Γκωτιέ Β΄ ντ'Αβέν: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{Πληροφορίες προσώπου}}
{{Πληροφορίες προσώπου}}
Ο '''Γκωτιέ''' ή '''Βάλτερ Β΄ της Αβέν''' (γαλλ. ''Gautier'', γερμ. ''Walter II d'Avesnes'', [[1170]] - [[1244]]) από τον [[Οίκος του Αβέν|Οίκο του Αβέν]] ήταν κύριος της [[Αβέν-συρ-Ελπ|Αβέν]], του Λεζ-αν-Αινώ, του Κοντέ και της Γκιζ, και μέσω του γάμου του με την [[Μαργαρίτα του Μπλουά]] κόμης του Μπλουά και της [[Σαρτρ (πόλη)|Σαρτρ]], ήταν γιος του [[Ιάκωβος ντ'Αβέν|Ιακώβου Α΄]] κυρίου του Αβέν και της Αδέλας του Γκιζ.<ref>Henri Platelle, Presence de l'au-dela: une vision medievale du monde, (Presses Universitaires du Septentrion, 2004), 296.</ref> Ο Βάλτερ πολέμησε στο πλευρό του Φερδινάνδου, κόμη της Φλάνδρας στην ''μάχη του Μπουβίν'' (1214) και στην συνέχεια αναχώρησε για τους Αγίους Τόπους.<ref>F. Raymond, Histoire populaire illustree de la Champagne du Barrois et de la Brie, Vol. I, (Librairie Historique des Provinces, 1903), 181.</ref> Συνελήφθη αιχμάλωτος, απελευθερώθηκε ύστερα από τα λύτρα που πλήρωσαν οι [[Ναΐτες Ιππότες]] και στην συνέχεια βοήθησε στην κατασκευή του κάστρου του Πιλγκρίμ (1218), δωρίζοντας για αυτήν περίπου 1000 Σαρακηνά μπεζάντια. <ref>Hugh Kennedy, Crusader Castles, (Cambridge University Press, 2001), 124-125.</ref><ref>Jaroslav Folda, Crusader Art in the Holy Land, From the Third Crusade to the Fall of Acre, (Cambridge University Press, 2005), 111.</ref>
Ο '''Γκωτιέ''' ή '''Βάλτερ Β΄ της Αβέν''' (γαλλ. ''Gautier'', γερμ. ''Walter II d'Avesnes'', [[1170]] - [[1244]]) από τον [[Οίκος του Αβέν|Οίκο του Αβέν]] ήταν κύριος της [[Αβέν-συρ-Ελπ|Αβέν]], του Λεζ-αν-Αινώ, του Κοντέ και της Γκιζ, και μέσω του γάμου του με την [[Μαργαρίτα του Μπλουά]] κόμης του Μπλουά και της [[Σαρτρ (πόλη)|Σαρτρ]], ήταν γιος του [[Ιάκωβος ντ'Αβέν|Ιακώβου Α΄]] κυρίου του Αβέν και της Αδέλας του Γκιζ.<ref>Henri Platelle, Presence de l'au-dela: une vision medievale du monde, (Presses Universitaires du Septentrion, 2004), 296.</ref> Ο Βάλτερ πολέμησε στο πλευρό του Φερδινάνδου, κόμη της Φλάνδρας στη [[μάχη του Μπουβίν]] (1214) και στην συνέχεια αναχώρησε για τους Αγίους Τόπους.<ref>F. Raymond, Histoire populaire illustree de la Champagne du Barrois et de la Brie, Vol. I, (Librairie Historique des Provinces, 1903), 181.</ref> Συνελήφθη αιχμάλωτος, απελευθερώθηκε ύστερα από τα λύτρα που πλήρωσαν οι [[Ναΐτες Ιππότες]] και στην συνέχεια βοήθησε στην κατασκευή του κάστρου του Πιλγκρίμ (1218), δωρίζοντας για αυτήν περίπου 1000 Σαρακηνά μπεζάντια. <ref>Hugh Kennedy, Crusader Castles, (Cambridge University Press, 2001), 124-125.</ref><ref>Jaroslav Folda, Crusader Art in the Holy Land, From the Third Crusade to the Fall of Acre, (Cambridge University Press, 2005), 111.</ref>
Με τα έσοδα που είχε από τα εδάφη του Γκιζ, μπόρεσε να ενισχύσει όλα τα κάστρα του. Έκτισε επιπλέον ένα μεγάλο κάστρο, προκειμένου να ελέγξει τον δρόμο προς την κομητεία του Αινώ.
Με τα έσοδα που είχε από τα εδάφη του Γκιζ, μπόρεσε να ενισχύσει όλα τα κάστρα του. Έκτισε επιπλέον ένα μεγάλο κάστρο, προκειμένου να ελέγξει τον δρόμο προς την κομητεία του Αινώ.



Έκδοση από την 16:18, 12 Απριλίου 2021

Γκωτιέ Β΄ του Αβέν
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Gautier II d'Avesnes (Γαλλικά)
Γέννηση1180
Θάνατος11  Ιουλίου 1244
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταιππότης
Οικογένεια
ΣύζυγοςΜαργαρίτα του Μπλουά
ΤέκναΜαρία του Μπλουά[1]
ΓονείςΙάκωβος Α΄ του Αβέν και Adeline of Guise[1]
ΑδέλφιαΒουρχάρδος Δ΄ του Αβέν
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Γκωτιέ ή Βάλτερ Β΄ της Αβέν (γαλλ. Gautier, γερμ. Walter II d'Avesnes, 1170 - 1244) από τον Οίκο του Αβέν ήταν κύριος της Αβέν, του Λεζ-αν-Αινώ, του Κοντέ και της Γκιζ, και μέσω του γάμου του με την Μαργαρίτα του Μπλουά κόμης του Μπλουά και της Σαρτρ, ήταν γιος του Ιακώβου Α΄ κυρίου του Αβέν και της Αδέλας του Γκιζ.[2] Ο Βάλτερ πολέμησε στο πλευρό του Φερδινάνδου, κόμη της Φλάνδρας στη μάχη του Μπουβίν (1214) και στην συνέχεια αναχώρησε για τους Αγίους Τόπους.[3] Συνελήφθη αιχμάλωτος, απελευθερώθηκε ύστερα από τα λύτρα που πλήρωσαν οι Ναΐτες Ιππότες και στην συνέχεια βοήθησε στην κατασκευή του κάστρου του Πιλγκρίμ (1218), δωρίζοντας για αυτήν περίπου 1000 Σαρακηνά μπεζάντια. [4][5] Με τα έσοδα που είχε από τα εδάφη του Γκιζ, μπόρεσε να ενισχύσει όλα τα κάστρα του. Έκτισε επιπλέον ένα μεγάλο κάστρο, προκειμένου να ελέγξει τον δρόμο προς την κομητεία του Αινώ.

Οικογένεια

Με την σύζυγό του Μαργαρίτα κόμισσα του Μπλουά, κόρη του Θεοβάλδου Ε΄ κόμη του Μπλουά απέκτησε:[6]

  • Μαρία 1200-1241, κόμισσα του Μπλουά, παντρεύτηκε τον Ούγο Ε΄ των Σατιγιόν κόμη του Σαιν-Πολ.
  • Ισαβέλλα, παντρεύτηκε τον Ιωάννη κύριο του Ουαζύ & Μοντρέιγ.

Παραπομπές

  1. 1,0 1,1 1,2 Leo van de Pas: (Αγγλικά) Genealogics. 2003.
  2. Henri Platelle, Presence de l'au-dela: une vision medievale du monde, (Presses Universitaires du Septentrion, 2004), 296.
  3. F. Raymond, Histoire populaire illustree de la Champagne du Barrois et de la Brie, Vol. I, (Librairie Historique des Provinces, 1903), 181.
  4. Hugh Kennedy, Crusader Castles, (Cambridge University Press, 2001), 124-125.
  5. Jaroslav Folda, Crusader Art in the Holy Land, From the Third Crusade to the Fall of Acre, (Cambridge University Press, 2005), 111.
  6. (FR)Henri Platelle, Presence de l'au-dela: une vision medievale du monde, 284.

Πηγές

  • F. Raymond, Histoire populaire illustree de la Champagne du Barrois et de la Brie, Vol. I, (Librairie Historique des Provinces, 1903)
  • Hugh Kennedy, Crusader Castles, (Cambridge University Press, 2001)
  • Jaroslav Folda, Crusader Art in the Holy Land, From the Third Crusade to the Fall of Acre, (Cambridge University Press, 2005)
  • Henri Platelle, Presence de l'au-dela: une vision medievale du monde, 284.
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Walter II of Avesnes της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).