διάστημα αλλά όταν η πλάστιγγα έχει γείρει πάρα πολύ προς λάθος κατεύθυνση, τα χαρτιά προβλέπουν φτώχεια, Αυτές οι καταστάσεις είναι αυτοεπιβαλλόμενες αν και αυτό δεν σταματάει καθόλου το αρνητικό γλίστρημα προς την κατηφόρα.

ΕΠΤΑ ΣΠΑΘΙ

Αριθμητική Σημασία Το έβδομο χαρτί αυτού του χρώματος σημαίνει προσωπική επιτυχία στη ζωή και προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον. Προσεκτικά σχεδιασμένες προσπάθειες έχουν ανταμοιφθεί και έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό απόθεμα. Και σε άλλους τομείς έχει συγκεντρωθεί πλούτος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κέρδος με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, Πρακτική Σημασία Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει τη φυσική ικανότητααπόκτησης χρημάτων και επίτευξης υλικών σκοπών. Η απασχόληση με οικονομικά ζητήματα αυτή την εποχή είναι πιθανή και αν παίξετε τα σωστά χαρτιά η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Οι φιλοδοξίες και τα σχέδια που αφορούν την απόκτηση χρημάτων ή ακόμα και μια μέτρια ζωή πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς. Η εμπειρία του παρελθόντος δείχνει πως αυτό 6α ανταμοιφθεί γι αυτό μην αφήσετε τα χαλινάρια τώρα γιατί θα χάσετε την πρωτοβουλία. Επειδή ο πλούτος είναι συγκριτικός, οι ατομικές καταστάσεις πρέπει να εξεταστούν σε σχέση με προσωπικές καταστάσεις και απόψεις: 1 λίρα φαίνεται πολλή για μερικούς ανθρώπους αλλά τίποτα για άλλους. Πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα όταν διαχειρίζεστε ξένα χρήματα για να διαφυλάξετε την προσωπική σας φήμη. Οι έντιμες προθέσεις δεν είναι αρκετές. Αποδείξτε γραπτώς που ξοδεύτηκαν τα χρήματα. Η οικονομική επιτυχία υπάρχει σαφώς στα χαρτιά, αλλά οφείλεται περισσότερο σε προσωπική προσπάθεια παρά σε καλοτυχία. Αλλά φοντίστε να μην αλλάξουν οι αξίες σας και μην κάνετε το χρήμα θεό. Ψυχολογική Σημασία Πρέπει να ενθαρρύνετε την ελευθερία αυτοέκφρασης, χρησιμοποιώντας τον πλούτο των εμπειριών του παρελθόντος. Έχει αναπτυχθεί ώριμη σκέψη και πρέπει να βοηθήσει πολύ στη λύση των προβλημάτων της ζωής. Επιρροή Τα προσωπικά οικονομικά ζητήματα θα βελτιωθούν σημαντικά με τη βοήθεια αυτής της επιρροής. Και οι δουλειές ευνοούνται και το οικογενειακό μέτωπο θα έχει χρήματα παρά τα βαρειά έξοδα. Καινούργιες ιδέες για τον προϋπολογισμό και την αύξηση του εισοδήματος θα αναπτυχθούν και αυτό με τη σειρά του θα φέρει την ασφάλεια που έλειπε συχνά στο παρελθόν. Αναποδα Η πλήρης αδιαφορία για απλά λογιστικά φέρνει προσωπικά οικονομικά προβλήματα. Βαριά χρέη θα οδηγήσουν τελικά σε σοβαρές καταστάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν και άλλους που δεν φταίνε σε τίποτα. Οι μέρες του δανεισμού έχουν περάσει.

ΟΧΤΩ ΣΠΑΘΙ

Πρακτική Σημασία Το όγδοο χαρτί αυτού του χρώματος υπονοεί έντονα ισοζύγιο πληρωμών. Ο πλούτος σε όλα τα επίπεδα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί σ’ αυτό το στάδιο και μπορεί να συγκριθεί μ’ ένα μισογεμάτο ή μισοάδειο ποτήρι νερό. ‘ Ολα εξαρτώνται από την προσωπική άποψη. Μπορείτε να αναπαυτείτε χωρίς φόβο σ’ αυτό το σημείο πριν αρχίσετε την επόμενη φάση. Υπάρχει κίνδυνος να επαναλάβετε το παρελθόν αλλά δεν πρέπει να γυρίσετε ή να κοιτάξετε πίσω αλλά μόνο μπροστά. Αυτό είναι το τυχερό χαρτί του παίχτη. Η επιθυμία για χρήμα και πλούτο είναι έντονη αν και σ’ αυτό το σημείο δεν φαίνεται να υπάρχει ένα στεγανό σχέδιο για την επίτευξη τους. Η.λύση που προσφέρεται είναι να ριψοκινδυνέψουμε γιαπ’ αυτό είναι το χαρτί του ρίσκου. Παρακάμψτε τα συνηθισμένα κανάλια και πηδήξτε στα βαθιά νερά, ξέροντας πως έχετε μεγάλες πιθανότητες να κερδίσετε. Στο βασικό επίπεδο ακολουθήστε τα προαισθήματα σας γιατί μπορεί να βασίζεστε στις εμπνεύσεις σας σχετικά με το πιο λαχείο ή άλογο θα έρθει πρώτο. Οι κερδοσκοπίες με ακίνητα και επενδύσεις όταν η οικονομική ανταμοιβή είναι μεγάλη, είναι επίσης καλές. Εκείνοι που δεν θέλουν να ριψοκινδυνέψουν πρέπει τουλάχιστον να αγαπούν την περιπέτεια στις επενδύσεις, τις αγορές ή τις πωλήσεις. Υπάρχει μια κατάσταση «ο τολμών νικά» και αν δεν κάνετε τώρα μια θετική κίνηση η πρόοδος θα είναι κυκλική γι’ αυτό προσέξτε μην ξαναγυρίσετε στην αφετηρία σας. Εχετε φτάσει σε μποτιλιάρισμα που δείχνει πως πρέπει να ρυθμίσετε εντελώς το παρελθόν πριν στραφείτε στο μέλλον.

Ψυχολογική Σημασία Η υπερβολική αυτοανάλυση θα οδηγήσει σε σύγχυση και ακόμα περισσότερα μπλεξίματα, γι’ αυτό δεχτείτε τον εαυτό σας, τους άλλους, τη ζωή, την κατάσταση, όπως είναι. Αυτή η επιρροή αποκαλύπτει κρυφά χαρτοπαικτικά ένστικτα και αναπτύσσεται επιθυμία ή ανάγκη για περισσότερα χρήματα. Αυτή η τάση θα μας αναγκάσει να πάρουμε μέτρα. Θα παρουσιαστούν ευκαιρίες και δεν πρέπει να τις αγνοήσουμε ή να τις χάσουμε γιατί μπορεί να εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και προσπάθεια αφήνοντας σας να μειώσετε το δρόμο προς την επιτυχία.

Ανάποδα Επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος θα έχετε μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες. Ένας αρνητικός φαύλος κύκλος αποτελεί παγίδα για τον απρόσεκτο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποφύγει ακόμα μεγαλύτερες ζημιές.

ΕΝΝΕΑ ΣΠΑΘΙ

Αριθμητική Σημασία Το ένατο χαρτί αυτού του χρώματος είναι πολύ τυχερό γιατί προσελκύει ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα με τη μορφή πλούτου από κάθε άποψη. Θα φτάσουμε σύντομα στην κορυφή στα οικονομικά ζητήματα και αυτό θα φέρει ανακούφιση από τις στενοχώριες. Επίσης έχουμε φτάσει σ’ ένα ορόσημο που βάζει την κατάσταση σε πολύ σταθερότερη βάση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το μέλλον θα είναι οπωσδήποτε πλούσιο, χωρίς καμιά προσπάθεια. Για να διατηρηθεί αυτή η σταθερότητα θα χρειαστούν προσπάθειες και τώρα είναι καιρός να τις προγραμματίσετε. Πρακτική Σημασία Τα χαρτιά δείχνουν σαφώς πλούτο. Οι καταθέσεις στην τράπεζα θα γίνουν σύντομα πολύ μεγαλύτερες, ίσως από κληρονομιές, δώρα ή χρήματα από ακίνητα. Κάθε χρέος θα πληρωθεί. Οι ατομικές επιχειρήσεις θα ευημερήσουν οικονομικά, προσφέροντας την ευκαιρία για μεγαλύτερη επέκταση. Θα ακολουθήσουν υλικές ανέσεις και ελάττωση της πίεσης. Τα χρήματα που έχουν σχέση με γάμο και οι στενές φιλίες συνδέονται στενά μ’ αυτό το χαρτί. Δείχνει γενικό πλούτο αλλά οι συνεργασίες θα χρειαστούν συνεχή προσοχή για να εξακολουθήσουν να φέρνουν κέρδος. Οι διακανονισμοί μετά από διαζύγιο ή χωρισμό βρίσκονται στο προσκήνιο και κάθε αβεβαιότητα σχετικά με τα χρήματα θα τελειώσει γρήγορα. Είναι η κατάλληλη στιγμή για την εκτέλεση εκκρεμών οικονομικών συμφωνιών, ακόμα και αν το ποσό είναι μικρό. Μόλις γίνει αυτό θα ελευθερωθείτε από τις στενοχώριες –κι αυτό είναι από μόνο του ένα δώρο. Υπάρχει επίσης ένδειξη για πλούσιο γάμο αν και δεν σημαίνει αναγκαστικά λεφτά στην τράπεζα. Υπάρχει επίσης πλούτος ευτυχίας και αμοιβαίας κατανόησης. Μετρήστε το κέρδος σας τώρα και θα είναι μια καλή επένδυση για το μέλλον. Ψυχολογική Σημασία Η εμπιστοσύνη φτάνει στο αποκορύφωμα. Η αρνητικότητα εμφανίζεται αν και προσωρινά, γι αυτό εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία όσο περισσότερο μπορείτε. Καλές σχέσεις στο σπίτι και στη δουλειά δημιουργούν χαλαρωμένη και ευτυχισμένη ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα την ψυχική γαλήνη. Επιρροή Οι αποφάσεις θα επηρεαστούν από τα χρήματα. Πρέπει να χρησιμοποιείτε σαν μέτρο στις αποφάσεις σας και αποφασιστικό παράγοντα μάλλον το οικονομικό παρά τα αισθήματα. Οι κοινές οικονομίες θα δώσουν απροσδόκητα καλά αποτελέσματα. Αυτή η επιρροή ασκεί και σταθεροποιητική επίδραση και αν και η κατάσταση μπορεί να φαίνεται στάσιμη αυτό είναι προσωρινό. Θα σας δώσει μια πολύτιμη ευκαιρία να καλύψετε την απόσταση πριν προχωρήσετε στην επόμενη φάση. Ανάποδα Η σημερινή οικονομική σταθερότητα δεν μπορεί να κρατήσει πολύ ακόμα. Τα έξοδα θα αυξηθούν σε τεράστιο βαθμό και θα υπερβούν γρήγορα τα εισοδήματα γι1 αυτό πρέπει να περιμένετε μεγάλο προσωπικό πληθωρισμό. Πρέπει να πάρετε μέτρα τώρα για να μην πέσετε σε φτώχια.

ΔΕΚΑ ΣΠΑΘΙ

Αριθμητική Σημασία Το δέκατο χαρτί αυτού του χρώματος δείχνει την ολοκλήρωση μιας φάσης και την αρχή της επόμενης. Η τελειότητα αυτού του αριθμού, του πρώτου πολυψήφιου, αριθμού, μπορεί να συγκριθεί με τον τροχό της μοίρας και της τύχης. Ο πλούτος – σε όλα τα επίπεδα – έχει συσσωρευτεί στον τελευταίο κύκλο και το μέλλον στηρίζεται ήδη σε σίγουρη βάση. Η επόμενη φάση προσφέρει ευκαιρίες που αν τις εκμεταλλευτούμε θα δώσουν περισσότερες αυξήσεις. Πρακτική Σημασία Ένα καλόδεχτο χρηματικό ποσό υπάρχει στον ορίζοντα, ίσως από μια απροσδόκητη πηγή. Μπορεί να υλοποιηθεί με τη μορφή κληρονομιάς, δώρου η μεγάλου κέρδους από παιχνίδι. Το αποτέλεσμα είναι η ασφάλεια που δημιουργεί αισθήματα εμπιστοσύνης και προσμονής. Αλλά να είσαστε προετοιμασμένοι για ξαφνικές επιπλοκές που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν προσωρινά τον ερχομό αυτών των χρημάτων. Πολλά στρέφονται γύρω στις επενδύσεις και το ενεργητικό – από τις μεγαλύτερες περιουσίες μέχρι τις καταθέσεις στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο – γι’ αυτό μην τις αφήσετε σε αδράνεια για πολύ καιρό. Όπως τα ταλέντα της παραβολής, θα σας αμείψουν καλύτερα αν τα βάλετε σε λειτουργία. Είναι καλή εποχή για να ξοδέψετε χρήματα σε επενδύσεις για το μέλλον και είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείτε κατάλληλους τρόπους για να το κάνετε. Μην μένετε αδρανής σ’ αυτό το στάδιο και μην βασίζεστε υπερβολικά στις δόξες του παρελθόντος. Χρειάζεται ορμή και δράση για να κάνετε τον τροχό της μοίρας και της τύχης να γυρίσει. Ψυχολογική Σημασία Οι ελπίδες σας θα ξαναφορτιστούν με ενεργητικότητα με προσωπική προσπάθεια. Αφήστε πίσω τους φόβους και τις αμφιβολίες σας καθώς φτάνετε σ’ ένα καινούργιο κύκλο της ζωής. Ξεχάστε το παρελθόν και περιμένετε καλύτερες ώρες. Επιρροή Αυτή είναι μια ισχυρή θετική χρηματική επιρροή που θα φέρει ασφάλεια και εμπιστοσύνη σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Περιμένετε τη σταθεροποίηση και στη συνέχεια σταθερή βελτίωση των οικονομικών ζητημάτων. Αυτός ο υλικός πλούτος σας δίνει μεγάλη δύναμη και παρηγοριά και αν πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάντε το μόνο μετά από πολύ προσεχτική1 σκέψη. Προσπαθήστε να εξασφαλιστείτε από μελλοντικές απώλειες παίρνοντας άμεσα μέτρα. Σύντομα θα έχετε την ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Ανάποδα Είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξετε τις τωρινές σπάταλες συνήθειες και σαν αποτέλεσμα οι τελευταίες προσωπικές σας οικονομίες εξατμίζονται και οι απλήρωτοι λογαριασμοί μαζεύονται. Χωρίς χρήματα σαν μια μορφή ασφάλειας, δεν έχετε κίνητρα και αυτό κρατάει κλειστές τις πόρτες της ευκαιρίας.

ΒΑΛΕΣ ΣΠΑΘΊ

Η Σημασία του Βαλε Όταν αντιπροσωπεύει ένα αγόρι ή νέο αυτό το χαρτί δείχνει πως υπάρχει έντονη επιθυμία να φτάσει στα ύψη και να γίνει επικεφαλής, αρχηγός της ομάδας του ή οργανωτής συμφερόντων. Αν και δεν είναι ακαδημαϊκός έχει τα φόντα να γίνει μεγαλοεπιχειρηματίας γιατί έχει την ικανότητα να συγκεντρώνει πλούτο και περιουσία. Αν παριστάνει έναν ενήλικα, αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει κάποιον που έχει κολλήσει στο μαγγανοπήγαδο της ζωής. Το αποτέλεσμα είναι να μην αποκτήσει ποτέ αυτό το άτομο όλα εκείνα για τα οποία είχε κάποτε τα προσόντα. Πρακτική Σημασία Γεμάτος ζωτικότητα, του αρέσει να αναλαμβάνει νωρίς ευθύνες. Μπορεί να κάνει οικονομίες και μαθαίνει γρήγορα τα πλεονεκτήματα της αποταμίευσης. Επομένως τα ταλέντα του στρέφονται αυτόματα προς τη συγκέντρωση όλο και περισσότερων πραγμάτων. Πάντα θα κάνει μια αποφασισμένη προσπάθεια να κρατήσει μια συμφωνία αν και ο προσωπικός σκοπός ή η φιλοδοξία του θα έχουν πάντα τηνπρώτη θέση στο μυαλό του. Συχνά λέγεται πως έχει γέρικο κεφάλι σε νεανικούς ώμους αλλά θα ήταν πολύ παράλογο να τον εμπιστευτούμε. Χρειάζεται πείρα και αυτή, σε συνδυασμό με την έξαρση της νιότης δίνει μεγάλες δυνατότητες. Για να γίνει βασιλιάς πρέπει να προσέξει την παγίδα που θα μπορούσε να τον κρατήσει στο σημερινό κατώτερο επίπεδο για όλη του τη ζωή. Η επιτυχία του σ’ αυτό το σκοπό θα εξαρτηθεί από το πόσο ριψοκίνδυνος θα είναι όταν του δοθεί η ευκαιρία. Η επιτυχία συνεπάγεται κάποιο κίνδυνο και πρέπει να διακινδυνεύσει αν πρόκειται ποτέ να πετύχει τους πραγματικούς σκοπούς και τις φιλοδοξίες του. Αυτός ο Βαλές είναι ο μόνος που έχει τα μέσα να ριψοκινδυνεύει ατιμωρητί. Ψυχολογική Σημασία Αυτός ο χαρακτήρας δυσκολεύεται να μείνει σταθερός σ ένα πράγμα. Η υπερβολική ελπίδα αντισταθμίζει το ελάττωμα του και τον οδηγεί σε περιορισμένη επιτυχία. Έχει την ικανότητα να βλέπει μπροστά αλλά δεν βασίζεται πάντα στην κρίση του. Οι άλλοι τον απογοητεύουν αλλά δεν φαίνεται να μαθαίνει το μάθημα του.

Επιρροή Αυτή η επιρροή βοηθάει στην αύξηση των πηγών και αποκαθιστά την αυτοπεποίθηση. Μπορεί να εκδηλωθεί σαν πιστός υποστηρικτής ή οικονομική βελτίωση. Μια ατμόσφαιρα κούρσας θα βοηθήσει στη χαλάρωση της προηγούμενης έντασης γι’ αυτό δείξτε τόλμη και ριψοκινδυνέψετε ο* ένα σχέδιο, ιδέα ή ελπίδα. Ακολουθήστε τα προαισθήματα σας γιατί η ευκαιρία μπορεί ν αργήσει πολύ να επαναληφθεί. Ανάποδα Η υπερενθουσιώδης ορμή δημιουργεί ένα ριψοκίνδυνο χαρακτήρα που θεωρείται πιθανώς επικίνδυνος. Όσο ψηλότερα ανέβει τόσο χαμηλότερα θα πέσει και δυστυχώς μια πτώση προβλέπεται στα χαρτιά εξαιτίας της βλακείας του. ΝΤΑΜΑ ΣΠΑΘΙ Η Σημασία της Ντάμας Η Ντάμα είναι η γυναικεία πλευρά του χρώματος. Είναι μια ικανή, πετυχημένη γυναίκα που έχει συνηθίσει οτα πολλά χρήματα και ξέρει τι μπορούν να αγοράσουν. Οι υλικές πολυτέλειες γίνονται συχνά μια ανάγκη και έτσι όταν οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν τις έχει γίνεται ακοινώνητη και κακοδιάθετη. Σαν επιχειρηματίας έχει στην καρδιά της τα συμφέροντα της μάλλον παρά των πελατών της και έτσι μπορεί να θεωρηθεί κάπως εγωκεντρική. Ένας πλούσιος σύζυγος είναι συχνά η πηγή του πλούτου της αλλά όταν χρειάζεται έχει γερό μυαλό για να αποκτήσει χρήματα. Πρακτική Σημασία Εκ παραδόσεως αυτή η ντάμα παριστάνει μια μελαχρινή γυναίκα με πλούσια χρώματα. Δραστήρια και γενναιόδωρη, απολαμβάνει τη φιλανθρωπία και την οργάνωση άλλων σε δράση. Συχνά παριστάνει την κυρία της αφθονίας, περιμένοντας κοπλιμέντα και θαυμασμό για πς προσπάθειες της. Ο πλούτος, το στήριγμα της θα χρησιμοποιηθεί μερικές φορές για την προαγωγή άλλων αλλά περιμένει να της δείξουν αε αντάλλαγμα την αιώνια ευγνωμοσύνη τους. Αυτά τα χαρακτηριστικά εμφανίζονται όλο και περισσότερο με το πέρασμα των χρόνων αλλά αν βρεθεί μόνη της είναι ικανή να φροντίσει τον εαυτό της και να βγάλει το ψωμί της. Πιστεύει πως η θέση της είναι στο σπίτι αλλά όχι στο νεροχύτη της κουζίνας. Γι αυτό αρπάζει αμέσως κάθε ευκαιρία να βγει παραέξω. Πολυτελής από πολλές απόψεις είναι πάντα ντυμένη καλά και σύμφωνα με τη μόδα. Οι περισσότεροι άντρες θαυμάζουν την δροσερή, εξεζητημένη εμφάνιση της αλλά ελάχιστοι συνειδητοποιούν πόσο ακριβή μπορεί να είναι πριν να είναι πολύ αργά! Η ζωτικότητα δίνει σ’ αυτή τη Ντάμα μια ελκυστικότητα που κάνει τις άλλες γυναίκες να την φθονούν και να την ζηλεύουν. Ίσως γι’ αυτό ρι βαθειές φιλίες είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Στα σπορ βρίσκει το τέλειο πλαίσιο για ν’απαδείςει την αξία της κα. να επιδε,χθεί, 6«ακρίνεται και κερδίζει πολλά βραβεία. Ψυχολογική Σημασία Αυτή η γυναίκα σκέπτεται ανεξάρτητα, ένα χαρακτηριστικό που έχει τα καλά του αν και αργότερα μπορεί να δημιουργήσει μοναξιά από έλλειψη επικοινωνίας με τους άλλους. Η ανάγκη της για κατοχή υλικών αγαθών δείχνει πως αναζητάει ασφάλεια έξω και όχι μέσα όπου τα προσωπικά της αποθέματα περιμένουν να αναγνωρισθούν και να αντληθούν. Επιρροή Η προσωπική αυτοπεποίθηση θα πάρει μια ισχυρή ώθηση από τη θετική αυτή επιρροή. Μια προσωρινή εγωκεντρικότητα μπορεί να αναπτυχθεί αλλά είναι ό,τι χρειάζεται αυτή τη στιγμή. Τα αποτελέσματα είναι γενικά ενθαρρυντικά γι αυτό μπορείτε να περιμένετε μια αύξηση πλούτου που σας προστατεύει από τιςεπικείμενες δυσκολίες και σας δίνει χρόνο για σκέψη και νέα σχέδια για το μέλλον. Ανάποδα Αντιπροσωπεύει μια κακή, και καχύποπτη γυναίκα που δεν μπορεί να κρατήσει ένα φίλο για πολύ καιρό. Διψώντας πάντα για περισσότερα και θέλοντας να μην μείνει πίσω από τους άλλους γίνεται περίεργη και αδιάκριτη με αποτέλεσμα να κλείνουν περισσότερες πόρτες από όσες θα ανοιχτούν ποτέ. Είναι ο χειρότερος εχθρός του ίδιου της του εαυτού.

ΡΗΓΑΣ ΣΠΑΘΙ

(Άνδρας που ανήκει σε ζώδιο του Αέρα : Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) Ο Ρήγας είναι ο έμπειρος άντρας που έχει στεφτεί από οικονομική επιτυχία. Ένα απόθεμα υλικών αγαθών του δίνει χρόνο αργότερα στη ζωή του για να επιδιώξει πλούτο σε ψηλότερο επίπεδο. Η αυτοπεποίθηση προέρχεται κυρίως από τα υλικά αγαθά αλλά θα εμφανιστούν αργότερα ευκαιρίες που θα την βάλουν σε πιο διαισθηπκή βάση. Η φαντασία δεν λείπει αλλά αν είναι μονομερής θα οδηγήσει σε περιορισμούς. Ένας συλλέκτης πολλών πραγμάτων – από πολύτιμες αντίκες μέχρι ένα φορτίο σκουπιδιών – αυτός ο Ρήγας φαίνεται εξαιρετικά μονομερής με μόνο σκοπό την απόκτηση γρήγορου κέρδους. Εκ παραδόσεως αυτός είναι ένας από τους μελαχρινούς Ρηγάδες με τα έντονα χρώματα, γεμάτος ζωή, σεξουαλική ζωτικότητα και καλές ιδέες. Πολλοί ζητούν τις συμβουλές του, κυρίως γιαπ’ φαίνεται να τα έχει καταφέρει πολύ καλά στη ζωή του. Αν και οι προθέσεις του είναι εντελώς αξιόπιστες μπορεί να μην έχει αρκετή πείρα για να θεωρηθεί ειδικός. Οι μεγαλο- επιχειρηματίες και τραπεζίτες αντιπροσωπεύονται από αυτό το χαρτί και πολύ συχνά η μονομέρεια τους μάλλον παρά ο προσεκτικός, έξυπνος προγραμματισμός τους έχει φέρει στο αποκορύφωμα της επιτυχίας τους. Η ασπλαχνία κυριεύει αυτά τα άτομα όταν βρίσκονται στο δρόμο της επιτυχίας γιαπ’ ξέρουν πως αν αδυνατίσουν ή παρεκλίνουν από την πορεία τους θα χάσουν. Οταν ο Ρήγας είναι το μεγάλο ψάρι στη λιμνούλα, όλοι το ξέρουν. Η μετριοφροσύνη δεν συγκαταλέγεται στις ιδιότητες του και το να έχει ζήτηση είναι μία από τις μεγαλύτερες χαρές του. Του ταιριάζει το να παριστάνει τον αρχηγό και προστατεύει ζηλότυπα το έδαφος του. Εκείνοι που παίρνουν θάρος τιμωρούνται αλλά εκείνοι που έρχονται με το σκούφο στο χέρι είναι πολύ καλόδεχτοι. Σ’ αυτή τη στάση διακρίνουμε ίχνη ανασφάλειας και αυτό το χαρακτηριστικό βρίσκεται ακόμα και στους πλουσιότερους μεγιστάνες της οικονομίας. Αυτός ο Ρήγας έχει την αρετή της επιμονής. Αυτή η στάση πρέπει όμως να χρησιμοποιείται με διάκριση γιατί διαφορετικά μπορεί να παρερμηνευτεί σαν καταναγκασμός. Έχει ένα πλούσιο απόθεμα πείρας για να αντλεί αλλά και πάλι πρέπει να προσέξει για να μην φανεί καυχησιάρης.

Επιρροή Αυτή δίνει έλεγχο στα οικονομικά και γενικά στον πλούτο, γι’ αυτό μπορούμε να περιμένουμε δραστική βοήθεια σε οποιοδήποτε χρηματικό πρόβλημα. Μπορεί να προέλθει από ένα έμπειρο πρόσωποειδικευμένο στις τραπεζικές εργασίες ή από μια αλλαγή κατάστασης. Τα δάνεια αν χρειάζονται έρχονται από αξιόπιστες πηγές και αν και ακριβά θα αποκαταστήσουν τη χαμένη ασφάλεια. Ένα χρηματικό δώρο ή ένα χρήσιμο δώρο θα φωτίσει προσωρινά τη ζωή αλλά για μονιμότητα η επιρροή αυτού του χαρτιού πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την τακτοποίηση των προσωπικών υποθέσεων.

Ανάποδα Η τσιγγουνιά προκαλεί στενομυαλιά που αποκλείει το πραγματικό νόημα της ζωής. Η λαιμαργία, η απάτη και η φιλαργυρία οδηγούν τελικά στη μοναξιά. Η ανικανότητα του ατόμου να δεχτεί αλλαγές έχει σαν αποτέλεσμα προσωπικούς περιορισμούς και αν δεν προσέξει οδηγεί σε μια ζωή ερημίτη. Ο φόβος απώλειας αυτών που έχει συγκεντρώσει ενθαρρύνει λανθασμένες υποψίες και η οικογένεια και οι φίλοι του μένουν μακριά οπό την πόρτα του. __________________________________________________

ΑΣΟΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Αριθμητική Σημασία Είναι το πρώτο και τελευταίο χαρτί αυτού του χρώματος και συνδυάζει τους αριθμούς ένα και δεκατρία σε μια πηγή προβλημάτων. Αυτό φαίνεται σαν αναγκαίο κακό γιατί φέρνει στην επιφάνεια ό,τι βρίσκεται κάτω από αυτήν. Η δύναμη αυτή μπορεί να αναστατώσει τα πάντα και να αποκαλύψει έτσι μερικές πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις. Πρακτική Σημασία Ένα τεράστιο εμπόδιο ή πρόκληση στη ζωή που βρίσκεται σ’ αυτό το χαρτί. Δίνει τέλος σε μια φάση κι αρχίζει την επόμενη και γι αυτό συχνά θεωρείται σαν το χαρτί του θανάτου. Η ζωή είναι χωρισμένη σε φάσεις και πολλές από αυτές καταλήγουν σε κλιματικές νότες. Ο συμβολικός θάνατος ενός ερωτικού δεσμού είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Γι αυτό ο θάνατος δεν είναι το μόνο τέλος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όπως δείχνει αυτό το χαρτί. Προβλήματα που σχετίζονται με υγεία, δουλειές, χρηματικά ζητήματα, δεσμούς, φιλοδοξίες, σταδιοδρομίες και ελπίδες για το μέλλον θα επηρεαστούν και μπορεί να εμφανιστούν γρήγορα. Εκείνοι που αγνοούν τα προειδοποιητικά σημεία θα είναι έτοιμοι να αναγκαστούν σε δράση. Επικρατεί και ένα αίσθημα δίκαιου που συχνά φαίνεται άσπλαχνο γιατί ο φυσικός νόμος της δράσης και της αντίδρασης δεν εξετάζει τα αισθήματα. Από πρακτική άποψη είναι πιθανές δίκες για αντιδικίες για δικαιώματα και αποκτήματα αλλά μια φιλοσοφική προσέγγιση όπου όλα είναι σωστά στον έρωτα και τον πόλεμο, μαλακώνει αυτά τα χτυπήματα. Γι αυτό αντιμετωπίστε την πρόκληση και όταν χρειάζεται δεχτείτε αυτά τα γεγονότα σαν αναπόφευκτα εμπόδια στο δρόμο της ζωής. Ψυχολογική Σημασία Ένα πνευματικό εμπόδιο εμποδίζει την πραγματική ευχαρίστηση, ικανοποίηση και ευτυχία από τη ζωή. Είναι το, παγόβουνο του νου που μόνο η κορυφή φαίνεται και το υπόλοιπο μένει επικίνδυνα βουλιαγμένο κάτω από την επιφάνεια του υποσυνείδητου. Το πρώτο βήμα προς την επίλυση αυτής της κατάστασης είναι να δεχτούμε την ύπαρξη της και να καταλάβουμε την έκταση της. Επιρροή Αυτή η επιρροή δυναμώνει τη φωτιά που χρειάζεται μόνο μια σπίθα για να εξελιχθεί σε κόλαση. Μόλις συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να πολεμηθεί με δύναμη. Έχει τη δύναμη να διαταράξει καταστάσεις και να κάνει ήρεμους ανθρώπους επιθετικούς τρελούς που αρχίζουν ταραχές ή ακόμα και πολέμους. Ανάποδα Αν η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει θα χειροτερέψει. Μετά την εγκατάλειψη από τους φίλους και τη ζωή γενικά εμφανίζονται αδικίες σε όλα τα μέτωπα δημιουργώντας μια παγίδα από την οποία φαίνεται αδύνατον να ξεφύγουμε. Χρειάζεται τεράστια προσωπική προσπάθεια για να αλλάξουμε την σημερινή καθοδική πορεία όπου τα προβλήματα γίνονται αμετακίνητα εμπόδια.

ΔΥΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Αριθμητική Σημασία Το δεύτερο χαρτί αυτού του χρώματος φέρνει διχασμό και αντίθεση. Εμφανίζονται επιπλοκές και η δυσαρμονία που προκαλεί μπορεί να διακόψει μακρόχρονους δεσμούς και συμφωνίες. Η αναποφασιστικότητα καθυστερεί τα πάντα με αδιέξοδα στον αισθηματικό, πρακτικό και οικονομικό τομέα. Καμιά πλευρά του φράχτη δεν προσφέρει μια ισορροπημένη λύση και πρέπει να περιμένετε εξελίξεις πριν κάνετε το επόμενο βήμα. Πρακτική Σημασία Αυτό το χαρτί προειδοποιεί για χωριστούς δρόμους αλλά και οι δύο δρόμοι προσφέρουν- ελάχιστα πλεονεκτήματα. Όταν χωρίζουμε κάτι στα δύο κανένα από τα δυο μέρη δεν είναι πλήρες και έτσι ασφαλώς θα εμφανισθούν δυσκολίες. Θα αυξηθούν εκτός αν αντιμετωπίσουμε, καταλάβουμε και δεχθούμε την κατάσταση. Μόνο τότε πρέπει να εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Μια αλλαγή κατεύθυνσης θα δώσει ένα τέλος στο σημερινό αδιέξοδο αλλά χρειάζεται αποφασιστικότητα και υπομονή. Να περιμένετε από τη μια πλευρά βαθειά κατάθλιψη αλλά να ελπίζετε γιατί από αυτό το σημείο ο μόνος δρόμος είναι η άνοδος. Οι αισθηματικές σχέσεις θα φορτιστούν με δυσαρμονία εξαιτίας συγκρούσεων ιδιοσυγκρασίας και οι επαγγελματικές συνεργασίες θα υποφέρουν από αντίθετες απόψεις. Τα χαρτιά δείχνουν χωριστούς δρόμους αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην ενωθούν αυτοί οι δρόμοι στο μέλλον όταν και οι δύο σύντροφοι ξαναβρεθούν στην ίδια κατεύθυνση. Επειδή αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει γενική κατάπτωση ό,τι έχει σχέση μ’ αυτό μπορεί να περιγραφεί σαν αρνητικό. Από συμβολική άποψη είναι η τελευταία βδομάδα του χειμώνα και η άνοιξη δεν μπορεί να είναι πολύ μακριά. Ψυχολογική Σημασία Οι έμμονες ιδέες φτάνουν στο αποκορύφωμα ή το κατώτατο σημείο ανάλογα με την περίπτωση. Η αλήθεια διαστρεβλώνεται με την κυριαρχία της φαντασίας. Υπάρχει κίνδυνος εισόδου σ’ ένα κόσμο ονείρου από όπου δεν υπάρχει απόδραση η επιστροφή. Επιρροή Αυτή η επιρροή αρνιέται και καταπολεμάει κάθε ελπίδα και σχέδιο για το μέλλον. Οι αναποφασιστικότητες και η αβεβαιότητα συντρίβουν την προσωπική εμπιστοσύνη και η ισορροπημένη άποψη σχίζεται ξαφνικά στη μέση προκαλώντας σύγχυση και κατάθλιψη. Σε όλες τις σχέσεις και οι δύο πλευρές θα βρουν ότι αυτή η επιρροή τονίζει τα ελαττώματα των συντρόφων τους προκαλώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα. Επειδή τα σχέδια δεν εκπληρώνονται και τα οικονομικά χειροτερεύουν, πρέπει να πέσετε σε πνευματική χειμέρια νάρκη και να περιμένετε την πρώτη πνοή της άνοιξης. Ανάποδα Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει την βαθύτερη κατάθλιψη και απελπισία. Εσκεμμένες και σαφώς κακές προθέσεις έχουν δημιουργήσει αρνητικότητα και το σκοτάδι σκεπάζει τα πάντα. Όπως στη βαθειά νύχτα της ψυχής, κάθε ελπίδα φαίνεται να έχει χαθεί αλλά σύντομα θα υπάρξει μια τελευταία ευκαιρία αποκατάστασης της ισορροπίας.

ΤΡΙΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Αριθμητική Σημασία Το τρίτο χαρτί αυτού του χρώματος αντιπροσωπεύει ένα τριμερές πρόβλημα που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ισότητα. Οι αισθηματικές σχέσεις και οι επαγγελματικές συνεργασίες είναι ιδιαίτερα ευπαθείς γιατί ένα τρίτο πρόσωπο ή αρχή προσπαθεί να επηρεάσει την τωρινή αρμονία. Καταστρεπτικές δυνάμεις προσπαθούν να καταστρέψουν μακροχρόνιες συμφωνίες και συχνά θα προσπαθήσουν να το κάνουν στο όνομα της προόδου. Πρακτική Σημασία Αυτό το χαρτί συμβολίζει το αιώνιο τρίγωνο, μια κατάσταση που δεν μπορεί ποτέ να είναι ευτυχής. Όταν έχει σχέση με γάμο και επαγγελματικές συνεργασίες δεν θα γίνει ποτέ καμιά σταθερότητα ή πρόοδος όσο υπάρχει αυτή η όχι ικανοποιητική κατάσταση. Μπορεί να μην βλέπουμε την όλο και μεγαλύτερη απειλή αλλά δεν μπορούμε να την πετάξουμε για πάντα κάτω από το χαλί. Τελικά η αλήθεια θα φανερωθεί. Σαν προειδοποίηση, πρέπει να παίρνουμε κάποια προφύλαξη όταν εξετάζουμε το ενδεχόμενο ενός τρίτου συνέταιρου γιατί μπορεί αργά ή γρήγορα να καταστρέψει τα πάντα. Στον αισθηματικό τομέα μπαίνει στη σκηνή ένα τρίτο πρόσωπο που έχει τη δύναμη να καταστρέψει μια μακροχρόνια σχέση. Αυτό υποτίθεται πως είναι συνήθως ένας κρυφός εραστής αλλά ο ένοχος μπορεί να είναι ένα παιδί ή συγγενής που αποδεικνύει τη θεωρία ότι στους δύο τρίτος δεν χωράει. Ακόμα και μια έμμονη ιδέα ενός από τους συνεταίρους για ένα χόμπι η άθλημα θα μπορούσε να είναι ο τρίτος αλλά όποιος η ό,τι κι αν είναι, θα χρειαστεί τριπλάσια προσπάθεια για να διατηρήσουμε την σημερινή κατάσταση. Ψυχολογική Σημασία Δημιουργικές σκέψεις αυτοαναστέλλονται και το αποτέλεσμα είναι δουλειά τρίτης ποιότητας και έλλειψη πρωτοβουλίας. Μια πλήρη αλλαγή της στάσης μόνο απέναντι στη δουλειά αλλά και στη ζωή σαν σύνολο είναι απαραίτητη αλλά πρέπει να είναι εκούσια και όχι κάτι που επιβάλλεται από ένα τρίτο πρόσωπο. Επιρροή Αυτή η επιρροή εισάγει μια τρίτη πλευρά που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση σε σχέδια και σχέσεις. Εμφανίζονται καυγάδες και υπάρχει πιθανότητα να γεννηθεί μια μεγάλη έχθρα από μια κάποτε αρμονική κατάσταση. Είναι πιθανή η παραβίαση συμφωνιών και ισχύει για αισθηματικούς δεσμούς και επαγγελματικές υποσχέσεις. Αναζητήστε μια ατμόσφαιρα επιθετικότητας σαν πρώιμο προειδοποιητικό σημείο. Ανάποδα Η ρήξη μιας συμφωνίας μπορεί να οδηγήσει σε προσωπική έχθρα και συλλογικά σε ομαδική ή ακόμα και εθνική εχθρότητα. Γίνονται πολύ αξιοκατάκριτες ενέργειες και αυτό δεν γίνεται στο όνομα της ανθρωπότητας. Κυριαρχεί η αταξία αντί της αρμονίας και το μέλλον φαίνεται μουντό και χωρίς μεγάλες ελπίδες για αρκετό διάστημα.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Πρακτική Σημασία Το τέταρτο χαρτί αυτού του χρώματος συνδυάζει έναν σταθερό αριθμό με την αρνητικότητα όλου του χρώματος στο σύνολο του. Το αποτέλεσμα είναι η διακοπή της προηγούμενης προόδου με διάφορους τρόπους και η γενική δημιουργία προβλημάτων. Προβλέπονται μάχες και αυτές κυμαίνονται από δικαστικές υποθέσεις μέχρι μάχες εξυπνάδας. Πρέπει να περιμένετε δικαστικούς αγώνες, καυγάδες και διαφωνίες. Οι στεγανές υποθέσεις εμφανίζουν ξαφνικά διαρροή και όλα φαίνεται πως θα καταρρεύσουν. Πρέπει να βρείτε τον αδύνατο κρίκο της αλυσίδας και να τον εξετάσετε προσεκτικά για σημάδια προβλημάτων και όσο μικρά κι αν είναι, έχουν τη δύναμη υα καταστρέψουν τα πάντα. Τα πρακτικά, αισθηματικά και οικονομικά σχέδια θα επηρεασθούν. Οι ερωτικοί δεσμοί θα γίνουν απογοητευτικές εμπειρίες ιδιαίτερα αν περιλαμβάνουν μυστικές συναντήσεις. Τα χαρτιά προειδοποιούν για διαζύγιο ή χωρισμό. Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγμα: τα για την τωρινή κατάσταση εκτός από το να περιμένει. Πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο μιας ανάπαυλας από τις στενοχώριες και τους καυγάδες που 6εν ισοδυναμεί από την προσπάθεια αποφυγής τωνπροσωπικών ευθυνών. Τα προβλήματα υγείας μπορεί να είναι ένα ακόμα βάρος και πρέπει να την προστατέψουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Η αϋπνία από στενοχώρια μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ένα φαύλο κύκλο με κατάληξη πνευματική ή σωματική αρρώστια, γι αυτό φροντίστε να κοιμόσαστε καλά τη νύχτα. Ξεκουράζεστε στο διάστημα της μέρας όσο μπορείτε.

Ψυχολογική Σημασία Τα πρωτόγονα ένστικτα πρέπει να αναγνωριστούν και να ελεγχθούν. Θα συνδυαστούν με κοσμικές επιδιώξεις και όσο κυριαρχούν δεν θα αφήνουν περιθώρια για την διάνοια και τη σοφία και πολύ περισσότερο τη συμπάθεια. Η κτηνώδης δύναμη και η άγνοια οδηγούν σε αυτοφυλάκιση. Αυτή η επιρροή δημιουργεί μια άκαρδη ατμόσφαιρα. Καυγάδες από δουλειές και γάμους θα μπορούσαν να καταλήξουν στα δικαστήρια και σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες. Σε λιγότερο άσχημο επίπεδο, προβλήματα θα αποκαλυφθούν και θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν σωστά. Αν και η ατμόσφαιρα είναι δυσάρεστη, το αποτέλεσμα θα είναι να καθαρίσει.

Ανάποδα Η έλλειψη θάρρους δεν βοηθάει καθόλου το τωρινό κύμα προβλημάτων. Η άγνοια των πραγματικών γεγονότων αναβάλει το τελικό αποτέλεσμα και αυτό επιδεινώνεται όσο μένει. Δεν πρέπει να επιχειρούμε παρελκυστική τακτική και αν και μπορεί να φαίνεται σαν διέξοδος, απλώς αναβάλλει την κακή στιγμή.

ΠΕΝΤΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Πρακτική Σημασία Το πέμπτο χαρτί αυτού του χρώματος έχει τη δύναμη να γκρεμίζει κάθε ελπίδα που είχε κάποτε μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Παρεξηγήσεις και παρερμηνείες έχουν δημιουργήσει έναν λανθασμένο δρόμο που οδηγεί σε κατηφόρα. Σκοποί και φιλοδοξίες για το μέλλον δεν πρέπει να χαθούν, παρά τα σημερινά εμπόδια γιατί αυτός είναι ένας χρόνος δοκιμασίας. Εκείνοι που θα βγουν νικητές θα αυξήσουν πολύ τη δύναμη τους και την κατανόηση τους για τη ζωή. Η προσωπική ανάμιξη σε ορισμένες δυσάρεστες καταστάσεις δεν μπορεί να αποφευχθεί και θα σημαίνει να σηκώνουμε τα βάρη άλλων. Αυτό το χαρτί προειδοποιεί ενάντια στην αποθάρρυνση. Αν και το ένα πρόβλημα φαίνεται να ακολουθεί το άλλο υπάρχει ακόμα ένα φωτεινό σημείο στον ορίζοντα. Η επιτυχία είναι δυνατή αν την επιδιώξουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα. Όποιες κι αν είναι οι πιθανότητες προσπαθήστε πολύ να φτάσετε στο τέλος και μην τα παρατήσετε τώρα. Σχέδια για σταδιοδρομία, επαγγελματικά σχεδία, διακοπές και μετακινήσεις κινδυνεύουν από προσωρινές δυσκολίες, αλλά μέτρα της τελευταίας στιγμής ξαναβάζουν τα πάντα στη θέση τους. Τα χρηματικά θέματα θα δεχτούν ένα χτύπημα αλλά οι τελικοί υπολογισμοί θα δείξουν και πάλι ότι είναι πολύ καλύτερα από ό,τι φοβόμαστε. Στον αισθηματικό τομέα οι σχέσεις θα υποφέρουν από παρεξηγήσεις που περιπλέκουν τόσο την κατάσταση ώστε υπάρχει κίνδυνος πλήρους ρήξεως. Αν δεχτείτε το αναπόφευκτο και ακολουθήσετε το ρεύμα η κατάσταση θα βελτιωθεί αλλά μην περιμένετε να λύσετε εύκολα τις δυσκολίες γιατί είναι αδύνατον. Δεν πρέπει να αφήνετε τα αρχικά σχέδια και τις ελπίδες σας να πνίγονται κάτω από τις σημερινές δυσκολίες. Χρειάζεται εμπιστοσύνη και δύναμη για να συνεχίσετε, γι αυτό συγκεντρωθείτε στο μέλλον και όχι στις λύπες του παρελθόντος. Δεχτείτε ότι όλα θα χρειαστούν πολύ περισσότερο χρόνο από όσο νομίζατε αρχικά και αναδιοργανώστε το ημερολόγιο για να το προσαρμόσετε στο καινούργιο σας σχέδιο. Μόλις γίνει αυτό θα νοιώσετε ανακούφιση γιατί προσπαθήσατε να κάνετε κάτι για την κατάσταση.

Ψυχολογική Σημασία Αποφύγετε να πείτε τη γνώμη σας στο όνομα της δήθεν ειλικρίνειας. Οι σκληρές αλήθειες πρέπει να λέγονται με διακριτικότητα και συχνά πρέπει να αντικαθίστανται με αθώα ψέματα. Δεν είναι δείγμα ισχυρού χαρακτήρα να μπορεί να λέει στους άλλους την τύχη τους με αυτό τον τρόπο. Μην εμπλακείτε σε συναισθηματικές εξομολογήσεις καιαπρεπείς έρωτες. Η επιρροή αυτή μπορεί να περιπλέκει και να διαταράσσει ακόμα και τα πιο αθώα σχέδια. Από θετική άποψη θα ξεχωρίσει αόρατα εμπόδια που είναι καλύτερα να έρθουν στο φως τώρα παρά αργότερα και από αυτή την άποψη δεν είναι κακή. Τα χαρτιά δείχνουν ενδεχόμενη επιτυχία αλλά μόνο μετά την εξομάλυνση των δυσκολιών. Η αμφιβολία και η έλλειψη πίστης στις ικανότητες μας προέρχεται επίσης από αυτή την επιρροή και πρέπει να την δείτε σαν πραγματική προσωπική πρόκληση.

Ανάποδα Προσέξτε το πισώπλατο χτύπημα που θα μπορούσε να έχει εκτεταμένα καταστρεπτικά αποτελέσματα. Μπορεί να προέρχεται από το παρελθόν γι αυτό προσπαθήστε να βάλετε τέλος στην αρνητική αλυσίδα των γεγονότων πριν φέρει ακόμα μεγαλύτερη αναταραχή. Οι αντιδικίες θα αποδειχθούν δαπανηρές και τελικά δεν θα αποδείξουν τίποτα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τέτοιες ενέργειες.

ΕΞΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Αριθμητική Σημασία Το έκτο χαρτί αυτού του χρώματος δείχνει σκληρή δουλειά με ελάχιστη ανταμοιβή για όλη την προσπάθεια. Προσπάθειες διατήρησης αυτού που έχουμε πετύχει θα συναντήσουν αντίσταση αλλά η μάχη πρέπει να συνεχιστεί. Υπάρχουν πάντα δύο πλευρές που πρέπει να εξετάζονται και πρέπει να ελιχθούν σε μια θέση που δίνει κάποιο βαθμό ισορροπίας. Πρακτική Σημασία Οι απογοητεύσεις είναι αναπόφευκτες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλα έχουν χαθεί. Αν και μια ατμόσφαιρα «ψυχρολουσίας» μειώνει τον ενθουσιασμό δεν σβήνει τη σπίθα της εξυπνάδας κι έτσι υπάρχει ακόμα ελπίδα. Οι δυσκολίες, όταν ανασκοπηθούν θα φαίνεται πως ήταν για το καλό μας. Μικροπροβλήματα υγείας θα εμποδίσουν την πλήρη εκπλήρωση σχεδίων αλλά και πάλι όλα θα είναι για το καλύτερο και μην χάνετε καιρό και ενεργητικότητα ανησυχώντας για το τι θα μπορούσε να είχε γίνει. Η κατάθλιψη είναι πιθανή αλλά δεν πρέπει να την αφήσετε να επισκιάσει την κατάστρωση σχεδίων για το μέλλον. Από πρακτική άποψη τη στιγμή ακριβώς που πρόκειται να υπογραφούν συμβόλαια σχετικά με ακίνητα, εμφανίζονται αμφιβολίες και όλα σταματούν. Η διπλωματία και ο χρόνος θα κάνουν θαύματα σ’ αυτή την κατάσταση ενώ οι προσπάθειες εκβιασμού της κατάστασης θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Έχετε πίστη και περιμένετε μια αλλαγή της κατάστασης προς το καλύτερο. Ψυχολογική Σημασία Δυσκολίες στην συμφιλίωση του εσωτερικού κόσμου των ονείρων με τον εξωτερικό κόσμο της σκληρής πραγματικότητας προκαλούν πνευματικές συγκρούσεις. Το ένα χωρίς το άλλο είναι ημιτελές και όχι ικανοποιητικό και η απάντηση βρίσκεται σ’ ένα συνδυασμό των δύο. Οι δύο πλευρές αυτές αντιπροσωπεύουν το συνειδητό και το υποσυνείδητο, που ανάμεσα τουςπρέπει να υπάρχουν ισχυροί δεσμοί. Επιρροή Αυτή η επιρροή φέρνει απογοήτευση, δάκρυα και δυσκολίες. Ακόμα και όταν τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν πραγματικά καλά, ένα αρνητικό αίσθημα καταφέρνει να διεισδύσει και να καταστρέψει τα πάντα. Υπάρχει υποψία ύπουλων ενεργειών αν και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι υπάρχουν. Η κατάσταση θα βελτιωθεί γρήγορα αλλά στο μεταξύ να είσαστε προετοιμασμένοι για καθυστερήσεις, απροσδόκητα εμπόδια και απογοητεύσεις από τους άλλους. Ανάποδα Ειδήσεις που θα έπρεπε να είχαν φτάσει προ καιρού φτάνουν πολύ αργά για να προλάβουν μια καταστροφή. Τα εμπόδια φαίνονται τώρα μόνιμα και η προσπάθεια αποφυγής τους είναι αδύνατη, τουλάχιστον για την ώρα. Μια μεγάλη αλυσίδα από καταστροφές που ευτυχώς καμιά τους δεν είναι οριστική, φαίνεται πως θα συνεχιστεί για ένα διάστημα.

ΕΠΤΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Πρακτική Σημασία Το έβδομο χαρτί αυτού του χρώματος έχει ισχυρές προσωπικές συσχετίσεις σαφώς αρνητικής φύσεως. Μυστικοί φόβοι και ανησυχίες ρίχνουν σκιές απογοήτευσης ακόμα και στις φωτεινότερες σκηνές και τα κακά χαρακτηριστικά εκφράζονται. Αυτά υπερνικούν τη συμπάθεια της καρδιάς και τη λογική του μυαλού. Ο ατομικός εγωισμός κυριαρχεί και θα εξακολουθήσει να κυριαρχεί ώσπου να υιοθετήσουμε μια ρεαλιστική και ειλικρινή προσέγγιση στη ζωή. Αν και υπάρχουν προσωπικές στενοχώριες δεν είναι δικαιολογία για κακούς τρόπους και ευέξαπτη συμπεριφορά. Αφήνοντας τους φόβους για το π μπορεί να συμβεί να ελέγξουν και να χρωματίσουν κάθε πλευρά της ζωής ένα σκοτεινό σύννεφο κρέμεται πάνω από το παρόν. Τελικά θα φέρει εξάντληση ενέργειας και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα με τη μορφή της σωματικής αρρώστιας και της κατάθλιψης- Υπάρχει κίνδυνος να γίνει η στάση απέναντι στη ζωή όλο και περισσότερο εγωιστική και αν και σπάνια την αναγνωρίζουμε οι άλλοι άνθρωποι την βλέπουν πολύ καθαρά. Οι αρνητικοί άνθρωποι προσελκύουν αρνητικές καταστάσεις και πολλά από τα σημερινά προβλήματα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Πρακτικά και αισθηματικά προβλήματα μπορεί να υπάρχουν αλλά μπορούν να περιπλεχθούν από λανθασμένη σκέψη και λανθασμένη αντιμετώπιση. Οι διαφωνίες με φίλους και συνάδελφους είναι αναπόφευκτες και χτυπάνε βαθειά τις ρίζες των ατομικών απόψεων. Αλλά τα εμπόδια και ρι ατυχίες είναι απαραίτητες εμπειρίες που μας διδάσκουν στη ζωή αλλά η σημερινή αλυσίδα αρνητικών γεγονότων ενισχύεται από κακή φιλοσοφία και κατανόηση του νοήματος της ζωής.

Ψυχολογική σημασία Η δυσκολία στην αλλαγή καθορισμένων πρότυπων σκέψης σχηματίζει ένα φράγμα γύρω από το μυαλό που εξασθενεί την όραση- Η επέκταση και έκφραση της προσωπικότητας αναστέλλεται και αναπτύσσεται ένας εντελώς προκατειλημμένος χαρακτήρας. Αν ελευθερωθείτε από αυτή την αυτοεπιβαλλόμενη δουλεία αναπτύσσεται ένας καινούργιος τρόπος ζωής και ένας τρόπος για να αρχίσετε κάτι τέτοιο είναι να ανακτήσετε μια καλή βασική φιλοσοφία. Τα προσωπικά προβλήματα φτάνουν σε σημείο κρίσης σαν αποτέλεσμα αυτής της επιρροής. Ανησυχίες για την υγεία, την οικογένεια ή τη δουλειά σκοτεινιάζουν τα πάντα. Οι φόβοι θα είναι υπερβολικοί και αν και οι περισσότεροι δεν θα βγουν ποτέ αληθινοί έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν μια αρνητική ατμόσφαιρα και να επηρεάσουν την ψυχική γαλήνη. Ο έλεγχος δεν ήταν ποτέ τόσο απαραίτητος όσο τώρα, γιατί η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο αν αφηνόταν να συνεχίσει το δρόμο της.

Ανάποδα Η κακία και η πονηριά ενισχύονται σαν φίδια που τρέφονται στο στήθος μας. Το να βλέπετε τη ζωή σαν δρόμο εκδίκησης μπορεί να φέρει ακόμα πιο καταστρεπτικές αντιδράσεις, γι* αυτό ώσπου να συνειδητοποιήσετε ότι η αρνητική δράση φέρνει άλλη αρνητική δράση, η κατάσταση θα συνεχίσει να παίρνει τον κατήφορο ώσπου να φτάσετε στον πάτο.

ΟΚΤΩ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Αριθμητική Σημασία Το όγδοο χαρτί σ’ αυτό το χρώμα είναι αρνητικό και πολύ άτυχο, προκαλώντας διαφωνίες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβουμε και ακόμα περισσότερο να λύσουμε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπουμε μόνο τη μισή εικόνα και κάπου ανάμεσα στις 6ύο βρίσκεται μια ουδέτερη ζώνη όπου δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε και τίποτα να χάσουμε. Αυτή είναι μια βαθειά απογοητευτική κατάσταση που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Πρακτική Σημασία Εμπόδια και αναποφασιστικότητες κυβερνούν όλες τις πλευρές της ζωής. Επαγγελματικά σχέδια, ετοιμασίες για ταξίδια ή διακοπές και φιλοδοξίες για το μέλλον βλάπτονται ιδιαίτερα γι’ αυτό περιμένετε καθυστερήσεις πριν ξεκαθαρίσουν ικανοποιητικά τα πράγματα. Στους καυγάδες και οι δύο απόψεις είναι ισοδύναμες και είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει κάποια πρόοδος αλλά αργά ή γρήγορα η πλάστιγγα θα γείρει προς μια κατεύθυνση και θα δώσει τέλος στο σημερινό αδιέξοδο. Δεν πρέπει να χάσουμε καιρό σ’ αυτή την προσωρινή νηνεμία, γι αυτό χρησιμοποιήστε την για να ετοιμαστείτε για την τελική σύγκρουση και την δράση που θα ακολουθήσει. Δεν θα ωφελήσει καθόλου να εξωθήσετε την κατάσταση σ'αυτό το στάδιο, γι αυτό καθίστε ήσυχα. Στον οικογενειακό τομέα θα υπάρχουν συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια, ίσως ανάμεσα στα νεότερα και τα μεγαλύτερα μέλη. Και οι ερωτικές σχέσεις θα περάσουν μια δοκιμασία και μόνο οι καλά προσαρμοσμένοι δεσμοί θα επιζήσουν. Αυτό το χαρτί δίνει και μια έντονη προειδοποίηση σχετικά με την εμπιστοσύνη. Μην αποκαλύπτετε τα προσωπικά σας μυστικά και μην προδίδεται εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν άλλους σε κανέναν. Υπάρχει πιθανότητα αναγκαστικής απομόνωσης όπως η παραμονή σε νοσοκομείο ή σε ακραίες περιπτώσεις θα μπορούσε να είναι μια καταδίκη σε φυλάκιση. ‘Οτι κι αν είναι πρέπει να θεωρηθεί σαν ευκαιρία για να συνέλθουμε από τις προσωπικές δυσκολίες. Θα είναι επίσης μια μελλοντική ασφάλεια και προστασία. Ψυχολογική Σημασία Υπάρχει σαφής δύναμη θέλησης αλλά χωρίς ειδικό σκοπό μοιάζει υε ταξίδι χωρίς προορισμό. Βεβαιωθείτε πως έχετε κάποιο τελικό στόχο και πως η πνευματική ενέργεια ελέγχεται σωστά και κατευθύνεται προς αυτόν. Οι πνευματικές δυνάμεις θα σπαταληθούν εκτός αν ορίσετε αυστηρή πειθαρχία και ρουτίνα και την τηρήσετε. Επιρροή Αυτή η επιρροή απογοητεύει το άτομο βάζοντας εμπόδια στο δρόμο του και κάνει τα πάντα να σταματήσουν. Οι προσπάθειες επικοινωνίας με τους άλλους αποτυγχάνουν γι αυτό εκμεταλλευτείτε αυτή την ανήσυχη γαλήνη για να κάνετε στεγανά σχέδια και να ετοιμάσετε καλύτερη πολιτική. Οι τεταμένες αισθηματικές σχέσεις διατρέχουν τον κίνδυνο να φθάσουν στη ρήξη ιδιαίτερα αν οι εχθροί σας έχουν την ευκαιρία να βάλουν λόγια. Ανάποδα Τίποτα καλό δεν θα βγει από ένα σχέδιο παρόλη την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά που του αφιερώνετε. Αυτό οδηγεί σε απογοήτευση, κατάθλιψη και απόρριψη που δεν αντιμετωπίζονται εύκολα. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης βοηθάει ελάχιστα μια ήδη κακή κατάσταση.

ΕΝΝΙΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Πρακτική Σημασία Το ένατο χαρτί αυτού του χρώματος είναι σταθερό γιατί κρατάει την υπόσχεση του για ακόμα περισσότερη αρνητικότητα. Φτάνουμε σ ένα χαμηλό σημείο που επηρεάζει οποιοδήποτε από τα τρία άλλα σχήματα γύρω του (κούπες, καρό, τριφύλλια) και που στέφει με αποτυχία αισθηματικά, εργασιακά και οικονομικά θέματα. Στενοχώριες σχετικά με την υγεία, την κακοτυχία και σε μικρότερο βαθμό τα χρήματα εξαντλούν την ενεργητικότητα αφήνοντας την κατάθλιψη να μας καταβάλει. Φτάνουμε σ’ ένα στάδιο όπου χρειάζεται δράση γι αυτό ό,τι κι αν συμβεί βάλτε μπροστά μια αλλαγή πάση θυσία. Οι αρρώστιες θα αποκαλυφθούν. Μπορεί να είναι από μικροενοχλήσεις μέχρι καταστάσεις που απαιτούν επείγουσα ιατρική φροντίδα. Η αγωνία φτάνει στο αποκορύφωμά της και τελειώνει και μαζί της έρχεται μια σχετική πνευματική γαλήνη γιατί εχθροί και κίνδυνοι που φοβόμαστε εδώ και πολύ καιρό αναγνωρίζονται στην πραγματική τους μορφή. Σκάνδαλα και κουτσομπολιά φέρνουν δυστυχία σε πολλούς αθώους ανθρώπους. Αν και αυτό μπορεί να έρθει μετά το γεγονός που αποτέλεσε την αφετηρία του αρνητικού δρόμου, προκαλεί πόνο. Έχει σημασία να προσπαθήσουμε να υψωθούμε πάνω από τις δύσκολες συνθήκες, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται και πάνω από όλα να διατηρήσουμε την προσωπική μας ενέργεια. Αυτό είναι το κλειδί για τη λύση όλων των προβλημάτων, σωματικών και πνευματικών, γι αυτό ξεκουραστείτε και χαλαρώστε όποτε μπορείτε. Προσοχή στησπατάλη πολύτιμης ενέργειας σε κοινοτοπίες που δεν έχουν πραγματική σημασία και αγνοήστε την μικροπρέπεια των άλλων γιατί είναι μια παγίδα που αποσπά την προσοχή από το κύριο πρόβλημα.

Ψυχολογική Σημασία Η έλλειψη ενεργητικότητας μειώνει την αντίσταση σε όλα. Εκτός από την σωματική αδιαθεσία η συναισθηματική αντίδραση στο στρες έχει εξασθενήσει τόσο ώστε τα χαρτιά δείχνουν διάσπαση. Είναι πολύ καλύτερα να μην κάνετε τίποτα παρά να κάνετε αυτό που δεν πρέπει, γιατί απλώς κάνει ακόμα μεγαλύτερη την αγωνία σας. Σαν αρνητική επιρροή παρασιτικής φύσης θα εξαντλήσει ακόμα και τους ισχυρότερους χαρακτήρες. Προσέχετε μη σπαταλήσετε ενεργητικότητα σε αυτολύπηση και αυτοκατηγόρια. Αντίθετα, αντιστρέψτε την πορεία προς θετική σκέψη και προγραμματισμό. Η κούραση και η έλλειψη ορμής ενώνονται καταστρεπτικά κι αν τις αφήσουμε να συνεχιστούν καταστρέφουν κάθε ελπίδα για το μέλλον.

Ανάποδα Σοβαρά προβλήματα κακής υγείας και έλλειψης πλούτου προκαλούν όλο και μεγαλύτερες κρίσεις κατάθλιψης. Καμιά βοήθεια δεν προσφέρεται πια γιατί απορρίφθηκε στο παρελθόν. Σχέδια για χρήματα αποτυγχάνουν και ακόμα χειρότερα, προηγούμενα ανορθόδοξα σχέδια για την άντληση κέρδους με ανεπιθύμητα μέσα θα εκτεθούν. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία.

ΔΕΚΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Αριθμητική Σημασία Το δέκατο χαρτί αυτού του χρώματος ολοκληρώνει μια φάση της ζωής που ήταν τουλάχιστον δύσκολη. Από το σημείο αυτό τα πράγματα δεν μπορεί παρά να καλυτερέψουν. Αν ανασκοπήσουμε τα γεγονότα βλέπουμε πως τα πράγματα έκαναν κύκλους χωρίς να επιτευχθεί τίποτα στο τέλος. Μπορούμε να ανακαλύψουμε ακόμα κι ένα σπιράλ προς τα κάτω από όπου θα χρειαστεί χρόνος για να συνέλθουμε αλλά αυτή η φάση που ήταν γεμάτη εμπόδια έχει τελειώσει. Πρακτική Σημασία Πρέπει να περιμένουμε προσωπική απογοήτευση σαν αποτέλεσμα του παρελθόντος και του παρόντος και έτσι τα δάκρυα και η ζήλεια συγχωρούνται αν και δεν βελτιώνουν καθόλου την κατάσταση. Ο ενθουσιασμός και οι ελπίδες μπορεί να ισοπεδωθούν γι αυτό μην περιμένετε ακόμα πάρα πολλά. Δυσκολίες σε πρακτικά σχέδια αισθηματικές ελπίδες και χρηματικά θέματα φέρνουν καθυστερήσεις και μικροενοχλήσεις. Η επικοινωνία αποδεικνύεται μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί παντού παρεξηγήσεις. Απώλεια δουλειάς και αποτυχία στην ανεύρεση καινούριας επηρεάζουν τα αισθήματα και το αποτέλεσμα είναι να υποφέρουν οι οικογένειες από έλλειψη ανοχής και τσακισμένα νεύρα. Οι σχέσεις γίνονται φυσικά τεταμένες γι’ αυτό προσέχετε τα προβληματικά σημεία που προκαλούν φλογερές αντιδράσεις. Αυτό το χαρτί είναι γενικά αρνητικό. Γι αυτό πρέπει να πάρετε κάθε δυνατή προφύλαξη, σε κάθε τομέα για να εξισορροπήσετε την κατάσταση. Η δουλειά σας θα είναι μοναχική και θα δυσκολευτείτε ν’ αναγνωρίσετε τους πραγματικούς σας φίλους αλλά αν αυτό είναι παρηγοριά, πολλοί βρίσκονται στην ίδια θέση με σας. Διακρίνεται το τέλος των σημερινών προβλημάτων, γι αυτό συνεχίστε την προσπάθεια. Ψυχολογική Σημασία Οι εξωτερικές συνθήκες προκαλούν βαθειά θλίψη. Αυτό είναι ευνόητο αλλά δεν πρέπει να εξελιχθεί σε μια κανονική αντίδραση όπου κάθε εμπόδιο όσο μικρό κι αν είναι προκαλεί αυτή την εξαιρετικά αρνητική αντίδραση. Επιρροή Ο ενθουσιασμός θα μειωθεί δραστικά από αυτή την αρνητική επιρροή. Κάθε έλλειψη ορμής πρέπει να καταπολεμηθεί και να υπερνικηθεί αν πρόκειται να επιβιώσουμε στον πρακτικό, αισθηματικό και οικονομικό τομέα. Μείνετε πιστός στα αρχικά σας σχέδια ώσπου να εμφανιστεί κάτι καλύτερο, πράγμα που θα συμβεί γρήγορα. Προσοχή σης παρεξηγήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια μακριά αλυσίδα από γεγονότα που καταστρέφουν το μέλλον. Ανάποδα Ακριβώς τη στιγμή που τα πράγματα φαίνεται να έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο τους, χειροτερεύουν ακόμα χειρότερα. Ένας δύσκολος δρόμος που ξεπερνάει από τα ίσια σημεία απογοητεύει φοβερά. Είναι δύσκολο να δούμε που θα βγάλουν όλα αυτά γιατί ο τροχός της μοίρας εξακολουθεί να γυρίζει όπως πριν.

ΒΑΛΕΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Η Σημασία του Βαλε Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει σπάνια ένα αγόρι αλλά αν ναι, αντιπροσωπεύει έναν εγκληματία. Σαν άντρας συμβολίζει ένα συναισθηματικό ανώριμο, ανεπαρκές και εντελώς χωρίς πρακτικότητα άτομο. Είναι λανθασμένα πληροφορημένος και πληροφορεί λάθος και έτσι δεν πρέπει ποτέ να βασιζόμαστε στο λόγο και τις συμβουλές του. Ακόμα κι έτσι είναι γεμάτος εγωισμό, σιγουριά και μεγάλες ιδέες. Μεγαλώνοντας ζει όλο και περισσότερο σ’ ένα δικό του κόσμο. Πρακτική Σημασία Αν και αυτός ο άνθρωπος δεν έχει κυριαρχία θέλει να εξουσιάζει τους άλλους. Αυτό δεν τον κάνει δημοφιλή αλλά πρέπει να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό του. Η ανειλικρίνεια κατά το παρελθόν του έχει δώσει κακή φήμη και όταν πρόκειται για προαγωγή στη δουλειά του το αγνοούν. Οι φίλα του είναι ελάχιστοι αλλά επειδή «όμοιος τον όμοιο αγαπά» εκείνους που έχει είναι αναξιόπιστοι και ύπουλοι. Είναι τα σκυλιά της παροιμίας που έχουν κακό όνομα και είναι δύσκολο να αποτινάξουν αυτή την κακή εικόνα. Αυτός ο Βαλές είναι συνήθως ο αρχηγός της συμμορίας. Σαν σύζυγος είναι δύσκολος για οποιαδήποτε γυναίκα που είναι αρκετά ανόητη για να τον έχει. Η Ντάμα μπαστούνι είναι η μόνη που ασκεί κάποιο έλεγχο επάνω του, αλλά η συμβίωση τους δεν είναι ποτέ ευτυχισμένη. Αν μια ρομαντική Ντάμα κούπα μπλέξει απερίσκεπτα μαζί του, θα μετανιώσει για τη μέρα που τον γνώρισε και κάθε άλλη μέρα που θα μείνει μαζί του. Η μητέρα του και οι μεγαλύτερες γυναίκες είναι οι μόνες που ασχολούνται μαζί του. Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διατηρεί σ’ όλη του τη ζωή τη νοοτροπία ενός παραχαϊδεμένου παιδιού. Ψυχολογική Σημασία Η μεγάλη συναισθηματική ανωριμότητα είναι η αιτία αυτού του μπερδεμένου χαρακτήρα. Η εσωτερική ταραχή εκδηλώνεται εξωτερικά σαν επιθετικότητα και κακή συμπεριφορά. Οι ηγετικές ιδιότητες είναι προσωρινές και εξαφανίζονται εντελώς με την πάροδο των χρόνων. Επιρροή Αυτή η ενοχλητική επιρροή φέρνει στην επιφάνεια ότι χειρότερο υπάρχει στα άτομα και μεγεθύνει τις αρνητικές πλευρές κάθε κατάστασης. Θα αποκαλύψει τα πάντα γιι αυτό περιμένετε αποκάλυψη μυστικών και προδοσία εμπιστοσύνης. Χρειάζεται θάρρος για να τα αντιμετωπίσετε όλα αυτά αλλά σε αντάλλαγμα υπάρχει ένα αίσθημα ανακούφισης. Ανάποδα Ένας τέτοιος απαίσιος χαρακτήρας δεν πρέπει να περιμένει πολλά από κανέναν. Αναξιόπιστος τον αποφεύγουν και είναι μονός. Στη δουλειά του τον αποφεύγουν και στο σπίτι του δέχεται ελάχιστη αγάπη αφού δίνει λίγη σε αντάλλαγμα. Ότανέρχεται αντιμέτωπος με τα λάθη του κυριεύεται από παιδιάστικη λυσσά.

ΝΤΑΜΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

(Γυναίκα που ανήκει σε ζώδιο της Φωτιάς : Κριός, Λέων, Τοξοτίνα) Αυτή η Ντάμα είναι φιλόδοξη και άσπλαχνη στην επιδίωξη της δύναμης. Κυβερνάει το σπίτι της όποτε και όπου μπορεί και κάνει τους άλλους να καταλαβαίνουν καλά την κατώτερη θέση τους. Λάτρης της πειθαρχίας, σπάνια λογαριάζει τα αισθήματα των άλλων όταν θεσπίζει νόμους. Σκεπτόμενη αποκλειστικά με το μυαλό της μπορεί να κάνει κατορθώματα που οι πιο ευαίσθητες γυναίκες δεν θα τα ήθελαν και δεν θα αγωνίζονταν ποτέ για αυτά. Οταν έχεις φίλους σαν αυτή τη γυναίκα δε χρειάζεσαι εχθρούς. Οι φίλοι υπάρχουν για να κάνουν τα κέφια της και τίποτα περισσότερο, αλλά χάνει τους περισσότερους μετά την πρώτη τους συνάντηση με την εγωιστική της ιδιοσυγκρασία. Η δουλειά σε επιτροπές την προσελκύει και σύντομα αναλαμβάνει την ηγεσία ή την προεδρία. Επειδή δεν είναι καθόλου ανόητη παίζει σωστά τα χαρτιά της από την αρχή και δεν είναι παράξενο ότι την επαινούν για τις οργανωτικές της ικανότητες και την αφοσίωση της σε μια υπόθεση. Αυτή η Ντάμα βρίσκεται ασφαλώς σε κάθε γραφείο ή εργοστάσιο. Η ηλικία δεν έχει σημασία γιατί νέες και γριές παίζουν τον ίδιο κυρίαρχο ρόλο με αποτέλεσμα να είναι γνωστές σαν μάγισες ή κάτι ακόμα χειρότερο. Θεωρούμενη σαν δύσκολη, αυταρχική και πολύ επικίνδυνη γυναίκα εκείνη βλέπει τον εαυτό της σαν άνθρωπο πιστό στο καθήκον του, ειλικρινή και ευθύ που αδικείται πολύ από όλους, συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειας της. Αυτός ο ξεροκέφαλος και ορμητικός χαρακτήρας δεν έχει κανένα ίχνος γυναικείας ζεστασιάς. Τα απωθημένα αισθήματα προκαλούν απογοήτευση που κάνει ακόμα μεγαλύτερο το εξωτερικό βερνίκι της ασπλαχνιάς. Μια στενή σχέση με το αντίθετο φύλο είναι μια απελπιστική ανάγκη αλλά ελάχιστοι άντρες αισθάνονται την επιθυμία να συνδεθούν μαζί της. Όταν το κάνουν η συντροφιά δεν κρατάει πολύ.

Επιρροή Είναι μια άσπλαχνη επιρροή χωρίς καμιά συμπάθεια ή σοφία. Θυμίζει το σιδερένιο χέρι στο βελούδινο γάντι που δίνει γρήγορα χτυπήματα και φεύγει αθόρυβα αφήνοντας πίσω του σύγχυση και διακοπή. Αυτό το χάος μπορεί τελικά να έχει καλό αποτέλεσμα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες. Προσοχή στους ανθρώπους που βοηθούν τους άλλους να αποκτήσουν προβλήματα.

Ανάποδα Ο εγωισμός γίνεται ένα άκαμπτο χαρακτηριστικό που σβήνει κάθε ίχνος αισθήματος για τους άλλους. Σαν γυναίκα την αποφεύγουν όλοι φοβούμενοι μήπως τους επιτεθεί με το λόγια ή και σωματικά. Η μοναξιά είναι αναπόφευκτη, αλλά αυτή η γυναίκα είναι ο χειρότερος εχθρός του ίδιου της του εαυτού.

K♠

Σημασία του Ρήγα Ο Ρήγας είναι ο αρχέτυπος δικαστής που έλκεται στις θέσεις εξουσίας της ζωής. Βρίσκεται συχνά στην τοπική αυτοδιοίκηση την πολιτική και τα επαγγέλματα, ιδιαίτερα το νομικό. Δογματικός και με αυστηρή κρίση, βλέπει γρήγορα τα λάθη των άλλων αλλά δεν προσέχει τα δικά του. Με μια άσπλαχνη λογική χωρίς καμιά συμπάθεια το μυαλό του κυβερνά πεισματικά το ένστικτο και τη διαίσθηση του. Καλύτερα να τον έχεις φίλο παρά εχθρό. Πρακτική Σημασία Αυτός ο δεσποτικός και θετικός χαρακτήρας περιβάλλεται από ενεργητικότητα. Την χρησιμοποιεί άσπλαχνα και σταθερά για να επιτύχει τους σκοπούς του και μόλις βρεθεί στη σκάλα της επιτυχίας θέλει να μείνει εκεί ώσπου να φτάσει στην κορυφή. Είναι πολύ επαγγελματίας σε ό,τι κάνει και τίποτα δεν του είναι αρκετό εκτός από την τελειότητα, συχνά σε βάρος των άλλων. Αυτό δεν αφήνει χώρο για καμιά κριτική από τους άλλους, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, κάνει τη δουλειά του πραγματικά πολύ καλά. Όταν εργάζεται συγκρούεται με όποιον του στέκεται εμπόδιο. Επειδή η δημοτικότητα δεν συμβαδίζει ούτε με τη δουλειά του ούτε με το χαρακτήρα του μένει μόνος. Υπάρχουν δυο είδη γυναικών που προσελκύει. Η μαζοχίστρια που της αρέσει η υποταγή και η κάτι παραπάνω από ισότιμη γυναίκα που θέλει να είναι από πάνω. Του ελέγχει από την αρχή προς μεγάλη ευχαρίστηση και έκπληξη όλων. Κάτω από την πανοπλία της υπερβολικής εμπιστοσύνης και της πεισματικής ανωτερότητας βρίσκεται στην πραγματικότητα κάποια ανασφάλεια. Για να την καλύψει αντιδρά με υπερβολικό τρόπο και κάνοντας το αποκαλύπτει την αδυναμία του. Ψυχολογική Σημασία Υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί αργότερα μια δυναμική προσωπικότητα με την λαιμαργία. Αναζητώντας την δύναμη οι πατριαρχικές τάσεις θα μπορούσαν να γίνουν τυραννικές αλλά αν μετριαστούν με σοφία, εμφανίζονται πραγματικές ηγετικές ιδιότητες. Υπάρχουν σκληρά χαρακτηριστικά που πρέπει να χαλιναγωγηθούν. Επιρροή Αυτή η επιρροή προκαλεί μονομέρεια και μια άσπλαχνη προσέγγιση στη ζωή. Δίνει δύναμη επιβολής αποφάσεων και νόμου και τάξης που, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητα. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της υπερβολής και του να γίνει κανείς εξαιρετικά δικτατορικός γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ανάποδα Η μοναξιά περιμένει αυτόν τον ψυχρό και υπολογιστικό χαρακτήρα. Επιδιώξεις δύναμης τον έχουν οδηγήσει σ’ ένα δρόμο σπαρμένο με εμπόδια και προβλήματα που γίνονται τελικά ανυπέρβλητα φράγματα. Επικρατούν πλήρες χάος και αταξία.

2021-22

Super League 1

Θση
Ομάδα
Αγν
Ν
Ι
Η
ΓΥ
ΓΚ
ΔΤ
Βαθ
Αποτέλεσμα
1 Ολυμπιακός 26 22 2 2 74 18 +56 68 1ος προκριματικός γύρος ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ
2 ΠΑΟΚ 26 20 2 4 67 16 +51 62 2ος προκριματικός γύρος ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ
3 Άρης 26 15 6 5 57 21 +36 51
4 Παναθηναϊκός 26 13 8 5 53 28 +25 47
5 ΑΕΚ 26 12 6 8 48 32 +16 42
6 ΠΑΣ Γιάννινα 26 10 6 10 41 30 +11 36
7 Βόλος 26 9 5 12 33 33 0 32
8 Ατρόμητος 26 8 7 11 28 32 −4 31
9 ΟΦΗ 26 7 7 12 31 37 −6 28
10 Αστέρας Τρίπολης 26 6 6 14 32 38 −6 24
11 Α.Ο. Ξάνθη 26 6 5 15 31 39 −8 23
12 Λαμία 26 5 5 16 28 46 −18 20
13 Απόλλων Σμύρνης 26 4 4 18 25 42 −17 16 Υποβιβασμός στη Super League 2
14 Παναιτωλικός 26 3 3 20 21 41 −20 12
Πηγή: Super League

Super League 2

Βόρειος Όμιλος

Θση
Ομάδα
Αγν
Ν
Ι
Η
ΓΥ
ΓΚ
ΔΤ
Βαθ
Αποτέλεσμα
1 Πανσερραϊκός 34 28 6 0 86 12 +74 90 Άνοδος στη Super League 1
2 Λάρισα 34 25 6 3 80 14 +66 81
3 Γ.Α.Σ. Βέροια 34 23 6 5 69 17 +52 75
4 Απόλλων Λάρισας 34 17 9 8 57 21 +36 60
5 Α.Ο. Καβάλας 34 17 7 10 53 22 +31 58
6 Δόξα Δράμας 34 17 5 12 46 28 +18 56
7 Πιερικός 34 14 9 11 43 33 +10 51
8 Α.Ο. Τρίκαλα 34 12 12 10 39 31 +8 48
9 Ολυμπιακός Βόλου 34 10 10 14 28 32 −4 40
10 Νίκη Βόλου 34 9 9 16 28 35 −7 36
11 Ποσειδώνας Μηχανιώνας 34 9 8 17 27 36 −9 35
12 Αναγέννηση Καρδίτσας 34 8 9 17 26 43 −17 33
13 Αλμωπός Αριδαίας 34 7 7 20 25 49 −24 28
14 Αχέρων Καναλακίου 34 6 5 23 22 53 −31 23 Υποβιβασμός στη Γ΄ Εθνική
15 Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας 34 5 6 23 21 57 −36 21
16 Ναυπακτιακός Αστέρας 34 5 5 24 19 62 −43 20
17 Τρίγλια 34 4 4 26 16 67 −51 16
18 Ορφέας Ξάνθης 34 3 3 28 9 74 −65 12
Πηγή: Super League 2

Νότιος Όμιλος

Θση
Ομάδα
Αγν
Ν
Ι
Η
ΓΥ
ΓΚ
ΔΤ
Βαθ
Αποτέλεσμα
1 Παναχαϊκή 34 25 3 6 62 19 +43 78 Άνοδος στη Super League 1
2 Πανιώνιος Σμύρνης 34 23 7 4 60 20 +40 76
3 Λεβαδειακός 34 23 6 5 57 25 +32 75
4 Εργοτέλης Ηρακλείου 34 16 10 8 53 26 +27 58
5 Ιωνικός Νίκαιας 34 15 9 10 44 27 +17 54
6 Π.Σ. Καλαμάτα 34 14 10 10 37 29 +8 52
7 Διαγόρας Ρόδου 34 13 9 12 32 28 +4 48
8 Αιγάλεω 34 11 11 12 32 32 0 44
9 Χανιά 34 10 10 14 31 39 −8 40
10 Ιάλυσος Ρόδου 34 8 8 18 33 46 −13 32
11 Σαντορίνη 34 7 7 20 33 53 −20 28
12 Γ.Σ. Καλλιθέα 34 7 6 21 28 54 −26 27
13 Αίας Σαλαμίνας 34 6 7 21 31 57 −26 25
14 Α.Σ. Ρόδος 34 6 6 22 28 62 −34 24 Υποβιβασμός στη Γ΄ Εθνική
15 Επισκοπή 34 5 5 24 23 69 −46 20
16 Κηφισιά 34 3 4 27 16 81 −65 13
17 Ηρόδοτος 34 2 4 28 12 86 −74 10
18 Ηρακλής Ψαχνών 34 0 4 30 0 102 −102 4
Πηγή: Super League 2

2022-23

Super League 1

Θση
Ομάδα
Αγν
Ν
Ι
Η
ΓΥ
ΓΚ
ΔΤ
Βαθ
Αποτέλεσμα
1 ΠΑΟΚ 30 26 2 2 81 8 +73 80 3ος προκριματικός γύρος ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ
2 Ολυμπιακός 30 20 5 5 73 13 +60 65 2ος προκριματικός γύρος ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ
3 Άρης 30 17 7 6 68 19 +49 58 3ος προκριματικός γύρος ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ
4 Παναθηναϊκός 30 13 10 7 54 23 +31 49 2ος προκριματικός γύρος ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ
5 ΑΕΚ 30 13 7 10 46 28 +18 46
6 Λάρισα 30 10 10 10 39 31 +8 40
7 ΟΦΗ 30 9 9 12 31 39 −8 36
8 Πανσερραϊκός 30 8 8 14 28 32 −4 32
9 ΠΑΣ Γιάννινα 30 8 7 15 25 34 −9 31
10 Παναχαϊκή 30 7 8 15 26 40 −14 29
11 Πανιώνιος Σμύρνης 30 7 7 16 27 43 −16 28
12 Α.Ο. Ξάνθη 30 6 6 18 29 46 −17 24
13 Ατρόμητος 30 5 5 20 32 53 −21 20
14 Λαμία 30 5 4 21 21 57 −36 19
15 Βόλος 30 4 5 21 22 60 −38 17 Υποβιβασμός στη Super League 2
16 Αστέρας Τρίπολης 30 4 4 22 17 71 −54 16
Πηγή: Super League

Super League 2

Βόρειος Όμιλος

Θση
Ομάδα
Αγν
Ν
Ι
Η
ΓΥ
ΓΚ
ΔΤ
Βαθ
Αποτέλεσμα
1 Ηρακλής Θεσσαλονίκης 34 26 4 4 80 14 +66 82 Άνοδος στη Super League 1
2 Δόξα Δράμας 34 24 3 7 70 12 +58 75
3 Α.Ο. Καβάλας 34 21 8 5 65 20 +45 71
4 Ολυμπιακός Βόλου 34 17 8 9 57 21 +36 59
5 Α.Ο. Τρίκαλα 34 17 7 10 53 22 +31 58
6 Γ.Α.Σ. Βέροια 34 17 5 12 46 28 +18 56
7 Πιερικός 34 14 9 11 43 33 +10 51
8 Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου 34 12 12 10 39 31 +8 48
9 Νίκη Βόλου 34 10 10 14 28 32 −4 40
10 Αναγέννηση Καρδίτσας 34 9 9 16 28 35 −7 36
11 Αιολικός Μυτιλήνης 34 9 8 17 27 36 −9 35
12 Εδεσσαϊκός 34 8 9 17 26 43 −17 33
13 Απόλλων Παραλιμνίου 34 7 7 20 25 49 −24 28
14 Ποσειδώνας Μηχανιώνας 34 6 5 23 22 53 −31 23 Υποβιβασμός στη Γ΄ Εθνική
15 Απόλλων Λάρισας 34 5 6 23 21 57 −36 21
16 Αναγέννηση Άρτας 34 5 5 24 19 62 −43 20
17 Αλμωπός Αριδαίας 34 4 4 26 16 67 −51 16
18 Ηρακλής Λάρισας 34 3 3 28 9 74 −65 12
Πηγή: Super League 2

Νότιος Όμιλος

Θση
Ομάδα
Αγν
Ν
Ι
Η
ΓΥ
ΓΚ
ΔΤ
Βαθ
Αποτέλεσμα
1 Εθνικός Πειραιώς 34 25 5 4 62 19 +43 80 Άνοδος στη Super League 1
2 Π.Σ. Καλαμάτα 34 24 6 4 60 20 +40 78
3 Παναιτωλικός 34 23 5 6 57 25 +32 74
4 Εργοτέλης Ηρακλείου 34 18 8 8 53 26 +27 62
5 Παναρκαδικός Τρίπολης 34 15 9 10 44 27 +17 54
6 Διαγόρας Ρόδου 34 14 10 10 37 29 +8 52
7 Αιγάλεω 34 13 9 12 32 28 +4 48
8 Απόλλων Σμύρνης 34 10 11 13 32 32 0 41
9 Αίας Σαλαμίνας 34 9 9 16 31 39 −8 36
10 Ιάλυσος Ρόδου 34 8 8 18 33 46 −13 32
11 Σαντορίνη 34 8 7 19 33 53 −20 31
12 Χανιά 34 7 6 21 28 57 −29 27
13 Λεβαδειακός 34 6 7 21 32 60 −28 25
14 Ιωνικός Νίκαιας 34 5 5 24 28 66 −38 20 Υποβιβασμός στη Γ΄ Εθνική
15 Παναιγιάλειος 34 5 4 25 23 71 −48 19
16 ΟΦΙ 34 4 4 26 20 75 −55 16
17 Καλλιθέα 34 3 3 28 17 76 −59 12
18 Φωκικός 34 2 4 28 12 78 −66 10
Πηγή: Super League 2