Α.Π.Ο. Ορφέας Αιγάλεω: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
→‎Ποδοσφαιριστές: Προσθήκη μικρού ονόματος
Γραμμή 153: Γραμμή 153:
Μεταξύ των πολλών προέδρων του συλλόγου, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Αν. Παυλίδη, Βασ. Μακρίδη (δεκαετία '70) και Γιώργου Δεμέκα (δεκαετία '80).
Μεταξύ των πολλών προέδρων του συλλόγου, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Αν. Παυλίδη, Βασ. Μακρίδη (δεκαετία '70) και Γιώργου Δεμέκα (δεκαετία '80).
===Ποδοσφαιριστές===
===Ποδοσφαιριστές===
Γνωστοί ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν με τα χρώματα του Ορφέα/Ολυμπιάδας ήταν οι διεθνείς [[Αθανάσιος Αγγελής]] (Α.Ε. Ιεράπολις, [[ΟΣΦΠ]]), [[Μπάμπης Σταυρόπουλος]] ([[Αιγάλεω Α.Ο.]], ΟΣΦΠ) και [[Χάρης Κοπιτσής]] (Αιγάλεω, [[Πανιώνιος (ποδόσφαιρο)|Πανιώνιος]], [[ΑΕΚ Αθηνών (ποδόσφαιρο)|ΑΕΚ]], [[Πανελευσινιακός]]), ο [[Δημήτριος Παπαϊωάννου]], ο -μετέπειτα- παίκτης του Αιγάλεω και της Παναχαϊκής Ναπολέων Καμινιώτης, ο αρχισκόρερ [[Χρήστος Χατζησκουλίδης]] (προηγούμενα παίκτης του Αιγάλεω και του [[Π.Α.Ο. Ατρόμητος Πειραιώς|Ατρομήτου Πειραιά]]), ο οπισθοφύλακας [[Τάκης Ασημακόπουλος]] (προερχόμενος από τον [[Απόλλων Αθηνών|Απόλλωνα Αθηνών]]), ο επιθετικός Αθανάσιος Ρεμούνδος ([[Π.Α.Ο. Ρουφ]] και [[Εθνικός Πειραιώς (ποδόσφαιρο)|Εθνικός Πειραιώς]]), ο ακραίος αμυντικός [[Βίκτωρ Μητρόπουλος]] (Αιγάλεω και [[Παναθηναϊκός (ποδόσφαιρο)|Παναθηναϊκός]]), ο σέντερ-φορ Χρήστος Θεοφίλης (Δάφνη Δαφνίου, [[Αχαρναϊκός ΑΟ|Αχαρναϊκός]], [[Τριγλία Ραφήνας]]), ο τερματοφύλακας [[Παναγιώτης Ντουντούμης]] (Αιγάλεω Α.Ο. και [[ΠΑΣ Γιάννινα]]), οι Νίκος Γονίδης (Αιγάλεω Α.Ο.), Σωτήρης Γκιόκεζας (Αιγάλεω Α.Ο.), Νίκος Ενεπεκίδης (Αιγάλεω Α.Ο.), Γιάννης Πλούμπης (Αιγάλεω Α.Ο., Γ.Σ. Καλλιθέα, Πανασπροπυργιακός), Σταύρος Χρυσαφίδης (Αιγάλεω Α.Ο., Α.Ο. Χανίων), Βαγγέλης Αγγελής (Αιγάλεω Α.Ο., Κόρινθος, Αμφιάλη, Ιεράπολη), Δημήτρης Μπάρκογλου (Δάφνη Δαφνίου, Αιγάλεω Α.Ο., [[Α.Ο. Χαϊδαρίου]], [[Πανελευσινιακός]]), Κώστας Κιούρκος, Άγγελος Μουρλάς, [[Σπύρος Λαγκαδίτης]], Μάκης Σκαράκης (Παναργειακός), Παναγιώτης Χατζηπολυχρόνης, Γιώργος Γεωργουλέας, Νότης Γεωργουλέας, Χρήστος Τάσσης (Αιγάλεω Α.Ο., Ατρόμητος Πειραιώς), Ελευθέριος ("Τέλης") Πιστόλης (επί σειρά ετών στη συνέχεια αρχηγός του Αιγάλεω Α.Ο.), Γιάννης Ρίζος, Λιώρης, Ιωσήφ Μουσκάτ, Γκουτζίδης, Κώστας Μερεντίτης, Γ. Ντάικος, Ρουμελιώτης, Παπαδάκης, Αγ. Πρίφτης, Λαυρεντάκης, Κωνσταντινίδης, Καλογερόπουλος, Ηρακλής Καπνόπουλος, Σκουλίδης, Ρόκκας, Στέλιος Παπάλας, Δασκαλάκης, Ζαγορίτης, Καψάλης, Κανελλόπουλος, Τριανταφύλλου, Μπάντζανος, Παπαδόπουλος, Ανδρέας Μπεκιάρης, Λέπουρας, Ισαάκ Παϊσανίδης, Μουζάκης, Πετρίδης, Γιάννης Κλης (Φωστήρ, Αιγάλεω Α.Ο.), Τάκης Προδρόμου, Βασίλης Λυκουρίνος (αδελφός του [[Ζαχαρίας Λυκουρίνος|Ζαχαρία Λυκουρίνου]]), Κώστας Χατζηκώστας κ. α. Επίσης, στην ομάδα αγωνίσθηκε σαν τερματοφύλακας ο μετέπειτα εικαστικός καλλιτέχνης, [[Βασίλης Διονυσόπουλος]].
Γνωστοί ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν με τα χρώματα του Ορφέα/Ολυμπιάδας ήταν οι διεθνείς [[Αθανάσιος Αγγελής]] (Α.Ε. Ιεράπολις, [[ΟΣΦΠ]]), [[Μπάμπης Σταυρόπουλος]] ([[Αιγάλεω Α.Ο.]], ΟΣΦΠ) και [[Χάρης Κοπιτσής]] (Αιγάλεω, [[Πανιώνιος (ποδόσφαιρο)|Πανιώνιος]], [[ΑΕΚ Αθηνών (ποδόσφαιρο)|ΑΕΚ]], [[Πανελευσινιακός]]), ο [[Δημήτριος Παπαϊωάννου]], ο -μετέπειτα- παίκτης του Αιγάλεω και της Παναχαϊκής Ναπολέων Καμινιώτης, ο αρχισκόρερ [[Χρήστος Χατζησκουλίδης]] (προηγούμενα παίκτης του Αιγάλεω και του [[Π.Α.Ο. Ατρόμητος Πειραιώς|Ατρομήτου Πειραιά]]), ο οπισθοφύλακας [[Τάκης Ασημακόπουλος]] (προερχόμενος από τον [[Απόλλων Αθηνών|Απόλλωνα Αθηνών]]), ο επιθετικός Αθανάσιος Ρεμούνδος ([[Π.Α.Ο. Ρουφ]] και [[Εθνικός Πειραιώς (ποδόσφαιρο)|Εθνικός Πειραιώς]]), ο ακραίος αμυντικός [[Βίκτωρ Μητρόπουλος]] (Αιγάλεω και [[Παναθηναϊκός (ποδόσφαιρο)|Παναθηναϊκός]]), ο σέντερ-φορ Χρήστος Θεοφίλης (Δάφνη Δαφνίου, [[Αχαρναϊκός ΑΟ|Αχαρναϊκός]], [[Τριγλία Ραφήνας]]), ο τερματοφύλακας [[Παναγιώτης Ντουντούμης]] (Αιγάλεω Α.Ο. και [[ΠΑΣ Γιάννινα]]), οι Νίκος Γονίδης (Αιγάλεω Α.Ο.), Σωτήρης Γκιόκεζας (Αιγάλεω Α.Ο.), Νίκος Ενεπεκίδης (Αιγάλεω Α.Ο.), Γιάννης Πλούμπης (Αιγάλεω Α.Ο., Γ.Σ. Καλλιθέα, Πανασπροπυργιακός), Σταύρος Χρυσαφίδης (Αιγάλεω Α.Ο., Α.Ο. Χανίων), Βαγγέλης Αγγελής (Αιγάλεω Α.Ο., Κόρινθος, Αμφιάλη, Ιεράπολη), Δημήτρης Μπάρκογλου (Δάφνη Δαφνίου, Αιγάλεω Α.Ο., [[Α.Ο. Χαϊδαρίου]], [[Πανελευσινιακός]]), Κώστας Κιούρκος, Άγγελος Μουρλάς, [[Σπύρος Λαγκαδίτης]], Μάκης Σκαράκης (Παναργειακός), Παναγιώτης Χατζηπολυχρόνης, Γιώργος Γεωργουλέας, Νότης Γεωργουλέας, Χρήστος Τάσσης (Αιγάλεω Α.Ο., Ατρόμητος Πειραιώς), Ελευθέριος ("Τέλης") Πιστόλης (επί σειρά ετών στη συνέχεια αρχηγός του Αιγάλεω Α.Ο.), Γιάννης Ρίζος, Μελέτης Λιώρης, Ιωσήφ Μουσκάτ, Γκουτζίδης, Κώστας Μερεντίτης, Γ. Ντάικος, Ρουμελιώτης, Παπαδάκης, Αγ. Πρίφτης, Λαυρεντάκης, Κωνσταντινίδης, Καλογερόπουλος, Ηρακλής Καπνόπουλος, Σκουλίδης, Ρόκκας, Στέλιος Παπάλας, Δασκαλάκης, Ζαγορίτης, Καψάλης, Κανελλόπουλος, Τριανταφύλλου, Μπάντζανος, Παπαδόπουλος, Ανδρέας Μπεκιάρης, Λέπουρας, Ισαάκ Παϊσανίδης, Μουζάκης, Πετρίδης, Γιάννης Κλης (Φωστήρ, Αιγάλεω Α.Ο.), Τάκης Προδρόμου, Βασίλης Λυκουρίνος (αδελφός του [[Ζαχαρίας Λυκουρίνος|Ζαχαρία Λυκουρίνου]]), Κώστας Χατζηκώστας κ. α. Επίσης, στην ομάδα αγωνίσθηκε σαν τερματοφύλακας ο μετέπειτα εικαστικός καλλιτέχνης, [[Βασίλης Διονυσόπουλος]].


===Προπονητές===
===Προπονητές===

Έκδοση από την 12:27, 4 Μαρτίου 2021

Για άλλες χρήσεις, δείτε: Ορφέας (αποσαφήνιση).
Α.Π.Ο. Ορφέας Αιγάλεω
Επίσημη ονομασίαΑθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ορφέας Αιγάλεω[1]
Σύντομο όνομαΟρφέας Αιγάλεω
Ίδρυση1928
ΈδραΑιγάλεω, Ελλάδα
ΣτάδιοΔ.Α.Κ. Αιγάλεω «Εύα Χριστοδούλου»
ΠρωτάθλημαΒ΄ ΕΠΣΑ
Ιστότοποςorfeasaigaleo.gr

Ο Ορφέας Αιγάλεω είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα το Αιγάλεω και επίσημο έτος ίδρυσης το 1928. Ανήκει στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Αθηνών και λαμβάνει μέρος στις διοργανώσεις της. Οι εντός έδρας αγώνες του διεξάγονται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αιγάλεω «Εύα Χριστοδούλου»,[2] ενώ παλαιότερα έδρευε στο Δημοτικό Γήπεδο Αιγάλεω «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης».

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2019-20) αγωνίζεται στο πρωτάθλημα 2ου ομίλου Β΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Αθηνών.[3] Υψηλότερη διάκριση του συλλόγου είναι η παρουσία του στο πρωτάθλημα (4 συμμετοχές) της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.

Ιστορία

Ολυμπιάδα Αιγάλεω

Έντυπο, φέρον το λογότυπο του συλλόγου της Ολυμπιάδας Αιγάλεω

Το 1924 ιδρύθηκε ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ολυμπιάδα με έδρα μεταξύ των οικισμών Νέων Κυδωνιών και Πυριτιδοποιείου (Αγ. Σπυρίδωνας) στο Αιγάλεω, το οποίο υπαγόταν στο Δήμο Αθηναίων μέχρι και τη δεκαετία του '40. Το 1928 αναγνωρίσθηκε επίσημα από την Ε.Π.Ο. και έλαβε σαν αριθμό μητρώου το 8, ενώ το 1931 εντάχθηκε στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Αθηνών και η ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας την αγωνιστική περίοδο 1931-32. Το 1936 κέρδισε την άνοδο στη Β' κατηγορία, όπου παρέμεινε έως και τη στιγμή της κήρυξης του ελληνοϊταλικού πολέμου όποτε και ανεστάλησαν τα πρωταθλήματα.

Μεταπολεμικά, επανεμφανίζεται την αγωνιστική περίοδο 1948-49 στη Γ΄ Αθηνών και την αγωνιστική περίοδο 1951-52 κατέκτησε το πρωτάθλημα και την επιστροφή στη Β΄κατηγορία (εκείνη την εποχή στην προεδρία της ήταν ο μετέπειτα δημοφιλής τηλέ-παρουσιαστής Ίκαρος). Την αγωνιστική περίοδο 1958-59 προβιβάστηκε στην Α2 Αθηνών, όπου αγωνίστηκε μέχρι και την περίοδο 1962-63 που υποβιβάστηκε. Τη σεζόν 1964-65 κέρδισε την επάνοδο στην Α2 και ακολούθως τις σεζόν 1965-66 και 1966-67 κατέκτησε διαδοχικά τα πρωταθλήματα Α2 και Α1 Αθηνών και την άνοδο στην Α΄ Αθηνών, την πρώτη τη τάξει κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αθηνών. Τη σεζόν 1967-68 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α΄ Αθηνών.

Ορφέας Αιγάλεω

Το καλοκαίρι του 1968 έπειτα από την αναγκαστική συγχώνευση (που επέβαλε το καθεστώς μετά από σχετική πρωτοβουλία του τότε δημάρχου της πόλης -διορισμένου από τη δικτατορία των συνταγματαρχών- Ορφέα Τζανετόπουλου) με την Ιεράπολη και την απορρόφηση της Άμυνας Αιγάλεω (από το 1967), δημιουργήθηκε ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ορφέας Αιγάλεω.[4][5] Ο Ορφέας ξεκίνησε την αγωνιστική του πορεία στο πρωτάθλημα της Α΄ Αθηνών και πρώτος προπονητής ανέλαβε ο Μίμης Μπενάρδος. [6]

Ο Ορφέας στη Β΄ Εθνική

Δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, σχετικά με αγώνα του Ορφέα Αιγάλεω με τον Ειδυλλιακό, για τα Προκριματικά Β΄Εθνικής του 1975.

Την περίοδο 1970-71 αναδείχθηκε τριταθλητής της Α΄ Αθηνών και προκρίθηκε στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου, μέσω του οποίου και με προπονητή τον πρώην διεθνή Χαράλαμπο Κοτρίδη[7] κέρδισε για πρώτη φορά την άνοδό του στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας. Στην Β΄ Εθνική συμμετείχε τη διετία 1971-73 και αξιοσημείωτα κατά την πρώτη του παρουσία την περίοδο 1971-72 και στον εντός έδρας αγώνα του με την Καλαμάτα (0-0) καταγράφηκε το απόλυτο ρεκόρ εισιτηρίων (18.000 εισιτήρια) για το Δημοτικό Στάδιο Αιγάλεω.[8]

Ο Ορφέας επανέλαβε τη συμμετοχή του δύο χρόνια αργότερα, αφού την περίοδο 1974-75 έχοντας πρόεδρο το Γ. Κουνελάκη[9] και με προπονητή τον παλαιό άσσο του Αιγάλεω και της ΑΕΚ Σοφοκλή Κουλίδη, αναδείχθηκε εκ νέου τριταθλητής Α΄ Αθηνών και προκρίθηκε στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου όπου πέτυχε να πρωτεύσει και πάλι σε όμιλο του τουρνουά και να προαχθεί εκ νέου στη Β΄ Εθνική.[10] Η δεύτερη διετία του στη Β' Εθνική (1975-1977) χαρακτηρίσθηκε από σχετική σταθερότητα, ωστόσο η Αιγαλεώτικη ομάδα δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό στο πρωτάθλημα της Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, όπου έλαβε μέρος τη σεζόν 1977-78. Κατ΄ αυτό το διάστημα και πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 1976-77, ο Ορφέας σημείωσε την καλύτερη πορεία του στο Κύπελλο Ελλάδος, καθώς απέκλεισε την ΑΕΛ εντός έδρας στην παράταση με 3-2 και προκρίθηκε στο Β΄ γύρο της διοργάνωσης, όπου και αποκλείστηκε με δυσκολία στη διαδικασία των πέναλτι από την Παναχαϊκή (ομάδα Α΄ Εθνικής) στην Πάτρα.

Πτωτική πορεία του Ορφέα

Από το 1977 και μετά ξεκίνησε η πτωτική πορεία του σωματείου. Μετά τον υποβιβασμό του απ' τη Β' Εθνική που προήλθε με αμφιλεγόμενο τρόπο[11] κατά την τελευταία αγωνιστική (Κυριακή, 19 Ιουνίου 1977) στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Α.Ο. Κορωπίου (όταν οι γηπεδούχοι, μετά από έντονες παροτρύνσεις των φιλάθλων τους[12] δεν κατέβηκαν στο β' ημίχρονο ώστε ο Ορφέας που προηγείτο με 4 - 0 να μη φτάσει στη νίκη που χρειαζόταν με πολλά τέρματα για να διατηρηθεί στην κατηγορία), ακολούθησαν δυο ακόμη απανωτές αποτυχίες. Το 1978 τερμάτισε στην 10η θέση του Εθνικού Ερασιτεχνικού και σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος θα παρέμενε στην κατηγορία[13]. Ωστόσο, ο Αστέρας Ζωγράφου που αρχικά είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση 10 βαθμών για απόπειρα δωροδοκίας και ήταν μεταξύ των υποβιβασθέντων ομάδων στον όμιλο του Ορφέα, δικαιώθηκε ακολούθως από το ΣτΕ[14], του επιστράφηκαν οι βαθμοί και ξεπέρασε στη βαθμολογία τον Ορφέα, που έτσι βρέθηκε σε θέση υποβιβασμού (11ος). Παρά τις διαμαρτυρίες της διοίκησής του[15][16], η απόφαση δεν άλλαξε[17] [18].

Το 1979 έπεσε και από την Α' στη Β' ΕΠΣΑ αφού λόγω ποινής ενός μηδενισμού και επιπλέον αφαίρεσης 3 βαθμών (διότι σύμφωνα με όσα έγραψε ο διαιτητής Αναστασόπουλος στο φύλλο αγώνα [19] οι παίκτες του Ορφέα θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τη διακοπή του εκτός έδρας αγώνα τους στην Αργυρούπολη μόλις οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με 2-1 και που έγινε στις 4 Φεβρουαρίου του 1979, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος) βρέθηκε στη 18η θέση της τελικής κατάταξης και υποβιβάστηκε. Έκτοτε, δεν κατόρθωσε να επιστρέψει σε εθνική κατηγορία.

Πρόσφατη πορεία

Από τη σεζόν 1978-79 αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα Ε.Π.Σ. Αθηνών. Η πρόσφατη αγωνιστική πορεία του Ορφέα είναι η εξής:

Παρουσία στα Εθνικά πρωταθλήματα

Περίοδος Κατηγορία Θέση Νίκες Ισοπαλίες Ήττες Γκολ Βαθμοί Ποινή
1971-72 Β' Εθνική (1ος Όμιλος) 17η 11 13 14 26-41 73
1972-73 Β' Εθνική (2ος Όμιλος) 19η 9 10 19 39-54 65 -1 β.
1975-76 Β' Εθνική (Νότιος Όμιλος) 14η 14 8 16 46-57 36
1976-77 Β' Εθνική (Νότιος Όμιλος) 17η 12 10 16 37-43 34
1977-78 Εθνική ερασιτεχνική (1ος Όμιλος) 11η 16 10 12 54-44 40 -2 β.


Γνωστά ονόματα

Πρόεδροι

Μεταξύ των πολλών προέδρων του συλλόγου, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Αν. Παυλίδη, Βασ. Μακρίδη (δεκαετία '70) και Γιώργου Δεμέκα (δεκαετία '80).

Ποδοσφαιριστές

Γνωστοί ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν με τα χρώματα του Ορφέα/Ολυμπιάδας ήταν οι διεθνείς Αθανάσιος Αγγελής (Α.Ε. Ιεράπολις, ΟΣΦΠ), Μπάμπης Σταυρόπουλος (Αιγάλεω Α.Ο., ΟΣΦΠ) και Χάρης Κοπιτσής (Αιγάλεω, Πανιώνιος, ΑΕΚ, Πανελευσινιακός), ο Δημήτριος Παπαϊωάννου, ο -μετέπειτα- παίκτης του Αιγάλεω και της Παναχαϊκής Ναπολέων Καμινιώτης, ο αρχισκόρερ Χρήστος Χατζησκουλίδης (προηγούμενα παίκτης του Αιγάλεω και του Ατρομήτου Πειραιά), ο οπισθοφύλακας Τάκης Ασημακόπουλος (προερχόμενος από τον Απόλλωνα Αθηνών), ο επιθετικός Αθανάσιος Ρεμούνδος (Π.Α.Ο. Ρουφ και Εθνικός Πειραιώς), ο ακραίος αμυντικός Βίκτωρ Μητρόπουλος (Αιγάλεω και Παναθηναϊκός), ο σέντερ-φορ Χρήστος Θεοφίλης (Δάφνη Δαφνίου, Αχαρναϊκός, Τριγλία Ραφήνας), ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Ντουντούμης (Αιγάλεω Α.Ο. και ΠΑΣ Γιάννινα), οι Νίκος Γονίδης (Αιγάλεω Α.Ο.), Σωτήρης Γκιόκεζας (Αιγάλεω Α.Ο.), Νίκος Ενεπεκίδης (Αιγάλεω Α.Ο.), Γιάννης Πλούμπης (Αιγάλεω Α.Ο., Γ.Σ. Καλλιθέα, Πανασπροπυργιακός), Σταύρος Χρυσαφίδης (Αιγάλεω Α.Ο., Α.Ο. Χανίων), Βαγγέλης Αγγελής (Αιγάλεω Α.Ο., Κόρινθος, Αμφιάλη, Ιεράπολη), Δημήτρης Μπάρκογλου (Δάφνη Δαφνίου, Αιγάλεω Α.Ο., Α.Ο. Χαϊδαρίου, Πανελευσινιακός), Κώστας Κιούρκος, Άγγελος Μουρλάς, Σπύρος Λαγκαδίτης, Μάκης Σκαράκης (Παναργειακός), Παναγιώτης Χατζηπολυχρόνης, Γιώργος Γεωργουλέας, Νότης Γεωργουλέας, Χρήστος Τάσσης (Αιγάλεω Α.Ο., Ατρόμητος Πειραιώς), Ελευθέριος ("Τέλης") Πιστόλης (επί σειρά ετών στη συνέχεια αρχηγός του Αιγάλεω Α.Ο.), Γιάννης Ρίζος, Μελέτης Λιώρης, Ιωσήφ Μουσκάτ, Γκουτζίδης, Κώστας Μερεντίτης, Γ. Ντάικος, Ρουμελιώτης, Παπαδάκης, Αγ. Πρίφτης, Λαυρεντάκης, Κωνσταντινίδης, Καλογερόπουλος, Ηρακλής Καπνόπουλος, Σκουλίδης, Ρόκκας, Στέλιος Παπάλας, Δασκαλάκης, Ζαγορίτης, Καψάλης, Κανελλόπουλος, Τριανταφύλλου, Μπάντζανος, Παπαδόπουλος, Ανδρέας Μπεκιάρης, Λέπουρας, Ισαάκ Παϊσανίδης, Μουζάκης, Πετρίδης, Γιάννης Κλης (Φωστήρ, Αιγάλεω Α.Ο.), Τάκης Προδρόμου, Βασίλης Λυκουρίνος (αδελφός του Ζαχαρία Λυκουρίνου), Κώστας Χατζηκώστας κ. α. Επίσης, στην ομάδα αγωνίσθηκε σαν τερματοφύλακας ο μετέπειτα εικαστικός καλλιτέχνης, Βασίλης Διονυσόπουλος.

Προπονητές

Δείτε επίσης

Πηγές

Παραπομπές

  1. Καταγραφή αθλητικών σωματείων, ιστότοπος ΓΓΑ
  2. ΟΡΦΕΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ epsath.gr
  3. Βαθμολογία Β΄ Ομίλου Β΄ ΕΠΣΑ 2019-2020 epsath.gr
  4. εφ. Αθλητική Ηχώ, 26/06/1968, σελ.4
  5. εφ. Αθλητική Ηχώ, 28/06/1968, σελ. 4
  6. Μ. Χαρατσάρης στο φύλλο της αθλητικής εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 18 Οκτωβρίου του 1968, σελ. 2: "Ο Ορφεύς δεν πτοείται από τις πρώτες ατυχίες"[νεκρός σύνδεσμος]
  7. Φύλλο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 17 Ιουνίου 1971: "Παλτόγλου-Σβίγγος-Κοτρίδης: Συνετέλεσαν τα μέγιστα δια την άνοδον του Ορφέως στην Β΄ Εθνική"
  8. "Ορφέας Αιγάλεω"
  9. Φύλλο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 29 Ιουνίου 1975, σελ. 6: "Πέθανε χθες ο Στιβακτόπουλος"
  10. "Ο προπονητής σκότωσε τον έφορο!"
  11. Φύλλο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 21 Ιουνίου 1977, άρθρο με τίτλο: "Ο Ορφέας καταγγέλει παρέμβασι τρίτων!"
  12. Βαγγέλης Γκαγκόσης στο φύλλο της εφημερίδας "Αθλητική Φωνή" της 20 Ιουνίου του 1977: "Οι φίλαθλοι υπεχρέωσαν το Κορωπί να αποχωρήσει"
  13. Φύλλο εφημερίδας "Αθλητική Φωνή" της 12 Ιουνίου 1978, σελ. 6: "Οι Βαθμολογίες"
  14. Φύλλο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 16 Ιουνίου 1978, σελ. 2, στήλη "Αθηναϊκά": "Το άγχος του υποβιβασμού"
  15. Αργύρης Κοκκινάκης στην εφημερίδα "Αθλητική Ηχώ" της 5 Σεπτεμβρίου του 1978, σελ. 6: "Την προσεχή εβδομάδα θα συνεδριάσει η Δ.Α.Ε. για την υπόθεση του Αστέρα Ζωγράφου"
  16. Π. Ξανθόπουλος στη στήλη "Αθηναϊκά" στο φύλλο της 6 Οκτωβρίου 1978, σελ. 2 της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ": "Ο Ορφέας Αιγάλεω σκοπεύει διάκριση"[νεκρός σύνδεσμος]
  17. Φύλλο της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 26 Οκτωβρίου 1978, σελ. 6: "Στην Α΄ Αθηνών ο Ορφέας"[νεκρός σύνδεσμος]
  18. Διονύσης (Σάκης) Τσακασιάνος, στο φύλλο της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 27 Οκτωβρίου του 1978, στήλη "Αθηναϊκά": "Πορεία φιλάθλων του Ορφέα Αιγάλεω"[νεκρός σύνδεσμος]
  19. Φύλλο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 6 Φεβρουαρίου του 1979, στήλη "Αθηναϊκά": "Ο Ορφέας σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα"